6 Alternativa falas dhe me pagesë për Windows Mail në 2022

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Pothuajse të gjithë kanë një adresë emaili. Ju mund të preferoni dërgimin dhe marrjen e postës duke përdorur një program kompjuterik në vend që të hyni në një faqe interneti në një shfletues. Windows Mail është aplikacioni me të cilin fillojnë shumë përdorues të kompjuterave. Ndonëse është e thjeshtë, është gjithçka që u nevojitet shumicës së përdoruesve të rastësishëm.

Por jo të gjithë janë përdorues "të rastësishëm" të emailit. Disa prej nesh marrin dhjetëra mesazhe në ditë dhe menaxhojnë një arkiv në rritje me mijëra. A tingëllon si ju? Shumica e mjeteve të paketimit të postës elektronike nuk janë në gjendje të klasifikojnë sipas atij lloj vëllimi.

Në këtë artikull, ne do t'ju prezantojmë me disa alternativa për Windows Mail. Ato ofrojnë qasje shumë të ndryshme për zgjidhjen e problemit të postës elektronike—dhe njëra prej tyre mund të jetë e përkryer për ju.

Windows Mail: Rishikim i shpejtë

Le të fillojmë duke parë Windows Mail. Çfarë mund të bëjë mirë dhe ku bie?

Cilat janë pikat e forta të Windows Mail?

Lehtësia e konfigurimit

Shumica e klientëve të postës elektronike e bëjnë të lehtë procesin e tyre fillestar të konfigurimit këto ditë dhe Windows Mail nuk bën përjashtim. Kur hapni aplikacionin për herë të parë, ju kërkohet të shtoni një llogari. Ju mund të zgjidhni nga një listë e ofruesve të njohur të postës elektronike, më pas të identifikoheni duke përdorur adresën tuaj të emailit dhe fjalëkalimin. Hapi i fundit është të shkruani emrin tuaj. Të gjitha cilësimet e tjera zbulohen automatikisht.

Kosto

Çmimi është avantazhi i dytë i Mail-it. Është falas dhe vjen i parainstaluar në Windows 10.

Çfarë janë WindowsDobësitë e postës?

Organizata & Menaxhimi

Është e lehtë të ngecesh me email. Dhjetra ose më shumë mbërrijnë çdo ditë, dhe ne gjithashtu duhet të përballemi me dhjetëra mijëra mesazhe të arkivuara. Mail ofron më pak veçori të menaxhimit të postës elektronike sesa aplikacionet e tjera.

Dosjet ju lejojnë të shtoni strukturë në arkivin tuaj, ndërsa flamujt ju lejojnë të shënoni mesazhe të rëndësishme ose ato për të cilat duhet të veproni. Etiketat nuk mbështeten; Nuk janë as rregullat e postës elektronike, të cilat veprojnë automatikisht në email në varësi të kritereve që përcaktoni.

Mund të kërkoni emaile që përmbajnë një fjalë ose frazë të caktuar. Kërkime më komplekse janë gjithashtu të disponueshme duke shtuar terma kërkimi. Disa shembuj janë " sent:sot " dhe " subject:microsoft ". Megjithatë, nuk mund ta ruash një kërkim për përdorim në të ardhmen.

Siguria dhe privatësia

Mail do të kontrollojë automatikisht postën në hyrje për mesazhe të padëshiruara dhe do t'i zhvendosë ato në një të veçantë dosje. Ju gjithashtu mund t'i tregoni manualisht aplikacionit nëse një mesazh është apo jo i bezdisshëm.

Disa klientë email-i bllokojnë imazhet në distancë si parazgjedhje si një masë paraprake sigurie, por Mail jo. Këto imazhe mund të përdoren nga postuesit e postës elektronike për të përcaktuar nëse e keni parë mesazhin. Duke vepruar kështu konfirmon nëse adresa juaj e emailit është reale, duke çuar potencialisht në më shumë spam. Ai gjithashtu nuk ofron kriptim të postës elektronike, një veçori që siguron që vetëm marrësi i synuar mund të hapë një informacion të ndjeshëm.email.

Integrimet

Mail ofron pak integrim me aplikacionet dhe shërbimet e palëve të treta, gjë që është një veçori kryesore e klientëve të tjerë të postës elektronike. Ajo shkon deri në vendosjen e lidhjeve me kalendarin e Windows, kontaktet dhe listën e detyrave në fund të shiritit të navigimit.

Shumë aplikacione ju lejojnë të shfaqni të dhëna nga aplikacionet dhe shërbimet e palëve të treta, si p.sh. Evernote dhe dërgoni një email te kalendarit ose menaxherit të detyrave sipas zgjedhjes suaj. Disa ju lejojnë të shtoni veçori shtesë, duke përfshirë integrimin, duke përdorur shtojcat. Mail nuk bën asgjë nga këto.

Alternativat më të mira për Windows Mail

1. Microsoft Outlook

Outlook përfshin shumë veçori që i mungojnë Mail. Nëse përdorni Microsoft Office, ai tashmë është i instaluar në kompjuterin tuaj. Përndryshe, është mjaft e shtrenjtë.

Outlook është i disponueshëm për Windows, Mac, iOS dhe Android. Mund të blihet drejtpërdrejt nga Microsoft Store për 139,99 dollarë. Përfshihet gjithashtu në një abonim 69 $/vit në Microsoft 365.

Outlook përputhet me pamjen dhe ndjesinë e aplikacioneve të tjera të Office. Do të vini re një shirit fjongo që përfshin butona për veçoritë e zakonshme. Ai ofron kërkime më të avancuara, duke përfshirë ruajtjen e kërkimeve si dosje inteligjente dhe rregulla të konfigurueshme që veprojnë automatikisht në emailet tuaja.

Kalendarët, kontaktet dhe detyrat janë të përfshira në aplikacion dhe ka një integrim të ngushtë me Office-in tjetër aplikacionet. Një ekosistem i pasur me shtesa ju lejon të shtoni të rejaVeçori dhe integrohet me aplikacionet dhe shërbimet e palëve të treta.

Ai filtron postën e padëshiruar dhe bllokon imazhet në distancë. Outlook gjithashtu mbështet enkriptimin e postës elektronike, por vetëm për abonentët e Microsoft 365 që përdorin versionin e Windows.

2. Thunderbird

Mozilla Thunderbird është një aplikacion falas që përputhet ngushtë me veçoritë e Outlook. Ndërfaqja e tij duket e vjetëruar, gjë që mund të çaktivizojë disa përdorues.

Thunderbird është falas dhe me burim të hapur. Është i disponueshëm për Mac, Windows dhe Linux.

Gjithçka që thashë më lart për Outlook vlen për Thunderbird. Ai ofron rregulla të fuqishme automatizimi, kërkim të avancuar dhe dosje inteligjente. Ai skanon për postë të padëshiruar dhe bllokon imazhet në distancë. Një shtesë ju lejon të enkriptoni postën. Një shumëllojshmëri e gjerë shtesash të tjera janë të disponueshme të cilat shtojnë veçori dhe integrohen me shërbimet e palëve të treta. Është padyshim klienti më i mirë i postës elektronike falas i disponueshëm për Windows.

3. Mailbird

Jo të gjithëve u duhet një listë shteruese e veçorive. Mailbird ofron një ndërfaqe minimale, tërheqëse që është e lehtë për t'u përdorur. Ai fitoi përmbledhjen e klientit tonë më të mirë të emailit për Windows. Shikoni rishikimin tonë të plotë të Mailbird për të mësuar më shumë.

Mailbird është aktualisht i disponueshëm vetëm për Windows. Është i disponueshëm për 79 dollarë si një blerje një herë nga faqja zyrtare e internetit ose një abonim vjetor prej 39 dollarësh.

Ashtu si Windows Mail, Mailbird heq shumë nga veçoritë e përfshira në Outlook dhe Thunderbird. Megjithatë, është shumëaplikacion më i dobishëm se klienti i parazgjedhur i emailit të Windows. Mailbird synon efikasitet, veçanërisht kur përpunon kutinë tuaj hyrëse. Snooze fsheh një email derisa të jeni gati për t'u marrë me të, ndërsa "Dërgo më vonë" ju lejon të planifikoni postën dalëse. Integrimi bazë ofrohet për mijëra aplikacione dhe shërbime të palëve të treta.

Por nuk ka rregulla për organizimin automatik të emailit tuaj dhe nuk mund të kryeni pyetje të avancuara kërkimi.

4. eM Klienti

eM Client ofron gjithashtu një ndërfaqe të parregullt, por arrin të përfshijë shumë nga funksionalitetet që gjeni në Outlook dhe Thunderbird. Ne e mbulojmë atë në thellësi në rishikimin tonë të plotë të klientit eM.

eM Client është i disponueshëm për Windows dhe Mac. Kushton 49,95 dollarë (ose 119,95 dollarë me përmirësime gjatë gjithë jetës) nga faqja zyrtare e internetit.

Ashtu si Mailbird, eM Client ofron një ndërfaqe të hijshme, moderne dhe aftësinë për të shtyrë ose planifikuar emailet. Por ajo shkon shumë më tej, duke ofruar shumë veçori nga klientë më të avancuar të postës elektronike.

Do të gjeni dosje të kërkimit dhe kërkimit të avancuar. Ju mund të përdorni rregullat për automatizimin, megjithëse ato janë më të kufizuara sesa ato që mund të arrini me Outlook dhe Thunderbird. Mbështet filtrimi i spamit dhe enkriptimi i postës elektronike. Aplikacioni bllokon automatikisht imazhet në distancë. Klienti eM integron kalendarët, detyrat dhe kontaktet në aplikacion. Megjithatë, nuk mund ta zgjerosh grupin e veçorive të aplikacionit duke përdorur shtesa.

5. PostBox

Ne përfundojmë me dy klientë emaili që sakrifikojnë lehtësinë e përdorimit në favor të fuqisë së papërpunuar. E para prej tyre është PostBox.

Kutia postare është e disponueshme për Windows dhe Mac. Mund të abonoheni për 29 dollarë/vit ose ta blini plotësisht nga faqja zyrtare e internetit për 59 dollarë.

Kutia postare është shumë e konfigurueshme. Ju mund të hapni disa emaile menjëherë në ndërfaqen e tij me skeda. Një shirit i shpejtë unik ju lejon të veproni shpejt në një email me një klikim të mausit. Mund të shtoni veçori eksperimentale përmes Postbox Labs.

Kjo ju lejon të aksesoni shpejt dosjet tuaja më të rëndësishme duke i bërë ato të preferuara. Ju gjithashtu mund të merrni një fillim në email-et dalëse duke përdorur shabllone. Funksioni i kërkimit të avancuar të Postbox përfshin skedarë dhe imazhe. Mbështetet gjithashtu enkriptimi.

6. The Bat!

Lakuriqin e natës! është një klient i fuqishëm, i përqendruar te siguria me email që vjen me një kurbë mësimi. Ai vendos një fokus të veçantë te enkriptimi dhe mbështet protokollet PGP, GnuPG dhe S/MIME.

The Bat! është i disponueshëm vetëm për Windows dhe mund të blihet nga faqja zyrtare e internetit. Lakuriqin e natës! Shtëpia kushton aktualisht 28.77 euro, dhe The Bat! Kostoja profesionale është 35,97 euro.

Nëse jeni të vetëdijshëm për sigurinë ose e konsideroni veten si një përdorues apo përdorues të fuqishëm, mund t'ju duket tërheqës. Përveç kriptimit, The Bat! përfshin një sistem kompleks filtrimi, abonime të furnizimit RSS, trajtim të sigurt të skedarëve të bashkangjitur dhe shablloneve.

Njëri.shembull i përshtatshmërisë së çuditshme të The Bat është MailTicker. Kjo veçori e konfigurueshme funksionon në desktopin tuaj për t'ju njoftuar për emailet hyrëse për të cilat jeni veçanërisht të interesuar. Ai i ngjan një treguesi të bursës dhe shfaq vetëm emailin që përputhet me kriteret e sakta që keni përcaktuar.

Përfundimi

Mail është klienti i parazgjedhur i emailit për Windows. Është falas, vjen i parainstaluar në pothuajse të gjithë PC-të dhe përfshin veçoritë që u duhen shumicës së njerëzve. Por nuk mjafton për të kënaqur të gjithë.

Nëse përdorni Microsoft Office, do të keni edhe Outlook në kompjuterin tuaj. Është i integruar ngushtë me aplikacionet e tjera të Office dhe është shumë më i fuqishëm se Windows Mail. Një alternativë e ngjashme falas është Mozilla Thunderbird. Të dyja ofrojnë llojet e veçorive që kërkohen kur bëni email në një mjedis zyre.

Disa përdorues janë më të shqetësuar për pamjen dhe ndjesinë e një aplikacioni sesa për listën e veçorive të tij. Mailbird është elegant, minimal dhe përdor një ndërfaqe të zgjuar për ta bërë më efikas përpunimin e kutisë suaj hyrëse. Po ashtu edhe eM Client, megjithëse ai aplikacion përfshin gjithashtu shumicën e veçorive të Outlook dhe Thunderbird.

Përdoruesit e tjerë nuk e kanë problem një kurbë më të pjerrët të të mësuarit. Në fakt, ata e shohin atë si një investim të arsyeshëm për të zotëruar një mjet më të fuqishëm. Nëse jeni ju, hidhini një sy PostBox dhe The Bat!

Cili lloj përdoruesi jeni? Cili program i postës elektronike i përshtatet më mirë nevojave dhe rrjedhës së punës tuaj? Nëse keni ende nevojëDisa ndihmë për të vendosur mendjen tuaj, mund t'ju duket e dobishme përmbledhja Klienti ynë më i mirë i emailit për Windows.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.