Mailbird kundër Thunderbird: Cili është më i mirë në 2022?

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Megjithëse numri i platformave të mediave sociale dhe aplikacioneve të bisedës është gjithmonë në rritje, emaili duket se do të mbetet këtu. Pothuajse të gjithë kanë një adresë emaili. Është i lehtë për t'u përdorur, i disponueshëm lirisht dhe nuk i përket një kompanie të vetme.

Cili është softueri më i mirë i emailit? Ju duhet një aplikacion që konfigurohet thjesht, komunikon në mënyrë efektive dhe na ndihmon të menaxhojmë sasinë gjithnjë në rritje të emaileve të kërkuara dhe të padëshiruara që marrim.

Mailbird dhe Thunderbird janë dy programe të njohura të menaxhimit të postës elektronike. Si krahasohen? Lexoni këtë përmbledhje krahasimi për përgjigjen.

Mailbird është një klient elegant email për Windows me një konfigurim dhe ndërfaqe të lehtë. Ai integrohet pastër me mijëra aplikacione të njohura, duke përfshirë kalendarët dhe menaxherët e detyrave. Aplikacionit i mungojnë disa veçori të avancuara, të tilla si rregullat e filtrimit të mesazheve dhe kërkimi gjithëpërfshirës. Ai u zgjodh si fituesi i Klientit tonë më të mirë të Email-it për Windows dhe u shqyrtua në detaje nga kolegu im.

Thunderbird është një aplikacion shumë më i vjetër dhe duket i tillë. Ai u lëshua për herë të parë në 2004 nga Mozilla, organizata që qëndron pas shfletuesit Firefox. Siç është e zakonshme me aplikacionet me burim të hapur, ai është krijuar për të qenë funksional dhe jo i bukur. Duket më mirë në Linux dhe Mac sesa në Windows. Shumica e defekteve janë zhdukur me kalimin e viteve, dhe megjithëse ndihet e vjetëruar, është e pasur me karakteristika. Thunderbird ofron integrim të mirë me aplikacionet e tjera përmesshtojcat dhe përdorimi i protokolleve tipike. Aplikacioni përfshin aplikacionet e tij të bisedës, kontakteve dhe kalendarit në një ndërfaqe me skeda.

1. Platformat e mbështetura

Mailbird është një aplikacion solid i Windows dhe një version Mac është aktualisht në zhvillimin. Thunderbird është i disponueshëm për të gjitha sistemet kryesore operative të desktopit: Mac, Windows dhe Linux. Megjithatë, nuk disponohet një version celular për asnjërin aplikacion.

Fituesi : Të dy aplikacionet janë të disponueshme për Windows. Thunderbird është gjithashtu i disponueshëm për Mac dhe Linux, dhe një version Mac i Mailbird është në zhvillim e sipër.

2. Lehtësia e konfigurimit

Konfigurimi i llogarive tuaja të emailit dikur ishte i ndërlikuar. Duhet të futni kredencialet tuaja të hyrjes dhe të lundroni në cilësimet komplekse të serverit përpara se të dërgoni ose merrni mesazhe. Për fat të mirë, shumë klientë me email sot e bëjnë punën shumë më të lehtë.

Kur Thomas rishikoi Mailbird, ai e pa shumë të lehtë ta konfiguronte. Ai shtypi emrin dhe adresën e emailit të tij, më pas të gjitha cilësimet e tjera të serverit u zbuluan automatikisht. Atij iu kërkua të vendoste se cilën plan urbanistik preferonte dhe konfigurimi ishte i plotë.

Thunderbird ishte po aq i lehtë. Shkrova emrin, adresën e emailit dhe fjalëkalimin tim dhe pjesa tjetër e konfigurimit u krye për mua. Nuk më kërkuan të zgjidhja një plan urbanistik, por kjo mund të realizohet lehtësisht nga menyja View.

Të dy aplikacionet ju lejojnë të menaxhoni adresa të shumta emaili dhe të mbështesni emailin POP dhe IMAPprotokollet jashtë kutisë. Për t'u lidhur me një server Microsoft Exchange, do të duhet të abonoheni në abonimin e Mailbird's Business dhe të instaloni një shtojcë Thunderbird.

Fituesi : Barazimi. Të dy klientët e postës elektronike zbulojnë dhe konfigurojnë automatikisht cilësimet e serverit tuaj pasi të keni dhënë kredencialet tuaja të hyrjes.

3. Ndërfaqja e përdoruesit

Mailbird ka një ndërfaqe të pastër, moderne me shpërqendrime minimale. Thunderbird ka një ndërfaqe më të vjetëruar, të ngarkuar me qasje të lehtë në veçoritë e përparuara.

Të dy aplikacionet ju lejojnë të personalizoni pamjen e tyre duke përdorur tema dhe të ofroni një modalitet të errët. Thunderbird përfshin më shumë opsione personalizimi sesa Mailbird.

Modaliteti i errët i Thunderbird

Mailbird ofron një përfitim të madh për përdoruesit e Gmail: përdor të njëjtat shkurtore të tastierës. Thunderbird nuk e bën këtë si parazgjedhje, por ka një avantazh të vetin: mund të zgjerohet me anë të shtesave. Shtesat Nostalgy dhe GmailUI ju lejojnë të përdorni shkurtoret e tastierës Gmail dhe më shumë kur përdorni Thunderbird.

Të dy aplikacionet kanë një kuti hyrëse të unifikuar ku kombinohet posta hyrëse nga të gjitha llogaritë tuaja për qasje të lehtë. Mailbird ka gjithashtu veçori që ju ndihmojnë të pastroni shpejt kutinë tuaj hyrëse. Një nga këto është Snooze, e cila heq një mesazh nga kutia hyrëse deri në një datë ose orë të mëvonshme që ju përcaktoni.

Thunderbird nuk e ka atë veçori si parazgjedhje, por mund ta shtoni me një shtesë . Fatkeqësisht, nuk mund të gjej një përgjumjeshtesë e përputhshme me versionin aktual të aplikacionit. Por ndërsa Mailbird nuk ju lejon të dërgoni një email në një kohë të caktuar në të ardhmen, zgjerimi Send Later i Thunderbird-it e bën këtë.

Fituesi : Lidhja—të dy aplikacionet kanë pika të forta që do të tërheqë përdorues të ndryshëm. Mailbird do t'u përshtatet atyre që preferojnë një ndërfaqe të pastër me më pak shpërqendrime. Thunderbird është më i personalizueshëm dhe ofron akses të shpejtë në veçoritë e tij të përparuara.

4. Organizimi & Menaxhmenti

Ne jemi të përmbytur me aq shumë email çdo ditë sa kemi nevojë për ndihmë për të organizuar dhe menaxhuar të gjitha. Veçoritë si dosjet dhe etiketat na lejojnë të shtojmë strukturë në kaos. Mjetet e fuqishme të kërkimit mund të na ndihmojnë të gjejmë mesazhin e duhur në sekonda.

Mailbird ju lejon të krijoni dosje për të ruajtur emailet tuaja, por do t'ju duhet të tërhiqni manualisht çdo mesazh në dosjen e duhur. Nuk ofron asnjë automatizim apo rregull për ta bërë këtë automatikisht.

Thunderbird ofron edhe dosje dhe etiketa, si dhe filtrim të fuqishëm të mesazheve për të renditur automatikisht emailin tuaj. Ato ju lejojnë të përputhni emailet tuaja duke përdorur një kombinim kriteresh, më pas të kryeni një ose më shumë veprime në mesazhet që përputhen. Kjo përfshin zhvendosjen ose kopjimin e mesazhit në një dosje ose etiketë, përcjelljen e tij te një person tjetër, vendosjen e tij me yll ose vendosjen e një përparësie, shënimin e tij të lexuar ose të palexuar dhe shumë më tepër.

Me rregullat e duhura, emaili juaj praktikisht do të organizohetvetë. Ato mund të ekzekutohen automatikisht ose manualisht dhe në postën hyrëse ose mesazhet ekzistuese.

Veçoria e kërkimit të Mailbird është mjaft themelore. Ju mund të kërkoni për vargje të thjeshta teksti, por nuk mund të specifikoni nëse ato janë në subjektin ose trupin e emailit. Kjo është e dobishme, por gjetja e të duhurit mund të marrë ende kohë nëse keni një arkiv me dhjetëra mijëra mesazhe.

Thunderbird ofron një veçori të ngjashme kërkimi të thjeshtë duke klikuar kutinë e kërkimit në krye të ekranit (ose duke shtypur Command-K në Mac ose Ctrl-K në Windows). Por ai gjithashtu ka një veçori të avancuar kërkimi që mund të arrihet nga menyja: Ndrysho > Gjeni > Kërko Mesazhet … Këtu, mund të krijoni kritere të shumta kërkimi për të ngushtuar shpejt rezultatet e kërkimit.

Në këtë shembull, unë ndërtova një kërkim ku mesazhet që përputheshin duhet të plotësonin tre kritere:

 • Titulli i mesazhit duhej të përmbante fjalën "Haro".
 • Trupi i mesazhit duhej të përmbante fjalën "kufje".
 • Mesazhi duhej të dërgohej pas 1 nëntor 2020.

Në më pak se një sekondë, Thunderbird filtroi ​​mijëra emaile në një listë të ngushtë me katër. Nëse ky është një kërkim që ka të ngjarë të më duhet përsëri në të ardhmen, mund ta ruaj si Dosje Kërkimi duke klikuar butonin në fund të dritares.

Fituesi : Thunderbird ofron dosje dhe etiketa, si dhe rregulla dhe kërkime të fuqishme.

5. Veçoritë e sigurisë

Email-i është në thelb i pasigurt. Mesazhi juaj kthehet nga serveri në server në tekst të thjeshtë, kështu që nuk duhet të dërgoni kurrë email përmbajtje konfidenciale ose potencialisht të sikletshme. Ka edhe më shumë: posta e padëshiruar përbën rreth gjysmën e të gjitha emaileve të dërguara, skemat e phishing përpiqen t'ju mashtrojnë që t'u jepni informacione personale mashtruesve dhe bashkëngjitjet e postës elektronike mund të përmbajnë malware. Ne kemi nevojë për ndihmë!

Preferoj të merrem me postën e padëshiruar në server përpara se të prekë programin tim të postës elektronike. Shumë shërbime të postës elektronike, të tilla si Gmail, ofrojnë filtra të shkëlqyeshëm të spamit; shumica e postave të padëshiruara hiqen para se ta shoh ndonjëherë. Unë e kontrolloj herë pas here dosjen time të postës së padëshiruar për t'u siguruar që nuk ka ndonjë email të vërtetë aty gabimisht.

Mailbird mbështetet gjithashtu në filtrin e postës së bezdisshme të ofruesit tuaj të postës elektronike dhe nuk ofron të vetin. Për shumë prej nesh, kjo është mirë. Por Thunderbird ishte shumë kohë përpara se të krijohej Gmail dhe ofronte filtrimin e tij të shkëlqyer të spamit; është aktivizuar si parazgjedhje. Për ca kohë, ishte një nga zgjidhjet më të mira të postës së padëshiruar në dispozicion. Unë u mbështeta në të për vite.

Thunderbird përdor inteligjencën artificiale për të përcaktuar nëse një mesazh është i padëshiruar dhe e zhvendos automatikisht në dosjen Junk. Ai mëson gjithashtu nga të dhënat tuaja, ndërsa ju shënoni çdo mesazh që ai ka humbur si të padëshiruar ose i tregoni se ndonjë rezultat fals pozitiv nuk është.

Të dy aplikacionet çaktivizojnë ngarkimin e imazheve në distancë (të ruajtura në internet, jo në email). Këto përdoren shpeshnga dërguesit e bezdisshëm për të gjurmuar nëse përdoruesit e kanë shikuar një email, duke konfirmuar që adresa juaj e emailit është e vërtetë, gjë që çon në postime të mëtejshme të bezdisshme.

Më në fund, nëse jeni të shqetësuar për viruset, spyware dhe malware të tjerë në emailin tuaj, do t'ju duhet të përdorni softuer të veçantë antivirus.

Fituesi : Thunderbird ofron një filtër efektiv të postës së padëshiruar. Megjithatë, nëse ofruesi juaj i emailit e trajton këtë për ju, konsiderojeni si një lidhje.

6. Integrimet

Të dy klientët e emailit integrohen me aplikacione dhe shërbime të tjera. Faqja e internetit Mailbird krenohet me një listë të gjatë aplikacionesh që mund të lidhen, duke përfshirë kalendarët, menaxherët e detyrave dhe aplikacionet e mesazheve:

 • Google Calendar
 • Whatsapp
 • Dropbox
 • Twitter
 • Evernote
 • Facebook
 • Për të bërë
 • Slack
 • Google Docs
 • WeChat
 • Weibo
 • Dhe më shumë

Veçoria shtesë e programit do të krijojë një skedë të re për aq shërbime që dëshironi të përdorni nga brenda Mailbird. Megjithatë, duket se e bën këtë nëpërmjet një dritareje të integruar të shfletuesit dhe jo përmes integrimit të vërtetë. Për shembull, nuk mbështet lidhjen e kalendarëve të jashtëm nëpërmjet CalDAV, por do të shfaqë faqen e internetit të "Kalendarit të Google".

Integrimi i Thunderbird është më i fortë. Aplikacioni ka kalendarin e tij, menaxhimin e detyrave, kontaktet dhe funksionalitetin e bisedës. Kalendarët e jashtëm (të themi një Kalendar Google) mund të shtohen nëpërmjet iCalendar ose CalDAV. Ky integrim nuk është vetëmpër shikimin e informacionit; ju lejon të merrni masa. Për shembull, çdo email mund të konvertohet shpejt në një ngjarje ose detyrë.

Thunderbird ofron një ekosistem të pasur zgjerimesh që lejojnë integrimin me një gamë të gjerë aplikacionesh dhe shërbimesh. Një kërkim i shpejtë tregon shtesa që ju lejojnë të hapni Evernote në një skedë ose të ngarkoni bashkëngjitjet në Dropbox. Sidoqoftë, jo të gjitha integrimet e Mailbird duket se janë aktualisht të disponueshme në Thunderbird. Zhvilluesit dhe përdoruesit e avancuar mund të shkruajnë shtesat e tyre për ta arritur këtë.

Fituesi : Thunderbird mbështet protokollet e njohura të postës dhe bisedës, ka kalendarin e vet, detyrat, kontaktet dhe modulet e bisedës dhe një ekosistem i pasur me shtesa. Sidoqoftë, bëhet fjalë për integrimet që ju nevojiten personalisht. Mailbird liston shumë integrime që nuk ofrohen aktualisht në Thunderbird.

7. Çmimet & Vlera

Thunderbird ka një avantazh të qartë çmimi: është një projekt me burim të hapur dhe është plotësisht falas. Mailbird Personal është i disponueshëm si një blerje 79$ një herë ose një abonim vjetor prej 39$. Ekziston gjithashtu një plan më i shtrenjtë abonimi Biznesi; ju mund të merrni zbritje për porositë me shumicë.

Fituesi : Thunderbird është plotësisht falas.

Verdikti përfundimtar

Klientët e emailit na ndihmojnë të lexojmë dhe menaxhojmë hyrjet dërgoni postë, përgjigjeni dhe eliminoni emailet e padëshiruara dhe phishing nga ato origjinale. Mailbird dhe Thunderbird janë të dyja opsione të mira. Ato janë të lehta për t'u vendosurlart, të thjeshtë për t'u përdorur dhe të integrohen me një gamë të gjerë aplikacionesh dhe shërbimesh. Nëse integrimi është më i miri për ju, zgjedhja juaj mund të varet nga aplikacionet që dëshironi të lidhni.

Mailbird aktualisht disponohet vetëm për Windows (një version Mac është duke u punuar). Është me pamjen më të mirë të dy programeve dhe ka fokus në lehtësinë e përdorimit. Si rezultat, atij i mungon një pjesë e funksionalitetit dhe përshtatshmërisë që do të gjeni në Thunderbird. Kushton 79 dollarë si blerje një herë ose 39 dollarë si abonim vjetor.

Thunderbird është një klient i vjetër i postës elektronike i disponueshëm në çdo sistem operativ kryesor të desktopit. Është mjaft i fuqishëm dhe nuk kushton asgjë. Aplikacioni ofron një veçori të fuqishme kërkimi, kontrollon për postë të padëshiruar dhe ju fuqizon të krijoni rregulla të ndërlikuara për të organizuar automatikisht emailet tuaja. Mund të shtoni më shumë veçori duke përdorur ekosistemin e tij të pasur të shtojcave.

Përdoruesit e Windows që vlerësojnë një program tërheqës mund të preferojnë Mailbird. Për të gjithë të tjerët, Thunderbird është alternativa më e mirë. Ju mund të dëshironi të provoni të dy aplikacionet përpara se të vendosni. Mailbird ofron një provë falas, ndërsa Thunderbird është falas për t'u përdorur.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.