Hemingway vs. Grammarly: Cili është më i mirë në 2022?

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Tabela e përmbajtjes

Përpara se të dërgoni një email të rëndësishëm ose të publikoni një postim në blog, kontrolloni për gabime drejtshkrimore dhe pikësimi—por mos u ndalni këtu! Sigurohuni që teksti juaj të jetë i lehtë për t'u lexuar dhe me ndikim. Po nëse kjo nuk vjen natyrshëm? Ekziston një aplikacion për këtë.

Hemingway dhe Grammarly janë dy opsione të njohura atje. Cila është një zgjedhje më e mirë për ju? Ky rishikim krahasimi ju ka mbuluar.

Hemingway do të shqyrtojë tekstin tuaj dhe kodin e ngjyrave çdo fushë të shkrimit tuaj ku mund të bëni më mirë. Nëse disa nga fjalitë tuaja zgjasin shumë për të arritur te pika, kjo do t'ju tregojë. Do të bëjë të njëjtën gjë me fjalët e mërzitshme ose të ndërlikuara dhe përdorimin e tepruar të kohës ose ndajfoljeve pasive. Është një mjet i fokusuar në lazer që ju tregon se ku mund të hiqni peshën e vdekur nga shkrimi juaj.

Grammarly është një tjetër program popullor që ju ndihmon të shkruani më mirë. Fillon me korrigjimin e drejtshkrimit dhe gramatikës tuaj (në fakt, ishte zgjedhja jonë në përmbledhjen tonë të Kontrollit më të Mirë të Gramatikës), më pas identifikon çështjet e qartësisë, angazhimit dhe dorëzimit. Lexoni rishikimin tonë të detajuar Grammarly këtu.

Hemingway vs. duhet të funksionojë në platformat ku ju shkruani. Cila është e disponueshme në më shumë platforma: Hemingway apo Grammarly?
 • Desktop: Kravatë. Të dy aplikacionet funksionojnë në Mac dheWindows.
 • Mobile: Grammarly. Ai ofron tastiera si për iOS ashtu edhe për Android, ndërsa Hemingway nuk ofron aplikacione celulare apo tastiera.
 • Mbështetje për shfletuesin: Grammarly. Ai ofron shtesa të shfletuesit për Chrome, Safari, Firefox dhe Edge. Hemingway nuk ofron shtesa të shfletuesit, por aplikacioni i tij në internet funksionon në çdo shfletues.

Fituesi: Grammarly. Ai funksionon me çdo aplikacion celular dhe do të kontrollojë drejtshkrimin dhe gramatikën tuaj në çdo faqe interneti.

2. Integrimet

Vendi më i përshtatshëm për të kontrolluar lexueshmërinë e punës suaj është vendi ku e shkruani atë. Grammarly integrohet mirë me Microsoft Office në Mac dhe Windows. Ai shton ikona në shirit dhe sugjerime në panelin e djathtë. Bonus: funksionon edhe në Google Docs.

Hemingway nuk integrohet me asnjë aplikacion tjetër. Ju duhet të shkruani ose ngjisni punën tuaj në redaktuesin e saj në internet ose desktop për ta kontrolluar atë.

Fituesi: Grammarly. Ai ju lejon të kontrolloni shkrimin tuaj në Microsoft Word ose Google Docs dhe funksionon me shumicën e faqeve të internetit, duke përfshirë klientët online të emailit.

3. Drejtshkrimi & Kontrolli i gramatikës

Grammarly fiton këtë kategori si parazgjedhje: Hemingway nuk korrigjon drejtshkrimin ose gramatikën tuaj në asnjë mënyrë. Grammarly e bën këtë shumë mirë, edhe me planin e saj falas. Krijova një dokument testimi me një sërë gabimesh drejtshkrimore, gramatikore dhe pikësimi, dhe ai e kapi dhe e korrigjoi secilën prej tyre.

Fituesi: Gramatikisht. Ajoidentifikon dhe korrigjon me saktësi shumicën e gabimeve drejtshkrimore dhe gramatikore, ndërkohë që kjo nuk është pjesë e funksionalitetit të Hemingway.

4. Kontrolli i plagjiaturës

Një veçori tjetër që Hemingway nuk ofron është kontrollimi i plagjiaturës. Plani Premium i Grammarly krahason shkrimet tuaja me miliarda faqe interneti dhe publikime për t'u siguruar që nuk ka shkelje të të drejtave të autorit. Në rreth gjysmë minutë, ai gjeti çdo citat të përmbajtur në një dokument testimi prej 5000 fjalësh që përdora për të vlerësuar funksionin. Ai gjithashtu identifikoi qartë dhe i lidhi ato citate me burimet, në mënyrë që unë të mund t'i citoja ato saktë.

Fituesi: Gramatikisht. Ai ju paralajmëron menjëherë për shkelje të mundshme të të drejtave të autorit, ndërsa Hemingway jo.

5. Përpunimi bazë i fjalëve

Kur e rishikova për herë të parë Grammarly, u befasova kur mësova se disa njerëz e përdorin atë si të tyren përpunues teksti. Ndërsa veçoritë e tij janë minimale, përdoruesit përfitojnë nga korrigjimet në punën e tyre gjatë shkrimit. Redaktori i Hemingway mund të përdoret gjithashtu në këtë mënyrë.

Ka të gjitha veçoritë që ju nevojiten kur shkruani për ueb. Shkrova pak tekst në redaktorin e tij në internet dhe isha në gjendje të shtoja formatimin bazë - vetëm të theksuara dhe të pjerrëta - dhe të përdor stilet e titullit. Mbështeten listat me pika dhe me numra, si dhe shtimi i hiperlidhjeve në faqet e internetit.

Statistikat e detajuara të dokumenteve shfaqen në panelin e majtë.

Kur përdorni aplikacionin falas të uebit, ju duhet për të përdorur kopjen dhe ngjitjen nënxirreni tekstin tuaj nga redaktori. Aplikacionet e desktopit prej 19,99 dollarësh (për Mac dhe Windows) ju lejojnë të eksportoni dokumentet tuaja në ueb (në HTML ose Markdown) ose në formatet TXT, PDF ose Word. Ju gjithashtu mund të publikoni drejtpërdrejt në WordPress ose Medium.

Aplikacioni falas i Grammarly (në internet dhe desktop) është i ngjashëm. Ai bën formatimin bazë (këtë herë me shkronja të theksuara, kursive dhe të nënvizuara), si dhe stilet e titullit. Ai gjithashtu bën lidhje, lista me numra, lista me pika dhe statistika të dokumenteve.

Redaktori i Grammarly ju lejon të vendosni synime për dokumentin tuaj. Këto synime përdoren kur jep sugjerime se si mund të përmirësoni shkrimin tuaj, duke përfshirë audiencën të cilës po i shkruani, nivelin e formalitetit, domenin (biznes, akademik, rastësor, etj.) dhe tonin dhe qëllimin për të cilin po shkoni. .

Opsionet e importit dhe eksportit të Grammarly janë më të fuqishme. Ju jo vetëm që mund të shkruani ose ngjisni drejtpërdrejt në aplikacion, por edhe të importoni dokumente (përderisa ato nuk janë më të gjata se 100,000 karaktere). Word, OpenOffice.org, teksti dhe formatet e tekstit të pasur janë mbështetur dhe dokumentet tuaja mund të eksportohen në të njëjtat formate (përveç dokumenteve tekstuale, të cilat do të eksportohen në formatin Word).

Grammarly do të ruajë të gjitha këto dokumente në internet, diçka që Hemingway nuk mund ta bëjë. Megjithatë, nuk mund të publikohet drejtpërdrejt në blogun tuaj siç mundet Hemingway.

Fituesi: Grammarly. Ka opsione më të mira formatimi, importi dhe eksporti dhe mundruani dokumentet tuaja në cloud. Megjithatë, nuk mund të publikohet drejtpërdrejt në WordPress ose në Medium siç mundet Hemingway.

6. Përmirëso qartësinë & Lexueshmëria

Hemingway dhe Grammarly Premium do të kodojnë me ngjyra pjesët e tekstit tuaj që kanë probleme me lexueshmërinë. Hemingway përdor pikat kryesore me ngjyra, ndërsa Grammarly përdor nënvizimet. Këtu janë kodet e përdorura nga secili aplikacion:

Hemingway:

 • Ndajfoljet (blu)
 • Përdorimet e zërit pasiv (jeshile)
 • Fjalitë që janë të vështira për t'u lexuar (e verdhë)
 • Fjalitë që janë shumë të vështira për t'u lexuar (e kuqe)

Gramatikisht:

 • Korektësia ( e kuqe)
 • Qartësia (blu)
 • Angazhimi (jeshile)
 • Dorëzimi (vjollcë)

Le të krahasojmë shkurtimisht se çfarë çdo aplikacioni ofron. Vini re se Hemingway thekson pasazhet problematike, por nuk sugjeron se si mund t'i përmirësoni ato, duke e lënë punën e vështirë për ju. Grammarly, nga ana tjetër, bën sugjerime specifike dhe ju lejon t'i pranoni ato me një klik të thjeshtë të miut.

Për të përjetuar çdo qasje, ngarkova të njëjtin draft artikull në të dy aplikacionet. Të dy aplikacionet shënuan fjali që ishin shumë fjalëpërfshirëse ose komplekse. Ja një shembull: "Daktilografistët me prekje raportojnë se përshtaten me udhëtimin më të cekët siç bëra unë, dhe shumë e vlerësojnë reagimin e prekshëm që ofron dhe zbulojnë se mund të shkruajnë me orë të tëra në të."

Hemingway thekson fjalinë me të kuqe, duke treguar se është "shumë e vështirë për t'u lexuar", por nuk ofron asgjësugjerime se si mund të përmirësohet.

Grammarly tha gjithashtu se fjalia ishte e vështirë për t'u lexuar, duke pasur parasysh që unë po shkruaj për një audiencë të përgjithshme dhe jo për akademikë apo lexues teknikë. Nuk ofron formulime alternative, por sugjeron që mund të heq fjalët e panevojshme ose ta ndaj në dy fjali.

Të dyja konsiderojnë gjithashtu fjalë ose fraza komplekse. Në një pjesë tjetër të dokumentit, Hemingway dy herë e shënoi fjalën "shtesë" si komplekse dhe sugjeroi ta zëvendësonte ose ta hiqte atë.

Grammarly nuk sheh problem me atë fjalë, por sugjeroi që unë mund ta zëvendësoja fraza "në baza ditore" me një fjalë të vetme, "ditë". "Një numër" u identifikua si fjalëpakë nga të dy aplikacionet.

Fjalia që fillon me "Nëse dëgjoni muzikë ndërsa shkruani" u theksua me të kuqe nga Hemingway, ndërsa Grammarly nuk e shihte një problem me të. Nuk jam i vetmi që ndjej se Hemingway është shpesh shumë i ndjeshëm për vështirësinë e fjalive.

Gramatika ka përparësinë këtu. Kjo ju lejon të përcaktoni audiencën tuaj (si të përgjithshme, të ditur ose ekspert) dhe domenin (si akademik, biznesi ose i përgjithshëm, ndër të tjera). Ai e merr parasysh këtë informacion kur vlerëson shkrimin tuaj.

Hemingway vë theksin në identifikimin e ndajfoljeve. Ai rekomandon zëvendësimin e një çifti ndajfolje-folje me një folje më të fortë kur është e mundur. Në vend që të përpiqet të eliminojë plotësisht ndajfoljet, ajo inkurajonduke i përdorur ato më rrallë. Në draftin që testova, kam përdorur 64 ndajfolje, që është më pak se maksimumi prej 92 të rekomanduara për një dokument me këtë gjatësi.

Gramatika nuk shkon pas ndajfoljeve në tërësi, por tregon se ku Mund të përdoret formulim më i mirë.

Gramatikisht identifikon një lloj problemi që Hemingway nuk e bën: fjalët e tepërta. Këtu përfshihen fjalët që përdoren në përgjithësi në mënyrë që të kenë humbur ndikimin e tyre dhe fjalët që i kam përdorur në mënyrë të përsëritur në dokumentin aktual.

Gramatikisht më sugjeroi të zëvendësoja "e rëndësishme" me "thelbësore" dhe " normale me "standarde", "i rregullt" ose "tipike". U dha ky shpjegim: “Fjala e rëndësishme shpesh përdoret tepër. Merrni parasysh përdorimin e një sinonimi më specifik për të përmirësuar mprehtësinë e shkrimit tuaj.” Përcaktoi gjithashtu që e përdorja fjalën "vlerësime" shumë shpesh dhe më sugjeroi të zëvendësoja disa nga ato raste me "notë ose notë".

Më në fund, lexueshmëria e rezultateve të të dy aplikacioneve. Hemingway përdor Indeksin e lexueshmërisë së automatizuar për të vendosur se cili nivel i klasës amerikane kërkohet për të kuptuar tekstin tuaj. Në rastin e dokumentit tim, një lexues në klasën 7 duhet ta kuptojë atë.

Grammarly përdor metrika më të detajuara të lexueshmërisë. Ai raporton gjatësinë mesatare të fjalëve dhe fjalive, si dhe rezultatin e lexueshmërisë Flesch. Për dokumentin tim, ai rezultat është 65. Gramatikisht përfundoi, “Teksti juaj ka të ngjarë të kuptohet nga një lexues që ka nëtë paktën një arsim në klasën e 8-të (mosha 13-14 vjeç) dhe duhet të jetë mjaft e lehtë për t'u lexuar nga shumica e të rriturve.”

Ai gjithashtu raporton për numërimin e fjalëve dhe fjalorin, duke i kombinuar ato rezultate në një rezultat të përgjithshëm të performancës.

Fituesi: Grammarly. Ai nuk shënon vetëm zonat ku dokumenti mund të përmirësohet, por bën sugjerime konkrete. Ai kontrollon një numër më të gjerë çështjesh dhe ofron një rezultat më të dobishëm lexueshmërie.

8. Çmimet & Vlera

Të dy aplikacionet ofrojnë plane të shkëlqyera falas, por ato janë të vështira për t'u krahasuar pasi ofrojnë veçori shumë të ndryshme. Siç përfundoj më poshtë, ato janë më shumë plotësuese sesa konkurruese.

Aplikacioni në internet i Hemingway është plotësisht falas dhe ofron të njëjtat veçori të kontrollit të lexueshmërisë si aplikacionet e tyre me pagesë. Aplikacionet e desktopit (për Mac dhe Windows) kushtojnë 19,99 dollarë secili. Funksionaliteti kryesor është i njëjtë, por ato ju lejojnë të punoni jashtë linje dhe të eksportoni ose publikoni punën tuaj.

Plani falas i Grammarly ju lejon të kontrolloni drejtshkrimin dhe gramatikën tuaj në internet dhe në desktop. Ajo për të cilën paguani është qartësia, angazhimi dhe kontrollet e dorëzimit, si dhe kontrolli për plagjiaturë. Plani Premium është mjaft i kushtueshëm—139,95 dollarë/vit—por ju merrni shumë më tepër funksionalitet dhe vlerë sesa ofron Hemingway.

Grammarly dërgon oferta zbritje mujore nëpërmjet emailit dhe në përvojën time, këto priren të shkojnë midis 40 -55%. Nëse do të përfitonit nga një nga këto oferta,Çmimi i abonimit vjetor do të bjerë në mes 62,98 dollarë dhe 83,97 dollarë, që është i krahasueshëm me abonimet e tjera të kontrollit gramatikor.

Fituesi: Barazimi. Të dy ofrojnë plane falas me pika të forta të ndryshme. Grammarly Premium është i shtrenjtë, por ofron shumë më shumë vlerë se Hemingway.

Verdikti përfundimtar

Një kombinim i produkteve falas të Grammarly dhe Hemingway do t'ju japë më shumë funksionalitet se çdo gjë tjetër nëse jeni duke kërkuar për një sistemi i korrigjimit.

Grammarly kontrollon drejtshkrimin dhe gramatikën tuaj, ndërsa Hemingway thekson çështjet e lexueshmërisë. Më e mira nga të gjitha, Grammarly është në gjendje të punojë brenda aplikacionit online të Hemingway, në mënyrë që t'i keni të gjitha në të njëjtin vend.

Megjithatë, nëse jeni të gatshëm të paguani për Grammarly Premium, nevoja për Hemingway zhduket plotësisht. Grammarly nuk nxjerr në pah vetëm fjalët komplekse dhe fjalitë e vështira për t'u lexuar; sugjeron se çfarë mund të bëni për t'i rregulluar ato. Ai kontrollon për më shumë probleme, ju lejon të bëni korrigjime me klikimin e miut dhe ofron më shumë detaje në raportet e tij.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.