8 Alternativat më të mira për HideMyAss VPN në 2022

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

HMA VPN (“HideMyAss”) premton të përmirësojë anonimitetin dhe sigurinë tuaj ndërsa jeni në linjë. Gjithashtu ju lejon të aksesoni faqet e bllokuara dhe të anashkaloni censurën. Këto janë veçori standarde të një shërbimi VPN. Si krahasohet HMA me konkurrencën?

Krahasohet mirë. Është i përballueshëm, i shpejtë dhe akseson me siguri mediat e transmetimit. Është i disponueshëm në Mac, Windows, Linux, iOS, Android, ruterë, Apple TV dhe më shumë.

Por disa alternativa mund t'ju përshtaten më mirë. Lexoni më tej për të mësuar se si HideMyAss krahasohet me konkurrentët e tij.

Alternativat më të mira për HideMyAss

HideMyAss ka shumë gjëra për të, por nuk është VPN më e mirë për të gjithë. Kur shqyrtoni alternativat, shmangni ato që janë falas . Këto kompani duhet të fitojnë para disi; ata mund ta bëjnë këtë duke shitur të dhënat tuaja të përdorimit të internetit. Në vend të kësaj, merrni parasysh shërbimet e mëposhtme me reputacion VPN.

1. NordVPN

NordVPN është një shërbim me vlerësim të lartë që ndan pikat e forta të HMA dhe ofron më shumë opsione sigurie. Është fituesi i përmbledhjes sonë më të mirë VPN për Mac. Lexoni rishikimin tonë të plotë të NordVPN.

NordVPN është i disponueshëm për Windows, Mac, Android, iOS, Linux, shtesë Firefox, shtesë Chrome, Android TV dhe FireTV. Kushton 11,95 dollarë/muaj, 59,04 dollarë/vit ose 89,00 dollarë/2 vjet. Plani më i përballueshëm është i barabartë me 3,71 dollarë në muaj.

Serverët më të shpejtë të Nord nuk janë shumë larg shpejtësisë së HMA-ve, por mesatarisht biekushton 107,64 dollarë (ekuivalente me vetëm 2,99 dollarë në muaj). Mund ta instaloni softuerin në sa më shumë pajisje që dëshironi dhe të lidhni deri në pesë prej tyre në çdo kohë. Ofrohet një provë falas 7-ditore (kërkohet kartë krediti).

Kjo e bën atë një nga VPN-të më të përballueshme që kemi shqyrtuar. Ja se si krahasohet me abonimet vjetore të shërbimeve të tjera:

– CyberGhost: 33,00$

– Avast SecureLine VPN: 47,88$

– NordVPN: 59,04$

– Surfshark: $59,76

HMA VPN: $59,88

– Speedify: $71,88

– PureVPN: 77,88$

– ExpressVPN: 99,95$

– Astrill VPN: 120,00 dollarë

Dhe këtu janë planet më të përballueshme nga secili shërbim i përpjestuar çdo muaj:

– CyberGhost: 1,83 dollarë për 18 muajt e parë (më pas 2,75 dollarë)

– Surfshark: 2,49 dollarë për dy vitet e para (më pas 4,98 dollarë)

– Speedify: 2,99 dollarë

– Avast SecureLine VPN: 2,99 dollarë

HMA VPN: 2,99 $

– NordVPN: 3,71$

– PureVPN: 6,49$

– ExpressVPN: 8,33$

– Astrill VPN: 10,00$

Vlerësimi i Konsumatorit

Doja të kisha një ide se sa të lumtur janë përdoruesit afatgjatë me secilin shërbim, kështu që iu drejtova TrustPilot. Kjo faqe nuk më tregon vetëm se si është vlerësuar secila kompani, por sa përdorues e kanë shqyrtuar secilën prej tyre, duke përfshirë komente të hollësishme për atë që ishte e mirë apo e keqe.

– PureVPN: 4,8 yje, 11,165 komente

0>– CyberGhost: 4,8 yje, 10,817 komente

– ExpressVPN: 4,7 yje, 5,904 komente

– NordVPN:4,5 yje, 4,777 komente

– Surfshark: 4,3 yje, 6,089 komente

HMA VPN: 4,2 yje, 2,528 komente

– Avast SecureLine VPN : 3,7 yje, 3,961 komente

– Speedify: 2,8 yje, 7 komente

– Astrill VPN: 2,3 yje, 26 komente

PureVPN dhe CyberGhost kanë vlerësime tepër të larta dhe një bazë e gjerë përdoruesish. ExpressVPN dhe NordVPN nuk janë shumë prapa. HideMyAss ka një vlerësim solid, por dukshëm më pak recensues se fituesit.

Speedify dhe Astrill VPN kanë vlerësime të tmerrshme, por ka pak komente, kështu që kjo duhet të trajtohet me kujdes. Shumica e komenteve negative në lidhje me Astrill ishin për shërbimin ndaj klientit. Përdoruesit e Speedify dukej se po arrinin shpejtësi të larta, por kishin pritshmëri më të larta. Vini re se vlerësimi i Avast është për kompaninë në tërësi (përfshirë programin e tyre antivirus popullor), jo vetëm shërbimin VPN.

Jam i befasuar që PureVPN është në krye të listës. E gjeta të ngadaltë dhe jo të besueshëm në transmetimin nga Netflix. Përdoruesit raportojnë përvoja të mira me softuerin, shpejtësinë dhe mbështetjen. Shumë përdorues që dhanë një vlerësim të ulët u ankuan se nuk mund të shikonin përmbajtjen e Netflix.

Dobësitë

Privatësia dhe siguria

VPN-të ju mbajnë të sigurt dhe anonime në internet duke fshehur adresën tuaj IP dhe duke enkriptuar trafikun tuaj. Ata gjithashtu mund të përdorin një çelës vrasësi për t'ju shkëputur automatikisht kur bëheni të pambrojtur. HMA është fikur ngadefault.

Disa shërbime VPN përfshijnë veçori shtesë të sigurisë. HideMyAss ofron më pak se disa shërbime, por ju jep mundësinë të ndryshoni periodikisht adresën tuaj IP, duke ju bërë më të vështirë gjurmimin.

Disa VPN shkojnë më tej duke përfshirë një bllokues malware dhe duke përdorur dy-VPN dhe TOR- mbi-VPN. Këtu janë VPN-të që ofrojnë këto veçori:

– Surfshark: bllokues malware, dyfishtë VPN, TOR-mbi-VPN

– NordVPN: bllokues reklamash dhe malware, dyfishtë VPN

– Astrill VPN: bllokues reklamash, TOR-mbi-VPN

– ExpressVPN: TOR-mbi-VPN

– Cyberghost: bllokues reklamash dhe malware

– PureVPN: bllokuesi i reklamave dhe malware

Verdikti përfundimtar

HMA VPN është një shërbim VPN i përballueshëm dhe efektiv me një emër shumëngjyrësh. Siç nënkupton edhe ky emër, ai mbron privatësinë tuaj kur jeni në linjë. Sidoqoftë, ai nuk ofron disa nga veçoritë e avancuara të sigurisë që ofrojnë shërbimet e tjera. Rrjeti është një nga më të shpejtët në treg dhe mund të ketë qasje të besueshme në përmbajtjen e transmetimit të videos.

A duhet të konsideroni një alternativë? Kjo varet nga nevojat tuaja. Le të shohim kategoritë e shpejtësisë, sigurisë, avullimit dhe çmimit.

Shpejtësia: HMA është e shpejtë, por Speedify është edhe më e shpejtë. Astrill VPN është një tjetër alternativë, duke ofruar shpejtësi të ngjashme me HMA. NordVPN, SurfShark dhe Avast SecureLine nuk janë shumë prapa.

Siguria: HMA patjetër do t'ju bëjë më të sigurt në internet, por nuk përfshin ato të avancuaraveçoritë që bëjnë shërbimet e tjera. Veçanërisht, ai nuk ofron privatësi të zgjeruar përmes VPN-së dyfishe ose TOR-mbi-VPN si Surfshark, NordVPN, Astrill VPN dhe ExpressVPN. Gjithashtu nuk bllokon malware siç bëjnë Surfshark, NordVPN, Astrill VPN, CyberGhost dhe PureVPN.

Transmetimi: Netflix dhe shërbime të tjera transmetimi përpiqen të bllokojnë përdoruesit e VPN, por përpjekjet e tyre janë jo i suksesshëm me HMA. Është i përshtatshëm për transmetuesit, siç janë edhe Surfshark, NordVPN, CyberGhost dhe Astrill VPN.

Çmimi: HMA është shumë e përballueshme. Plani i tij me vlerën më të mirë kushton vetëm 2,99 dollarë në muaj, njësoj si Speedify dhe Avast SecureLine. CyberGhost dhe Surfshark janë edhe më të lira, veçanërisht gjatë 18 muajve të parë deri në dy vitet e para.

Si përfundim, HideMyAss është një VPN e shpejtë dhe e përballueshme që do t'i mbajë më të sigurta aktivitetet tuaja në internet. Speedify është një shërbim edhe më i shpejtë që kushton njësoj, por nuk është i besueshëm në transmetimin e përmbajtjes së Netflix. Nëse i jepni përparësi sigurisë mbi shpejtësinë, NordVPN, Surfshark dhe Astrill VPN janë opsione të besueshme.

mbrapa. Është po aq i besueshëm në qasjen në përmbajtje të transmetimit dhe vetëm pak më i kushtueshëm.

Bën më mirë me sigurinë. Të dy shërbimet ju mbajnë të sigurt dhe anonim në internet, por Nord ofron më shumë mjete, duke përfshirë një bllokues malware dhe VPN të dyfishtë. Nëse dëshironi një VPN të shpejtë me këto veçori, Nord VPN mund të jetë shërbimi për ju.

2. Surfshark

Surfshark është i ngjashëm me Nord. Është i përballueshëm, i shpejtë dhe i përshtatshëm për transmetuesit. Kur paguani paraprakisht, është më pak e shtrenjtë për dy vitet e para. Është fituesi i përmbledhjes së VPN-së tonë më të mirë për Amazon Fire TV Stick.

Surfshark është i disponueshëm për Mac, Windows, Linux, iOS, Android, Chrome, Firefox dhe FireTV. Kushton 12,95 dollarë/muaj, 38,94 dollarë/6 muaj, 59,76 dollarë/vit (plus një vit falas). Plani më i përballueshëm është i barabartë me 2,49 dollarë në muaj për dy vitet e para.

Përsëri, avantazhet e Surfshark ndaj HMA janë veçoritë e tij të sigurisë. Ai ofron TOR-mbi-VPN për privatësi shtesë (në kurriz të shpejtësisë). Kompania përdor serverë vetëm me RAM që nuk ruajnë asnjë informacion pasi të fiken. Kjo siguron që çdo e dhënë e ndjeshme të mos bjerë në duart e gabuara.

3. Astrill VPN

Astrill VPN dhe HMA VPN ofrojnë shpejtësi të ngjashme. Astrill është pothuajse po aq i besueshëm kur qaseni në shërbimet e transmetimit. Ai gjithashtu përfshin veçori shtesë të sigurisë me një çmim më të lartë. Megjithatë, ajo merr një shumë më të ulëtvlerësimi i besimit nga përdoruesit e tij. Është fituesi i VPN-së tonë më të mirë për përmbledhjen e Netflix. Lexoni rishikimin tonë të plotë të Astrill VPN.

Astrill VPN disponohet për Windows, Mac, Android, iOS, Linux dhe ruterat. Kushton 20,00 dollarë/muaj, 90,00 dollarë/6 muaj, 120,00 dollarë/vit dhe ju paguani më shumë për veçori shtesë. Plani më i përballueshëm është i barabartë me 10,00 dollarë/muaj.

Dy aplikacionet janë konkurrentë të ngushtë kur bëhet fjalë për shpejtësinë dhe transmetimin. Shpejtësia më e mirë e shkarkimit e Astrill prej 82,51 Mbps është pak më pak se shpejtësia e rregulluar e HMA prej 85,57. Mesatarisht, në të gjithë serverët që kam testuar, është pak më i ngadalshëm. Është gjithashtu vetëm pak prapa në testet e mia të transmetimit. Të gjithë serverët HMA që provova mund të hynin në Netflix, ndërkohë që vetëm një nga Astrill dështoi.

Kjo është kur marrim parasysh çmimin dhe veçoritë shtesë të sigurisë që të dy shërbimet ndryshojnë. Astrill është shumë i shtrenjtë. Plani i tij me vlerë më të mirë barazohet me 10 dollarë në muaj, ndërsa HMA është vetëm 2,99 dollarë. Por Astrill ka veçori shtesë të sigurisë: një bllokues reklamash dhe TOR-mbi-VPN. Nëse po kërkoni një shërbim të shpejtë me këto veçori, Astrill mund të jetë zgjedhja juaj më e mirë.

4. Speedify

Speedify është rivali më i afërt i HideMyAss. Shërbimet kushtojnë njësoj, janë shërbime të besueshme për transmetuesit dhe janë jashtëzakonisht të shpejta. Të dy shërbimet kanë përparësi shpejtësinë mbi sigurinë shtesë; Speedify fiton garën këtu. Është shërbimi për të zgjedhur kur ju nevojitet më shpejtlidhje e mundur.

Speedify disponohet për Mac, Windows, Linux, iOS dhe Android. Kushton 9,99 dollarë/muaj, 71,88 dollarë/vit, 95,76 dollarë/2 vjet ose 107,64 dollarë/3 vjet. Plani më i përballueshëm është i barabartë me 2,99 dollarë në muaj.

Speedify është i vetmi shërbim VPN që kam testuar që e tejkalon HideMyAss me shpejtësi. Në fakt, ju mund ta përdorni shërbimin për të arritur shpejtësi edhe më të shpejta sesa ofron lidhja juaj normale Wi-Fi. Ai e bën këtë duke kombinuar gjerësinë e brezit të disa lidhjeve - të themi, Wi-Fi tuaj dhe një iPhone të lidhur.

Të dy shërbimet janë të sigurta, por nuk kanë veçori shtesë si gjurmues malware, dyfishtë VPN ose TOR -mbi VPN. HMA ka një avantazh: mund të randomizojë adresën tuaj IP për të dhënë mbrojtje më të mirë kundër gjurmuesve. Të dy shërbimet kushtojnë vetëm 2,99 dollarë në muaj kur zgjidhni planin me vlerën më të mirë.

5. ExpressVPN

ExpressVPN është gjysma e shpejtësisë dhe dyfishi i çmimit të HMA. Padyshim që ka pika të forta të ndryshme dhe vlerësohet shumë lart nga përdoruesit e tij. Shërbimi ofron veçori shtesë të sigurisë dhe është efektiv në anashkalimin e censurës së internetit. Lexoni rishikimin tonë të plotë të ExpressVPN.

ExpressVPN është i disponueshëm për Windows, Mac, Android, iOS, Linux, FireTV dhe ruterat. Kushton 12,95 dollarë/muaj, 59,95 dollarë/6 muaj ose 99,95 dollarë/vit. Plani më i përballueshëm është i barabartë me 8,33 dollarë në muaj.

ExpressVPN është jashtëzakonisht popullor. Kam dëgjuar që përdoret zakonisht në Kinëpër shkak të aftësisë së tij për të tunelizuar përmes mureve të zjarrit të internetit. Ai gjithashtu ofron TOR-over-VPN, një veçori që rrit anonimitetin tuaj me koston e shpejtësisë.

Megjithatë, kur provova shërbimin, nuk e gjeta të besueshëm kur hyja në Netflix. Tetë nga dymbëdhjetë serverët që testova dështuan. Është gjithashtu dukshëm më e shtrenjtë se HMA: 8,33 dollarë/muaj krahasuar me 2,99 dollarë kur zgjedh planin me vlerën më të mirë.

6. CyberGhost

CyberGhost vlerësohet shumë dhe shumë të përballueshme. Ai bllokon malware dhe transmeton në mënyrë të besueshme përmbajtje video, por me gjysmën e shpejtësisë së HideMyAss.

CyberGhost është i disponueshëm për Windows, Mac, Linux, Android, iOS, FireTV, Android TV dhe shtesat e shfletuesit. Kushton 12,99 dollarë/muaj, 47,94 dollarë/6 muaj, 33,00 dollarë/vit (me gjashtë muaj shtesë falas). Plani më i përballueshëm është i barabartë me 1,83 dollarë në muaj për 18 muajt e parë.

CyberGhost i merr seriozisht shërbimet e transmetimit, duke ofruar serverë të optimizuar posaçërisht për këtë qëllim. Unë pashë me sukses përmbajtjen e Netflix në të dy, siç bëra me të gjithë serverët e HideMyAss. Sidoqoftë, në përvojën time, serverët e CyberGhost arritën vetëm gjysmën e shpejtësisë së HMA.

Të dy janë të përballueshëm, por CyberGhost është VPN më e lirë që kam provuar. Kushton vetëm 1,83 dollarë për 18 muajt e parë dhe 2,75 dollarë pas kësaj. HMA kushton 2,99 dollarë. Shërbimet përfshijnë veçori të ndryshme sigurie: CyberGhost bllokon reklamat dhe malwarendërsa HMA randomizon adresën tuaj IP.

7. Avast SecureLine VPN

Avast SecureLine VPN fokusohet në lehtësinë e përdorimit, HideMyAss në shpejtësi. Ndërsa të dy shërbimet rrisin sigurinë tuaj në internet, atyre u mungojnë veçoritë e privatësisë të ofruara nga shërbimet e tjera. Ata kushtojnë njësoj dhe janë të shpejtë, megjithëse HMA është më i shpejtë. Lexoni rishikimin tonë të plotë të Avast VPN.

Avast SecureLine VPN disponohet për Windows, Mac, iOS dhe Android. Për një pajisje të vetme, kushton 47,88 dollarë/vit ose 71,76 dollarë/2 vjet, dhe një dollar shtesë në muaj për të mbuluar pesë pajisje. Plani më i përballueshëm i desktopit është i barabartë me 2,99 dollarë në muaj.

Shpejtësia maksimale që kam hasur gjatë përdorimit të Avast Secureline është pak më e ngadaltë se HideMyAss. Sidoqoftë, mesatarja në të gjithë serverët është dukshëm më e ngadaltë. Është gjithashtu jo i besueshëm kur qaseni në përmbajtje të transmetimit. Unë pata sukses me vetëm një server nga dymbëdhjetë, krahasuar me të gjithë HMA-të.

Asnjë VPN nuk ofron një bllokues malware, dy-VPN ose TOR-mbi-VPN. Secureline është një zgjedhje solide për përdoruesit jo teknikë dhe ata besnikë ndaj markës Avast.

8. PureVPN

PureVPN është alternativa jonë përfundimtare. Për sa i përket veçorive, ai ofron pak përfitime ndaj shërbimeve të tjera. Megjithatë, kompania ka fituar besimin dhe respektin e përdoruesve të saj. Më parë ishte një nga VPN-të më të lira në treg, por jo më. Rritjet e çmimeve gjatë vitit të kaluar e kanë lënë atë me çmim shumë më të lartëshumë shërbime të tjera.

PureVPN disponohet për Windows, Mac, Linux, Android, iOS dhe shtesat e shfletuesit. Kushton 10,95 dollarë/muaj, 49,98 dollarë/6 muaj ose 77,88 dollarë/vit. Plani më i përballueshëm është i barabartë me 6,49 dollarë në muaj.

PureVPN është shërbimi më i ngadaltë që kam testuar dhe nuk është i besueshëm në transmetimin e përmbajtjes së videos. Në testet e mia, unë munda të shikoja Netflix vetëm në katër nga njëmbëdhjetë serverët. Softueri përfshin një bllokues malware, por nuk mbështet VPN-në e dyfishtë ose TOR-mbi-VPN.

Përmbledhje e shpejtë e HideMyAss VPN

Përparësitë

Transmetim Përmbajtja e videos

VPN-të ju lejojnë të përdorni përmbajtje që nuk disponohet në vendin tuaj. Kur lidheni me një server VPN, duket se jeni vendosur aty ku është serveri. Si rezultat, shërbimet e transmetimit përpiqen të bllokojnë përdoruesit e VPN. HideMyAss arrin gjithsesi në atë përmbajtje.

Unë u përpoqa të shikoja Netflix kur u lidha me tetë serverë të ndryshëm HMA dhe ishte i suksesshëm çdo herë:

– Australi (Sydney): PO

– Australi (Melburn): PO

– SHBA (nëpërmjet Singaporit): PO

– SHBA (Los Angeles): PO

– SHBA (Uashington DC): PO

– MB (Londër): PO

– MB (Glasgow): PO

– MB (nëpërmjet Singaporit): PO

Nëse prisni të hyni transmetimi i përmbajtjes ndërsa është i lidhur me një VPN, HMA është një zgjedhje solide. Kjo nuk është e vërtetë për të gjitha shërbimet. Ja se si krahasohet me konkurrencën:

– Surfshark: 100% (9 nga 9serverët e testuar)

– NordVPN: 100% (9 nga 9 serverë të testuar)

HMA VPN: 100% (8 nga 8 serverë të testuar)

– CyberGhost: 100% (2 nga 2 serverë të optimizuar të testuar)

– Astrill VPN: 83% (5 nga 6 serverë të testuar)

– PureVPN: 36% ( 4 nga 11 serverë të testuar)

– ExpressVPN: 33% (4 nga 12 serverë të testuar)

– Avast SecureLine VPN: 8% (1 nga 12 serverë të testuar)

– Shpejtoni: 0% (0 nga 3 serverë të testuar)

Shpejtësia

VPN-të ju bëjnë më të sigurt kur jeni në linjë, por kjo shpesh është në kurriz të shpejtësia. I gjithë trafiku juaj i internetit do të kodohet dhe do të kalojë përmes një serveri VPN, gjë që kërkon kohë. HideMyAss do të ketë ndikim minimal në shpejtësinë e lidhjes suaj të internetit.

Shpejtësia ime e shkarkimit e zhveshur dhe jo-VPN është normalisht mbi 100 Mbps; Rezultati im i fundit i testit të shpejtësisë ishte 107.42 Mbps. Sidoqoftë, kjo është të paktën 10 Mbps më shpejt tani sesa kur testova VPN-të e tjera të përmendura në këtë artikull. Kjo është mirë për mua - por do t'i japë HMA një avantazh. Prandaj, zbrita 10 Mbps nga rezultatet e konkurrentëve që testova.

Kam instaluar dhe aktivizuar HMA VPN dhe kam kryer disa teste shpejtësie kur jam lidhur me serverë në mbarë botën. Vini re se unë jam me bazë në Australi, kjo është arsyeja pse ata serverë janë renditur të parët.

– Australi (Sydney): 95,57 Mbps

– Australi (Melburn): 71,30 Mbps

0>– SHBA (nëpërmjet Singaporit): 67,71 Mbps

– SHBA (LosAnxhelos): 60,09 Mbps

– SHBA (Washington DC): 71,50 Mbps

– MB (Londër): 51,62 Mbps

– MB (Glasgow): 5,05 Mbps

– MB (nëpërmjet Singaporit): 64,73 Mbps

Shpejtësia maksimale që arrita ishte 95,57 Mbps—jo shumë më e ngadaltë se shpejtësia ime e zakonshme e shkarkimit—dhe mesatarja ishte 60,95 Mbps. Ja si krahasohen shifrat tona të rregulluara me konkurrencën:

– Speedify (dy lidhje): 95.31 Mbps (serveri më i shpejtë), 52.33 Mbps (mesatar)

– Speedify (një lidhje): 89.09 Mbps (serveri më i shpejtë), 47,60 Mbps (mesatar)

HMA VPN (i rregulluar): 85,57 Mbps (serveri më i shpejtë), 60,95 Mbps (mesatar)

– Astrill VPN: 82,51 Mbps (serveri më i shpejtë), 46,22 Mbps (mesatar)

– NordVPN: 70,22 Mbps (serveri më i shpejtë), 22,75 Mbps (mesatar)

– SurfShark: 62,13 Mbps (serveri më i shpejtë) , 25,16 Mbps (mesatare)

– Avast SecureLine VPN: 62,04 Mbps (serveri më i shpejtë), 29,85 (mesatar)

– CyberGhost: 43,59 Mbps (serveri më i shpejtë), 36,03 Mbps (mesatar)

– ExpressVPN: 42,85 Mbps (serveri më i shpejtë), 24,39 Mbps (mesatar)

– PureVPN: 34,75 Mbps (serveri më i shpejtë), 16,25 Mbps (mesatar)

Speedify është VPN më e shpejtë që kam testuar, veçanërisht kur kombinon gjerësinë e brezit të dy lidhjeve të ndryshme të internetit. HideMyAss dhe Astrill VPN nuk janë shumë prapa.

Kostoja

HideMyAss është e përballueshme. Një abonim vjetor kushton 59,88 dollarë (që është e barabartë me 4,99 dollarë në muaj), ndërsa tre vjet

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.