Si të paketoni një skedar InDesign (hap pas hapi + këshilla)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

InDesign është një program mbresëlënës për paraqitjen e faqeve, i cili i lejon dizajnerët të krijojnë çdo gjë nga një broshurë e thjeshtë dixhitale deri te projektet e printimit të gjerë dhe të ndërlikuar.

Por kur të vijë koha për të finalizuar projektin tuaj, do ta gjeni veten me shkronja të panumërta, imazhe të lidhura dhe grafika që duhet të menaxhohen dhe mblidhen me kujdes për të garantuar që kolegët dhe stafi mbështetës të mund të shikojnë dokumentin e punës siç duhet.

Kjo është ajo ku paketimi i skedarit tuaj InDesign vjen!

Çfarë do të thotë të paketosh një skedar InDesign?

Skedarët e InDesign janë zakonisht shumë më dinamikë se dokumentet e tjerë krijues që mund të krijoni në Photoshop ose Illustrator, kështu që kërkojnë vëmendje të veçantë.

Gjatë dizajnimit të një paraqitjeje libri, imazhet, grafika dhe madje edhe kopja kryesore po punohen gjithashtu nga ekipe të tjera kolegësh që janë të specializuar në ato fusha.

Për të lejuar që shumë ekipe të punojnë njëkohësisht, zakonisht është një ide e mirë të krijosh një lidhje me një skedar të jashtëm në vend që ta ngulitësh drejtpërdrejt brenda vetë dokumentit InDesign .

Për shembull, kur ekipi i grafikës po përmirëson modifikimet e ilustrimeve të tyre, ata mund të përditësojnë skedarët e imazhit të lidhur dhe përditësimet do të shfaqen në dokumentin InDesign pa pasur nevojë që ekipi i paraqitjes së faqes të rifusë skedarët e përditësuar sa herë që ka një ndryshim.

Paketimi i një InDesignskedari kopjon të gjitha këto imazhe, grafika dhe shkronja të lidhura jashtë në një dosje të vetme, në mënyrë që dokumenti juaj të mund të ndahet lehtësisht pa ndonjë problem me ekranin.

Përgatitja për të paketuar skedarin tuaj InDesign

Nëse jeni një projektues i vetëm, fillimi me një konventë të qëndrueshme emërtimi shumë përpara hapit të paketimit është një ide e mirë në mënyrë që kur skedarët tuaj InDesign të paketohen së bashku në një dosje të vetme, skedarët do të organizohen qartë.

Nuk ka shumë rëndësi se cili është modeli, për sa kohë që jeni të qëndrueshëm.

Sigurisht, nëse jeni duke punuar në një mjedis më bashkëpunues, është edhe më e rëndësishme të ndiqni një konventë të qëndrueshme emërtimi!

Por nëse dëshironi të jeni vërtet të sigurt se procesi i paketimit do të përfundoni siç duhet, do t'ju duhet të siguroheni që të gjithë skedarët dhe fontet janë të disponueshme.

Për shkak të natyrës komplekse të dokumenteve InDesign dhe problemeve të mundshme të shfaqjes të shkaktuara nga lidhjet që mungojnë, Adobe ka krijuar një sistem të njohur si Preflight që kontrollon skedarët e lidhur që mungojnë, fontet, tekstin e mbivendosur dhe të tjera potenciale problemet e shfaqjes .

Mund të kryeni një kontroll përpara nisjes së avionit duke hapur menynë Dritarja , duke zgjedhur nënmenynë Dalja dhe duke klikuar Para nisjes së avionit . Ju gjithashtu mund të përdorni shkurtoren e tastierës Command + Opsioni + Shift + F (përdor Ctrl + Alt + Shift + F nëse jeni duke përdorur InDesign në një PC).

Në varësi të hapësirës aktuale të punës, mund të jeni gjithashtu në gjendje të shikoni pamjen paraprake të "Para nisjes së avionit" në shiritin e informacionit të dokumentit në fund të dritares kryesore të dokumentit.

Dritarja e Para nisjes do t'ju tregojë se çfarë gabimesh të mundshme ka zbuluar dhe cilat faqe janë prekur. Çdo hyrje në listën Para nisjes së fluturimit vepron si një lidhje hiperlidhje për çdo vendndodhje gabimi, duke ju lejuar të korrigjoni shpejt çdo problem.

Si të paketoni një skedar InDesign

Pasi të keni shqyrtuar paralajmërimet tuaja të Preflight, është koha për të paketuar skedarin tuaj InDesign!

Hapi 1: Hapni menynë Skedari dhe zgjidhni Paketa poshtë në fund të menysë. Ju gjithashtu mund të përdorni shkurtoren e tastierës Command + Opsioni + Shift + P (përdor Ctrl + Alt + Shift + P nëse jeni në PC).

InDesign do të hapë Paketa dialog, i cili përmban disa skeda informacioni rreth skedarit tuaj. Përmbledhja shfaqet si parazgjedhje dhe për sa kohë që keni korrigjuar të gjitha gabimet tuaja duke përdorur Preflight, nuk duhet të ketë surpriza këtu.

Nëse po paketoni skedarin InDesign për printim, mund të kontrolloni kutinë Krijo udhëzime printimi , e cila ju lejon të jepni detajet e printimit dhe informacionin e kontaktit në një skedar teksti të thjeshtë.

Mund të kaloni në ndonjë nga skedat për të mësuar më shumë rreth zonave të lidhura dhe, nëse është e nevojshme, të gjeni ose zëvendësoni fontet që mungojnë dhe të përditësoni skedarët e lidhurnë versionet e tyre të fundit.

Më pëlqen t'i trajtoj të gjitha këto korrigjime përpara hapit të dialogut "Paketa" në rast se më duhet të shqyrtoj një nga paraqitjet e prekura në më shumë detaje, por çdo projektues ka rrjedhën e tij të preferuar të punës.

Hapi 2: Pasi të jeni të kënaqur që gjithçka është gati, klikoni butonin Paketa . Nëse keni zgjedhur kutinë Krijoni udhëzime printimi në faqen Përmbledhje, tani do të keni mundësinë të futni informacionin tuaj të kontaktit dhe çdo udhëzim printimi.

Më pas, InDesign do të hapë dritaren Publikimi i paketës . Për shumicën e projekteve, opsionet e paracaktuara janë të pranueshme.

InDesign kopjon të gjitha fontet dhe imazhet e lidhura në dosjen e paketës përditëson imazhet e lidhura brenda dokumentit kryesor INDD, gjeneron një skedar IDML (InDesign Markup Language), i cili përdoret shpesh për përputhshmërinë ndër-programe dhe në fund krijon një skedar PDF të dokumentit tuaj duke përdorur një nga paracaktimet e disponueshme të eksportit PDF.

Shënim: dritarja duket paksa e ndryshme në një kompjuter Windows, por opsionet janë të njëjta.

Hapi 3: Klikoni butonin Paketa (ai do të quhet në mënyrë konfuze Hap në një PC) dhe InDesign do të vazhdojë për të paketuar skedarin tuaj. Ju mund të merrni paralajmërime për kopjimin e skedarëve të shkronjave, duke ju kujtuar t'u përmbaheni të gjitha ligjeve lokale dhe marrëveshjeve të licencës (dhe kështu duhet, padyshim).

Pyetjet e shpeshta

Për ata prej jush me më shumëpyetjeve specifike në lidhje me paketimin e skedarëve me InDesign, unë u jam përgjigjur disa prej pyetjeve më të shpeshta më poshtë.

Keni një pyetje që më ka munguar? Më njoftoni në seksionin e komenteve.

Si t'i paketoj të gjitha lidhjet në InDesign?

InDesign do të paketojë të gjitha lidhjet e dukshme si parazgjedhje, por ju mund të siguroheni që të paketoni çdo lidhje të vetme të mundshme brenda skedarit tuaj duke u siguruar që të dyja Kopjoni Grafikat e Lidhura dhe Përfshijnë Fontet dhe Lidhjet nga përmbajtjet e fshehura dhe jo-printuese zgjidhen gjatë procesit të paketimit.

A mund të paketoni shumë skedarë InDesign menjëherë?

Fatkeqësisht, aktualisht nuk ka asnjë metodë zyrtare për paketimin e shumë skedarëve InDesign menjëherë. Disa skripte të krijuara nga përdoruesit janë të disponueshëm në forumet e përdoruesve të Adobe, por ato nuk mbështeten zyrtarisht dhe mund të mos funksionojnë siç duhet.

Si të dërgoni me email një paketë InDesign?

Pasi të keni paketuar skedarin tuaj InDesign, mund ta konvertoni dosjen në një skedar të vetëm të ngjeshur që mund ta dërgoni me email. Udhëzimet janë paksa të ndryshme në macOS dhe Windows, por ideja e përgjithshme është e njëjtë.

Në Windows 10:

  • Hapi 1: Gjeni dosjen që keni krijuar duke përdorur komandën Package në InDesign
  • Hapi 2: Klikoni me të djathtën mbi ikonën e dosjes, zgjidhni nënmenynë Dërgo te dhe kliko Dosje e ngjeshur (Zipped)
  • Hapi 3: Bashkangjisni skedarin e ri të zip në emailin tuaj dhe dërgojeni!

Në macOS:

  • Hapi 1: Gjeni dosjen që keni krijuar duke përdorur komandën Package në InDesign
  • Hapi 2: Klikoni me të djathtën në ikonën e dosjes dhe zgjidhni Compress “Folder Name Here”
  • Hapi 3: Bashkangjisni skedar i ri i zipur në emailin tuaj dhe dërgojeni!

Një fjalë përfundimtare

Kjo është pothuajse gjithçka që duhet të dini se si të paketoni një skedar InDesign – si dhe disa shtesë këshilla rreth sistemit Para fluturimit, konventave të emërtimit dhe krijimit të skedarëve të zip. Mund të duket pak dërrmuese në fillim, por shpejt do të filloni të vlerësoni se sa e dobishme mund të jetë paketimi i skedarëve tuaj InDesign.

Gëzuar paketimin!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.