Si të përdorni mjetin e ndërtuesit të formës në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Ka shumë mënyra për të krijuar forma në Adobe Illustrator. Ju mund të përdorni format e vizatimit nga e para, të përdorni mjetin Pen për të gjurmuar një imazh për të krijuar forma, të gruponi objekte për të krijuar një formë të re dhe sigurisht, të përdorni mjetin e ndërtuesit të formës.

Pra, çfarë është Vegla e Ndërtuesit të Formave dhe si funksionon?

Vegla e Ndërtimit të formës zakonisht përdoret për të kombinuar forma të shumta të mbivendosura. Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të bashkoni, fshini dhe zbritni forma. Është mjaft e lehtë për t'u përdorur. Gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni format dhe të përdorni mjetin e ndërtuesit të formës për të vizatuar nëpër forma.

Në këtë tutorial, do të mësoni se çfarë mund të bëni me Shape Builder Mjeti dhe mënyra e përdorimit të tij.

Shënim: Pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga Adobe Illustrator CC Mac.

Si të përdorni veglën Shape Builder në Adobe Illustrator

Para se të filloni, vini re se Vegla Shape Builder funksionon vetëm me shtigje të mbyllura, prandaj sigurohuni që format dhe linjat të kryqëzohen / mbivendosje. Mund të aktivizoni modalitetin e shikimit paraprak ndërsa dizajnoni për ta parë qartë.

Nëse nuk e dini se ku ndodhet Vegla Shape Builder në Adobe Illustrator, mund ta gjeni në shiritin e veglave dhe kjo është se si duket.

Ose mund të përdorni shkurtoren e tastierës Shape Builder Tool Shift + M për ta aktivizuar.

Unë do t'ju tregoj disa shembuj se si të përdorni mjetin e ndërtuesit të formës.

BashkimiForma

Ja një shembull i thjeshtë por praktik. Ne të gjithë duhet të përdorim një flluskë fjalimi ose flluskë bisede në një moment apo jo? Në vend që të kërkoni për një ikonë të flluskës së të folurit në gjendje, mund të shpenzoni të njëjtën kohë duke e bërë tuajën.

Hapi 1: Krijoni format që dëshironi të bashkoni ose kombinoni. Në varësi të formës së flluskës tuaj, krijoni një drejtkëndësh, drejtkëndësh të rrumbullakosur ose rreth (ose ndonjë gjë tjetër).

Për shembull, unë do të krijoj një drejtkëndësh dhe një trekëndësh me qoshe të rrumbullakosura.

Hapi 2: Zhvendosni dhe poziciononi format për të formuar formën që dëshironi të krijoni. Përsëri, shtigjet/skica e formës duhet të mbivendosen.

Mund të shtypni Command + Y ose Ctrl + Y për të parë nëse linjat mbivendosen dhe thjesht shtypni përsëri të njëjtën shkurtore për t'u kthyer në modalitetin normal të punës.

Hapi 3: Zgjidhni format që dëshironi të kombinoni, zgjidhni Mjetin e Ndërtuesit të Shapes në shiritin e veglave, klikoni në formën e parë dhe tërhiqeni nëpër pjesën tjetër të forma që dëshironi të bashkoni.

Do të dini se ku po vizatoni bazuar në zonën e hijes. Për shembull, unë filloj nga drejtkëndëshi i rrumbullakosur dhe do të vizatoj drejtkëndëshin e rrumbullakosur.

Pasi të lëshoni miun (ose majë shkruese nëse jeni duke përdorur një tabletë grafik), do të shihni të dy format të bashkohen dhe do të merrni një kuti bisede/flluskë fjalimi.

Këshillë: Nëse ju aksidentalishtterhiqni zonën, mbani të shtypur tastin Opsioni ose Alt për të tërhequr prapa nga ku keni filluar.

Mund ta mbushni me ngjyra, të shtoni tekst ose elementë të tjerë në këtë formë të re.

Kur krijoni forma më komplekse, nuk ka të bëjë vetëm me bashkimin, ndonjëherë mund të dëshironi të fshini një pjesë të formës ose zbrisni një formë dhe zhvendoseni diku tjetër.

Merrni me mend se çfarë po përpiqem të krijoj këtu.

Nuk ka të dhënë? Do ta shihni më vonë. Fillimisht do të shpjegoj se si të përdoret Vegla e Ndërtuesit të Formave për të fshirë dhe prerë forma.

Zbritja/prerja e formave

Nëse dëshironi të prisni një pjesë të formës së mbivendosur, thjesht zgjidhni format, aktivizoni Veglën e Ndërtuesit të Formave dhe klikoni në pjesën që dëshironi të zbritni/preni . Kur klikoni në një zonë, ajo bëhet një formë individuale.

Për shembull, unë do të pres dhe lëviz dy rrathët e mëdhenj, kështu që thjesht klikoj mbi to. Siç mund ta shihni, tani unë mund të lëviz pjesët mbi të cilat klikova.

Mendoj se mund ta shihni disi se çfarë po përpiqem të krijoj tani, apo jo? 😉

Tani, unë do të bashkoj disa pjesë.

Më pas mund ta fshij menjëherë ose ta largoj vetëm në rast se dua ta përdor formën më vonë.

Fshirja e formave

Përveç përdorimit të Eraser-it, mund të përdorni edhe Veglën e Ndërtuesit të Shapes për të prerë një pjesë të një forme duke shtypur butonin Fshi .

Zgjidhni pjesët e zbritura dhe nuk keni nevojë të përdorni më, thjesht shtypni butonin e fshirjespër t'i fshirë ato.

Kjo është ajo që ka mbetur pasi fshiva zonën e padëshiruar.

E di që nuk duket ende si peshk. Tani thjesht zgjidhni formën që supozohet të jetë bishti dhe kthejeni atë horizontalisht. Ripoziciononi pak dhe mund t'i bashkoni përsëri format.

Ja ku shkojmë. Nëse dëshironi të bëni një siluetë, mund ta zbrisni edhe syrin në mënyrë që kur të mbushni ngjyrën, të mos zhduket. Dhe sigurisht, mos ngurroni të shtoni më shumë forma.

Përfundim

Është e lehtë të përdoret mjeti Shape Builder për të krijuar forma të reja. Mos harroni se format ose shtigjet duhet të mbivendosen kur përdorni Veglën e Ndërtuesit të Formave. Duhet të jetë më shumë se një formë, përndryshe, edhe pse tregon zonën e hijes kur zgjidhni mjetin, ai nuk do të kombinonte ose zbriste forma.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.