87 Shkurtoret e tastierës InDesign (përditësuar në 2022)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Nëse do të ishte e nevojshme të zgjidhej këshilla më e rëndësishme e rrjedhës së punës dixhitale, versioni TLDR (shumë i gjatë, nuk u lexua) me siguri do të ishte "mëso shkurtoret e tastierës".

Ka shumë pak mjete të tjera që kanë një ndikim kaq të thellë në atë se sa shpejt mund t'i përfundoni projektet tuaja dhe ato vërtet ndihmojnë për të minimizuar vonesën midis të menduarit për atë që dëshironi të bëni dhe asaj që ndodh në të vërtetë.

Sapo shkurtoret e tastierës të bëhen natyra e dytë për ju, do të pyesni veten se si keni kaluar ndonjëherë pa to!

Me këtë në mendje, këtu është një listë e shkurtoreve më të përdorura të tastierës InDesign, si dhe disa këshilla se si mund t'i personalizoni tuajat. Kjo nuk është aspak një listë e plotë e të gjitha shkurtoreve të tastierës në InDesign, kështu që më tregoni në komente nëse ka një shkurtore thelbësore për të cilën betohesh se e kam lënë jashtë listës.

Shënim: për shkak se InDesign është i disponueshëm si në Mac ashtu edhe në PC, shkurtoret e tastierës ndonjëherë ndryshojnë midis dy versioneve.

21 Shkurtoret thelbësore të InDesign

Këto janë disa nga shkurtoret më të zakonshme që do t'i përdorni çdo ditë gjatë punës tuaj të paraqitjes së InDesign. Nëse nuk po i përdorni tashmë këto shkurtore, duhet t'i përdorni!

Vendi

Command + D / Ctrl + D

Komanda Place përdoret për të shtuar grafikë dhe skedarë të tjerë të jashtëm në paraqitjen tuaj të InDesign, kështu që kjo është padyshim më e dobishmeFaqja

Command + Shift + Shigjeta poshtë / Ctrl + Shift + Numpad 3

Përhapja tjetër

Opsioni + Shigjeta poshtë / Alt + Numpad 3

Përhapja e mëparshme

Opsioni + Shigjeta lart / Alt + Numpad 9

Shfaq / Fshihe vizoret

Command + R / Ctrl + R

Shfaq / Fshih temat e tekstit

Command + Opsioni + Y / Ctrl + Alt + Y

Shfaq / Fshihe Udhëzues

Komanda + ; / Ctrl + ;

Udhëzuesit e kyçjes/zhbllokimit

Command + Opsioni + ; / Ctrl + Alt + ;

Aktivizo / Çaktivizo udhëzuesit inteligjentë

Command + U / Ctrl + U

Shfaq / Fshihe rrjetën bazë

Ctrl + Alt + '

Për të sqaruar, ky është një apostrof!

Shfaq / Fshihe rrjetën e dokumentit

Komand + ' / Ctrl + '

Për të sqaruar sërish, se' është gjithashtu një apostrof!

Si të gjeni shkurtoret e tastierës në InDesign

Për të parë të gjitha shkurtoret e tastierës në InDesign, hapni menynë Edit dhe klikoni Shkurtoret e tastierës (do të gjeni atë deri në fund në fund të menysë).

Në menynë rënëse Zona e produktit , zgjidhni aspektin e InDesign që lidhet më ngushtë me komandën që dëshironi të gjeni. Kategoritë e listuaramund të jetë paksa e paqartë, kështu që mos u ndjeni keq nëse duhet të shikoni nëpër disa zona për të gjetur vendndodhjen e duhur.

Zgjidhni komandën e duhur nga seksioni Commands dhe InDesign do të shfaqë çdo shkurtore aktualisht aktive.

Ndërsa InDesign vjen me shumë shkurtore të paracaktuara të dobishme, mund të krijoni gjithashtu shkurtore të personalizuara të tastierës për të shpejtuar rrjedhën tuaj të punës .

Për të caktuar një shkurtore të re të tastierës, klikoni në fushën Shkurtore e re dhe më pas shtypni kombinimin e tastit që dëshironi të përdorni. Kur lëshoni tastet, InDesign do të përditësojë fushën me çelësat e zbuluar dhe do t'ju informojë nëse kombinimi i tasteve që keni futur bie ndesh me ndonjë shkurtore të caktuar më parë.

Për të finalizuar shkurtoren e re, kliko butonin Cakto .

Mund të krijoni gjithashtu grupe të personalizuara shkurtoresh për përdorime të ndryshme, megjithëse nuk e kam parë kurrë të nevojshme ta bëj këtë. Thënë kështu, Adobe ka përfshirë në mënyrë të dobishme grupe të shkurtoreve të tastierës që përsërisin shkurtoret e përdorura nga aplikacionet konkurruese të paraqitjes së faqeve, në mënyrë që përdoruesit e sapokonvertuar të InDesign të mund t'i përmbahen shkurtoreve me të cilat janë mësuar nga aplikacioni i tyre i vjetër.

Një fjalë e fundit

Nëse ndiheni paksa të mbingarkuar nga të gjitha shkurtoret e tastierës InDesign të listuara në këtë postim, atëherë mos u ndjeni keq – ka shumë për të pranuar! Përqendrohuni në mësimin e shkurtoreve të tastierës për detyrat tuaja më të zakonshme në InDesign dhe do ta bëni shpejtfillojnë të shohin se sa më lehtë janë për t'u përfunduar.

Ndërsa bëheni më të rehatshëm, mund të shtoni më shumë shkurtore në repertorin tuaj dhe përfundimisht, do të lundroni në InDesign si profesionist në një afat kohor.

Kënaquni me shkurtoret tuaja!

shkurtore për të mësuar.

Dublicate

Command + Opsion + Shift + D / Ctrl + Alt + Shift + D

Komanda Duplicate ju kursen nga përdorimi i Copy dhe pastaj Paste në kopjoni çdo objekt brenda dokumentit tuaj.

Ngjit në vend

Command + Opsion + Shift + V / Ctrl + Alt + Shift + V

Pasi të keni kopjuar një artikull në kujtesën e fragmenteve , mund të ndryshoni faqet dhe më pas ta ngjisni objektin në të njëjtin vend si në faqen origjinale.

Zhbëj

Komanda + Z / Ctrl + Z

Pa dyshim, kjo është shkurtorja ime e preferuar e tastierës. Është i dobishëm pothuajse në çdo aplikacion të vetëm të krijuar ndonjëherë në çdo sistem operativ.

Ribërë

Command + Shift + Z / Ctrl + Shift + Z

Kur përdoret pas komandës Zhbër, Redo ju lejon të rikryerni të njëjtin veprim. Kjo e bën të dobishme për krahasimin e rezultateve para dhe pas të një ndryshimi të formatimit.

Grupi

Command + G / Ctrl + G

Komanda Group bashkon shumë elementë të ndryshëm të përzgjedhur të dizajnit në një grup të vetëm në mënyrë që ato të mund të modifikohen si një e tërë.

Çgrupo

Command + Shift + G / Ctrl + Shift + G

Komanda Ungroup ndan një grup në mënyrë që objektet të mund të jenëmodifikuar individualisht.

Bllokimi

Komanda + L / Ctrl + L

Komanda Lock parandalon ndryshime shtesë në elementin e zgjedhur.

Shkyç të gjitha në përhapje

Command + Opsion + L / Ctrl + Alt + L

Kjo zhbllokon të gjithë elementët në përhapjen aktuale (çift faqesh).

Gjeni/Ndrysho

Command + F / Ctrl + F

Komanda Find/Change përdoret për të kërkuar dhe modifikuar tekstin brenda InDesign. Kërkimet GREP gjithashtu mund të aplikohen duke përdorur këtë komandë.

Shfaq personazhet e fshehur

Komanda + Opsioni + I / Ctrl + Alt + I

Nëse teksti juaj po sillet në mënyrë të papritur, mund të ketë një karakter të fshehur që shkakton probleme. Shfaq karakteret e fshehura do të shfaqë një karakter udhëzues për ndërprerjet e rreshtave, ndërprerjet e paragrafëve, skedat dhe pjesët e tjera të një kornize teksti që zakonisht janë të fshehura.

Përshtat kornizën me përmbajtjen

Command + Opsioni + C / Ctrl + Alt + C

Ndryshon menjëherë madhësinë e kornizës së objektit që të përputhet me madhësinë e përmbajtjes.

Përshtat përmbajtjen në kornizë

Command + Opsioni + E / Ctrl + Alt + E

Shkallëzon përmbajtjen e objektit të një kornize për t'u përshtatur me kufijtë e kornizës.

Opsionet e kornizës së tekstit

Command + B / Ctrl + B

Hap tekstinDialogu i opsioneve të kornizës për të personalizuar cilësimet për kornizat e zgjedhura të tekstit.

Shko te faqja

Command + J / Ctrl + J

Kërcen në një faqe specifike brenda dokumentit aktual.

Zmadhoni

Command + = / Ctrl + =

Zmadhon pamjen brenda dritares kryesore të dokumentit.

Zvogëlo

Komanda + / Ctrl +

Zvogëlon pamjen brenda dritareve kryesore të dokumentit.

Fit faqen në dritare

Command + 0 / Ctrl + 0

Rregulloni automatikisht zmadhimin e pamjes për të shfaqur dimensionet e plota të faqes së zgjedhur aktualisht.

Modaliteti i paraafishimit të ekranit

W

Kjo është një nga shkurtoret e pakta që është e njëjtë në Mac dhe PC, përdoret për çiklizëm ndërmjet modaliteteve të ekranit Normal dhe Preview. Modaliteti i ekranit të pamjes paraprake fsheh të gjithë udhëzuesit, rrjetet, kufijtë dhe kufijtë e kornizës për t'ju dhënë një pamje më të saktë të pamjes përfundimtare të dokumentit tuaj.

Eksport

Command + E / Ctrl + E

Ruan skedarin tuaj InDesign në një format specifik si PDF ose JPG.

Paketa

Command + Opsioni + Shift + P / Ctrl + Alt + Shift + P

Komanda Paketa kopjon të gjithë skedarët e jashtëm të lidhur të përdorur në dokument (duke përfshirë fontet, aty ku është e aplikueshme) në një vendndodhje qendrore, ndërsa gjithashtuduke ruajtur versionet PDF, IDML dhe INDD të dokumentit tuaj aktual.

35 Shkurtoret e veglave të InDesign

Mësimi i shkurtoreve të tastierës për mjetet tuaja më të përdorura të InDesign mund të shpejtojë me të vërtetë rrjedhën tuaj të punës. Këtu është lista e plotë e shkurtoreve që gjenden në panelin e Veglave, nga lart poshtë.

Mund të mos ju duhen të gjitha, por zakonisht janë shkurtoret më të thjeshta për t'u mbajtur mend. Për fat të mirë, shkurtesat e panelit të Tools janë të njëjta në versionet Mac dhe PC të InDesign, kështu që reflekset tuaja do të mbeten të dobishme pavarësisht se cilin sistem operativ po përdorni.

Mjeti i përzgjedhjes

V / Escape

Mjeti i përzgjedhjes përdoret për të zgjedhur dhe ripozicionuar elementet në të gjithë dokumentin tuaj.

Mjeti i përzgjedhjes së drejtpërdrejtë

A

Mjeti i përzgjedhjes së drejtpërdrejtë ju lejon të zgjidhni dhe rregulloni ankorimin pika në korniza, objekte, maska ​​prerëse dhe më shumë.

Mjeti i faqes

Shift + P

Përdoret për të modifikuar madhësinë e faqes së tanishme faqet e zgjedhura.

Gap Tool

U

Mjeti Gap specifikon sasinë e dëshiruar dhe minimale të hapësirës midis objekteve në një plan urbanistik fleksibël .

Mjeti i mbledhjes së përmbajtjes

B

Ky mjet ju lejon të dyfishoni dhe ripoziciononi shumë objekte në të njëjtën kohë.

Type Tool

T

Mjeti Type përdoret për të krijuar korniza teksti, për të vendosur kursorin e tekstit dhe për të zgjedhur teksti.

Type on a Path Tool

Shift + T

Type on a Path tool ju lejon të konvertoni çdo shteg vektori në një kornizë teksti.

Vegla Line

\

Vegla Line vizaton linja të drejta të përkryera. E di shokuese!

Pen Tool

P

Mjeti Pen ju lejon të krijoni linja dhe forma të lira duke vendosja e pikave të ankorimit në sekuencë.

Add Anchor Point Tool

+

Shton një pikë ankorimi në një shteg, formë ose kornizë ekzistuese.

Delete Anchor Point Tool

Fshin një pikë ankorimi nga një shteg, formë ose kornizë ekzistuese.

Convert Direction Point Tool

Shift + C

Ndryshon një pikë ankorimi nga një pikë e mprehtë këndi në një kurbë.

Mjeti i lapsit

N

Mjeti i lapsit vizaton linja rrjedhëse që konvertohen automatikisht në shtegu vektorial.

Mjeti i kornizës drejtkëndëshe

F

Ky mjet vizaton një kornizë drejtkëndëshe mbajtëse vendesh.

Mjeti drejtkëndësh

M

Ky vegël vizaton një formë vektori drejtkëndëshe.

Mjeti elips

L

Ky mjet vizaton një formë vektori eliptike.

Mjeti Scissors

C

Mjeti Scissors i ndan format në disa pjesë të veçanta.

Free Transform Tool

E

Mjeti Free Transform mund të përdoret për të aplikuar cilindo nga operacionet e transformimit të InDesign nëobjekti i zgjedhur.

Mjeti rrotullues

R

Rrotullon objektin e zgjedhur.

Scale Tool

S

Shkalëzon objektin e zgjedhur.

Mjeti i prerjes

O

Zbaton prerjen tek objekti i zgjedhur.

Gradient Swatch Tool

G

Ky mjet ju lejon të kontrolloni vendndodhjen dhe pozicionimin e një mbushjeje gradient brenda objektit të zgjedhur.

Gradient Feather Tool

Shift + G

Mjeti Gradient Feather ju lejon të zbehet objekt i transparencës.

Mjeti i temës së ngjyrave

Shift + I

Mjeti i temës së ngjyrave ju lejon të klikoni një ngjyrë specifike brenda dokumentit tuaj dhe InDesign do të sugjerojë ngjyra të tjera të mundshme për të plotësuar paletën e ngjyrave të një dokumenti.

Eyedropper Tool

I

Mjeti Eyedropper përdoret për të zgjedhur një ngjyrë të caktuar nga një objekt ose imazh për përdorim si një goditje ose ngjyrë mbushjeje.

Mjeti i matjes

K

Manë distancën ndërmjet dy pikave në njësinë tuaj të zgjedhur.

Mjeti i dorës

H

Mjeti i dorës ju lejon të lëvizni dokumentin tuaj rreth dritares kryesore të dokumentit.

Mjeti i zmadhimit

Z

Mjeti i zmadhimit ju lejon të zmadhoni dhe zmadhoni shpejt dokumentin tuaj në pjesën kryesore dritarja e dokumentit.

Plotësimi i parazgjedhur / Ngjyra e goditjes

D

Vendos mostrat Fill dhe Stroke në panelin e veglave nëdefault i goditjes së zezë dhe mbushjes së zbrazët. Nëse zgjidhet një objekt, ai do të ketë të aplikuar plotësimin dhe goditjen e paracaktuar.

Ndrysho përzgjedhjen e Plotësimit / Stroke

X

Kalon midis mostrës së Plotësimit dhe Stroke swatch në panelin e Veglave.

Ndërron ngjyrat e mbushjes / goditjes

Shift + X

Ndërron ngjyrat e mbushjes dhe të goditjes .

Formatimi ndikon në kontejnerin / Formatimi ndikon në objektin

J

Ndryshon nëse ndryshimet e formatimit do të zbatohen në vetë kornizën që përmban ose objekti brenda kornizës.

Apliko ngjyrën

,

Zbaton ngjyrën e përdorur së fundi në objektin e zgjedhur.

Zbato gradientin

.

Zbaton gradientin e fundit të përdorur në objektin e zgjedhur.

Aplikoni asnjë

/

Heq të gjitha ngjyrat dhe gradientët nga objekti i zgjedhur.

17 Shkurtoret e panelit të InDesign

Këto shkurtore përdoren për të shfaqur ose fshehur panelin përkatës të InDesign.

Kontroll

Command + Opsion + 6 / Ctrl + Alt + 6

Faqet

Command + F12 / F12

Shkresat

F7

Lidhjet

Command + Shift + D / Ctrl + Shift + D

Stroke

Command + F10 / F10

Ngjyra

F6

Shomat

F5

Karakteri

Komanda + T / Ctrl + T

Paragrafi

Komanda + Opsioni + T / Ctrl + Alt + T

Glyphs

Opsioni + Shift + F11 / Alt + Shift + F11

Stilet e paragrafit

Komanda + F11 / F11

Stilet e karaktereve

Command + Shift + F11 / Shift + F11

Tabela

Shift + F9

Përmbledhja e tekstit

Komanda + Opsioni + W / Ctrl + Alt + W

Raftoni

Shift + F7

Info

F8

Para nisjes së avionit

Command + Opsioni + Shift + F / Ctrl + Alt + Shift + F

14 Pamje dokumentesh & Shkurtoret e udhëzuesve

Këto shkurtore do t'ju ndihmojnë të lundroni nëpër dokumentin tuaj dhe të kontrolloni se si shfaqet.

Shiko madhësinë aktuale

Command + 1 / Ctrl + 1

Faqja e parë

Command + Shift + Shigjeta lart / Ctrl + Shift + Numpad 9

Faqja e mëparshme

Shift + Shigjeta lart / Shift + Numpad 9

Faqja tjetër

Shift + Shigjeta poshtë / Shift + Numpad 3

E fundit

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.