Çfarë është Slug në Adobe InDesign? (Shpjegohet shpejt)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Pavarësisht se është një aplikacion modern i paraqitjes së faqeve, InDesign është ende i pashmangshëm i mbushur me zhargon nga bota e radhitjes – edhe kur termat nuk kanë shumë kuptim në përdorimin aktual. Kjo ndonjëherë mund ta bëjë mësimin e InDesign pak më konfuz sesa duhet, por pa dyshim ka një bukuri të caktuar në të.

Çështjet kryesore

  • slug , e njohur gjithashtu si slug zone, është një seksion i printueshëm rreth skajeve të jashtme të një dokumenti InDesign .
  • Slug përdoret për një sërë qëllimesh duke përfshirë shenjat e regjistrimit, shiritat e mostrave të ngjyrave, informacionin e prerë dhe ndonjëherë për t'i dhënë udhëzime operatorit të shtypshkronjës.
  • Gjithmonë sigurohuni që të konsultoheni me printerin tuaj dhe të ndiqni udhëzimet e tij për zonën e slug, ose mund të prishni printimin tuaj.
  • Shumica e projekteve të printimit nuk do të kërkojnë kurrë përdorimin e zonës së slug.

Çfarë është Slug në InDesign?

Për arsye që janë përtej fuqive të mia gjuhësore, termi 'slug' është çuditërisht i zakonshëm në botën e radhitjes dhe shtypjes.

Jashtë InDesign, ai mund t'i referohet ose një artikulli në një gazetë, një copë plumbi të përdorur për të futur hapësira midis paragrafëve në një shtypshkronjë të stilit të vjetër, një copë të vetme plumbi printimi që përmban një rresht të tërë teksti, apo edhe pjesë e një adrese uebsajti.

Kur përdoret në një rrjedhë pune moderne të printimit të dokumenteve, slug i referohet një zone në skajet e jashtme ekstremetë një dokumenti të printuar InDesign.

Zona e slug printohet, por ajo pritet gjatë procesit të shkurtimit të faqes së bashku me zonën e rrjedhjes, duke e lënë dokumentin në dimensionet e tij përfundimtare, e njohur gjithashtu si dokumenti 'madhësia e prerjes' Pra, jo, nuk është njësoj si bleed në InDesign.

Vendosja e përmasave të zonës së Slug në InDesign

Nëse dëshironi të shtoni një zonë slug në dokumentin tuaj InDesign, mënyra më e thjeshtë për ta bërë këtë është të vendosni dimensionet e duhura gjatë krijimit të një dokumenti të ri.

Në dritaren Dokumenti i ri , shikoni nga afër dhe do të dalloni seksionin e zgjerueshëm të etiketuar Bleed and Slug. Klikoni titullin për të zgjeruar seksionin plotësisht dhe do të shihni disa fusha të futjes së tekstit që ju lejojnë të specifikoni madhësinë e zonës së slug për dokumentin tuaj të ri.

Ndryshe nga cilësimet e rrjedhjes së dokumentit, dimensionet e slug nuk janë të lidhura në mënyrë të barabartë si parazgjedhje , por mund të aktivizoni dimensionet e lidhura duke klikuar ikonën e vogël "lidhja zinxhir" në skajin e djathtë të dritares (treguar më poshtë).

Nëse e keni krijuar tashmë dokumentin tuaj dhe duhet të shtoni një zonë slug, nuk është shumë vonë. Hapni menynë Skedari dhe zgjidhni Konfigurimi i dokumentit . Mund të përdorni gjithashtu shkurtoren e tastierës Komanda + Opsioni + P (përdor Ctrl + Alt + P nëse jeni duke përdorur një PC).

InDesign do të hapë dritaren Konfigurimi i dokumentit (çudi,surprizë), e cila ju jep akses në të gjitha cilësimet e njëjta që janë të disponueshme gjatë procesit të krijimit të dokumentit të ri. Mund t'ju duhet të zgjeroni seksionin Bleed and Slug nëse nuk e keni konfiguruar tashmë një zonë gjakderdhjeje.

Pse të përdorni zonën e Slug?

Zona e slug ka shumë përdorime, por shumicën e kohës, ajo përdoret nga stafi i shtypshkronjës tuaj në vend që të jetë pjesë e procesit të tyre të brendshëm para shtypjes. Nëse nuk keni një arsye shumë të mirë për ta përdorur atë, në përgjithësi është më mirë të lini të qetë zonën e slugëve.

Personeli në dyqanet e shtypit duhet të merret me shumë çështje të vështira (dhe të vështira njerëz), dhe është më mirë të mos e shtoni ngarkesën e tyre të panevojshme.

Disa stilistë rekomandojnë përdorimin e zonës së slug si një vend për të ofruar shënime dhe komente për shqyrtimin e klientit.

Ndërsa ky është një përdorim kreativ i zonës së slug, nëse jeni duke punuar në një projekt printimi, mund të përfshini aksidentalisht zonën e slug gjatë dërgimit të dokumentit përfundimtar për korrigjim, gjë që mund të shkaktojë konfuzion dhe vonesë projekti.

Nëse vërtet keni nevojë për një metodë reagimi në ekran, formati PDF tashmë ka sisteme për shtimin e shënimeve dhe shënimeve të klientit. Është një ide më e mirë që të mësoheni me përdorimin e mjeteve të duhura që në fillim dhe të lini zonën e slugut për përdorimin e synuar.

Pyetjet e shpeshta

Që nga ditët më të hershme të tipit të lëvizshëm, printimi ka qenë gjithmonë një misteriozsubjekt. Printimi dixhital vetëm sa i ka bërë gjërat edhe më komplekse! Këtu janë disa nga pyetjet më të shpeshta në lidhje me slug në InDesign.

Ku është Slug në InDesign?

Kur shikoni dokumentin tuaj në dritaren kryesore të dokumentit, zona e slug do të jetë e dukshme vetëm nëse jeni duke përdorur modalitetet e ekranit Normal ose Slug . Modaliteti i ekranit Normal do të shfaqë një skicë blu, ndërsa modaliteti i ekranit Slug do të shfaqë zonën e printueshme. Zona slug nuk do të shfaqet fare as në modalitetet Parashikimi ose Bleed ekrani.

Modaliteti i ekranit normal e shfaq zonën e slug si një skicë blu, në këtë rast, 2 inç në skajin e jashtëm të dokumentit

Mund të lëvizni ndërmjet modaliteteve të ekranit duke përdorur butonin Modaliteti i ekranit në fund të Mjeteve paneli, ose mund të hapni menynë Shiko , zgjidhni nënmenynë Modaliteti i ekranit dhe zgjidhni modalitetin e duhur të ekranit.

Cili është ndryshimi midis Bleed dhe Slug?

Zona e rrjedhjes është një hapësirë ​​e vogël e printueshme (zakonisht vetëm 0,125” ose afërsisht 3 mm e gjerë) që shtrihet përtej skajeve të një dokumenti.

Proceset moderne të printimit zakonisht printojnë dokumente në një madhësi letre më të madhe se sa kërkohet, e cila më pas zvogëlohet në "madhësinë e prerjes" përfundimtare.

Për shkak se procesi i shkurtimit ka një kufi gabimi, zona e rrjedhjes siguron që të gjithë elementët grafikështrihet plotësisht në skajet e dokumentit pas prerjes. Nëse nuk përdorni një zonë gjakderdhjeje, ndryshimet e vogla në vendosjen e tehut të prerjes mund të shkaktojnë shfaqjen e skajeve të letrës së paprintuar në produktin përfundimtar.

Zona e slug-it gjithashtu printohet dhe më vonë pritet së bashku me zonën e rrjedhjes, por zakonisht slugu përmban të dhëna teknike ose udhëzime printimi.

Një fjalë e fundit

Kjo është pothuajse gjithçka që duhet të dini rreth zonës së slug në InDesign, si dhe botës më të gjerë të printimit. Mos harroni se për shumicën e projekteve tuaja, ndoshta nuk do të duhet të përdorni zonën e slug, por kjo nuk do të thotë se duhet të përdoret për komunikimet me klientët.

Gëzuar InDesigning!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.