Si të Kern në Adobe Illustrator

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Tipografia është e madhe në dizajnin grafik, kështu që është padyshim e rëndësishme të sigurohet lexueshmëria e çdo teksti, përveç nëse mbivendosni qëllimisht tekstin ose krijoni hapësirë ​​midis shkronjave si pjesë e artit.

Në varësi të zgjedhjes së fontit, ndonjëherë disa fjalë thjesht nuk lexohen mirë. Këtu është një shembull i përsosur, është "kerning" apo "keming"? Shihni, shkronja "r" është aq afër shkronjës "n", ajo gjithashtu bëhet shkronja "m".

Në këtë rast, do të ishte mirë të shtoni një hapësirë ​​të vogël midis dy shkronjave, apo jo? Dhe procesi i rregullimit të hapësirës ndërmjet dy shkronjave/karaktereve individuale njihet si kerning .

Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj tre mënyra të thjeshta për të shtuar ose zvogëluar hapësirën midis shkronjave/karaktereve në Adobe Illustrator.

Tabela e përmbajtjes [shfaq]

 • 3 mënyra për të rregulluar Kerning në Adobe Illustrator
  • Metoda 1: Nëpërmjet panelit të karaktereve
  • Metoda 2: Përdorimi i shkurtoreve të tastierës
  • Metoda 3: Përdorimi i mjetit të tipit me prekje
 • Pyetet e shpeshta
  • Cili është ndryshimi midis kerningut dhe gjurmimit?
  • Pse? a është kerning i dobishëm?
  • Pse kerning nuk funksionon në Adobe Illustrator?
 • Përfundim

3 mënyra për të rregulluar Kerning në Adobe Illustrator

Shënim: Të gjitha pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe. Nëse jeni duke përdorur shkurtore të tastierës në Windows, ndryshoniTasti Command me tastin Ctrl dhe Tasti Opsioni te tasti Alt .

Metoda 1: Nëpërmjet panelit të karaktereve

Opsioni kerning është pikërisht nën madhësinë e shkronjave në panelin Karakteri . Nëse nuk mund ta gjeni panelin e karaktereve, me aktivizimin e mjetit Type , paneli i karaktereve do të shfaqet në panelin Karakteristikat .

Nëse nuk e sheh atje, mund të hapësh panelin e Karaktereve nga Dritarja > Lloji > Karakteri ose përdorni shkurtoren e tastierës Command + T .

Me mjetin Type të zgjedhur, thjesht klikoni midis dy shkronjave/karaktereve dhe ka lloje të ndryshme kerning nga të cilat mund të zgjidhni – Auto, Optical, Metrics, ose duke e bërë atë me dorë.

Zakonisht e bëj me dorë, sepse më lejon të zgjedh një vlerë. Bërja e paracaktuar është 0, ju mund ta rritni atë duke zgjedhur një vlerë pozitive, ose ta ulni duke zgjedhur një vlerë negative.

Pika e mirë e përdorimit të panelit të Karaktereve është se ju mund të mbani gjurmët e ndarjes së saktë dhe nëse keni nevojë të caktoni më shumë tekst, mund ta përdorni atë si referencë.

Metoda 2: Përdorimi i shkurtoreve të tastierës

Shkurtorja e tastierës kerning është Opsioni + tasti i shigjetës majtas ose djathtas . Kur kernoni, zgjidhni mjetin Lloji dhe klikoni midis dy shkronjave që dëshironi të rregulloni hapësirën. Për shembull, unëdua të afroj shkronjën "e" me "K", kështu që klikova në mes.

Mbajeni të shtypur tastin Opsioni dhe përdorni tastet e shigjetave majtas dhe djathtas për të rregulluar bërthamën. Shigjeta e majtë zvogëlon hapësirën midis shkronjave dhe shigjeta e djathtë rrit hapësirën midis shkronjave. Këtu mbajta tastin Opsioni dhe shigjetën majtas për t'i afruar shkronjat.

Këshillë: Nëse dëshironi të rivendosni kerning, mund të përdorni shkurtoren e tastierës Command + Opsioni + Q për të rikthyer personazhet në pozicionin e tyre origjinal.

Përdorimi i shkurtoreve të tastierës është mënyra ime e preferuar për të rregulluar hapësirën midis shkronjave sepse është e shpejtë, megjithatë, është e vështirë të mbash hapësirën në mënyrë të barabartë, ndryshe nga përdorimi i panelit të Karaktereve ku mund të futësh vlerën e saktë.

Metoda 3: Përdorimi i Tool Type Tool

Sinqerisht, unë mezi e përdor këtë metodë për kerning, por është shumë e dobishme ndonjëherë të krijosh efekte të veçanta teksti. Ja si funksionon.

Hapi 1: Zgjidhni mjetin e tipit të prekjes nga shiriti i veglave. Mund të gjeni Tool Type Tool (shkurtorja e tastierës Shift + T ) në të njëjtën meny si mjeti Type.

Hapi 2: Zgjidhni shkronjën që dëshironi të rregulloni bërthamën. Për shembull, nëse dëshironi të rregulloni lidhjen midis shkronjave "e" dhe "r", mund të zgjidhni "r".

Hapi 3: Shtypnitastet e shigjetave majtas ose djathtas për të rregulluar ndarjen. Përsëri, shigjeta e majtë zvogëlon ndarjen dhe shigjeta e djathtë rrit hapësirën. Nëse preferoni ta bëni manualisht, mund të mbani gjithashtu tastin Shift dhe ta tërhiqni majtas ose djathtas.

Këshillë: Përveç përdorimit të Tool Type Tool për të përcaktuar tekstin, ka gjëra të tjera interesante që mund të bëni me këtë mjet. Për shembull, mund të shkallëzoni ose rrotulloni karakterin e zgjedhur duke zvarritur kutinë kufizuese.

Pyetjet e shpeshta

Këtu janë disa pyetje të tjera që mund të keni në lidhje me kerning në Adobe Illustrator.

Cili është ndryshimi midis kerning dhe gjurmimit?

Kerning dhe gjurmimi janë të gjitha procese për të manipuluar ndarjen e tekstit. Por ato nuk janë saktësisht të njëjta. Ndjekja rregullon hapësirën e të gjithë tekstit (një grup shkronjash) dhe kerning rregullon hapësirën midis dy shkronjave specifike.

Pse është i dobishëm kerning?

Kerning përmirëson lexueshmërinë, veçanërisht kur disa kombinime të karaktereve janë të vështira për t'u dalluar ose kur stili i shkronjave është i ndërlikuar. Nganjëherë njohja e keqe mund të çojë në keqkuptime.

Pse kerning nuk funksionon në Adobe Illustrator?

Kerning nuk funksionon kur mjeti i tipit nuk është i aktivizuar dhe duhet të klikoni midis dy karaktereve për të shtuar një vlerë kerning, përndryshe, opsionet e kernit mund të bëhen gri.

Përfundimi

Kerning është një proces i lehtë, por e kuptoj që disa prej jush mund tëjini të hutuar për ndarjen aktuale - nuk jam i sigurt se sa hapësirë ​​duhet shtuar ose nuk mund të mbash gjurmët.

Në këtë rast, filloni me panelin Karakteri. Nëse nuk shqetësoheni për ndarjen e tyre në mënyrë të barabartë, atëherë përdorimi i shkurtores së tastierës duhet të jetë mënyra më e shpejtë.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.