Shkurtoret kryesore të tastierës Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Përdorimi i shkurtoreve mund të përshpejtojë rrjedhën tuaj të punës dhe ndonjëherë të shmangë ngutjen e kthimit dhe kthimit për të zgjedhur. Nëse mund të përdorni shkurtoret, pse do të klikoni disa herë për të arritur një veprim?

Për fat, Adobe Illustrator ka shumë shkurtore të paracaktuara që mund t'i përdorni për të rritur produktivitetin tuaj. Shumë vegla tashmë kanë një çelës për aktivizimin e tij dhe mund ta shihni pranë emrit të mjetit.

Për shembull, ju mund të shihni (P) pranë mjetit Pen, kështu që mund të zgjidhni mjetin e stilolapsit thjesht duke shtypur tastin P në vend që të shkoni te shiriti i veglave për ta zgjedhur atë.

Përveç shkurtoreve të veglave, ka shkurtore të tjera që do t'i përdorni mjaft gjatë krijimit në Adobe Illustrator, dhe unë do të ndaj me ju disa shkurtore të dobishme të Illustrator për Windows dhe Mac përdoruesit.

10 shkurtore të dobishme të tastierës Adobe Illustrator

Këto janë disa shkurtore të zakonshme dhe bazë që çdo dizajner grafik përdor për të përshpejtuar procesin e projektimit.

1. Zhbër

Komandën + Z për Mac, dhe Kontrollin + Z për Dritaret.

Pothuajse mund të garantoj se do ta përdorni këtë shkurtore sa herë që punoni në Illustrator. Bërë një hap të gabuar? Thjesht zhbëjeni dhe provoni përsëri. Uroj që ta kemi këtë mundësi në jetë kur bëjmë gabime.

2. Grupi/Ungroup

Grupi: Command + G për Mac, dhe Control + G për Windows.

Çgruponi: Komanda + Shift + G për Mac dhe Control + Shift + G për Windows.

Mund të krijoni forma të reja duke grupuar objektet së bashku dhe kjo e bën më të lehtë modifikimet në grup. Nga ana tjetër, nëse doni të ndryshoni diçka specifike nga objektet që grupuat, do t'ju duhet të çgruponi objektet dhe më pas të bëni modifikimet.

3. Kopjo dhe ngjit

Kopjo: Command + C për Mac, dhe Control + C për Windows.

Ngjit: Command + V për Mac, dhe Control + V për Windows .

Unë supozoj se të gjithë e dini këtë shkurtore bazë që funksionon njësoj në pothuajse të gjithë programet kompjuterike, por prapëseprapë, do të doja ta përmendja sepse është vërtet i dobishëm veçanërisht kur punoni me tekst në Illustrator.

4. Zgjidh të gjitha

Command + A për Mac dhe Control + A për Windows.

Ndonjëherë vepra jote e artit mund të jetë paksa shumë afër kufirit, kjo është kur kjo shkurtore vjen në ndihmë. Mund të zgjidhni të gjitha objektet dhe t'i shkallëzoni së bashku për të mbajtur të njëjtin proporcion.

5. Bllokimi/Shkyçja

Bllokimi: Command + 2 për Mac, dhe Control + 2 për Windows.

Shkyç: Command + Opsion + 2 për Mac, dhe Control + Opsioni + 2 për Windows.

Kur objekti është i kyçur, nuk do të mund ta modifikoni. Është një hap i shkëlqyeshëm për të bërë kur të keni mbaruar me një pjesë të veprës artistikedhe nuk doni ta modifikoni rastësisht. Ju mund të kyçni shtresat duke kyçur drejtpërdrejt objektet në atë shtresë gjithashtu.

6. Dubliko

Mbajeni tastin Option , klikoni dhe tërhiqni objektin për Mac, mbani Alt dhe tërhiqeni për Windows. Nëse dëshironi të kopjoni rreshtimin horizontal, mbani tastin Shift ndërsa tërhiqni majtas ose djathtas, rreshtimi vertikal zvarriteni lart ose poshtë.

7. Tasti Shift

Bërja e një katrori, një rrethi të përsosur, vizatimi i një vije të drejtë, shkallëzimi proporcional, etj. Tasti Shift mund të bëjë shumë!

Për shembull, nëse doni të bëni një rreth, zgjidhni mjetin Ellipse, mbani tastin Shift, klikoni dhe tërhiqeni për të krijuar një rreth. Nëse dëshironi të shkallëzoni një imazh proporcionalisht, zgjidhni imagjinatën dhe mbani të shtypur Shift ndërsa tërhiqni një nga qoshet e kutisë kufizuese.

8. Kllapat

Kllapat majtas dhe djathtas janë shumë të dobishme kur përdorni veglën e furçës ose mjetin e fshirjes dhe dëshironi të rregulloni madhësinë e furçës. Shtypni kllapin e majtë për të zvogëluar madhësinë dhe kllapin e djathtë për të rritur madhësinë.

9. Zmadhoni/zvogëloni

Zmadhoni: Command + + për Mac, dhe Control + + për Windows.

Zvogëlimi: Command + për Mac, dhe Control + për Windows.

Tashmë është shumë e lehtë, por ka një truk tjetër. Nëse jeni duke përdorur miun, mund të mbani tastin Option / Alt dhe lëvizni mausin lart e poshtë për të zmadhuar dhe zvogëluar 😉

10. Ruaj /RuajSi

Command + S për Mac dhe Control + S për Windows.

Unë ju rekomandoj shumë të shtypni Command / Control + S në çdo hap të rëndësishëm që bëni, sepse nuk ndiheni mirë kur ju humbni punën e vështirë që krijoni për shkak të dështimeve të Illustrator ose për shkak të mbarimit të baterisë së laptopit.

Përfundimi

Njohja e shkurtoreve për mjetet dhe bazat gjatë procesit tënd krijues ndihmon në rritjen e produktivitetit sepse mund të bësh më shumë në një kohë më të shkurtër! Më e rëndësishmja, nuk do të shpërqendroheshit sepse kaloni nxitimin e klikimeve këtu dhe atje, gjë që mund të ndryshojë fokusin tuaj.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.