Si të ruani skedarin Adobe Illustrator si PDF

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Mos harroni që në kolegj, profesori im gjithmonë na kërkonte ta ruanim punën tonë si PDF për ta paraqitur në klasë. Në fillim, kishte të gjitha llojet e gabimeve si mungesa e shkronjave, përmasa të gabuara, të ruajtura si faqe në vend të veprave artistike individuale, etj.

A është vërtet kaq e komplikuar? Jo ne te vertete. Ju vetëm do të duhet të zgjidhni opsionin e duhur për nevojën specifike. Për shembull, kur prezantoni punën tuaj, ndoshta nuk dëshironi të shfaqni skedarët tuaj draft, mund të zgjidhni në mënyrë selektive faqet (dua të them tabelat e artit) për t'i shfaqur në PDF.

Si funksionon kjo?

Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj tre mënyra për të ruajtur skedarët e Adobe Illustrator si PDF, duke përfshirë mënyrën se si të ruani faqet e zgjedhura dhe tabelat e veçanta artistike.

3 mënyra për të ruajtur një skedar Illustrator si PDF

Mund të ruani një skedar Illustrator si PDF nga Ruaj si , Ruaj një kopje , ose opsioni Eksport për ekranet .

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2021. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Ruaj si

Ruaj si dhe Ruaj një Kopjo tingëllojnë të ngjashëm, por ka një ndryshim të madh. Unë do të hyj në atë.

Hapi 1: Shkoni te menyja kryesore dhe zgjidhni Skedari > Ruaj si . Ju keni mundësinë ta ruani skedarin si një dokument Cloud ose ta ruani atë në kompjuterin tuaj.

Hapi 2: Kur klikoni Ruaj në kompjuterin tuaj , do të shihni këtëkuti. Zgjidhni Adobe PDF (pdf) nga opsioni Format. Ju mund të zgjidhni se ku dëshironi të ruani skedarin dhe ta riemërtoni atë.

Nëse dëshironi të ruani një sërë faqesh, mund të futni diapazonin. Për shembull, nëse doni të ruani faqet 2 dhe 3, futni 2-3 në opsionin Range . Dhe nëse dëshironi të ruani të gjithë skedarin, zgjidhni Të gjitha .

Hapi 3: Klikoni Ruaj dhe do të hapet një dritare e cilësimeve Save Adobe PDF. Këtu mund të zgjidhni opsionet e ndryshme të paracaktuara PDF.

Këshillë: Nëse keni nevojë të printoni skedarë, zgjidhni Printim me cilësi të lartë . Është gjithmonë një ide e mirë që shtoni gjakderdhje kur i dërgoni për printim.

Klikoni Ruaj PDF dhe vetë dokumenti juaj Illustrator do të ruhet si skedar PDF. Ky është ndryshimi midis Ruaj si dhe Ruaj një kopje. Kur ruani një kopje, ajo do të ruajë të dy formatet .ai dhe .pdf.

Ruaj një kopje

Hapa të ngjashëm si metoda e mësipërme, në vend të kësaj, shko te Skedari > Ruaj një kopje .

Do të hapë një dritare "Ruaj një kopje", zgjidhni formatin Adobe PDF (pdf) dhe do të shihni se emri i skedarit tregon xxx copy.pdf.

Kur klikoni Ruaj , do të shfaqet e njëjta dritare e cilësimeve PDF dhe mund të ndiqni të njëjtat hapa si metoda e mësipërme për të ruajtur skedarin tuaj .ai si .pdf.

Eksporto për ekranet

Me siguri e keni përdorur tashmë opsionin Eksport si shumë herë kur ruani vepra artisi jpeg dhe png, por nuk i pamë opsionet PDF nga atje, apo jo?

Vend i gabuar! Export for Screens është vendi ku mund ta ruani veprën tuaj të artit si PDF.

Ky opsion ju lejon të ruani tabelat artistike individuale si PDF. Edhe kur zgjidhni Të gjitha, çdo tabelë artistike do të ruhet si një skedar individual .pdf.

Hapi 1: Shkoni te menyja kryesore dhe zgjidhni Skedari > Eksporto > Eksporto për ekranet .

Hapi 2: Zgjidhni tabelat e artit që dëshironi të eksportoni, për shembull, unë do të zgjedh Artboard 2, 3, 4. Kur zgjidhni Artboard 1 në paneli i majtë, diapazoni ndryshon automatikisht në 2-4.

Hapi 3: Në opsionin Formats zgjidhni PDF .

Hapi 4: Zgjidhni ku dëshironi të ruani skedarin dhe klikoni Eksportoni Artboard .

Tabelat artistike që keni zgjedhur do të ruhet në një dosje PDF. Kur hapni dosjen, do të shihni skedarët individualë .pdf të secilës tabelë artistike që keni zgjedhur.

Pra, nëse nuk doni të shfaqni faqet e punës, kjo metodë nuk është një opsion i keq.

Përfundim

Mendoj se opsionet janë të bukura lehtë për t'u kuptuar. Kur zgjidhni Ruaj si, vetë dokumenti do të ruhet në formatin PDF. Ruani një Kopje, ruan në mënyrë letrare një kopje të dokumentit tuaj Illustrator si PDF, kështu që do të keni skedarin origjinal .ai dhe një kopje të .pdf. Opsioni Export for Screens është i mirë kur doni të ruani faqet (artboard).veçmas si .pdf.

Tani që i dini metodat, në varësi të asaj që ju nevojitet, zgjidhni në përputhje me rrethanat.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.