Преглед на TextExpander: Заштедете време со пишување помалку (2022)

 • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

TextExpander

Ефективност: проширување на текстот, аритметика на датум, скокачки форми Цена: Претплатете се од 4,16 $/месец Лесност за користење: мазен интерфејс, мени за користење напредни функции Поддршка: База на знаење, видео упатства, форма за контакт за поддршка

Резиме

TextExpander е апликација за продуктивност за Mac, Windows и iOS дизајнирани да ви заштедат време. Концептот е едноставен: ви овозможува да внесете секаква количина на текст со пишување само неколку знаци. Колку повеќе ја користите, толку повеќе време заштедувате.

Апликацијата ја најдов корисна за внесување често пишувани пасуси, автоматско поправање на моите омилени печатни и правописни грешки, внесување незгодни знаци и сложени кодови, вметнување датуми и создавање шаблони за чести документи. Ако поминувате кој било дел од денот пишувајќи, TextExpander ќе ви заштеди време и напор и ќе ве одржува доследни и прецизни.

Што ми се допаѓа : пишувајте помалку и заштедете време. Појавувачки полиња за персонализација. Лесно внесете незгодни знаци и сложен код. Достапно за Mac, Windows, iOS и Chrome.

Што не ми се допаѓа : Малку скапо. Моделот на претплата нема да одговара на сите. Предлозите за фрагменти може да се чувствуваат непријатно, иако можете да ги исклучите.

4.6 Добијте TextExpander (20% OFF)

Дали е TextExpander безбеден за користење?

Да, безбедно е да се користи. Истрчав и го инсталирав TextExpander на мојот iMac. Пронајдено е скенирање со помош на Bitdefenderподалеку. Препорачано за моќни корисници.

 • Алфред (Mac, 23 GBP или околу 30 долари со Powerpack) е популарна апликација за стартер на Mac која вклучува и проширување на текст и управување со таблата со исечоци.
 • Rocket Typist (Mac, 10,99 AU$) е поедноставна апликација за проширување на текст по попријатна цена. Достапно е и со претплата на Setapp од 9,99 долари/месечна 17>
 • Конечно, macOS има едноставна вградена функција за замена на текст што ќе ја најдете во Поставки/тастатура/Текст. Бесплатно е и работи, но не е погодно.

  Windows Alternatives

  • Breevy (Windows, 34,95 $) е програма за проширување на текст за Windows и е компатибилен со фрагменти од TextExpander.
  • FastKeys Automation (Windows, $19) вклучува проширувач на текст, макро рекордер, менаџер на таблата со исечоци и повеќе.
  • AutoHotkey (Windows, Free) е јазик за скриптирање со отворен код кој вклучува проширување на текстот, но оди многу подалеку. Препорачано за моќни корисници.
  • PhraseExpress (Mac $49,95, Windows 49,95 $, iOS 24,99 $, Android 28,48 $) е скапа, меѓуплатформска, целосно опремена апликација за комплетирање текст, која вклучува форми и макро автоматизација.
  • PhraseExpander (Windows, $149) автоматски ги комплетира фразите и создава универзални шаблони. Тој е дизајниран даим помогне на лекарите да прават белешки побрзо и попрецизно. Цената е наменета и за лекарите.

  Заклучок

  TextExpander има многу фанови. Тоа е едноставно решение за секојдневен проблем што добро функционира. Апликацијата дури следи колку притискање на тастатурата и часови ве спасила. Ако поминувате кој било дел од денот пишувајќи, апликацијата за проширување на текст ќе ви користи. Покрај заштеденото време и напор, ќе ве одржува доследни и прецизни. Само погрижете се да го добиете фрагментот како што треба првиот пат.

  TextExpander постигнува добар баланс помеѓу функциите и леснотијата на користење и е меѓу-платформски, што може да ја оправда неговата повисока цена. Јас го препорачувам. Со користење на пробната верзија за еден месец, ќе можете да откриете дали тоа е вистинското решение за вас. Ако претпочитате да не плаќате претплата, проверете ја самостојната верзија или некои од алтернативите што работат на вашата платформа што ја сакате.

  Земете TextExpander (20% ПОПУСТ)

  Значи, што мислите за овој преглед на TextExpander? Оставете коментар подолу.

  без вируси или злонамерен код.

  Дали TextExpander е бесплатен?

  Не, но апликацијата нуди бесплатен пробен период од 30 дена. За да продолжите да го користите TextExpander и после тоа време, ќе треба да се претплатите за 4,16 долари месечно или 39,96 долари годишно за индивидуална сметка („животен хакер“). Тимовите плаќаат 9,95 долари месечно или 95,52 долари годишно за секој корисник.

  Дали TextExpander е за Windows?

  Да, TextExpander е достапен за Mac, iOS и Windows. Една претплата ќе ви овозможи да ја користите апликацијата на сите платформи, а вашите фрагменти автоматски ќе се синхронизираат меѓу нив.

  Зошто да ми верувате за овој преглед на TextExpander?

  Моето име е Адријан и користам апликации за проширување на текст од доцните 1980-ти. Ми заштедија многу време и притискање на тастатурата.

  Кога DOS беше оперативен систем по избор, се решив на AlphaWorks, програма „Works“ (процесор на текст, табеларни пресметки, база на податоци) која имаше многу паметни функции. Една од тие карактеристики беше проширувањето на текстот, а уште во доцните 80-ти почнав да размислувам за најдобрите начини да го користам.

  Во тоа време решив да не го користам за автоматско поправање на вообичаените печатни грешки (како промена на „ hte“ до „the“) или правописни грешки - бев загрижен дека софтверот ќе ме поттикне да продолжам да ги правам. Го користев за брзо пишување адреси, телефонски броеви и често користени деловни писма. Можев дури и да го натерам софтверот да се појави кутија со барање конкретни информации, па јасможеше да го персонализира она што беше внесено.

  Кога се префрлив на Windows, ги истражував алтернативите и на крајот се решив на PowerPro, апликација која вклучува проширување на текст, но прави многу повеќе, вклучувајќи скриптирање и макроа. Ја користев таа апликација за целосно да го приспособам мојот компјутер. Кога се преселив на Linux, го открив AutoKey.

  Поголемиот дел од моето семејство беа корисници на Mac, и на крајот им се придружив. Го користев и уживав TextExpander неколку години, но го притиснав копчето за пауза откако се пресели во модел со претплата. Според апликацијата TextExpander, ме спаси од потребата да пишувам 172.304 знаци, што е еквивалент на повеќе од седум часа.

  Преглед на TextExpander: Што има за вас?

  TextExpander е сè за забрзување на пишувањето, а јас ќе ги наведам неговите карактеристики во следните пет делови. Во секоја потсекција, ќе истражам што нуди апликацијата, а потоа ќе го споделам моето лично мислење.

  1. Лесно додавајте често пишуван текст

  Пишувањето исти работи одново и одново е губење на вашето време. Компјутерите се создадени за да решаваат такви проблеми! Кога првпат влегов во компјутери, поставив цел никогаш да не пишувам ништо повторно, а софтверот за проширување на текст помогна.

  Често пишуваните зборови, реченици и документи се разликуваат од личност до личност. Корисно, TextExpander гледа што пишувате и кога ќе забележи честа фраза ве поттикнува да креирате фрагмент. За среќа, можете да ја оневозможите оваа функцијаако сметате дека е досадно.

  Вообичаените можности за фрагменти вклучуваат адреси, телефонски броеви, адреси на е-пошта и потписи и веб-адреси. Во зависност од вашата работа, може да има некои зборови специфични за индустријата што ги повторувате. Можеби ќе забележите дека го пишувате истиот текст во вашиот календар или во апликацијата листа на задачи. Во терминологијата на TextExpander, неколкуте знаци што ги внесувате се нарекуваат кратенка , а долгиот пасус до кој се проширува се нарекува парче .

  Прво, треба да дојдете со добра, единствена кратенка која никогаш нема да се напише под други околности. За адреса, Smile предлага да користите aaddr или hhome . Со повторување на првиот лик, дојдовте до нешто уникатно. Алтернативно, може да завршите со разграничувач, како што е addr; .

  Изберете кратенки што се паметат. Алтернативно, можете лесно да го пребарувате фрагментот од лентата со мени на Apple. Конечно, го пишувате фрагментот - вистинската адреса - и сте подготвени да одите.

  Мој личен став: Ако го пишувате истиот текст постојано, TextExpander дефинитивно може да ви заштеди време . Внимавајте на можностите за поставување фрагменти, а потоа без неколку притискања на тастатурата, апликацијата секој пат точно ќе го внесува текстот за вас.

  2. Исправете ги честите печатни грешки и правописните грешки

  Автоматско поправање грешки е корисна заштита. Може да има неколкузборовите што постојано ги пишувате погрешно или дека вашите прсти се мешаат кога пишувате брзо. Дозволете TextExpander да ви помогне да креирате е-пошта и документи без грешки.

  Еве неколку примери што ги пробав во минатото — некои вообичаени печатни грешки и правописни грешки. Користите погрешен правопис како кратенка и правилен правопис како фрагмент.

  • hte > на
  • сместувањето > сместување
  • аберација > аберација
  • мудар > чудно
  • многу > многу
  • дефинитивно > дефинитивно
  • никој > никој

  Јас сум Австралиец кој често има потреба да користи американски правопис. Треба да бидам внимателен бидејќи користењето на правописот што го научив на училиште може да биде технички погрешно. Можам да користам TextExpander за да помогнам.

  • боја > боја
  • центар > центар
  • лиценца > лиценца
  • организирање > организира
  • однесување > однесување
  • патување > патување
  • математика > математика

  Мој личен став: Кога сфаќате дека има грешка во печатењето во вашата е-пошта? Обично веднаш откако ќе кликнете на Испрати. Колку непрофесионално! Ако се откриете дека редовно ги правите истите печатни грешки и правописни грешки, поставете го TextExpander за автоматски да ги коригира за вас.

  3. Лесно додавајте специјални знаци

  Кога првпат почнав да го користам TextExpander редовно пишував на авторот Бјоргвин. Можете да погодите кој е мојот прв фрагмент од TextExpanderбеше!

  Сега можев да го напишам неговото име користејќи нормално „o“, а TextExpander ќе ми го поправи тоа. Го натерав TextExpander да ја игнорира мојата голема буква и секогаш да користи големо „Б“.

  Тој еден фрагмент ме започна во мисија да создадам повеќе — што било со посебни знаци или сложени интерпункциски знаци или обележување. Еве неколку примери:

  • две en цртички стануваат цртичка em
  • 1/2 станува дропка ½ (и истото за другите дропки)
  • Валута, вклучувајќи евра € и фунти £
  • Симболот за авторски права ©

  Често работам директно со HTML и создавам некои фрагменти за да го олеснам додавањето код. На пример, за да додадам слика во упатство, ја користев кратенката tutimage за да го внесам овој код:

  7087

  Претходно би ја копирал URL-адресата на сликата на таблата со исечоци и ова ќе биде вметната на правилната локација. Потоа ќе биде побарано да го дадам алтернативниот текст.

  Мој личен став: Специјалните знаци и сложениот код навистина можат да го забават вашето пишување. TextExpander ви овозможува да напишете нешто едноставно, а потоа комплексот работи за вас. Препуштете ја работата на апликацијата и работете попродуктивно.

  4. Автоматска аритметика за време и датум

  TextExpander може да ви помогне со датуми и времиња. За почеток, може да го вметне тековниот датум или време во кој било формат што го сакате.

  TextExpander користи голем број променливи за да го дефинира форматот на датумот, но тие може да се додадатод едноставно мени. Откако ќе ја поставите, таа ќе продолжи да работи без да треба да размислувате за тоа.

  Еве неколку примери од стандардните фрагменти на TextExpander - прво синтаксата на апликацијата, проследено со она што беше внесено откако ја напишав кратенки ddate и ttime .

  • %A %e %B %Y > четврток, 21 февруари 2019 година
  • %1I:%M %p > 17:27

  Дознајте повеќе од оваа статија за помош за насмевка: Брзо користете приспособени датуми и времиња со TextExpander.

  TextExpander исто така може да пресметува датуми и времиња во минатото или иднината. Тоа може да го олесни внесувањето на роковите, роковите и состаноците. Синтаксата може брзо да се додаде од запис од менито.

  Кажете дека сакате да ги потсетите вашите клиенти да ви платат за 15 дена. TextExpander може да го пресмета и вметне датумот за вас. За да дознаете како да го направите тоа, проверете ги овие објави на блогот Smile:

  • Додавање идни датуми во документи со користење на TextExpander Date Math
  • Користење на TextExpander Date and Time Math

  Мој личен став: Престанете да го гледате вашиот календар. TextExpander може да го внесе тековниот датум и време за вас (во кој било формат што го сакате), па дури и да одреди колку долго е до крајниот рок или датумот на доспевање.

  5. Креирајте шаблони со пополнување

  Друга добра употреба на TextExpander е создавање шаблони за е-пораките што редовно ги испраќате. Овие можат да бидат одговори на најчесто поставуваните прашања или само дел од работниот текна вашата работа.

  На пример, кога работев како уредник, испраќав е-пораки кога беа прифатени, отфрлени и објавени понудите за упатства. Нивното пишување одземаше време и досадно, па потрошив извесно време поставувајќи шаблони во TextExpander.

  За да можам да ја персонализирам секоја е-пошта, ја користев функцијата Пополнување на TextExpander. Внесувате полиња во шаблонот од менито и кога фрагментот ќе се изврши, ќе се прикаже скокачки прозорец со кој ќе ги побарате потребните информации.

  Еве пример за тоа како изгледа шаблонот во TextExpander.

  И еве како изгледа кога ќе го активирате шаблонот.

  Ваквите шаблони го поедноставија мојот работен тек и ги задржаа работите конзистентни и професионални.

  Мој личен став: Поставувањето шаблони во TextExpander веројатно ми заштеди повеќе време од која било друга функција. Поминете малку време за да ги поставите правилно првиот пат, и тоа време ќе ви биде вратено многукратно.

  Причини зад моите оценки

  Ефективност : 5 ѕвезди.

  TextExpander може да го забрза вашето пишување, да ја користи таблата со исечоци, да врши аритметика за датум и време и да создава сложени шаблони кои овозможуваат персонализација. Неговите карактеристики го засенуваат најголемиот дел од конкуренцијата.

  Цена : 4 ѕвезди.

  TextExpander чини значително повеќе за претплата за една година отколку што повеќето од конкурентите наплаќаат за купување на софтверот целосно. Тој нуди повеќекарактеристики за парите.

  Лесност за користење : 4,5 ѕвезди.

  TextExpander го олеснува влегувањето - поставувањето фрагменти и кратенки е брзо. За да го извлечете максимумот од апликацијата, ќе треба да поминете малку време размислувајќи што пишувате и како работите и поставувајќи шаблони. За среќа, секој „код“ што го користи апликацијата може да се внесе од едноставни менија. Вашите исечоци автоматски се синхронизираат со секој компјутер и уред што го користите.

  Поддршка : 5 ѕвезди.

  Страницата за поддршка на веб-страницата на Smile вклучува многу ресурси за пребарување: видео упатства, база на знаење, помош за тимови и бизниси и јавни групи каде што можете да ги споделите вашите фрагменти со други. Има и водич за брз почеток и збирка на фрагменти водичи за да започнете, како и написи што покриваат понапредни теми.

  Кога ви се потребни, тимот за поддршка може да се контактира преку веб-формулар. Тимот одговара на прашања седум дена во неделата, а повеќето прашања се решаваат истиот ден.

  Алтернативи на TextExpander

  Mac Alternatives

  • Typinator (Mac, 24,99 евра) е добра алтернатива на TextExpander за оние кои се подготвени да плаќате за добар производ, но претпочитате да не плаќате редовни претплати.
  • TypeIt4Me (Mac, 19,99 долари) е уште една добра алтернатива.
  • Maestro за тастатура (Mac, $36) е напредна алатка за автоматизација која вклучува замена на текст, но оди добро

  Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.