Si të krijoni një pajisje në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Dëshironi të vizatoni një pajisje biçiklete ose të krijoni një formë dhëmbësh brenda një rrote makine? Ka mënyra të ndryshme për të krijuar një formë ingranazhi / dhëmbëzimi në Adobe Illustrator, dhe unë do t'ju tregoj dy mënyrat më të lehta për ta bërë atë. Do të përdorni mjetet bazë të formës për të krijuar forma dhe do të përdorni shtigje për të kombinuar forma.

Po, tingëllon e ndërlikuar me të gjitha mjetet, por më besoni, është shumë më e lehtë sesa përdorimi i mjetit të stilolapsit për të gjurmuar një imazh të ingranazhit, gjë që bëra kur fillova të përdorja Adobe Illustrator për herë të parë. Mjeti Pen dukej se ishte zgjidhja për gjithçka derisa mësova më shumë rreth krijimit të formave në Adobe Illustrator.

Sidoqoftë, le të kalojmë menjëherë në temë!

Si të vizatoni një formë ingranazhi/ingranazhi në Adobe Illustrator

Ka dy mënyra të thjeshta për të vizatuar konturin e ingranazhit. Mund të krijoni ose një yll ose disa drejtkëndësha dhe më pas të përdorni veglat Pathfinder për të krijuar formën e ingranazhit/verdhës.

Para se të zgjidhni një metodë, hapni panelin Pathfinder nga menyja e sipërme Window > Pathfinder .

Metoda 1: Krijoni një ingranazh nga një yll

Hapi 1: Zgjidhni Mjetin Star nga shiriti i veglave, klikoni dhe tërhiqeni në tabelën e artit , dhe shtypni shumë herë tastin shigjeta lart (rreth 5 herë duhet të jetë mirë) për të rritur numrin e pikave të yllit.

Hapi 2: Përdorni Elipse Tool ( L ) për të bërë një rreth të përsosur dhe për ta zhvendosur atë në qendër të yll. Dyformat duhet të mbivendosen.

Hapi 3: Zgjidhni të dyja format, shkoni te paneli Pathfinder dhe klikoni Bashkoni .

Hapi 4: Krijoni një rreth tjetër dhe vendoseni në formën e re që sapo keni krijuar. Rrethi i ri duhet të jetë më i madh se rrethi i parë dhe më i vogël se forma e yllit.

Këshillë: Mund të zgjidhni të dyja format për të parë zonën e mbivendosur.

Unë mendoj se tashmë mund ta shihni formën e dhëmbëve, kështu që hapi tjetër është të hiqni zonat e padëshiruara.

Hapi 5: Zgjidhni rrethi i ri dhe forma që keni bërë më parë me veglën Unite, shkoni përsëri te paneli Pathfinder dhe këtë herë, klikoni Kryqëzoni .

Do të shihni një formë ingranazhi.

Hapi tjetër është të shtoni një vrimë në qendër.

Hapi 6: Bëni një rreth dhe zhvendoseni në qendër të formës së ingranazhit.

Po përdor një ngjyrë tjetër për të demonstruar më mirë pozicionin.

Zgjidhni të dyja format dhe përdorni shkurtoren e tastierës Command + 8 (ose Ctrl + 8 për përdoruesit e Windows) për të krijuar një shteg kompleks.

Dhe ju keni bërë një formë dhëmbësh/ingranazhi!

Nëse dëshironi të keni konturin e dhëmbëve, thjesht ndërroni ngjyrën e mbushjes dhe të goditjes.

Metoda 2: Bëni një ingranazh nga drejtkëndëshat

Hapi 1: Zgjidhni Mjeti drejtkëndësh ( M ) nga shiriti i veglave dhe krijoni një drejtkëndësh. Dublikojeni drejtkëndëshin tre herë në mënyrë që të keni katër drejtkëndësha brendagjithsej.

Hapi 2: Rrotulloni drejtkëndëshin e dytë me 45 gradë, drejtkëndëshin e tretë me 90 drejtkëndësha, drejtkëndëshin e katërt me -45 gradë dhe rreshtoni katër drejtkëndëshat në qendër.

Hapi 3: Zgjidhni të gjithë drejtkëndëshat dhe zgjidhni Unite nga paneli Pathfinder për të kombinuar të gjithë drejtkëndëshat në një formë.

Hapi 4: Zgjidhni formën e bashkuar dhe shkoni te menyja e sipërme Efekti > Stilizoj > Këndet e rrumbullakëta .

Cakto rrezen e këndit të rrumbullakët dhe kontrollo kutinë Paraafishimi për të parë se si duket.

Mund të përdorni gjithashtu Mjetin e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë ( A ) për të modifikuar qoshet.

Hapi 5: Shtoni një rreth në qendër dhe bëni një shteg të përbërë.

Si të krijoni një pajisje 3D në Adobe Illustrator

Doni ta bëni pajisjen pak më të lezetshme? Si thua të bësh një pajisje 3D? Meqenëse e keni bërë tashmë formën e mësipërme, do t'ju duhen vetëm disa minuta për të bërë një pajisje 3D.

Këtu janë dy hapat e thjeshtë për të aplikuar efektet 3D.

Hapi 1: Shkoni te menyja e sipërme Dritarja > 3D dhe Materialet për të hapur panelin 3D.

Hapi 2: Zgjidhni ingranazhin dhe klikoni Përjashtoni .

Shënim: ndoshta nuk mund të shihni një efekt të dukshëm 3D nëse ngjyra e objektit tuaj është e zezë. Ndryshoni ngjyrën dhe do të shihni efektin.

Kjo është. Ky është një efekt shumë themelor 3D. Ju gjithashtu mund të shtoni një pjerrësi ose ta ndryshoni atëmateriali dhe ndriçimi. Mos ngurroni të eksploroni panelin dhe të bëheni krijues 🙂

Mendimet përfundimtare

Bërja e një pajisjeje në Adobe Illustrator është njësoj si të bësh çdo formë tjetër. Të gjitha format e vektorit fillojnë nga format më themelore dhe krijohen duke përdorur mjete të tjera të redaktimit të vektorit si Pathfinder, Shape Builder, Vegla e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë, etj.

Pra, këshilla ime përfundimtare është – merrni pak kohë për të mësuar rreth këtyre mjeteve dhe do të habiteshit se çfarë mund të krijoni!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.