3 mënyra për të çaktivizuar vigjiljen në Adobe InDesign

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Sa herë që punoni me një sasi të madhe të kopjeve të trupit në InDesign, ju jeni pothuajse e garantuar të filloni të shihni viza në të gjithë tekstin tuaj pasi InDesign përpiqet të balancojë gjatësinë e çdo rreshti me gjerësinë e kornizës suaj të tekstit.

Në shumë situata, kjo është një gjë e mirë, por jo gjithmonë krijon pamjen e duhur. Disa stilistë (duke përfshirë edhe tuajin me të vërtetë) gjithashtu nuk e pëlqejnë vizën vizuale si nga këndvështrimi i dizajnit vizual, ashtu edhe nga këndvështrimi i lexueshmërisë, por InDesign ju lejon të personalizoni mënyrën se si aplikohet viza ose madje ta çaktivizoni atë plotësisht.

3 Metoda të Shpejta për të Çaktivizuar Vizitë në InDesign

Për ata prej jush që duan versionin e shkurtër, mund ta çaktivizoni shpejt vigjiljen: zgjidhni tekstin që dëshironi të modifikoni duke përdorur veglën Lloj, hapni panelin Paragraf dhe zgjidhni kutinë e emërtuar Vizatim.

Mund të përdorni gjithashtu të njëjtin cilësim për të çaktivizuar vizën me vizë në një fjalë të vetme në vend të një seksioni më të madh të tekstit. Zgjidhni fjalën individuale që dëshironi të modifikoni duke përdorur mjetin Type , dhe më pas zgjidhni kutinë Hyphenate në panelin Paragrafi .

Metoda e tretë e shpejtë përdoret gjithashtu për fjalë individuale, por me një qasje paksa të ndryshme. Zgjidhni fjalën që dëshironi të redaktoni, më pas hapni menunë e panelit Control dhe klikoni No Break . Kjo parandalon që InDesign të mos e thyejë fjalën në çfarëdo mënyre, duke përfshirë edhe me vizë.

Këto metoda janë të shpejta dheefektive, por ato nuk konsiderohen vërtet si "praktika më e mirë" dhe zakonisht përdoren për dokumente të shkurtra që nuk kanë struktura komplekse stili.

Nëse jeni duke punuar me një dokument të gjatë ose dëshironi të filloni të ndërtoni zakone të mira të InDesign, atëherë duhet të lexoni më tej për të mësuar rreth përdorimit të stileve të paragrafëve për të çaktivizuar vizën në InDesign.

Duke u kthyer. Joaktivizuar vizë me stile

Për dokumente të gjata dhe komplekse, është një ide e mirë të konfiguroni stilet e paragrafëve për dokumentin tuaj. Ndërsa një diskutim i plotë i stileve të paragrafëve meriton artikullin e vet, ideja bazë është shumë e thjeshtë: stilet e paragrafëve veprojnë si modele stilesh të ripërdorshme për përshpejtimin e procesit të projektimit.

Si parazgjedhje, të gjithë tekstit në InDesign i jepet një stil paragrafi i quajtur Paragrafi bazë, por ju mund të krijoni sa më shumë stile të ndryshme që dëshironi, secili me rregullimet e veta unike të tekstit.

Për shembull, nëse po dizajnoni një libër jo-fiction, mund të konfiguroni çdo titull që të përdorë të njëjtin stil paragrafi dhe më pas të modifikoni shkronjat/madhësia e pikës/ngjyra/etj. të çdo titulli në të njëjtën kohë, vetëm duke modifikuar shabllonin e stilit të paragrafit. Pastaj mund të bëni të njëjtën gjë me një stil të ri paragrafi për thonjëzat e tërheqjes, një stil të ri për shënimet në fund të faqes, e kështu me radhë.

Për të çaktivizuar vizë për një stil paragrafi, filloni duke hapur Stilet e paragrafit paneli. Nëse nuk është tashmë pjesë e hapësirës suaj të punës, hapni dritaren menyja, zgjidhni nënmenynë Stilet dhe klikoni Stilet e paragrafit . Ju gjithashtu mund të përdorni shkurtoren e tastierës Command + F11 (thjesht përdorni F11 vetëm nëse jeni duke punuar në një kompjuter).

Në panelin Stilet e paragrafit , klikoni dy herë stilin e paragrafit që dëshironi të modifikoni. Kjo do të hapë dritaren e dialogut Opsionet e stilit të paragrafit , e cila përmban të gjitha cilësimet e mundshme që mund të aplikoni duke përdorur një stil - i cili mbulon pothuajse gjithçka që mund të bëni për tekstin në InDesign!

Zgjidhni seksionin Hyphenation nga paneli i majtë i dritares dhe zgjidhni kutinë Hyphenate . Kjo është gjithçka që ka për të! Tani kur e aplikoni atë stil paragrafi në çdo tekst brenda dokumentit tuaj, ai do të çaktivizojë vizën.

Përshtatja e cilësimeve të vizave në InDesign

Ndërsa cilësimet e paracaktuara të InDesign nuk janë shumë të këqija, ato herë pas here prodhojnë disa rezultate jo tërheqëse. Nëse nuk dëshiron të heqësh të gjithë vizën, por thjesht dëshiron të kontrollosh se si zbatohet, mund të personalizosh cilësimet e vizave.

Filloni duke zgjedhur paragrafin ose kornizën e tekstit që dëshironi të rregulloni. Më pas, në panelin Control që kalon në krye të dritares kryesore të dokumentit, klikoni ikonën që tregon tre rreshta të grumbulluara në skajin e djathtë (treguar më lart) për të hapur menynë e panelit dhe zgjidhni Hyphenation nga menyja kërcyese.

Rregullimi i këtyre cilësimeve mundetminimizoni sasinë e vizës që aplikon InDesign pa e çaktivizuar plotësisht atë.

Shumica e tyre janë vetë-shpjeguese, por mund të jetë interesante të eksperimentosh me rrëshqitësin Hapësirë ​​më të mirë / Më pak viza për të rregulluar përbërjen e përgjithshme të tekstit.

Një cilësim tjetër i dobishëm është Zona e vizave , e cila kontrollon sa afër duhet të jetë një fjalë me skajin e kornizës së tekstit për të zbatuar rregullat e tjera të vizave. Sigurohuni që të aktivizoni cilësimin Paraafishimi në mënyrë që të shihni rezultatet e ndryshimeve tuaja në kohë reale!

Mund të aplikoni gjithashtu të njëjtat cilësime duke përdorur metodën e stilit të paragrafit të përmendur më parë për kontroll më të saktë mbi cilësimet e vizave në dokumentin tuaj InDesign.

Një fjalë e fundit

Që mbulon bazat se si të çaktivizohet viza në InDesign! Siç mund ta keni marrë me mend, vendimet e vizatimit mund të jenë një pjesë e ndërlikuar e vendosjes së tekstit në InDesign dhe ka shumë opsione personalizimi që ia vlen t'i eksploroni derisa të gjeni përputhjen e përsosur për paraqitjen tuaj.

Në fund të fundit, vendimi varet nga ju dhe stili juaj i dizajnit, kështu që kthehuni atje dhe filloni të vendosni atë tekst!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.