Si të bëni një kub në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Një kub? A po hyjmë në dizajnin 3D? Sa herë që njerëzit pyesnin nëse mund të bëja një dizajn 3D më parë, përgjigja ime ishte gjithmonë: JO! Me pak frikë.

Por që kur provova efektin 3D në Adobe Illustrator disa vjet më parë, kuptova se në fakt nuk është aq e vështirë. Sigurisht, po flas për disa modele bazë me pamje 3D. Edhe pse dizajni grafik është kryesisht 2D, bashkëpunimi i disa efekteve 3D mund të bëjë diçka mjaft interesante.

Meqë ra fjala, kush thotë se një kub duhet të jetë 3D? Mund të jetë gjithashtu 2D dhe nuk keni nevojë të përdorni efektin 3D nëse nuk ndiheni rehat me të.

Në këtë tutorial, do të mësoni dy se si të bëni një kub 2D dhe 3D në Adobe Illustrator.

Le të zhytemi!

Si të bëni një kub në Adobe Illustrator (2D & 3D)

Në varësi të efektit që dëshironi të krijoni, mund të bëni një kub për t'u përshtatur në dizajnin tuaj grafik 2D ose një stil 3D duke përdorur Extrude & Efekti i pjerrët.

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2021. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Krijimi i një kubi 2D

Hapi 1: Zgjidhni Mjetin e shumëkëndëshit nga shiriti i veglave. Zakonisht, është në të njëjtën meny si mjeti drejtkëndësh.

Klikoni në tabelën artistike për të krijuar një poligon me 6 anë.

Hapi 2: Zgjidhni poligonin dhe rrotullojeni atë 330 gradë. Mund ta rrotulloni manualisht ose të klikoni dy herë në mjetin Rotate për të futurvlerën e saktë të këndit.

Ju gjithashtu mund të shkallëzoni shumëkëndëshin për ta bërë atë më të madh ose më të vogël. Klikoni dhe tërhiqni në çdo cep të kutisë kufizuese dhe mbani tastin Shift për të shkallëzuar proporcionalisht.

Hapi 3: Zgjidhni Mjetin e segmentit të linjës (\) nga shiriti i veglave.

Klikoni në pikën e poshtme të ankorimit të poligonit dhe vizatoni një vijë nga atje në qendër. Nëse udhëzuesi juaj inteligjent është aktiv, ai do të shfaqet kur të arrini në qendër.

Përsëriteni të njëjtin hap për dy qoshet e tjera për të lidhur vijat me qendrën dhe do të shihni një kub.

Hapi 4: Zgjidhni të gjitha (poligonin dhe linjat) dhe zgjidhni Mjetin e ndërtuesit të formës (Shift+M) nga shiriti i veglave.

Klikoni në tre sipërfaqet e kubit.

Ato do të bëhen forma në vend të vijave. Mund t'i ndani për të kontrolluar dy herë nëse format janë ndërtuar.

Vendosini sërish së bashku pasi të siguroheni se format janë formuar dhe të keni mbaruar shumë. Tani mund të shtoni ngjyra në kubin tuaj!

Këshillë: Pasi të keni shtuar ngjyrat, ju rekomandoj gruponi objektin së bashku nëse dëshironi të lëvizni.

Nuk është pikërisht efekti që po kërkoni? Ju gjithashtu mund të bëni një kub me pamje më 3D duke përdorur efektin 3D.

Krijimi i një kubi 3D

Hapi 1: Zgjidhni mjetin Rectangle Tool (M) nga shiriti i veglave, mbani tastin Shift për të vizatuar një katror.

Hapi 2: Mekatrorin e zgjedhur, shkoni te menyja e sipërme dhe zgjidhni Efekti > 3D > Nxjerrja & Bevel .

Do të shfaqet një dritare 3D Extrude and Bevel Options. Po, mund të duket konfuze, por në fakt, nuk është aq e komplikuar. Mos harroni të kontrolloni kutinë Paraafishimi për të parë ndryshimet dhe procesin ndërsa modifikoni.

Unë do të kaloj shpejt opsionet këtu për të bërë një kub 3D, në thelb, ne do të rregullojmë vetëm Pozicionin , Thellësinë e nxjerrjes, dhe Sipërfaqja .

Pozicioni duhet të jetë mjaft i lehtë për t'u kuptuar, tregon perspektivën se si dëshironi të shikoni formën 3D, mund të zgjidhni një opsion nga opsionet e pozicionit, të rregulloni këndin nga vlera kuti, ose lëvizni manualisht formën në bosht për të ndryshuar pozicionet.

Extrude Depth specifikon thellësinë e objektit. Me fjalë të thjeshta, sa larg është ngjyra e hijes (e zeza në këtë rast) nga sipërfaqja (katrore)?

Për shembull, vlera e paracaktuar ishte 50 pt (mund ta shihni se si duket nga pamja e mësipërme), tani e rrit vlerën në 100 pt dhe duket "më e thellë" dhe më 3D.

Ka opsione të ndryshme të Surface nga të cilat mund të zgjidhni dhe do të ketë opsione të ndryshme për të rregulluar ndriçimin dhe stilin.

Një efekt i zakonshëm i kubit është bërë nga Plastic Shading , i cili e bën objektin të reflektojë dritën dhe krijon një efekt me shkëlqim. Kur ju zgjidhninjë stil sipërfaqësor, ju mund të rregulloni ndriçimin në përputhje me rrethanat. Ju gjithashtu mund të ndryshoni ngjyrën e hijes për të bërë një përputhje më të mirë.

Kliko OK kur të jesh i kënaqur me pamjen e tij. Kjo eshte! Nuk është aq e komplikuar të bësh një objekt 3D.

Mund të ndryshoni ngjyrën, të shtoni ose hiqni goditjen.

Nëse dëshironi një shpjegim të detajuar të krijimit të objekteve 3D, mund të dëshironi të eksploroni dhe provoni të ndryshme opsionet e secilit cilësim.

Përfundim

Në fakt, është një zgjedhje mjaft e qartë A ose B. Nëse dëshironi të bëni një kub 2D, përdorni mjetin e shumëkëndëshit, mjetin e linjës dhe mjetin për ndërtimin e formës. Nëse dëshironi të krijoni një kub më realist të stilit 3D, zgjidhni Extrude & Efekti i pjerrët. Mund të jetë më e ndërlikuar sesa të bësh një kub 2D, thjesht merr kohën për të eksploruar opsionet dhe stilet.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.