Cili është procesi i redaktimit të videos (7 hapa bazë)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Kam pasur përvojë të gjerë ndër vite si Mbikëqyrëse Post Production, si dhe kam punuar në të gjitha rolet e ndryshme editoriale nga Asistent Redaktori, te Redaktori, te Redaktori Online/Përfundues, dhe përmes të gjitha këtyre roleve dhe përgjegjësive Unë kam kryer projekte të panumërta që nga marrja fillestare deri tek produkti/dorëzimi përfundimtar.

Nëse ka diçka që kam mësuar nga koha ime si Mbikëqyrës Post Production, është kjo:

Pa një plan të qartë sulmi, vlerësime të sakta kohore në të gjitha departamentet dhe dërgesat e ndërmjetme të aseteve shoqëruese dhe shkëmbimet ndërmjet departamenteve VFX, Animacion dhe Sound (dhe më shumë), jo vetëm që do të pësoni humbje kohe, humbje monetare, por gjithashtu vonesa potencialisht katastrofike ose më keq nëse të gjitha palët nuk punojnë në bashkëpunim pa probleme dhe pa probleme. .

Për të përcaktuar kërkesat kohore të një redaktimi, të gjitha sa më sipër duhet të merren parasysh dhe të hartohen me kujdes dhe të vizualizohen në një kalendar, dhe të gjitha palët duhet të jenë dakord me kalendarin e postimit datat dhe kërkesat e dorëzimit në mënyrë që gjithçka të funksionojë pa probleme.

Në këtë pikë, ju mund të "finalizoni" ose "kyçni" kalendarin, por dijeni se shpesh gjërat do të kenë tendencë të rrëshqasin ose të rrjedhin gjak, dhe kjo gjithashtu duhet të planifikohet, veçanërisht nëse punon në një shumë komplekse dhe/ose redaktimi në formë të gjatë.

Natyrisht, megjithatë, jo çdo modifikimkërkon aq pjesë lëvizëse siç janë renditur më sipër. Megjithatë, metoda duhet të mbetet e njëjtë, pasi procesi është kryesisht i pandryshuar, pavarësisht nga palët e përfshira në sjelljen e një redaktimi nga lënda e parë në një finale plotësisht të përfunduar dhe të gatshme për transmetim.

Këtu janë shtatë hapa të përgjithshëm të përfshirë në një rrjedhë pune për modifikimin e videos:

Hapi 1: Instalimi fillestar/Konfigurimi i projektit

Koha e parashikuar e nevojshme: 2 orë - plot 8 -orë ditë

Në këtë fazë, ju ose po i importoni kartat e kamerës nga e para nëse materiali nuk është ngarkuar tashmë në një makinë (gjë që mund të marrë kohë të konsiderueshme për t'u bërë) ose jeni mjaft me fat që i keni të gjitha pamjet të shkarkuara tashmë dhe ju duhet vetëm ta importoni atë.

Në rastin e kësaj të fundit, kjo duhet të ndihmojë shumë me kërkesat kohore të marrjes dhe konfigurimit fillestar. Nëse jo, do t'ju duhet të shkarkoni gjithçka në fillim (dhe të kopjoni pamjet tuaja në një disk të tepërt për sigurinë e të dhënave, në mënyrë ideale) gjë që mund të marrë shumë kohë.

Pasi çdo gjë të jetë në projekt, ju duhet të vazhdoni të renditni dhe ndërtoni strukturën e përgjithshme të koshave tuaja dhe të përgatiteni për fazën tjetër.

Hapi 2: Renditja/Sinkronizimi/Stringimi/Zgjidhja

Koha e parashikuar e nevojshme: 1 orë – 3 ditë të plota 8-orëshe

Kjo fazë mund të ndryshojë shumë në varësi të vëllimit të filmimit që ju nevojitet për të përpunuar. Nëse keni vetëm disa minuta filmime të papërpunuara, dhe paknuk ka audio për t'u sinkronizuar, mund të jeni në gjendje të arrini ta shkurtoni ose madje ta anashkaloni këtë hap fare.

Por për shumicën, ky proces kërkon një kohë të konsiderueshme, por jep përfitime të mëdha nëse jeni metodike, e përpiktë dhe jashtëzakonisht e organizuar.

Nëse bëhet siç duhet, kjo mund ta bëjë montimin fillestar editorial për prerjen tuaj të parë shumë më të lehtë dhe më të shpejtë se sa mund të ishte ndryshe.

Hapi 3: Redaktori kryesor

Koha e parashikuar e nevojshme: 1 ditë – 1 vit

Këtu ndodh “magjia”, ku më në fund filloni të montoni modifikimin tuaj. Mund të bashkohet shpejt nëse i keni bërë mirë të gjitha përgatitjet e sipërpërmendura dhe keni hequr shumë nga supozimet jashtë procesit.

Megjithatë, nëse nuk jeni duke punuar me një modifikim të shkurtër ose diçka që është shumë e thjeshtë për sa i përket kërkesave për modifikim, nuk duhet të prisni të arrini në një modifikim të plotë pa shpenzuar disa ditë kohë për të eksperimentuar dhe rafinoni prerjen tuaj fillestare.

Nëse projekti është i varietetit të formës së gjatë, atëherë mund të prisni që ky proces të jetë vërtet mjaft i gjatë, ndonjëherë nuk zgjat ditë apo muaj, por ndonjëherë vite.

Me pak fjalë, nuk ka asnjë standard për sa kohë mund të zgjasë ky proces dhe ndryshon shumë nga redaktimi në redaktim dhe redaktori në redaktues>ngatërroni dhe eksperimentoni pafundësisht me qasje të ndryshme përpara se të vendosni për një version përfundimtar V1 të redaktimit të tyre.

Hapi 4: Përfundimi i editorialit

Koha e parashikuar e nevojshme: 1 javë – disa muaj

Kjo fazë mund të jetë kryesisht opsionale për disa modifikime, por në të vërtetë, të gjitha modifikimet përfitojnë nga një formë e korrigjimit të ngjyrave, përzierjes/lustrimit të tingullit ose rregullimit/shtrëngimit editorial.

Ky proces më pas mund të zgjasë disa orë ose mund të zgjasë disa javë ose më shumë në varësi të numrit të krijuesve dhe departamenteve të përfshira në procesin e përfundimit.

Ndonjëherë kjo mund të bëhet paralelisht, ku departamentet e tjera po punojnë në VFX, animacionin, titujt, dizajnin e tingullit ose notat e ngjyrave ndërsa redaktori është ende duke ndërtuar në mënyrë aktive modifikimin e tyre V1.

Adobe dhe softuerët e tjerë NLE kanë bërë pak progres me redaktimin dhe përfundimin e bazuar në ekip, por këto zgjidhje ende mungojnë pak dhe ndihmojnë vetëm në përshpejtimin e procesit paksa.

Të paktën tani për tani, nuk ka asnjë mënyrë të lehtë për të ndarë një sistem ose ekosistem që mund t'u shërbejë të gjithë artistëve përkatës të përfshirë në proceset e përfundimit editorial, por mund të ketë një gjë të tillë në të ardhmen. Nëse kjo ndodh, procesi i përfundimit në përgjithësi do të përmirësohet shumë dhe do të përshpejtohet tërësisht.

Hapi 5: Rishikimet/Shënimet

Koha e parashikuar e nevojshme: 2-3 ditë – disa muaj

Ky është padyshim më i frikshmi dhee urrente një pjesë të procesit nga kushdo që ka marrë ndonjëherë rolin e lakmuar të redaktorit.

Tani kur them këto fjalë "Këtu janë shënimet", a keni rikthim në modifikimin tuaj të fundit të makthit? Më falni nëse po, e di që PTSD mund të jetë shumë reale.

Nëse jo, duhet ta konsideroni veten me fat, pasi jeni kursyer (deri më tani) ose keni pasur fatin të punoni me klientë dhe kompani të mrekullueshme që e duan punën tuaj dhe nuk do të vendosin ju gjatë muajve të shënimeve dhe rishikimeve të pafundme editoriale, duke lëvizur një titull me disa piksele ose keni nevojë të dëgjoni një këngë tjetër muzikore.

Po, unë e kam parë pjesën time të drejtë të ferrit të rishikimit dhe çdo profesionist ka të ngjarë ta ketë, edhe nëse nuk janë të gatshëm ta pranojnë atë. Nuk dihet se sa do të zgjasë kjo fazë, por mund t'ju siguroj se do të kalojë, kështu që merreni me zemër nëse keni ngecur në këtë fazë.

Mund të prisni të kaloni të paktën disa ditë, megjithëse ka të ngjarë një javë ose më shumë, dhe ndonjëherë edhe muaj në këtë fazë në rastin më të keq.

Hapi 6: Ofertat përfundimtare

Koha e parashikuar e nevojshme: disa minuta - javë

Kjo fazë është zakonisht një nga fazat më të shpejta, edhe pse mund të bëhet mjaft e gjatë dhe e zgjatur në varësi të numrit të dërgesave dhe pikave të ndryshme të shitjes ose platformat e mediave sociale që po kërkoni t'i shpërndani dhe t'i lëshoni.

Nëse keni gjithashtu një volum të lartë modifikimesh (të themi për afushata e plotë komerciale) ky proces mund të marrë shumë javë për t'u përfunduar (në varësi të numrit të produkteve përfundimtare).

Nëse po printoni vetëm një finale të vetme dhe nuk po e shpërndani në të gjithë universin e njohur mediatik, atëherë kjo fazë mund t'ju marrë jo më shumë se koha që i duhet sistemit tuaj për të eksportuar produktin tuaj përfundimtar. Nëse po, mund të përfundoni brenda pak minutash ose orësh në varësi të sistemit që keni dhe sa kohë është modifikimi.

Hapi 7: Arkivi

Koha e parashikuar e nevojshme: a disa orë – disa ditë

Shumë njerëz e anashkalojnë këtë fazë dhe në vend të kësaj janë shumë të lumtur për të kaluar në modifikimin e radhës ose thjesht për të marrë një xhiro fitoreje shumë të nevojshme.

Megjithatë, nëse nuk po bëni kopje rezervë të duhur të mediave tuaja burimore, projekteve editoriale (dhe aseteve të lidhura) dhe printimeve tuaja përfundimtare, mund ta gjeni veten plotësisht dhe krejtësisht të shqetësuar kur një ose të gjithë këta skedarë vuajnë dështim katastrofik, korrupsion ose humbje të të dhënave. Shpesh kjo është e pariparueshme dhe diçka që nuk mund të rregullohet, dhe për këtë arsye, humbet përgjithmonë.

Mos lejoni që kjo t'ju ndodhë. Nëse e ke shmangur këtë plumb gjatë gjithë karrierës, të konsideroj me fat, jo të zgjuar.

Pra, bëni gjënë e zgjuar dhe bëjeni zakon të arkivoni dhe rezervoni projektin tuaj dhe të gjitha asetet/dorëzimit përfundimtar, sapo t'ia keni dërguar finalet klientit tuaj dhe nuk ka ndryshime të mëtejshme për t'u bërë.

Media juaj burimore/përpunimetduhet të ishte krijuar tashmë një kopje rezervë para se të filloni ta importoni atë në NLE tuaj, mos i ndërprisni asnjëherë skedarët tuaj kryesorë ose bëjeni këtë me rrezikun tuaj.

Pse zgjat kaq shumë redaktimi i videos?

Përpunimi i videos kërkon kohë të konsiderueshme, sepse është një proces krijues intensiv dhe përsëritës. Njëri nuk funksionon ose nuk jeton në kohë lineare gjatë redaktimit, kryesisht për shkak të faktit se po montoni një botë të tërë kornizë për kornizë.

Pyesni çdo redaktues dhe ai do t'ju thotë se shpesh humbet plotësisht ndjenjën e kohës, veçanërisht kur është në një gjendje rrjedhjeje. Për më tepër, siç ilustrojnë fazat e mësipërme, ka kërkesa të konsiderueshme kohore në çdo fazë të procesit.

Si mund ta modifikoj më shpejt?

Çelësi këtu është të praktikoni dhe të mos ndaloni kurrë së përpjekuri për të përmirësuar zanatin tuaj. Sa më shumë modifikime të plotësoni dhe sa më të rehatshëm dhe intuitiv të bëheni, aq më mirë dhe më shpejt do të jeni në gjendje të redaktoni.

Në fillim, mund të duket sikur jeni duke u mbytur në opsione, por pasi të keni "këmbët e detit" do të jeni në gjendje të zhyteni në 40 orë lëndë të para dhe të prodhoni një vend tregtar 60 sekonda në asnjë kohë.

Metoda më e mirë singulare që kam hasur gjatë karrierës sime është të trajtoj një modifikim si një gdhendje në gur, thjesht të presësh dhe të heqësh çdo gjë që nuk duket se i përket, dhe në fund, duhet të jesh mbeti me një modifikim të krijuar me mjeshtëri në asnjë kohë.

SiTë shmangen apo të minimizohen modifikimet dhe shënimet?

A nuk do të ishte mirë nëse mund të garantonit se nuk do të merrni ndonjë shënim ose rishikim dhe modifikimi juaj i parë do të ishte gjithashtu modifikimi juaj përfundimtar? Po, do të ishte mirë, por kjo është një ëndërr.

Fakti i çështjes është se redaktimet bëhen më të mira përmes rishikimeve dhe shënimeve, sado të dhimbshme që mund të jenë, dhe ne duhet të pranojmë se vizioni ynë i vetëm mund të mos jetë aq i plotë ose ideal sa ne mendojmë se është , dhe shpesh mund të jetë divergjente nga dëshirat e klientëve tanë.

Me pak fjalë, nuk ka gjasa që të shmangni shënimet ose raundet e rishikimeve, por sigurisht që mund të përpiqeni të vendosni një kufi për numrin e rishikimeve që jeni gati të bëni (nëse e bëni këtë që më parë), ose nëse jo, thjesht bëni më të mirën tuaj për të sjellë në jetë vizionin e klientit dhe përmbahuni nga dërgimi i drafteve të hershme të nxitimit. këtë udhëzues. Si gjithmonë, ju lutemi na tregoni mendimet tuaja për fazat e përgjithshme të redaktimit të videos dhe lini komentet tuaja në seksionin e komenteve më poshtë.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.