100 blogjet më të mira për zhvilluesit e iOS

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Tabela e përmbajtjes

Nëse jeni duke kërkuar për bloge të detajuara dhe edukative të zhvillimit të iOS, keni ardhur në vendin e duhur.

Këtu janë 100 blogjet tona të preferuara dhe aktive rreth zhvilluesit të iOS. Ndonëse nuk ka mungesë të blogjeve me cilësi të lartë për iOS në ueb, ne vendosëm të ndajmë grurin nga byku dhe të ndajmë kremin absolut të të korrave.

Pavarësisht nëse jeni një zhvillues me përvojë iOS që kërkon të lidhet me kolegë të tjerë ose studentë të etur për të përmirësuar aftësitë e zhvillimit të aplikacioneve celulare, këto blogje ju japin mjetet, njohuritë dhe teknikat që ju nevojiten për të përfituar sa më shumë nga udhëtimi juaj i kodimit.

Shënim: kjo lista u kurua për herë të parë dy vjet më parë. Ne e kemi përditësuar këtë postim për ta bërë atë të freskët. Tani numri i blogjeve të listuara këtu mund të mos jetë saktësisht njëqind.

Apple Swift Blog

Ky është blogu që duhet lexuar për të gjithë zhvilluesit e iOS. Do të merrni lajme dhe këshilla zyrtare për gjuhën e programimit Swift nga inxhinierët që e krijuan atë. E vetmja pengesë për këtë blog të Apple është se nuk ka pasur ende shumë përditësime. Shpresojmë se do të përditësohet më shpesh në të ardhmen e afërt.

Ray Wenderlich

Pavarësisht nëse jeni një zhvillues fillestar apo me përvojë, do t'ju pëlqejnë artikujt, mësimet, madje edhe podkastet e Ray . E thënë thjesht, do të gjeni pothuajse gjithçka që mund të dëshironi nga një programues i iPhone. Përditësimi: tani faqja është më shumë si një komunitet që lidh zhvillues të mrekullueshëmapp, atëherë me siguri do t'ju pëlqejë të përdorni produktin ProtoShare dhe/ose të lexoni artikujt e tyre në blog. Në blog, ekipi i ProtoShare ndan udhëzues për vizualizimin e aplikacioneve, p.sh. duke përdorur skemat e duhura të ngjyrave. Ndiqni @ProtoShare në Twitter.

Blog TCEA TechNotes

Ky blog shërben si një burim i përgjithshëm teknologjik që mbulon këshillat dhe truket bazë për iOS. TCEA përpiqet të rinovojë mësimin dhe mësimdhënien K-16 me teknologjinë përmes zhvillimit profesional. Ndiqni @TCEA në Twitter.

Gotta Be Mobile (iPhone)

GottaBe Mobile është një uebsajt me lajme dhe komente me bazë në Silicon Valley që mbulon teknologjinë celulare që ndryshon vazhdimisht. Një pjesë e madhe e përmbajtjes së tyre lidhet me iPhone & iOS.

Carbon Five Blog

Këtu do të gjeni shënime për dizajnimin, zhvillimin dhe ofrimin e produkteve të shkëlqyera, duke përfshirë aplikacionet celulare iOS. Carbon Five është një kompani që ofron shërbime të zhvillimit të softuerit nga një ekip i shkathët, me disa zyra në Kaliforni. P.S. ekipi është gjithashtu krijuesi i stickies.io . Ndiqni @CarbonFive në Twitter.

Lojëra nga Brenda

Nëse jeni në zhvillimin e lojërave, jeni me fat. Noel, autor i librit "C++ Për programuesit e lojërave (Charles River Media Development Game)" . Ai rregullisht shkruan për zhvillimin e lojërave në këtë blog. Ai është një projektues/programues i lojërave indie që beson se lojërat duhet të nxisin kreativitetin dhe ndarjen. Ndiqni@Noel_Llopis në Twitter.

Lucky Frame Dev Blog

Themeluar nga Yann Seznec në 2008, Lucky Frame është një studio krijuese në MB që prodhon softuer, lojëra dhe ndërfaqe që gjejnë mënyra të reja për të ndërvepruar me audiencën. Në blogun e tij Tumblr, do të mësoni shumë shembuj elegant të dizajnit të ndërfaqes. E shkëlqyeshme nëse po kërkoni frymëzim! Ndiqni @Lucky_Frame në Twitter.

Trifork Blog

Trifork është një furnizues shërbimi i aplikacioneve të krijuara me porosi. Në blogun e tyre, ekipi mbulon iPhone, iPad, Apple Watch, HTML5 dhe më shumë.

Kontrollet e kakaos

Krijuar nga Aaron Brethorst në 2011, Cocoa Controls është një komponent i personalizuar i UI bazën e të dhënave për iOS dhe Mac OS X. Me mijëra shembuj të ndërfaqes së ndërfaqes së nivelit më të lartë, mund të mbështeteni në Kontrollet e Kakaos për të përmirësuar cilësinë e aplikacionit tuaj Kakao me sa më pak punë të mundshme. Ndiqni @CocoaControls & @AaronBrethorst në Twitter.

Bluecloud Solutions Blog

Ky blog u krijua nga Carter Thomas, një entuziast i aplikacioneve celulare dhe specialist i "dridhjeve të mira". Ai poston artikuj të vlefshëm se si të krijoni dhe tregtoni një aplikacion. Është një burim i mirë për zhvilluesit iOS që duan të mësojnë gjithçka rreth biznesit. Ndiqni @CarterThomas në Twitter.

Metova Blog

Metova është një kompani shërbimesh profesionale e fokusuar në aplikacionet celulare që nga viti 2006. Në blog, do të mësoni jo vetëm këshilla për zhvillimin e iOS, por edhe dizajnin , strategji dheaplikacionet e paraqitura. Ndiqni @metova në Twitter.

Blog i Shpëtimtarit të iPhone

Ray Basile është autor i blogut të shpëtimit të iPhone që nga qershori i vitit 2007, duke nxjerrë vazhdimisht lajme unike të iPhone dhe ndërtimin dhe audiencën prej mbi shtatë. milion. Ai gjithashtu shkruan një blog personal për jetën, krijimtarinë dhe rritjen personale. Ndiqni @MrBesilly në Twitter.

Internet Storm Center Diary

ISC një program i Institutit SANS i cili monitoron nivelin e aktivitetit keqdashës në internet. Shumë vullnetarë të nivelit të ekspertëve postojnë një ditar të përditshëm të analizave dhe mendimeve të tyre. Janë mbuluar temat për iOS dhe Mac OS X. Ndiqni @sans_isc në Twitter.

Atomic Bird House

Një tjetër blog i mrekullueshëm për zhvillimin e iOS dhe Mac me autor Tom Harrington. Ai shkruan çdo gjë për iPhone, iPad ose Mac. Atomic Bird është një kompani konsulence e operuar nga Tom që nga viti 2002. Që atëherë, Atomic Bird ka ofruar shumë projekte të vlerësuara si në tregun e celularëve ashtu edhe në ato të desktopit. Ndiqni @atomicbird në Twitter.

Mësoni Blog Cocos2D

Krijuar nga Steffen Itterheim (përdorues dhe mësues i Apple Frameworks) në 2009, ky blog është më shumë si një dokumentacion posaçërisht për Cocos2D. Steffen filloi sitin sepse ndërsa Cocos2D u bë më i popullarizuar, ai kuptoi se çështjet themelore të fillimit me Cocos2D në thelb mbetën të njëjta. Ndiqni @GamingHorror në Twitter.

Episodet NSScreencast

Nëse jeniduke kërkuar të zhvillojë aplikacione celulare për iPhone & iPad duke përdorur Swift, Objective-C dhe Xcode, atëherë ju keni ardhur në vendin e duhur! Ndryshe nga blogjet e tjera, NSScreencast përmban video me madhësi të vogël në zhvillimin e iOS. Faqja është krijuar nga Ben Scheirman, një iOS me përvojë & Zhvilluesi i Rails nga Houston, TX. Ndiqni @subdigital në Twitter.

Blog i Mugunth Kumar

Ky është blogu personal i Mugunth Kumar. Ai është një djalë absolut i iOS (zhvillues, trajner dhe bashkëautor i një libri të quajtur “Programimi i iOS: Shtyrja e kufijve” ). Ai ka dhënë gjithashtu një kontribut të gjerë në komunitetin me kod të hapur iOS dhe MKStoreKit, MKNetworkKi, etj.

Ndiqni @MugunthKumar në Twitter.

Blog InvasiveCode

Si një dixhital agjencia në San Francisko, InvasiveCode fokusohet në krijimin e zgjidhjeve të avancuara celulare përmes këshillimit dhe trajnimit për iOS. Blogu i tij është përditësuar me mbulim të gjerë të Kornizave të Apple dhe veglave të zhvilluesve që do t'ju duken të dobishme.

Ndiqni @InvasiveCode në Twitter.

Blog i iPhone i Nick Dalton

Ky është një tjetër burim i shkëlqyeshëm kushtuar Zhvillimit të iPhone SDK. Blogu u publikua më 6 mars 2008 - në të njëjtën ditë që u lançua SDK-ja zyrtare e Apple iPhone. Nick është një zhvillues aplikacioni, sipërmarrës, mentor dhe trajner i bazuar në Evergreen, Kolorado. Ndiqni @TheAppCoach në Twitter.

AppDesignVault Blog

Siç nënkupton edhe emri, është një aplikacionblog dizajni. App Design Vault ofron dizajne të aplikacioneve për iPhone për zhvilluesit celularë për t'i bërë aplikacionet e tyre të duken të shkëlqyera. Ekipi shkruan artikuj të mrekullueshëm në lidhje me ndërfaqen e përdoruesit të aplikacionit dhe shembuj specifikë të dizajnit.

Blog Subfurther

Njihet edhe si "[Kodi i kohës];" një blog zhvillues me një media dixhitale. Krijuar nga Chris Adamson në 2007, blogu është përditësuar rregullisht për më shumë se 8 vjet. Chris është një inxhinier softuerik, shkrimtar dhe folës i specializuar në zhvillimin e softuerit mediatik për iOS dhe OS X. Ndiqni @invalidname në Twitter.

Blogu i Stuart Hall

Stuart shkruan për App Store , zhvillimin celular dhe gjithçka në atë botë. Ai aktualisht është duke shkruar një ebook të quajtur "Sekretet e App Store" . Sigurohuni që të shikoni blogun e tij ose të abonoheni në buletinin e tij – në këtë mënyrë nuk do ta humbisni librin e tij falas kur të publikohet. Ndiqni @StuartkHall në Twitter.

Blog i Peter Steinberger

Në blogun e Peter, do të gjeni shumë shembuj kodesh specifike në lidhje me iOS dhe PSPDFKit (një zbritje- kornizë e gatshme e vlerësuar si korniza më e avancuar PDF për iOS dhe Android). Peter pëlqen të shtyjë kufijtë e kakaos dhe të bëjë aplikacione për iOS. Ai jeton në Vjenë, Austri. Ndiqni @steipete në Twitter.

iPhone Dev 101

Një tjetër minierë ari për zhvilluesit e iPhone! iDev101 është një vend gjithëpërfshirës për të mësuar programimin e iPhone. Ai mbulon tema si Objektivi-C, PërdoruesiNdërfaqja, Shpërndarja dhe Marketingu. Gjithashtu, mund të përdorni burime të dobishme si butonat dhe ikona, bibliotekat me burim të hapur, etj. Ndiqni @idev101 në Twitter.

Mendoni & Ndërtoni

Një blog nervoz për njerëzit nervozë! Këtu do të gjeni mësime dhe këshilla rreth iOS, OS X, PHP dhe më shumë. Yari D'areglia është një zhvillues i OS X, iOS dhe ueb që punon si zhvillues i lartë në Neato Robotics në Kaliforni. Ndiqni @bitwaker në Twitter.

Blog Dynamic Leap

Ky blog ka të bëjë vetëm me aplikacionet celulare (iOS dhe Android). Nga këshillat e zhvillimit të aplikacioneve deri tek marketingu i aplikacioneve dhe truket e angazhimit, do të mësoni shumë. Dynamic Leap Technology është një dyqan zhvillimi i aplikacioneve celulare i bazuar në Vankuver, Kanada. Ndiqni @DynamicLeap në Twitter.

Receta iDev

Nëse ndonjëherë thjesht shikoni një aplikacion dhe pyesni veten: "Si e bëjnë këtë?" do ta gjeni të dobishëm këtë blog. Ai eksploron dhe rikrijon veçori interesante dhe ndërfaqe të përdoruesit në aplikacionet e iPhone dhe iPad. iDevRecipes u krijua nga Peter Boctor. Ndiqni @iDevRecipes & @boctor në Twitter.

Si të krijoni një aplikacion iPhone

Një burim i shkëlqyer për zhvilluesit fillestarë! Është ndoshta blogu më i mirë i shkruar specifik për iPhone atje, megjithëse nuk hyn në shumë tema më të avancuara. Por përditësohet shpesh dhe përmbajtja është e përshtatshme për kodin dhe e lehtë për t'u ndjekur.

Blog i Stav Ashurit

I quajtur gjithashtu "Prekja e Përfundimit", kjoblogu u nis nga Stav Ashuri, një inxhinier softuerësh në Facebook. Do të gjeni shumë mendime për zhvillimin e iOS dhe UX, me shembuj të shkëlqyeshëm kodesh, të ndara nga Stav. Duke ndjekur @Stav_Ashuri në Twitter.

Stable Kernel Blog

Stable Kernel është një agjenci shërbimi e vendosur në Atlanta, GA. Ata ndërtojnë aplikacione celulare për fillestarët deri në vitet 500 të Fortune dhe në mes. Në blogun e tyre, do të gjeni këshilla për zhvillimin/dizajnimin e iOS, strategjitë e marketingut të aplikacioneve, ndihmë për menaxhimin e projekteve dhe shumë më tepër. Ndiqni @StableKernel në Twitter.

iOS Goodies

iOS Goodies është një buletin javor i iOS i kuruar nga Rui Peres dhe Tiago Almeida. Është një tjetër qendër informative që mbledh postime me cilësi të lartë të publikuara në internet me tema që lidhen me iOS, Xcode, tendencat e biznesit, këshillat dhe më shumë. Ndiqni @Peres dhe @_TiagoAlmeida në Twitter.

Blogu MobileViews

Themeluar nga Todd Ogasawara, MobileViews është një blog për teknologjinë celulare: telefonat, lojërat portative, GPS, etj. Todd ishte një nga pesë MVP-të e para të Microsoft në kategorinë e Pajisjeve celulare. Ai gjithashtu themeloi dhe menaxhoi Microsoft Network (MSN) Computer Phony & Forumet e Windows CE nga 1995 deri në 2001. Ndiqni @ToddOgasawara në Twitter.

d-Studio Blog

d_Studio zhvillon softuer për pajisjet Mac dhe iOS dhe ata ndajnë gjëra të ngjashme në pajisjet e tyre blog. Ndiqni @dStudioSoft në Twitter.

Blog iWearShorts

Ky blog ishtekrijuar dhe përditësuar nga Mike Newell, një zhvillues krijues i bazuar në San Francisko. Ai ndan atë që ka mësuar në udhëtimin e tij si zhvillues. Temat përfshijnë jetën, mësimet e vështira dhe përmirësimin përmes kodit. Ndiqni @newshorts në Twitter.

Sunetos

Një tjetër blog i mrekullueshëm rreth gjërave të pastra të iOS (XCode, iPhone dhe iPad, testimi i aplikacioneve, etj.)! Krijuar nga Doug Sjoquist, i cili e konsideron veten një mjeshtër softuerësh. Duke pasur përvojë shumëvjeçare në iOS zhvillues, Doug ndan njohuri të paçmueshme në lidhje me zhvillimin e aplikacioneve. Ndiqni @dwsjoquist në Twitter.

Blog i Mike Dellanoce

Blog u nis nga Mike në 2009. Që atëherë, ai ka postuar një numër artikujsh të mrekullueshëm rreth iOS, App Store, PhoneGap , testime të bazuara në të dhëna dhe gjëra që lidhen me teknologjinë.

Mike tani po punon si inxhinier softuerësh në Pendo.io.

Ndiqni Mike në Twitter ose Google+.

Blogu Push Interactions

Ky blog përditësohet në mënyrë aktive dhe mbulon tema duke përfshirë Apple WWDC, Google I/O dhe iOS. Bazuar në Kanada, Push Interactions ofron shërbime të personalizuara të zhvillimit të aplikacioneve celulare për organizata të ndryshme. Ndiqni @PushInteraction në Twitter.

Blogu i Andrew Ford-it

Në këtë blog, do të kënaqeni duke lexuar tregime të shkurtra rreth projektimit dhe ndërtimit të aplikacioneve të shkruara nga Andrew Ford. Andrew është një softuer & zhvillues uebi që jeton në Tauranga me diell, Zelanda e Re. I pëlqen edhe fotografia. Ndiqni@AndrewJamesFord në Twitter.

iOS Dev Nuggets

Krijuar nga Hwee-Boon Yar, ky blog na shërben një pjesë të shkurtër të zhvillimit të aplikacioneve iOS çdo të premte ose të shtunë. Hwee e bën atë të tretshëm, kështu që ju mund të lexoni në pak minuta dhe të përmirësoni shpejt aftësitë tuaja të zhvilluesit iOS. Hwee është me qendër në Singapor. Ndiqni @iosDevNuggets & @hboon në Twitter.

Blog Idea Lab

Idea Lab është një blog grup nga mendimtarë dhe sipërmarrës novatorë që po rishpikin mediat në epokën dixhitale. Këtu do të lexoni artikuj të hollësishëm në lidhje me inovacionin, celularin, biznesin, teknologjinë, praktikat më të mira dhe më shumë. Ndiqni @MSIdeaLab në Twitter.

Code Ninja

Nëse po kërkoni të mësoni iOS, .NET, Ruby, Software Architecture, etj., keni ardhur në vendin e duhur . Përveç zhvillimit të iOS, Marty shkruan edhe gjëra si Mocking Frameworks dhe IOC Containers. Ai jeton në Vernon, Kanada. Ndiqni @codemarty në Twitter.

Montazhi i celularit

Këtu do të gjeni një koleksion mendimesh të shpërndara mbi teknologjinë celulare dhe tema të ngjashme, kontribuar nga Jonathan Engelsma që nga viti 2009. Jonathan është një programues, shpikës, shkencëtar kompjuteri dhe entuziast i teknologjisë celulare. Ai jep mësim në Shkollën e Informatikës në GVSU. Ndiqni @batwingd në Twitter.

ObjDev

Një blog zhvillimi i shkruar nga Cory Bohon që fokusohet në aspekte të ndryshme të zhvillimit dhe testimit. Cory i pëlqen të gjitha gjëratteknologjisë. Ai është aktualisht një inxhinier iOS dhe Mac në MartianCraft , dhe shkrimtar i biteve në CocoaApp . Ndiqni @ObjDev & @CoryB në Twitter.

Blog i Korey Hinton

Korey është një zhvillues celular/iOS/Ueb. Ai programon në C#, Swift, Objective-C, Java, Python dhe JavaScript – me fjalë të tjera, ai është një lloj produktiv. Ky blog dokumenton gjërat e rëndësishme që ai ka mësuar; padyshim që do të mësoni gjithashtu prej tij. Ndiqni @KoreyHinton në Twitter.

iOS Biz Weekly

Drejtuar nga Jeff Schoolcraft, iOS Biz Weekly është një email falas, i kuruar, javor i iOS Biz mirësisë, lajmeve dhe amp; burime për sipërmarrësit iOS. Jeff është një konsulent dhe zhvillues softuerësh i bazuar në Woodbridge, VA. Ndiqni @JSchoolcraft në Twitter.

Blogu i Andreas Kambanis

Si themelues i NibbleApps, Andreas ndan shumë informacione rreth krijimit dhe lançimit të aplikacioneve të suksesshme. Fakt i pamposhtur: Andreas i pëlqen të udhëtojë dhe është ndoshta njeriu i parë që, duke filluar nga Vankuveri, vizitoi çdo vend në rrugën për në Antarktidë për t'u shoqëruar me pinguinë! Ndiqni Andreas në Twitter ose Medium.

iDevZilla

I lançuar nga Fernando Bunn në 2010, iDevzilla është një blog personal për të ndarë jetën, universin dhe disa teknologji. Do të gjeni këshilla dhe udhëzime të dobishme në lidhje me zhvilluesin celular. Fernando është një Zhvillues iOS, ish-CEO dhe entuziast i Apple që pëlqen të lexojë dhe të shkruajë. Ndiqni @fcbunn nëtë cilët ndajnë njohuritë e tyre në mënyrë joegoiste. Ndiqni Ray @rwenderlich në Twitter.

iOS Dev Weekly

Nëse është e premte, më mirë shikoni këtë blog. Pse? Sepse Dave ndoshta ka publikuar një përditësim jashtëzakonisht të mrekullueshëm në lidhje me zhvillimin e iOS. Për t'u siguruar që jeni i pari që e lexoni këtë, unë do t'ju sugjeroja të shkruani emailin tuaj dhe të regjistroheni në buletinin e tij. Është falas. Ndiqni @DaveVerwer në Twitter.

Blog i Erica Sadun

Çdo ditë tjetër, Erica përditëson blogun e saj, duke ndarë mendimet e saj për një sërë temash, duke përfshirë iOS, aplikacione, Xcode, harduer, software, dhe ARGËTIM! Erica është gjithashtu autore e një libri të quajtur "The Swift Developer's Cookbook". Ndiqni @EricaSadun në Twitter.

NSHipster

Përditësuar çdo javë nga Matt Thompson (tani Nate Cook), NSHipster është një ditar i pjesëve të anashkaluara në Swift, Objective-C dhe Cocoa . Është një lexim i mrekullueshëm për të mësuar praktikat më të mira kur përdorni API-të e Apple, si të kuptuarit e kornizave të Apple. Blogu gjithashtu publikon rishikime të botimeve që gjithashtu mund të jenë me interes. Ndiqni @NSHipster në Twitter.

Realm News

Në seksionin Realm News Apple, do të gjeni shumë lajme në lidhje me iOS, plus shumë video interesante nga konferenca të ndryshme. Realm është një kornizë e të dhënave celulare, një zëvendësim për SQLite dhe Core Data. Kompania ka selinë në San Francisko dhe inkubohet nga YCombinator i famshëm. Ndiqni @Realm nëTwitter.

Blog i Rune Madsen

Që nga viti 2009, Rune ka postuar vazhdimisht në këtë blog për përvojat e tij të zhvillimit. Si një zhvillues solid iOS me njohuri të gjera të dizajnit iOS, do të gjeni shumë gjëra të dobishme si për dizajnin ashtu edhe për zhvillimin. Rune është nga Danmarka, ai tani jeton në Toronto, duke punuar për një startup. Ndiqni @RunMad në Twitter.

iOS Development Journal

Në këtë blog, Scott Robertson ndan atë që ka mësuar në mënyrën e vështirë për zhvillimin e iOS. Scott zhvilloi një lojë të quajtur DropSort për iPhone dhe tani punon me kohë të plotë si zhvillues iOS për A9. Ndiqni Scott në GitHub.

Blog i Matthew Fecher

Matthew është një arkitekt iOS dhe redaktues teknik për titujt e librave të njohur të iPhone/iPad 'For Dummies'. Ai e do muzikën dhe luan në grupin The Sound and Color. Ai është gjithashtu një kontribues kryesor për AudioKit, një nga platformat më të lehta audio. Ndiqni @goFecher në Twitter.

Programimi iOS në Swift

Dy fjalë kyçe kryesore në blogun e Rikin Desai janë iOS dhe Swift. Do të mësoni shumë këshilla në lidhje me këto në shkrimet e tij të vlefshme. Kur Rikin nuk është duke koduar, atij i pëlqen të zgjidhë sfida nga TopCoder.com, të eksplorojë Swift dhe të luajë kungull. Ndiqni Rikin në Google+.

Blog i Matthew Cheok

Një blog tjetër i mrekullueshëm që mbulon dizajnin dhe zhvillimin për celular, nga Matthew Cheok. Ai shkruan fjalë të rastësishme rreth Uebit, HTML,Temat CSS, React, Swift, Objc dhe UI/UX. Ndiqni @MatthewCheok në Twitter.

CongenialApps

Nëse jeni student që ndjek një karrierë të zhvilluesit iOS, duhet të motivoheni nga Faisal Syed dhe arritjet e tij. Edhe pse ende në shkollë të mesme, ai ka themeluar CongenialApps dhe ka bërë disa punë këshilluese…wow! Faisal ka vendosur 3 synime, një prej të cilëve është ndjekja e Universitetit Stanford. Gëzuar atë dhe i uroj atij fat në blogun e tij! Ndiqni @FaisalSyed123 në Twitter.

Blog i Nghia Luong

Një tjetër zhvillues i shkëlqyer i iOS i cili është gjithashtu i apasionuar pas UI/UX, i vërtetuar menjëherë nga dizajni i jashtëzakonshëm i faqes së tij të internetit. Ai është i përfshirë në zhvillimin e iOS për katër vjet. Kur nuk punon, i pëlqen të ndajë mendimet e tij për kodin dhe për jetën. Ndiqni Nghia në Github ose StackOverflow.

Blog i John Girvin

John është një "programues me një kaçavidë", siç thotë ai në blogun e tij. Që nga viti 2008, John ka ndarë mendime mbi iOS, Mac, lojërat indie dhe jetën. Një nga artikujt e mi të preferuar ishte Post Mortem of Atoms, një lojë falas iOS e lëshuar nga ekipi i tij në 2014. John është i vendosur në Irlandën e Veriut. Ndiqni @JohnGirvin në Twitter.

Blog i Zhvilluesve të Swift

Sergey është një zhvillues dhe mësues me përvojë. Do ta gjeni këtë blog plot me tema të dobishme për zhvillimin e aplikacioneve iOS. “Hobi i tij profesional” është mësimdhënia mbi Udemy; siç thotë ai, mësimdhënia e ndihmon të mësojë shumë. Jam i sigurt që do ta bënii pëlqen edhe kurset e tij. Nga rruga, kanali i tij në YouTube është një minierë ari për mësimet video Swift. Ju rekomandoj shumë të abonoheni. Ndiqni @Kargopolov në Twitter.

H4Labs Swift Weekly

H4Labs Swift Weekly është, po, një përmbledhje javore e lajmeve dhe burimeve të mira në lidhje me Swift. Mike dhe ekipi i tij janë gjithashtu krijuesit e h4labs, një aplikacion celular për mësimin e gjuhës për iPhone dhe iPad që mëson spanjisht, frëngjisht, kinezisht, rusisht, gjermanisht dhe italisht. Ndiqni @h4labs në Twitter.

That Thing In Swift

Siç tregon emri i blogut, ka të bëjë me gjërat që duhet të dini për Swift. Edhe pse tani Nick po i degëzon pak temat për të ofruar një vështrim më të përgjithshëm të asaj që po ndodh aktualisht në Swift, prapëseprapë do të mësoni shumë nga ndarja e tij. Ndiqni @ObjctoSwift dhe @NickOneill në Twitter.

The.Swift.Dev.

Një tjetër blog i mrekullueshëm i Swift i krijuar nga Tibor Bodecs, një zhvillues krenar i aplikacioneve celulare iOS bazuar në Budapest, Hungari. Këtu Tibor ndan me mirësi përvojat e tij të kodimit në Swift me lexuesit e tij. Një nga thëniet e tij të preferuara "Swiftish" është, "Nëse jeni duke shkruar ende Objective-C çdo ditë, ju jeni duke shkruar kodin e trashëgimisë". – Jameson Quave. Ndiqni @TiborBodecs në Twitter.

DevMountain Blog

DevMountain është një kod mësimor për bootcamp teknologjik & dizajni. Kurset përfshijnë zhvillimin e iOS dhe ueb-it, dizajnimin e përvojës së përdoruesit, QA të softuerit, etj.Komuniteti i tyre pëlqen të ndajë zanatin e tyre & duke fuqizuar valën e ardhshme të krijuesve. Ndiqni @DevMtn në Twitter.

Blogu i Michael Tsai

Një nga blogjet më të vjetra, por edhe më aktive të zhvilluesve. Michael ka postuar qindra artikuj që nga viti 2002, kur u krijua blogu. Ai mbulon një sërë temash duke përfshirë Kakaon, App Store, iOS, Android dhe shumë të tjera. Michael gjithashtu zhvilloi disa aplikacione duke përfshirë DropDMG, EagleFiler, SpamSieve. Sigurohuni që t'i kontrolloni ato. Ndiqni @mjtsai në Twitter.

DevFright

DevFright është një blog ku Matthew dokumenton përvojën e tij të programimit në iOS që nga viti 2012. Përveç blogimit rreth gjërave teknike, ai gjithashtu ndan këshilla për disa nga mënyrat dhe mendimet e mira për të bërë gjërat.

Blog i aplikacioneve super të lehta

Nëse keni një ide të shkëlqyer dhe dëshironi të krijoni një aplikacion, por nuk dini si ta merrni filloi, atëherë duhet të lexoni blogun Super Easy Apps — krijuar nga Paul Solt. Ai është një ish-punonjës i Apple, i cili zotëron një kuptim të thellë të aplikacioneve dhe programimit iOS. Ai ka zhvilluar kurse të lehta online — falas dhe me pagesë, duke ju mësuar se si të bëni aplikacione të suksesshme për iPhone. Ndiqni @PaulSolt në Twitter.

Blog i Ashish Kakkad

Ashish është një zhvillues aplikacionesh iOS në Indi. Blogu i tij ka të bëjë me mësime dhe artikuj në lidhje me iOS, Xcode, Swift dhe Objective-C. Përveç kodimit, ai gjithashtu pëlqen të punojë në Photoshop sikrijimi dhe redaktimi i fotografive. Ndiqni @AshishKakkad në Twitter.

Dejal Development Blog

Dejal është një kompani indie e zhvillimit të Mac dhe iOS. Blogu Dejal herë pas here përmban iOS & Temat e zhvilluesve Mac, duke diskutuar projekte me burim të hapur ose tema të lidhura me zhvilluesit, shkruar nga David Sinclair. Ndiqni @dejal (kompani) ose @dejus (zhvillues) në Twitter.

Blog i Ravi Shankar

Ky blog fokusohet kryesisht në zhvillimin e iOS dhe informacione të tjera për publikimin e aplikacioneve në App Store . Ravi është një zhvillues softuerësh poliglot me bazë në Chennai, Indi. Ndiqni @RShankra në Twitter.

Magento Blog

Magneto IT Solutions është një kompani lider në IT që ofron zhvillim të aplikacioneve celulare dhe zgjidhje të tregtisë elektronike. Blog i Magento është një vend për të marrë lajmet, këshillat dhe këshillat më të fundit për zhvilluesit e aplikacioneve në përgjithësi, duke përfshirë zhvillimin e ios.

Little Bites of Cocoa

Krijuar nga Jake Marsh, Little Bites i Kakaos është një botim i përditshëm që synon të ofrojë "kafshime" të vogla (botuar çdo ditë në mëngjes në orën 9:42 të mëngjesit… me mend pse?), këshilla dhe teknika për zhvillimin e iOS dhe Mac. Në çdo postim, do të mësoni një përmbledhje ose shpjegim të shkurtër të një koncepti ose mjeti të veçantë. Ndiqni @lilbitesofcocoa dhe @JakeMarsh në Twitter.

Mësoni të kodoni me mua

Blogu është i përkushtuar për të ndihmuar koduesit autodidakt, kryesisht duke mbuluar zhvillimin, dizajnimin dhe punën e pavarur/ këshilla për karrierën.Ata gjithashtu ndonjëherë mbulojnë tema të lidhura me zhvillimin e iOS si kjo dhe kjo. Do t'i gjeni të dobishme edhe podkastet e tyre. Ndiqni @LearnCodeWithMe në Twitter.

Sound of Silence

Sound-Of-Silence është një iOS & Blog për zhvillimin e Mac nga Matt Reagan, një ish-inxhinier, projektues dhe sipërmarrës i Apple. Faqja përmban artikuj dhe këshilla që mbulojnë zhvillimin e iOS dhe OS X, Xcode dhe një sërë temash të tjera si zhvillimi i lojërave indie. Matt është gjithashtu themeluesi i HumbleBeeSoft. Ndiqni @hmblebee në Twitter.

Blog i Steffen Sommer

Steffen është një zhvillues i pasionuar dhe ambicioz i Swift me një prirje për dizajn nga Danimarka. Blogu i tij mbulon tema të tilla si Avulli, Swift nga ana e serverit, ReactiveCocoa, MVVM, injeksioni i varësisë, testimi i njësisë, AutoLayout, Swift dhe më shumë. Ai tani punon për Nodes, një agjenci për zhvillimin e aplikacioneve me bazë në Londër, Kopenhagë dhe Aarhus. Ndiqni @steffendsommer në Twitter.

CodeWithChris Blog

Codewithchris ka të bëjë me këshilla dhe udhëzime praktike se si të krijoni një aplikacion me Swift dhe Xcode dhe ta ktheni idenë tuaj të aplikacionit në realitet. Chris ka një kurs për Udemy duke u mësuar fillestarëve se si të bëjnë aplikacione iPhone pa përvojë programimi. Ju gjithashtu mund të abonoheni në kanalin e tij në YouTube për shumë burime video të shkëlqyera. Ndiqni @CodeWithChris në Twitter.

Blog i Bugfender

Bugfender është një shërbim për mbledhjen e regjistrave për aplikimzhvilluesit që i ndihmon ata të riprodhojnë dhe rregullojnë gabimet në mënyrë më efektive. Bugfender blogon rreth zhvillimit të iOS dhe Android, këshilla dhe mjete të dobishme, tendencat aktuale, kulturën në distancë dhe më shumë. Ndiqni @BugfenderApp në Twitter.

Indie Game Launchpad

Nëse keni një lojë iPhone/iPad dhe dëshironi që ajo të gjendet, Indie Game Launchpad është një sajt i mrekullueshëm që ia vlen ta shikoni. Siç shkon emri i tij: është shtëpia e lojërave indie. Ato ndihmojnë t'i tregoni botës për lojën tuaj dhe ku mund ta shkarkoni. Ata gjithashtu kanë shumë këshilla dhe burime të dobishme për marketingun e aplikacioneve celulare, të tilla si seria "Going Indie" e postuar së fundmi. Ndiqni @Indie_launchpad në Twitter.

Netguru Blog

Netguru është një agjenci zhvillimi uebi dhe celulari me bazë në Poloni e specializuar në krijimin e softuerëve në internet dhe kontraktimin e punës. Ekipi i Netguru blogon për kodin, celularin, startup-et, Ruby on Rails, Agile, zhvillimin e ueb-it, punën në distancë & amp; më shumë. Ndiqni @netguru në Twitter.

Blogu i Pulkit Goyal

I diplomuar në Shkenca Kompjuterike nga Instituti Federal i Teknologjisë Zvicerane, Pulkit Goyal është një zhvillues profesionist celular dhe ueb. Ai ka ndërtuar një sërë aplikacionesh për iOS dhe Android si Shyahi, HowSoon, iDitty dhe Croppola (shih portofolin e tij këtu). Blogu i tij ka një bollëk këshillash të shkëlqyera për zhvillimin e iOS dhe shembuj kodesh. Ndiqni @PulkitGoyal në Twitter.

Shembull iOS

Krijuar nga Frank He në2017, Shembulli i iOS i kushtohet shndërrimit në një nga burimet më të mira në internet për zhvilluesit e iOS. Mund të gjeni një listë të kuruar me dorë të ekosistemit të mrekullueshëm iOS plot me biblioteka dhe shembuj të dobishëm Objective-C dhe Swift.

Burimet VoIP OnSIP

Blogu OnSIP është një vend për të zbuluar Veçoritë dhe përfitimet e VoIP-it, zbuloni bazat, mësoni se si të përdorni veçoritë dhe pajisjet e prita të PBX, krahasoni ofruesit dhe shërbimet e VoIP dhe eksploroni këshillat tona të biznesit të vogël për të ndihmuar në optimizimin e rrjedhës së punës dhe zgjerimin e bazës suaj të klientit.

Lexoni gjithashtu: 5 këshilla për të rekrutuar dhe mbajtur zhvilluesit kryesorë

Mendimet tuaja

Cilët blogje në këtë listë janë të preferuarat tuaja? Natyrisht, ka shumë më tepër burime atje. Nëse njihni ndonjë bloger të shkëlqyeshëm që mbulon zhvillimin e softuerit iOS, mos ngurroni të na dërgoni me email ose të komentoni më poshtë. Jemi të hapur për rekomandime të reja.

P.S. nëse doni të krijoni dhe lëshoni aplikacionet tuaja në Dyqanin iOS, shikoni MyApp – një mjet për krijimin e aplikacioneve vetë-shërbyese që ju lejon të ndërtoni aplikacione me cilësi të lartë për iPhone pa kodim.

Twitter.

Blog Cocoanetics

Oliver Drobnik përshkruan Cocoanetics në këtë mënyrë: "ADN-ja jonë është e shkruar në Objektivi-C!". Do të gjeni shumë shembuj të kodit të dobishëm, por të detajuar dhe do të mësoni shumë gjëra që lidhen me Objective-C. Oliver zhvilloi gjithashtu disa aplikacione të shkëlqyera si Urban Airship Commander, GeoCorder, iWomen, etj, të cilat janë të disponueshme në App Store. Ndiqni @Cocoanetics në Twitter.

Release Notes

Release Notes është një podcast për biznesin e Mac & Zhvillimi i softuerit indie iOS. Këtu mund të gjeni frymëzim, dizajn, tendenca dhe amp; mjetet - gjithçka përveç kodit. Shfaqja drejtohet nga Charles Perry dhe Joe Cieplinski. Ato mbulojnë tema për zhvilluesin e ri ose kurioz të pavarur që kërkon të bëjë rrugën e tij/saj në ekosistemin iOS dhe Mac. Ndiqni @Release_Notes në Twitter.

AppCoda

AppCoda është një komunitet aktiv që ia vlen të bashkoheni ose të lexoni. Ka shumë mësime dhe informacione të dobishme në lidhje me programimin e iPhone, iPad dhe iOS, Swift, Objective-C dhe ndërtimin e aplikacioneve iOS. Ndiqni @AppCodaMobile në Twitter.

Blog i Mike Ash

Ajo që më bën përshtypje në historinë e Majk është kjo: Ai është një programues natën dhe një pilot avioni ditën. Po, ai e do qiellin! Në këtë blog, ai ndan me bujari shumë për këshillat dhe truket e zhvillimit të Mac dhe iOS. Ju rekomandoj shumë të shikoni seritë Pyetje dhe Përgjigje të së Premtes, të cilat janë të shkëlqyera.Ndiqni Mike në Twitter ose GitHub.

Kakao me dashuri

Cocoawithlove u krijua nga Matt Gallagher, një zhvillues dhe konsulent i pavarur softuerësh me bazë në Melburn, Australi. Ai është një zhvillues i Cocoa që nga viti 2005 dhe ka bloguar që nga viti 2008. Këshillë: lundroni te seksioni "Arkivi" për të shfletuar postime më të detajuara. Ndiqni @CocoaWithLove në Twitter.

Natasha The Robot

Këtu Natacha ndan aventurat e saj të të mësuarit rreth zhvillimit të iOS. Me qendër në San Francisko, ajo është e varur nga të mësuarit dhe aktualisht po pushton Swift dhe WatchOS. Ajo është gjithashtu një kontribuese me burim të hapur dhe një folëse. Ju mund ta keni dëgjuar diku fjalimin e saj kryesor.

Ndiqni @NatashaTheRobot në Twitter.

Furbo.org

Furbo.org është vendi ku Craig Hockenberry shkruan për ueb . Ai krijon aplikacione dhe drejton faqet e internetit. Ai u përfshi për herë të parë me teknologjinë në vitin 1976 dhe ka bërë blogje rreth saj për gati një dekadë. Do të gjeni shumë informacione zhvillimi rreth iOS, XCode, Mac, zhvillimit të faqes në internet, dizajnit, etj. Ndiqni @CHockenberry në Twitter.

TutsPlus Code Blog

Këtu, bëhet fjalë për kod i pastër! Nga zhvillimi celular, iOS SDK, te zhvillimi i ueb-it, ky blog mbulon një gamë të gjerë temash rreth kodimit. Nga rruga, Tuts+ është gjithashtu treg i kurseve në internet që mësojnë aftësi krijuese dhe teknike.

Blog i Ole Begemann

Ole është një zhvillues iOS dhe Macnga Berlini. Ai ka shkruar për zhvillimin e softuerit në platformat Apple që nga viti 2009. Edhe pse ai boton vetëm disa artikuj në vit, të gjithë ia vlen të lexohen. Mund të abonoheni për t'u njoftuar sapo ai të përditësojë një të re. P.S. Më pëlqen shumë stili i blogut të tij: i thjeshtë, i pastër dhe i këndshëm. Ndiqni Ole në Twitter ose GitHub.

ios-blog.co.uk

Kjo faqe është një burim i domosdoshëm për çdo zhvillues të respektuar të iOS. Ai përmban mësime, burime gjithëpërfshirëse të Objective-C / Swift dhe mban konkurse të rregullta. Ndërsa temat e blogut janë të njëjta, autorët dhe perspektivat janë të shumta dhe të ndryshme. Ndiqni @iOS_blog në Twitter.

Blog i Sam Soffes

Sam është një inxhinier i Swift dhe Ruby. Ai aktualisht jeton në San Francisko dhe punon në ekipin iOS në Lyft. Kur iPhone SDK doli për herë të parë në vitin 2008, Sam shkroi një aplikacion të quajtur Bibla që u lançua në ditën e parë të App Store. Në blogun e tij, do të gjeni shumë mendime depërtuese për jetën dhe punën. Ndiqni @Soffes në Twitter.

Codementor Learn

Codementor's Learning Center është një vend gjithëpërfshirës për të mësuar kodimin falas. Pavarësisht nëse jeni i ri në zhvillimin e iOS, ose thjesht përpiqeni të bëheni një zhvillues më i mirë në përgjithësi, do të gjeni mësime, udhëzues, video dhe këshilla nga ekspertë me përvojë si Ray Wenderlich. Do t'ju pëlqejnë gjithashtu temat që lidhen me startup-et, nëse kjo është gjëja juaj. Ndiqni @CodementorIO nëTwitter.

Weblog i DevGirl

Ju gjeni shumë informacione të vlefshme për zhvillimin e aplikacioneve në internet dhe celularë të ndara nga Holly Schinsky, një avokate e zhvilluesve për PhoneGap në Adobe. Temat janë të lidhura shumë me PhoneGap/Cordova, kështu që nëse jeni një zhvillues me interesa në atë fushë, shënoni blogun e saj. Më e paçmueshme është mendësia e saj për zhvillimin dhe testimin e aplikacioneve. Ndiqni @devgirlFL në Twitter.

Blog objc.io

Bashkëthemeluar nga @ChrisEidhof, @FlorianKugler & @DanielboEdewadt në 2013, objc.io është një platformë që mbulon tema të thelluara teknike që lidhen me zhvillimin e iOS dhe OS X. Do të gjeni praktika më të mira të mrekullueshme dhe teknika të avancuara të ndara nga shumë zhvillues të iOS dhe OS X. Merr përditësime nga @objcio në Twitter.

Big Nerd Ranch Blog

BNR u themelua nga @AaronHillegass. Ai shkruan libra mbi Kakaon, iOS dhe Objective-C. Hillegass dizajnon ndërton aplikacione inovative dhe i mëson zhvilluesit të bëjnë të njëjtën gjë përmes librave të tij dhe trajnimeve gjithëpërfshirëse. Blogu është i mbushur me udhëzime të dobishme të kodit. Ndiqni @BigNerdRanch në Twitter.

Cocoa Is My Girlfriend

CIMGF u krijua nga Marcus Zarra (Core Data Guru), autori i Core Data: Apple's API for Persisting Të dhënat nën Mac OS X. Në këtë blog, do të gjeni postime jashtëzakonisht praktike rreth programimit në iOS dhe OS X. P.S. lexoni faqen rreth, do të mahniteni nga mënyra se si doli Marcusideja e mrekullueshme e emrit. Ndiqni @MZarra në Twitter.

iPhone në Kanada

Nëse ndodheni në Kanada, ndiqni këtë sajt. E themeluar nga Gary Ng në 2007, iPhoneinCanada ka evoluar së bashku me iPhone dhe tani është autoriteti i lajmeve në Kanada për iPhone. Për sa i përket temave, ato mbulojnë lajmet për iOS, Mac, thashethemet, rishikimet e aplikacioneve, këshillat dhe çdo gjë që lidhet me iPhone. Ndiqni @iPhoneinCanada dhe @Gary_Ng në Twitter.

Blog i Zhvilluesve të Raizlabs

Ky blog njihet gjithashtu si RaizException. Është blogu i zhvilluesve për Raizlabs, një kompani udhëheqëse Inc5000 e dedikuar për të përmirësuar botën përmes ndërtimit të celularëve të klasit botëror & aplikacionet në ueb. Temat e mbuluara: iOS, Android, Mac dhe më shumë. Meqë ra fjala, ata po punësojnë (zhvillues iOS në San Francisko dhe Boston). Ndiqni @Raizlabs në Twitter.

TapTapTap Blog

Ju mund të mos e njihni TapTapTap, por jam i sigurt që keni përdorur ose keni dëgjuar për Camera+, një aplikacion fantastik për shkrepjen e fotografive që shkoi virale në App Store dhe është paraqitur kudo në lidhje me celularin. Këtu, ekipi TapTapTap ndan shumë gjëra – duke përfshirë të dhënat në lidhje me përpjekjet e tyre të marketingut në App Store. Ndiqni @taptaptap në Twitter.

Celular Web Weekly

Një përmbledhje javore për zhvilluesit e ueb-it dhe aplikacioneve që përfshin ueb-in dhe aplikacionet vendase, të krijuara nga Brian Rinaldi dhe Holly Schinsky. Do t'ju pëlqejë përvoja e navigimit të përmbajtjes. Ndiqni @RemoteSynth nëTwitter.

Blog i Ivo Mynttinen

Ivo është edhe dizajner edhe zhvillues. Ai me të vërtetë e kupton se ndërfaqja e përsosur UI duhet të duket më shumë se e mirë…duhet të duket e mrekullueshme. Nëpërmjet punës së tij me shumë klientë, ai ka fituar përvojë praktike të paçmueshme në UI/UX. Në blogun e tij, ai ndan mendimet e tij për kodin, dizajnin, profesionin e pavarur dhe jetën në përgjithësi. Për më tepër, do të gjeni një fletë të dobishme mashtrimi të dizajnit iOS. Ndiqni @IvoMynttinen në Twitter.

Këshilla për zhvilluesit iOS

iOSDeveloperTips vepron si një qendër e përsosur që ofron mësime me cilësi të lartë, shembuj kodesh, këshilla dhe truke të mbledhura nga burime të tjera të uebit. Me pak fjalë, do të mësoni zhvillimin e iOS nga ekspertët.

P.S. ekipi gjithashtu krijon Swift Code & Mjete (joaktive më), një buletin javor i fokusuar në kodin Swift & veglat — një tjetër burim i shkëlqyer për iOS gjithashtu.

Blogs Notre Dame

Nëse jeni student kolegji, do ta gjeni të dobishëm këtë blog. Fakulteti dhe stafi i Notre Dame ndajnë rregullisht njohuritë e tyre të thella me botën; jashtëzakonisht i vlefshëm për çdo kodues aspirues.

Blog i Matt Gemmell

Matt ishte një inxhinier softuerësh. Ai tani kontribuon në revista si MacWorld, WSJ, etj., dhe aktualisht është duke shkruar një roman. Teknologjia dhe zhvillimi i softuerit është hobi i tij. Ai ka shkruar mbi gjysmë milioni fjalë në lidhje me të që nga viti 2002. Blogu nuk ka të bëjë vetëm me gjëra teknologjike – ka më shumë gjasapër të gjetur artikuj të shkëlqyer me një titull me një fjalë. Ky është stili i tij. Më pëlqen.

Doni të dini se çfarë po bën Matt? Ndiqni @mattgemmell në Twitter.

Echo.co Blog

Echo & Co është një agjenci dixhitale që ofron një shumëllojshmëri shërbimesh dizajni dhe zhvillimi për klientët. Në blogun e kompanisë së tyre, ekipi publikon disa postime të këndshme çdo muaj, duke mbuluar tema si celulari, teknologjia dhe strategjia. Ndiqni @EchoandCompany në Twitter.

ManiacDev nga Johann Döwa

Këtu do të shijoni mësime, biblioteka dhe mjete të shkëlqyera në lidhje me zhvillimin e iOS. Johann e filloi këtë blog kur po bënte projekte me kontratë për iOS. Me vone. ai filloi të postonte mësime të shkëlqyera edhe nga burime të tjera. Shënim: nëse keni këshilla të shkëlqyera, kontaktoni Johann për të parë nëse mund t'i ndani me audiencën e tij. Ndiqni Johann në Twitter dhe Google+.

Theocacao

Sajti u krijua nga Scott Stevenson, autori i një libri të quajtur "Kakao dhe Objektivi-C" : Up and Running. Në postimet e tij, do të mësoni këshilla për zhvillimin/dizajnin për iOS dhe Mac.

Dartmouth DigitalStrategies

Nëse jeni student kolegji që dëshironi të mësoni kodimin, shikoni këtë akademik blog, i kuruar nga fakulteti dhe studenti në Dartmouth Tuck School of Business. Ai mbulon një gamë të gjerë të çështjeve të teknologjisë celulare.

Blogu ProtoShare

Nëse jeni gjithashtu të interesuar në dizajnimin e një prototipi (kornizë teli) të një iOS

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.