Si të shtoni filma në iTunes (Udhëzues hap pas hapi)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Përditësim editorial: Apple ka hequr gradualisht iTunes në favor të një aplikacioni të vetëm muzikor që nga viti 2019 pas përditësimit të macOS Catalina. Përdoruesit do të kenë ende akses në bibliotekat e tyre, por aplikacioni iTunes do të pushojë së ekzistuari në formën e tij origjinale. Shihni alternativat e iTunes.

Ditët e kasetave VHS kanë kaluar shumë dhe DVD-të janë në fazën e fundit. Nëse nuk keni filluar tashmë transferimin e filmave të vjetër & Videot e shtëpisë në kompjuterin tuaj, çfarë po prisni?

Mbajtja e filmave në kompjuterin tuaj i bën ato të aksesueshme, të lehta për t'u ndarë dhe të lehta për t'u parë sa herë që dëshironi. Por ju nuk keni nevojë t'i mbani ato vetëm në një flash drive ose një dosje specifike kompjuteri.

Në vend të kësaj, ju mund të ngarkoni filma në iTunes, i cili ofron veçori të përshtatshme si renditja e filmave tuaj sipas zhanrit ose që ju lejon t'i vlerësoni ato.

Çfarë lloje skedarësh mbështet iTunes?

Në mënyrë zhgënjyese, iTunes ka mbështetje shumë të kufizuar të skedarëve, gjë që është për të ardhur keq nëse jeni një adhurues i zjarrtë i filmave ose thjesht keni një shumëllojshmëri skedarësh. Formatet e vetme që ai mbështet janë mov, mp4 dhe mv4, që do të thotë nëse keni një wav, avi, wmv, mkv, ose etj, do t'ju duhet të konvertoni skedarin tuaj përpara se ta shtoni në filmat iTunes.

Wondershare Video Converter është një opsion i mirë për ata në Mac ose Windows dhe përdoruesit e Mac me një abonim Setapp mund të përdorin aplikacionin Permutate për të konvertuar videot e tyre falas.

Ka edhe konvertues onlinenë dispozicion, por këto priren të jenë të cilësisë më të ulët.

Si të shtoni filma në iTunes

Hapat mund të jenë të ndryshëm në varësi të vendit nga vijnë filmat tuaj.

Filmat e blerë në iTunes

Nëse e keni blerë filmin tuaj përmes dyqanit iTunes, atëherë nuk keni punë për të bërë! Filmi do të shtohet automatikisht në bibliotekën tuaj. Ja se si ta gjeni.

Së pari, hapni iTunes. Më pas zgjidhni "Filmat" nga menyja rënëse lart majtas.

Do të shihni një dritare që ju tregon të gjithë filmat tuaj (ose nëse nuk keni ende, një ekran informues).

Shtimi i filmave tuaj

Nëse keni shkarkuar filma nga interneti, dëshironi të kopjoni filma nga një disk ose të keni video në shtëpi në një flash drive/regjistrues video/etj, ju gjithashtu mund t'i shtoni këto në iTunes.

Së pari, hapni iTunes. Më pas zgjidhni Skedar > Shto në Bibliotekë .

Do t'ju kërkohet të zgjidhni skedarin e filmit nga kompjuteri juaj. Mos harroni, iTunes pranon vetëm skedarë mp4, mv4 dhe mov, kështu që çdo skedar tjetër do të gjenerojë një gabim nëse përpiqeni ta importoni atë. Pasi të keni zgjedhur skedarin tuaj, klikoni hap .

Mos u shqetësoni nëse nuk e shihni filmin tuaj në fillim! Në vend të kësaj, shikoni në shiritin anësor të majtë dhe zgjidhni Videot kryesore . Më pas, do ta shihni filmin tuaj në dritaren kryesore.

Organizimi/Rregullimi i filmave tuaj

Kur jeni duke ngarkuar filmat tuaj, ata nuk vijnë gjithmonë me të gjithë detajet e bashkangjitura. Derisafilmat e blerë nga iTunes do të kenë kopertina të shkëlqyera, informacione për prodhuesit dhe etiketa zhanre, filmat që shtoni në koleksion mund të mos kenë domosdoshmërisht. Kjo do të thotë se do t'ju duhet ta shtoni vetë.

Për të shtuar meta të dhënat tuaja, kliko me të djathtën mbi film dhe zgjidh Informacioni i videos .

Në dritaren që shfaqet, më pas mund të modifikoni çdo detaj sipas përmbajtjes së zemrës suaj.

Ka fusha për çdo gjë, nga titulli dhe regjisori te vlerësimi dhe përshkrimi. Në skedën Vepra artistike , mund të zgjidhni një imazh të personalizuar nga kompjuteri juaj për t'u përdorur si kopertinë për filmin.

Përfundim

Ngarkimi i një filmi në iTunes është një proces super i shpejtë dhe super i thjeshtë. Edhe shtimi i meta të dhënave që mungojnë nuk do të marrë shumë kohë dhe ju mund ta mbani bibliotekën tuaj të renditur dhe në një vend.

Është një zgjidhje fituese për të gjitha problemet tuaja të menaxhimit të filmave, pavarësisht nëse jeni një kritik i etur i kinemasë ose thjesht mbledhni video në shtëpi.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.