Si të ndryshoni ngjyrën e shkronjave në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Nga përvoja ime duke punuar si dizajner grafik i specializuar në markën, do të thosha se përdorimi i saktë i ngjyrës dhe fontit janë dy gjëra që bëjnë vërtet një ndryshim të madh në dizajnin tuaj vizual. Dhe sigurisht, konsistenca e ngjyrave në veprën e artit është gjithashtu thelbësore.

Kjo është arsyeja pse Mjeti Eyedropper është i dobishëm në dizajnin e markës. Unë përdor gjithmonë Veglën Eyedropper për të ndryshuar ngjyrën e tekstit/fontit për ta bërë atë të njëjtë me ngjyrat e markës, sepse është e rëndësishme të ruhet qëndrueshmëria e imazhit të markës.

Sigurisht, ju gjithashtu mund të jeni krijues dhe të bëni ngjyrën tuaj unike për fontin tuaj. Do të duhet pak më shumë kohë, por nëse nuk jeni në nxitim, pse jo?

Në këtë artikull, do të mësoni tre mënyra për të ndryshuar ngjyrën e shkronjave në Adobe Illustrator së bashku me disa këshilla të dobishme që Do të ndihmojë dhe thjeshtojë procesin tuaj të projektimit.

Pa vonesë, le të fillojmë!

3 mënyra për të ndryshuar ngjyrën e shkronjave në Adobe Illustrator

Shënim: Pamjet e ekranit merren në versionin Illustrator CC Mac. Windows ose versione të tjera mund të duken pak më ndryshe.

Mund të ndryshoni ngjyrën e shkronjave duke përdorur paletën e ngjyrave ose Veglën Eyedropper. Paleta e ngjyrave ju jep lirinë për të krijuar një ngjyrë të re dhe Vegla Eyedropper është më e mira kur dëshironi që ngjyra e shkronjave të jetë e njëjtë me disa elementë të dizajnit tuaj.

Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të ndryshoni ngjyrën e një pjese të caktuar tëfontin duke përdorur ose mjetin Eyedropper ose paletën e ngjyrave.

1. Paleta e ngjyrave

Hapi 1 : Përdorni mjetin e përzgjedhjes ( V ) për të zgjedhur fontin që dëshironi të ndryshoni.

Hapi 2 : Zgjidhni fontin. Nëse nuk keni shtuar tekst, përdorni mjetin e tipit ( T ) për të shtuar së pari tekst.

Hapi 3 : Klikoni dy herë në paletën e ngjyrave në shiritin e veglave.

Do të shfaqet një dritare e Zgjedhësit të ngjyrave, mund të luani me të dhe të zgjidhni një ngjyrë. Ose mund të shkruani kodin hex me ngjyra nëse keni një të tillë.

Një opsion tjetër është që mund të ndryshoni ngjyrën në panelin e ngjyrave në anën e djathtë të dokumentit tuaj. Lëvizni rrëshqitësit për të rregulluar ngjyrat.

Këtu është një këshillë, nëse nuk keni ide se ku të filloni, provoni Udhëzuesin e ngjyrave (pranë ngjyrës). Do t'ju ndihmojë me skemat e ngjyrave.

Dhe nëse klikoni në këtë ikonë në këndin e poshtëm të majtë, do të shihni opsione të toneve të ngjyrave që duhet t'ju ndihmojnë shumë.

Ju mirëpresim 😉

2. Vegla e pikave për sy

Hapi 1 : Vendosni imazhin e referencës suaj të ngjyrave në Illustrator. Nëse jeni duke zgjedhur një ngjyrë nga objekti ekzistues në veprën tuaj artistike, mund ta kaloni këtë hap.

Hapi 2 : Zgjidhni fontin.

Hapi 3 : Zgjidhni Veglën Eyedropper Tool ( I ).

Hapi 4 : Klikoni në ngjyrën tuaj të referencës.

Mund të kopjoni dhe ngjitni fontin, provoni opsione të ndryshme për të parë se cili duketmë e mira.

3. Ndrysho ngjyrën e tekstit specifik

Hapi 1 : Klikoni dy herë mbi fontin. Ju duhet të jeni në gjendje të redaktoni tekstin.

Hapi 2 : Zgjidhni zonën që dëshironi të ndryshoni ngjyrën.

Hapi 3 : Përdorni Palette Color ose Eyedropper Tool për të ndryshuar ngjyrën.

E lehtë!!

Më shumë mënyra?

Do të gjeni disa përgjigje të dobishme dhe të shpejta për pyetjet e mëposhtme në lidhje me modifikimin e shkronjave në Adobe Illustrator.

Si e ndryshoni ngjyrën e tekstit në një skicë në Illustrator?

Kur teksti juaj përvijohet, ai bëhet objekt. Ju thjesht mund të zgjidhni dhe përdorni një nga metodat e mësipërme për të ndryshuar ngjyrën e tekstit/objektit.

Nëse dëshironi të ndryshoni ngjyrën e shkronjave të një shkronje të caktuar, fillimisht duhet të çgruponi tekstin dhe më pas të zgjidhni shkronjën për të ndryshuar ngjyrën.

Si të modifikoni një font në Adobe Illustrator?

Ka dy mënyra të thjeshta për të ndryshuar fontet në Illustrator. Nëse ju duhet të ndryshoni një font në veprën tuaj origjinale të artit ose të zëvendësoni fontet në një skedar ekzistues. Do të keni zgjidhje për të dyja.

Mund ta ndryshoni fontin nga Shkruaj > Shkruani nga menyja e sipërme ose hapni panelin e karaktereve Dritarja > Lloji > Karakteri , dhe më pas zgjidhni një font të ri.

Si e përshkruani fontin në Illustrator?

Ka tre mënyra për të përshkruar fontet dhe si gjithmonë, mënyra më e shpejtë është përdorimi i shkurtoreve të tastierës Command + Shift +O .

Ju gjithashtu mund të përshkruani tekstin duke klikuar me të djathtën e miut dhe duke zgjedhur Krijo skica . Ose bëjeni nga menyja e sipërme Shkruani > Krijo skica .

Mendimet përfundimtare

Të punosh me ngjyrat është argëtuese dhe e lehtë. Por për të qenë i sinqertë, zgjedhja e një skeme ngjyrash për dizajnin tuaj nuk është aq e lehtë sa duket, veçanërisht nëse sapo po filloni udhëtimin tuaj të dizajnit grafik.

Por mos u shqetësoni, është pjesë e kurbës së të mësuarit. Unë do t'ju sugjeroja fuqimisht të filloni me udhëzuesin e ngjyrave që përmenda më lart, do t'ju ndihmojë të merrni një kuptim më të mirë të kombinimeve të ngjyrave, dhe më vonë me siguri, ju mund të bëni vetë mostrat tuaja.

Argëtohu me ngjyrat!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.