Si të ndryshoni ngjyrën e një objekti në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Nuk jeni i sigurt se cili kombinim ngjyrash duket më mirë? Ekziston vetëm një ngjyrë që nuk përshtatet dhe dëshironi ta ndryshoni, por nuk keni ide se cili opsion? Unë e kuptoj plotësisht, ka qenë një luftë për çdo dizajner grafik, veçanërisht kur keni filluar për herë të parë.

Me fat ju, sot Adobe Illustrator i ka bërë mjetet dhe veçoritë e tij më miqësore për përdoruesit sesa për shembull dhjetë vjet më parë kur unë isha student i dizajnit grafik.

Në vend që të ndryshoni ngjyrat një nga një siç duhej të bëja, tani mund t'i ndryshoni ngjyrat shumë më lehtë falë veçorisë Recolor. Epo, më duhet të them se mjeti i pikakës së syve ka qenë gjithmonë gjithashtu me të vërtetë i dobishëm.

Nëse je një stilist pa frymë, ndoshta krijimi i mostrave origjinale të ngjyrave me zgjedhësin e ngjyrave është një opsion më i mirë për ty.

Gjithsesi, sot do të mësoni katër mënyra të ndryshme për të ndryshuar ngjyrën e objekteve në Adobe Illustrator duke përdorur këto veçori të mrekullueshme së bashku me disa këshilla të dobishme.

Pa vonesë, le të zhytemi!

4 mënyra për të ndryshuar ngjyrën e një objekti në Adobe Illustrator

Shënim: Pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Illustrator CC 2021. Windows ose versione të tjera mund të duken pak më ndryshe.

Pavarësisht nëse jeni duke punuar në versione të ndryshme të veprave artistike, ose thjesht dëshironi të ndryshoni një ngjyrë specifike të një objekti, do të gjeni një mënyrë.

1. Ringjyroni veprat artistike

Sa i përshtatshëm! Nëse nuk e keni provuarVeçori Recolor Artwork e Adobe Illustrator, ju duhet. Kjo është metoda më e mirë që mund të përdorni nëse dëshironi të ndryshoni të gjithë skemën e ngjyrave të një objekti.

Hapi 1 : Zgjidhni objektet që dëshironi të ndryshoni ngjyrat. Mbani të shtypur tastin Shift për të zgjedhur objekte të shumta, ose nëse dëshironi të zgjidhni të gjitha objektet, shtypni Command + A .

Kur zgjidhet objekti juaj, do të shihni një buton Ringjyrosje në panelin e Veçorive.

Hapi 2 : Klikoni në butonin Ringjyrosje .

Do të shihni një dritare për modifikimin e ngjyrave dhe ngjyra origjinale e veprës suaj të artit shfaqet në rrotën e ngjyrave.

Hapi 3 : Tani ka disa gjëra që mund të bëni për të ndryshuar ngjyrat.

Nëse dëshironi të ndryshoni ngjyrën e të gjitha objekteve, klikoni në njërën nga dorezat e ngjyrave dhe tërhiqeni derisa të gjeni ngjyrën tuaj ideale.

Nëse dëshironi të ndryshoni një ngjyrë të caktuar, klikoni ikonën Lidhja e shkëputjes së harmonisë së ngjyrave . Mund t'i shkëputni ngjyrat dhe t'i modifikoni ato individualisht.

Këshilla: Më shumë opsione modifikimi janë të disponueshme kur klikoni me të djathtën mbi ngjyrën e shkëputur dhe gjithmonë mund të shkoni te redaktimi te opsionet e avancuara.

Kur redaktoni një ngjyrë specifike, nuk është ide e keqe të klikoni me të djathtën, të zgjidhni hijen dhe më pas ta modifikoni në një dritare me ngjyra specifike.

Hapi i fundit është, argëtohu duke redaktuar!

2. Zgjedhësi i ngjyrave

Hapi 1 : Zgjidh Objekt. Për shembull, unë zgjodhaforma blu e shkëlqyeshme në mes për të ndryshuar ngjyrën e saj.

Hapi 2 : Klikoni dy herë në (Ngjyrë) Plotësoni në shiritin e veglave në anën e majtë të ekranit tuaj.

Do të shfaqet një dritare e përzgjedhësit të ngjyrave.

Hapi 3 : Lëvizni rrethin për të zgjedhur një ngjyrë ose futni kodin heks të ngjyrës për të marrë një ngjyrë specifike.

Hapi 4 : Klikoni OK .

3. Vegla e pikave për sy

Ky është një mjet i mirë opsion nëse keni gati mostrat e ngjyrave. Për shembull, këtu ngjyra ime e mostrës është forma e shkëndijës blu në mes dhe dua të ndryshoj ngjyrën e dy formave pranë saj në të njëjtën ngjyrë.

Hapi 1 : Zgjidhni objektin.

Hapi 2 : Zgjidhni Eyedropper Tool ( I ).

Hapi 3 : Gjeni ngjyrën e mostrës dhe klikoni në zonën e ngjyrave të mostrës.

4. Gradienti i ngjyrës

Duke u bërë pak më elegant, mund ta ndryshoni gjithashtu ngjyrën origjinale në një gradient.

Hapi 1 : Zgjidh objektin.

Hapi 2 : Zgjidh Mjeti i gradientit ( G ), ose thjesht klikoni në opsionin gradient nën Plotëso .

Hapi 3 : Klikoni mbi rrëshqitësit e gradientit për të zgjedhur ngjyrat dhe lëvizni përreth për të bërë efektin e gradientit që dëshironi. Një opsion më i lehtë është përdorimi i mjetit pikatore për të zgjedhur ngjyrat e mostrës për efektin tuaj të gradientit.

Pyetje?

Më poshtë janë disa pyetje të zakonshme që kanë bërë miqtë tuaj stilistë rreth ringjyrosjes së ngjyrave në AdobeIlustruesi. Ju gjithashtu mund të dëshironi t'i kontrolloni ato.

Si të ndryshoni vetëm një ngjyrë të një imazhi vektor?

Së pari, anuloni objektin dhe mund të ndryshoni një ngjyrë të një objekti duke përdorur veglën e përzgjedhësit të ngjyrave ose të pikave të syrit. Nëse dëshironi të ndryshoni të gjithë elementët e një ngjyre, përdorni metodën Recolor më sipër, shkëputni ngjyrat e harmonisë dhe modifikoni një ngjyrë specifike.

A ka ndonjë mënyrë për të fshirë të gjitha një ngjyrë në Illustrator?

Po, mund të fshish të gjitha një ngjyrë në Illustrator dhe është shumë e lehtë. Mbani të shtypur tastin Shift, zgjidhni objektet e një ngjyre specifike që dëshironi të fshini dhe shtypni Delete në tastierë. Nëse objektet tuaja me ngjyra janë të grupuara, së pari duhet t'i çgruponi ato.

Ku janë modelet e mia të ngjyrave në Illustrator?

Nëse nuk shihni mostra me ngjyra në të djathtë të dokumentit tuaj Illustrator, mund ta konfiguroni shpejt. Shkoni te menyja e sipërme Dritarja > Swatches , do të shfaqet së bashku me panelet e tjera të veglave në anën e djathtë.

Mund të gjeni gjithashtu më shumë mostra nga menyja e Swatch Bibliotekave ose të krijoni mostrat tuaja dhe t'i ruani për përdorim në të ardhmen.

Mendimet përfundimtare

Çdo metodë e mësipërme ka avantazhin e saj në detyra të veçanta. Për shembull, unë jam ende mjaft i mahnitur nga veçoria Recolor sepse më kursen shumë kohë kur bëj versione të ndryshme të ilustrimeve.

Më duket i shkëlqyeshëm mjeti për pikat e syve për krijimin e mostrave me ngjyra, të cilatUnë përdor 99% të kohës për dizajnin e markës.

Veglat e përzgjedhjes së ngjyrave dhe të gradientit ju lejojnë të rrjedhni lirshëm. Dua të them, eksploroni krijimtarinë tuaj.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.