Si të mbroni dosjen e Google Drive me fjalëkalim (Tutorial)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Nuk mundesh, të paktën jo drejtpërdrejt. Ka mënyra se si mund të krijoni artikuj të ngjashëm me dosjet që mbrohen me fjalëkalim dhe mund të mbroni skedarë individualë me fjalëkalim, por nuk mund t'i mbroni dosjet e "Diskut të Google" me fjalëkalim. Megjithatë, mund të mos kesh nevojë.

Përshëndetje, unë jam Aaroni! Unë jam një fanatik i teknologjisë dhe përdorues i përditshëm i Google Drive. Le të shqyrtojmë se si funksionon "Disku i Google" dhe si mund t'u shtoni artikujve mbrojtje me fjalëkalim, nëse është e nevojshme.

Key Takeaways

  • Dosjet e pandara të "Diskut të Google" mbrohen në mënyrë efektive me fjalëkalim.
  • Mund të anuloni ndarjen e dosjeve me individë për të kufizuar qasjen e tyre.
  • Ju gjithashtu mund të krijojë dosje të reja dhe të ofrojë akses.
  • Si mjetin e fundit, mund të ngarkoni gjithashtu një skedar zip të mbrojtur me fjalëkalim.

Si funksionon Google Drive?

Google Drive është një platformë ruajtëse cloud e lidhur me llogarinë tuaj të Google. Kur krijoni një llogari Google, ju jepen 15 gigabajt hapësirë ​​ruajtëse në Google Drive.

Qasja në Google Drive është e lidhur me llogarinë tuaj të Google. Kur identifikohesh në llogarinë tënde të Google, identifikohesh edhe në "Diskun e Google".

Mund të ndash informacione drejtpërdrejt nga "Disku i Google" me të tjerët. Si parazgjedhje, asgjë nuk ndahet.

Pra, në këtë kuptim, "Disku i Google" mbrohet me fjalëkalim. Çdo gjë është private për zotëruesin e "Llogarisë së Google" të "Diskut të Google". Mënyra e vetme për të hyrë në informacion është të hyni në Google DriveLlogaria e Google.

Kur kërkon të mbrosh me fjalëkalim një skedar ose dosje, në mënyrë efektive po kufizon aksesin në të. Pra, nëse nuk keni ndarë një dosje, nuk ka qasje për të kufizuar. Ju jeni të gjithë të mirë! Nëse keni ndarë një dosje, keni disa opsione për të kufizuar aksesin në të.

Si të kufizoni aksesin në një dosje të "Diskut të Google"

Këtu ka skenarë të shumtë, do të thyej poshtë ato dhe mbulojeni secilën prej tyre më poshtë.

Hiqni lejet e hyrjes

Nëse jeni të interesuar të kufizoni aksesin në një dosje të "Diskut të Google" që keni ndarë më parë dhe dëshironi ta kufizoni atë akses, ju mund ta bëjë këtë relativisht drejtpërdrejt.

Hapi 1: Shkoni te dosja që dëshironi të kufizoni aksesin dhe klikoni mbi të. Në atë dosje, klikoni në Menaxho aksesin .

Hapi 2: Do të hapet një dritare tjetër e cila ju tregon se kush ka akses. Në këtë pikë, ju keni dy opsione: mund të kufizoni aksesin e një individi ose mund të kufizoni të gjithë aksesin. Vendosja e të dy grupeve të kufizimeve ndjek të njëjtin proces.

Për të kufizuar aksesin e një individi, klikoni në menynë rënëse pranë emrit të tyre.

Hapi 3: Në menynë që shfaqet, kliko Hiq qasjen .

Hapi 4: Ai përdorues më pas do të heqë aksesin e tij. Nëse dëshiron të heqësh aksesin e të gjithëve, por jo tënde në dosje, do të duhet të ndjekësh të njëjtin proces për të gjithë Personat me qasje .

Krijoni një dosje të re oseNëndosja

Nëse doni të ndani një dosje të re me disa, por jo të gjithë njerëzit me të cilët keni ndarë një dosje, duhet të krijoni një dosje të re dhe ta ndani atë me grupin e duhur.

Hapi 1: Për të krijuar një dosje, kliko me të djathtën në dritare dhe kliko majtas mbi opsionin "Dosja e re" .

Hapi 2: Hapi i ri dosja do të ketë të njëjtat leje si dosja ku ndodhet. Pra, nëse nuk dëshironi që disa njerëz të kenë qasje në të, do t'ju duhet të hiqni aksesin e tyre, siç përshkruhet më sipër.

Përndryshe, mund të krijosh një dosje të re në bazën e Google Drive. Për ta arritur atë, kliko majtas Disku im në menynë e majtë.

Hapi 3: Klikoni me të djathtën në një hapësirë ​​boshe në dritare. Klikoni majtas mbi dosje e re.

Hapi 4: Klikoni dy herë mbi dosjen e re për ta futur atë. Klikoni majtas mbi Menaxho aksesin.

Hapi 5: Shkruani adresat e emailit të individëve me të cilët dëshironi të ndani dosjen tuaj të re.

Ngarko një skedar Zip

Nëse dëshiron të kufizosh aksesin, por të mos përdorësh lejet e Google Drive, mund të ngarkosh një skedar zip të mbrojtur me fjalëkalim, ta ndash atë skedar me të tjerët dhe më pas ndani fjalëkalimin me ta.

Do të filloni duke shkarkuar dhe instaluar një program zipping. Unë përdor 7-zip.

Hapi 1: Klikoni me të djathtën mbi skedarin që dëshironi të ziponi. Klikoni majtas në menunë 7-zip.

Hapi 2: Klikoni majtas mbi Shto në arkivë.

Hapi 3:Futni një fjalëkalim dhe klikoni majtas OK.

Hapi 4: Ngarko skedarin duke klikuar me të djathtën në hapësirën bosh në dritaren e diskut të Google dhe kliko majtas Ngarkimi i skedarit.

Hapi 5: Zgjidhni skedarin tuaj dhe kliko majtas Hape.

Ndani skedarin siç është përshkruar më sipër. Pastaj dërgoni fjalëkalimin tuaj tek të njëjtët marrës.

Pyetjet e shpeshta

Këtu janë përgjigjet që mund të keni për pyetjet që lidhen me mbrojtjen me fjalëkalim të një dosjeje Google Drive.

Si mund ta mbroj me fjalëkalim një dosje Google Drive në Mac tim?

E njëjta gjë siç u përshkrua më lart! Google është agnostik i platformës, duke qenë një faqe interneti, kështu që funksionon njësoj në një Mac.

Si mund ta mbroj me fjalëkalim një dosje Google Drive në Android tim?

Shumë e ngjashme me një shfletues uebi. Në aplikacionin tuaj Google Drive, lundroni te dosja që dëshironi të ndani ose anuloni ndarjen dhe trokitni lehtë mbi tre pikat pranë tij .

Në dritaren që shfaqet, trokitni lehtë mbi Ndani për të ndarë dosjen me njerëz të rinj ose Menaxho aksesin për të hequr aksesin.

Përfundim

Ka shumë opsione për të kufizuar aksesin në përmbajtje në Google Drive. Ju duhet të përdorni mjetet e Google Drive për ta bërë këtë, por mund të përdorni edhe metoda të tjera më komplekse.

A keni ndonjë hakim tjetër të Google Drive që dëshironi të ndani? Ju lutem më njoftoni në komentet më poshtë!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.