3 mënyra të shpejta për të krijuar një rreth perfekt në Procreate

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Një nga avantazhet më të mëdha të artit dixhital është aftësia për të krijuar me lehtësi elemente të përkryer simetrike. Edhe në stilet e artit organik, aftësia për të krijuar pa sforcim një rreth është tepër e dobishme – një aftësi bazë që mësohet më së miri që herët.

Në këtë artikull, ne do t'ju tregojmë tre teknika të ndryshme për të vizatuar një të përsosur rrethi në Procreate. Ne gjithashtu do të shpjegojmë avantazhet dhe disavantazhet e secilës metodë në varësi të nevojave specifike të përdoruesve. Mësimi i të trejave do t'ju vendosë në rrugën tuaj për të zotëruar Procreate!

Metoda 1: Teknika e ngrirjes

Së pari është metoda që ne përdorim më shumë, një teknikë që shpesh i referohemi si " ngrirja”. Me çdo furçë, thjesht bëni çmos për të vizatuar një rreth dhe më pas ndaloni të gjitha lëvizjet sapo të përfundoni rrethin (por mbani kontaktin me ekranin).

Pas një pauze të çastit, forma do të korrigjojë automatikisht çdo valë ose lëkundje dhe do të bëhet një rreth krejtësisht i lëmuar.

Ndërsa kjo metodë është një opsion i shpejtë që është ideal për skica, ajo ka disa të meta. Nëse jeni duke përdorur një furçë me skaje të ngushta, ndjeshmëria ndaj presionit të ekranit ka të ngjarë të rezultojë në një rreth ku mund të shihni pikën e fillimit dhe të ndalimit edhe pasi të korrigjohet automatikisht.

Për shkak të vështirësisë për të mbajtur të njëjtin nivel presioni gjatë vizatimit, ky është një problem i zakonshëm me furçat e skajit të ngushtuar, si vijatrashësia ndryshon dhe rezulton në një rreth si ky:

Nëse ky nuk është efekti i dëshiruar, mund të zgjidhni ose një furçë që nuk ka skaje të ngushta, ose mund të çaktivizoni efektin e zvogëlimit në furçën që po përdorni aktualisht.

Nëse dëshironi të zgjidhni një furçë tjetër, shkoni në bibliotekën e furçës (e aksesueshme nëpërmjet ikonës së penelit në këndin e sipërm djathtas) dhe shfletoni derisa të shihni një furçë ku të dy skajet janë të njëjta me trashësinë e mesit .

Për të fikur taperin në furçën që po përdorni aktualisht, kthehuni përsëri në bibliotekën e furçave dhe klikoni mbi furçën e theksuar tashmë me blu.

Kjo do të hapë cilësimet e detajuara të furçës. Gjeni shiritat e rrëshqitjes Taper presioni dhe Prek taper dhe ndërroni të dy skajet deri në skajet e jashtme.

Pasi t'i rrëshqitni të dyja, duhet dukeni kështu:

Me vendosjen e taperit, tani mund të vizatoni një rreth me një pikë fillimi dhe ndalimi të paidentifikueshme, duke krijuar skaje të lëmuara përreth.

Një problem tjetër me këtë metodë është tendenca që veçoria të korrigjohet në një ovale - ajo do të përpiqet të imitojë formën që mendonte se po përpiqeshit, dhe zakonisht, kjo është më afër një ovale sesa një rrethi të përsosur.

Për fat, një përditësim i fundit na dha një zgjidhje të shpejtë për këtë. Një veçori e quajtur QuickShape do të shfaqet automatikisht në krye të ekranit tuaj menjëherë pasi të keni përdorurMetoda e "ngrirjes". Thjesht klikoni Modifiko formën dhe më pas 'rretho' dhe automatikisht do ta çojë ovalin tuaj në një rreth krejtësisht simetrik.

Katër nyje do të shfaqen gjithashtu brenda rrethit, duke ju dhënë mundësinë për të manipuluar edhe më tej formën e tij.

Nëse "elipsi" është i vetmi opsion që shfaqet, kjo ndodh sepse forma nuk ishte aq afër një rrethi që softueri të kuptonte se kjo ishte ajo që po përpiqeshit të bënit. Prekni ekranin me dy gishta për ta zhbërë dhe më pas provoni sërish.

Metoda 2: Prekni fort me furçën e djathtë

Nëse keni nevojë për rrathë më të vegjël në sasi më të mëdha, një metodë shumë më efikase është të rrisni madhësinë e furçës tuaj dhe thjesht trokitni dhe mbani ekranin me presion në rritje. Ky veprim do të krijojë një rreth të përsosur çdo herë.

Furça e saktë shënon ose prish këtë metodë, duhet të zgjidhni një furçë të rrumbullakët që kjo shkurtore të funksionojë.

E vetmja pengesë e kësaj metode është se nëse duhet të rrisni madhësinë e rrethit, përdorimi i "transformimit" dhe shkallëzimi i tij shumë i madh do të krijojë skaje të paqarta sepse nuk është vizatuar me shumë piksel.

Megjithatë, ky mbetet një opsion i shkëlqyeshëm për nevoja më të vogla dhe më të shumta dhe është padyshim opsioni më i shpejtë.

Metoda 3: Përdorimi i mjetit të përzgjedhjes

Nëse po kërkoni të krijoni një rreth të madh, të mbushur me skaje të qarta, bastja juaj më e mirë do të jetë të përdorniskeda e zgjedhjeve. Thjesht trokitni lehtë mbi ikonën, sigurohuni që të zgjidhni Elipse dhe Shto, dhe tërhiqni formën diagonalisht përgjatë kanavacës.

Ky është një opsion i shkëlqyeshëm sepse ju jep akses në një shirit veglash, duke ju lejuar të ndryshoni ngjyrën e mbushjes, të pendoni objektin, ta përmbysni atë me sfondin dhe më shumë.

Ndërsa kjo është mënyra më uniforme për të krijuar një rreth, sepse kërkon pak më shumë kohë se opsionet e tjera. Gjithashtu nuk ka vendosjen e saktë që ka teknika e ngrirjes, kështu që me shumë mundësi do t'ju duhet ta manovroni në vend pasi të vizatohet.

Dhe ja ku e kemi! Tre mënyra të ndryshme për të krijuar një rreth të përsosur në Procreate. Gëzuar vizatimin të gjithëve!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.