Како да направите потпис за е-пошта во Canva (лесни чекори)

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Можете да креирате персонализиран потпис за е-пошта на Canva користејќи претходно направени шаблони што се достапни во библиотеката. Овие шаблони се приспособливи и лесни за уредување за вашите потреби.

Здраво! Моето име е Кери и со години работам во светот на графичкиот дизајн и дигиталната уметност. Една од моите омилени платформи за користење е Canva бидејќи е толку достапна и има толку многу проекти за креирање преку веб-локацијата.

Во овој пост, ќе објаснам како можете да креирате потпис за е-пошта на Canva. Ова е одлична карактеристика бидејќи платформата има разновидни претходно направени шаблони кои ќе помогнат да ја доведете вашата кореспонденција со другите на повисоко професионално ниво.

Дали сте подготвени да научите како да креирате сопствен потпис за е-пошта за да се користи постојано? Одлично - ајде да научиме како!

Key takeaways

  • Најлесниот начин да се создаде потпис за е-пошта е со користење однапред изработени, уредливи шаблони што можете да ги најдете со помош на алатката за пребарување на главната платформа.
  • Можете да изберете какви било дизајни и стилови за вашиот потпис за е-пошта, но ако работите за компанија или организација што има сметка на Premium, можете да го користите комплетот за бренд за да ги користите логото на брендот, палетите на бои и фонтовите!
  • Иако можете да ја зачувате вашата работа во неколку различни типови формати, најдоброто што можете да го изберете кога зачувувате потпис на е-пошта е во формат PNG.

Создадете свој потпис за е-пошта

Тиможеби се прашувате што е потпис за е-пошта и зошто треба да го креирате. Потписот за е-пошта во основа е ваша сопствена визит-картичка која е вклучена на крајот од е-поштата што споделува клучни информации како што се вашата адреса, телефонски број, работно место и рачки на социјалните медиуми.

Вклучувајќи стилизиран потпис на е-пошта на крајот на вашите е-пораки може да остави силен впечаток на оние кои се во контакт со вас. Тоа е последната точка на комуникација и е информативна, што доведува до траен отпечаток.

Можете да креирате потпис за е-пошта што одговара на палетата, стилот и иконите на вашиот бренд и бренд за да го направите вашиот потпис попрофесионален и усогласен со вашата компанија или организација.

Како да креирате потпис за е-пошта користејќи шаблон во Canva

Canva ви овозможува да креирате дизајни користејќи однапред изработени, приспособливи шаблони од нивната библиотека или од нула. За целите на ова упатство, ќе се фокусираме на користење на претходно направен шаблон за да го направиме вашиот потпис за е-пошта да изгледа многу професионално.

Следете ги овие чекори за да научите како да креирате сопствен персонализиран потпис за е-пошта:

Чекор 1: На почетниот екран на платформата, одете до полето за пребарување за да ги најдете различните типови на шаблони што можете да ги користите за вашиот проект.

Чекор 2: Напишете „потпис за е-пошта“ и списокот што одговара на тие поими за пребарување автоматски ќе се генерира во паѓачкото менимени.

Чекор 3: Кликнете на генеричката опција која вели „потпис на е-пошта“ и таа потоа ќе ве доведе до библиотека со претходно направени опции што можете да изберете шаблон од. Изберете го шаблонот што сакате да го користите и тој ќе создаде ново платно користејќи го тој специфичен шаблон.

Забелешка: Ако видите мала круна прикачена на елементот или шаблонот, ќе можете да ја користите во вашиот дизајн само ако имате Canva Pro сметка која ви дава пристап до премиум функции.

Чекор 4: Canva автоматски ќе ве донесе на оваа страница на платно каде што можете да ги уредувате елементите што се веќе прикажани за да бидат персонализирани со вашите информации. (Ова може да биде графички или текстуални полиња што го вклучуваат вашето име, е-пошта, телефонски број итн.).

Чекор 5: За да промените или уредите некој од тие елементи и информации , едноставно кликнете на полето за текст или елементот за да го означите.

Чекор 6: На врвот на платното, ќе видите дополнителен скокачки прозорец. Додека вашиот елемент е означен, можете да ја користите оваа лента со алатки за да ја уредувате графиката, да ги менувате боите, големината, фонтот и да додавате неколку одлични специјални ефекти!

Имајте предвид дека кога исто така можете да замените или вклучите дополнителни елементи со користење на стандардната кутија со алатки на левата страна на платформата каде што живеат библиотеките за текст, елементи, стилови, позадини и шаблони.

Чекор 7: На врвот нана платното, ќе видите дополнителен скокачки прозорец на лентата со алатки. Додека вашиот елемент е означен, можете да ја користите оваа лента со алатки за да ја уредувате графиката, да ги менувате боите, големината, фонтот и да додадете неколку одлични специјални ефекти!

Чекор 8: Кога сте задоволни со вашиот дизајн, упатете се кон горниот десен дел од платното и кликнете на копчето Сподели . Ќе се спушти подмени и ќе имате повеќе опции за споделување на вашиот проект.

Чекор 9: Кликнете на копчето Преземи и уште едно мени ќе се појави! Овде можете да го изберете типот на датотека како што сакате да го зачувате вашиот потпис на е-пошта. Најдобар формат за овој тип на работа е PNG . Откако ќе го изберете тоа, кликнете преземање и вашата работа ќе биде зачувана на вашиот уред!

Како да увезете потпис за е-пошта од Canva во Outlook

Откако ќе завршите со дизајнирање на вашиот проект , ќе сакате да бидете сигурни дека добро ќе ја искористите вашата работа! Ако користите Outlook како ваша главна платформа за е-пошта, ќе можете лесно да ја поставите вашата Canva датотека за да мора да биде стандардна поставка кога испраќате е-пораки.

Следете ги овие чекори за да го поставите вашиот потпис на вашата е-пошта на Outlook:

Чекор 1: Првиот чекор е да бидете сигурни дека ја имате овозможена опцијата за потпис на е-пошта. За да го направите ова, одете до горниот десен дел од екранот за е-пошта на Outlook и пронајдете го копчето за поставки што изгледа како мала опрема.

Чекор 2: Одете надолниот дел од менито и кликнете на опцијата што вели Прикажи ги сите поставки на Outlook. Ова ќе ве доведе до страница каде што можете да ги видите сите опции за прилагодување на вашата е-пошта.

Чекор 3: Проверете дали сте во Пошта табот на оваа страница со поставки и кликнете на копчето што вели, Состави и одговори .

Ќе има место за создавање потпис за е-пошта, но нема потреба да го правите тоа бидејќи веќе сте дизајнирале неверојатен во Canva!

Чекор 4: Именувајте го вашиот потпис и кликнете на иконата што изгледа како рамка за слика. (Ако се гушкате над неа, ќе видите дека е означена Вметнете слики внатре .) Кога ќе кликнете на неа, ќе се појави папка со датотеки од вашиот уред каде што можете да го изберете зачуваниот потпис на е-пошта од Canva.

Чекор 5: Откако ќе ја поставите вашата датотека, скролувајте до дното на менито и кликнете зачувај!

Додека сè уште сте на е-поштата страницата за поставки за потпис, исто така ќе можете да го поставите овој потпис за е-пошта за сите е-пораки со одење во стандардното мени за потписи под полето за текст и избирање на името на вашиот потпис.

Како да го додадете потписот за е-пошта од Canva to Gmail

Не грижете се ако не користите Outlook! Ако користите Gmail како главна платформа за е-пошта, ќе можете да ја прикачите вашата датотека Canva исто толку лесно за да можете да ја вклучите како стандардна поставка кога испраќатее-пошта.

Следете ги овие чекори за да го поставите вашиот потпис на вашата е-пошта на Gmail:

Чекор 1: Одете до горниот десен агол на платформата за е-пошта каде што ќе видите копчето Поставки . Ова изгледа како мала опрема! Ќе треба да ја изберете опцијата Види ги сите поставки за да го видите целото мени.

Чекор 2: Ќе видите долго, хоризонтално мени на врвот на екранот. Останете во табулаторот Општо и скролувајте до дното каде што ќе видите опција за додавање потпис за е-пошта.

Чекор 3: Кликнете на копчето Креирај нов и ќе се појави друго паѓачко мени каде што можете да го именувате вашиот нов потпис.

Чекор 4: Откако ќе ја именувате датотеката, на долната лента со алатки, пронајдете го копчето за поставување датотека.

Ќе се појави екранот за поставување датотеки. Можете да ја изберете зачуваната датотека Canva од вашиот уред за прикачување.

Чекор 5: Откако ќе ја поставите вашата датотека, погрижете се да кликнете на името на вашиот потпис за да го користите на новите е-пошта и да ги зачувате тие промени. Вашиот потпис за е-пошта треба да биде подготвен за работа!

Завршни мисли

Да можете да креирате и додавате стилизирани потписи за е-пошта на вашите сметки за е-пошта е корисна и професионална карактеристика што може да се пофали на Canva и со добра причина! Текст анимација е уште една одлична карактеристика што ја нуди Canva што ќе ги подигне вашите проекти и ќе направи да се чувствувате како вистинска графикадизајнер!

Дали најдовте некои трикови или совети што би сакале да ги споделите со другите за создавање потпис на е-пошта? Коментар во делот подолу со се што би сакале да споделите на оваа тема!

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.