Како да ја смените вашата адреса за е-пошта на iCloud (Брз водич)

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

За да ја промените вашата e-mail адреса на iCloud, најавете се на appleid.apple.com и кликнете на „Apple ID“. Внесете ја вашата нова адреса на е-пошта и потоа внесете го кодот за потврда испратен до е-поштата.

Здраво, јас сум Ендру, поранешен администратор на Mac и експерт за iOS. Во оваа статија, ќе ја проширам опцијата погоре и ќе ви дадам неколку други опции за промена на вашата адреса за е-пошта iCloud. Исто така, не заборавајте да ги проверите ЧПП на крајот.

Ајде да започнеме.

1. Променете ја вашата е-пошта на Apple ID

Ако сакате да ја промените адресата на е-пошта што ја користите за најавување на iCloud, ќе треба да го промените вашиот Apple ID.

0>Можете да го промените вашиот Apple ID со посета на appleid.apple.com во веб-прелистувач. Најавете се на страницата и кликнете Apple ID .

Внесете ја новата адреса на е-пошта и потоа кликнете Промени Apple ID . Ќе треба да потврдите дека имате пристап до дадената адреса за е-пошта за да го завршите процесот користејќи код испратен до даденото сандаче.

2. Променете ја вашата е-пошта на iCloud адресата за е-пошта

Ако не сакате или треба да го промените вашиот Apple ID, туку наместо тоа сакате да ја промените вашата адреса за е-пошта на iCloud, а потоа следете ги овие чекори.

Прво, треба да знаете дека не можете да ја менувате вашата примарна адреса на iCloud, дури и ако ја промените вашиот Apple ID. Сепак, имате и други опции.

Со iCloud mail, Apple ви дава можност да креирате до три псевдоними за е-пошта. Овие се алтернативниадресите на е-пошта ја маскираат вашата примарна адреса; сè уште добивате пошта од псевдоними во истото сандаче, а можете дури и да испраќате пошта како адреса на псевдонимот.

На овој начин, алијасот функционира исто како адреса на е-пошта.

За да креирате алијас за е-пошта iCloud, посетете iCloud.com/mail и најавете се.

Кликнете на иконата за менувачот и изберете Preferences .

Кликнете Сметки и потоа кликнете Додај псевдоним .

Внесете ја адресата на вашиот псевдоним и кликнете Додај .

Вашиот псевдоним за е-пошта може само содржи букви (без акценти), бројки, точки и долни црти. Ако адресата за е-пошта што ја избравте веќе се користи, ќе добиете порака дека Овој псевдоним не е достапен кога ќе кликнете на копчето Додај .

Од iPhone или iPad, посетете icloud.com/mail во Safari. Поставките на сметката автоматски ќе се појават и можете да допрете на Додај псевдоним како во упатствата погоре.

Покрај адресите на е-пошта @icloud.com, можете да генерирате и користете го сопственото име на домен за е-пошта со плаќање за сметка на iCloud+. Apple ќе ви обезбеди приспособен домен, како што е [email protected], под услов доменот да е достапен.

3. Создадете нова сметка на iCloud

Ако ниту една од овие опции не одговара на вашата желба, вие може да создаде нова iCloud сметка, но тоа има одредени последици. Со сосема нова сметка, нема да имате пристап до претходни купувања или какви било фотографии илидокументи зачувани во iCloud.

Можете да поставите семеен план и да споделувате купувања со вашата нова сметка, што додава слој на непријатност. Затоа, не би препорачал да започнете одново со нов Apple ID освен ако не ги разбирате импликациите и не сте спремни да живеете со нив.

Создавањето нова сметка на iCloud е едноставно. Одете на appleid.apple.com и кликнете Креирај го твојот Apple ID во горниот десен агол.

Пополнете го формуларот, вклучувајќи го и полето за е-пошта.

Адресата на е-пошта што ќе ја наведете овде ќе биде вашиот нов Apple ID.

Откако ќе завршите со креирањето на сметката, можете да ја користите за да се најавите на iCloud. Ќе мора да ги прифатите одредбите и условите за iCloud при првиот пат кога ќе се најавите.

ЧПП

Еве неколку други прашања што можеби ги имате за промена на вашата адреса за е-пошта на iCloud.

Како да ја сменам мојата примарна адреса за е-пошта за iCloud?

За да ја цитирате страницата за поддршка на Apple iCloud, „Не можете да избришете или исклучите примарна адреса на iCloud пошта“. Сепак, можете да креирате е-пошта со псевдоним и да ја поставите како стандардна адреса на вашиот телефон.

За да го направите тоа, отворете ги поставките за iCloud на вашиот iPhone и допрете на iCloud Mail, потоа Поставки за пошта на iCloud . Под ИНФОРМАЦИИ ЗА СМЕТКАТА НА ICLOUD, допрете го полето Е-пошта за да го промените стандардното испраќање како адреса на е-пошта.

Нема да можете да ја промените оваа опција освен ако прво поставивте алијас воiCloud.

Забелешка: ова се однесува на вашата адреса за е-пошта на iCloud пошта . Ако едноставно сакате да ја промените адресата на е-пошта што ја користите за да се најавите на iCloud, следете ги чекорите погоре за да ја смените вашата адреса на е-пошта на Apple ID.

Може ли да ја сменам мојата адреса на е-пошта на iCloud без да изгубам сè?

Да. Сè додека не креирате целосно нов Apple ID, сите ваши контакти, фотографии и други податоци ќе останат таму каде што биле.

Како можам да ја сменам мојата адреса на е-пошта iCloud на мојот iPhone без лозинка?

Ако треба да се одјавите од iCloud на вашиот iPhone, но не ја знаете лозинката, наместо тоа, можете да ја користите лозинката на вашиот iPhone. На екранот за поставки на Apple ID во апликацијата Поставки, повлечете на дното и допрете Одјави се .

Кога ќе биде побарано да ја внесете лозинката, допрете Ја заборавивте лозинката? и вашиот телефон ќе ве поттикне да ја внесете лозинката што ја користите за отклучување на уредот.

Заклучок

Луѓето треба да ги променат своите адреси за е-пошта на iCloud од различни причини.

Дали е тоа треба да го промените вашиот Apple ID или вашата адреса за е-пошта на iCloud, тоа можете да го направите следејќи ги упатствата во овој напис.

Вашата сметка на iCloud е центар на вашата интеракција со екосистемот на Apple, па што и да правите, не заборавајте да ја чувате вашата сметка безбедна.

Дали успеавте да ја смените вашата адреса за е-пошта iCloud? Кажете ни во коментари.

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.