Sketch vs Adobe Illustrator

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Hej! Unë jam qershori. Unë kam përdorur Adobe Illustrator për më shumë se dhjetë vjet. Vendosa të provoja Sketch jo shumë kohë më parë sepse dëgjova fjalë të mira për këtë softuer dhe doja ta shihja vetë.

Kam parë shumë pyetje rreth nëse Sketch mund të zëvendësojë Adobe Illustrator , ose të pyes se cili softuer është më i mirë. Unë personalisht nuk mendoj se Sketch mund të zëvendësojë Adobe Illustrator, por ka gjëra për t'u marrë parasysh, për shembull, çfarë lloj dizajni bëni, cili është buxheti juaj, etj.

Në këtë artikull, unë jam do të ndaj me ju mendimet e mia rreth Sketch dhe Adobe Illustrator, duke përfshirë një përmbledhje të shpejtë të avantazheve të tyre & kundër, krahasime të hollësishme të veçorive, lehtësinë e përdorimit, ndërfaqen, përputhshmërinë dhe çmimin.

Unë supozoj se shumica prej jush janë më të njohur me Adobe Illustrator sesa Sketch. Le të shqyrtojmë shpejt se çfarë bën secili program dhe avantazhet e tij & kundër.

Çfarë është Sketch

Sketch është një mjet dizajni dixhital i bazuar në vektor që përdoret kryesisht nga dizajnerët UI/UX. Përdoret zakonisht për krijimin e ikonave në ueb, faqe konceptesh, etj. Që nga momenti i këtij shkrimi, është vetëm për macOS.

Shumë stilistë kalojnë nga Photoshop në Sketch sepse Sketch është i bazuar në vektor, që do të thotë se ju lejon të krijoni dizajne të shkallëzuara për ueb dhe aplikacione. Një tjetër pikë e përshtatshme është që Sketch lexon CSS (kodet e njohura).

Me pak fjalë, Sketch është një mjet i shkëlqyeshëm për dizajnin UI dhe UX.

Sketch Pro &Të këqijat

Këtu është përmbledhja ime e shpejtë e të mirat dhe të këqijave të Sketch.

E mira:

 • Ndërfaqja e pastër e përdoruesit
 • E lehtë për t'u mësuar dhe përdorur
 • Lexon kodet (ideale për ndërfaqen e përdoruesit /Dizajni UX)
 • E përballueshme

Edhe kështu:

 • Mjeti i tekstit nuk është i shkëlqyeshëm
 • Mungesa e mjeteve të vizatimit me dorë të lirë
 • Nuk disponohet në PC

Çfarë është Adobe Illustrator

Adobe Illustrator është softueri më popullor si për dizajnerët grafikë ashtu edhe për ilustruesit . Është i shkëlqyeshëm për të krijuar grafika vektoriale, tipografi, ilustrime, infografikë, për të bërë postera të printuar dhe përmbajtje të tjera vizuale.

Ky softuer dizajni është gjithashtu zgjedhja më e mirë për dizajnin e markës, sepse mund të keni versione të ndryshme të dizajnit tuaj në formate të ndryshme dhe mbështet mënyra të ndryshme ngjyrash. Ju mund ta publikoni dizajnin tuaj në internet dhe t'i printoni ato në cilësi të mirë.

Me pak fjalë, Adobe Illustrator është më i miri për dizajn grafik profesional dhe punë ilustruese.

Adobe Illustrator Pro & Disavantazhet

Tani le të shohim një përmbledhje të shpejtë të asaj që më pëlqen dhe çfarë nuk më pëlqen te Adobe Illustrator.

E mira:

 • Karakteristika dhe mjete të plota për dizajn grafik dhe ilustrim
 • Integrimi me softuer të tjerë të Adobe
 • Mbështetni formate të ndryshme skedarësh
 • Ruajtja në renë kompjuterike dhe rikuperimi i skedarëve funksionojnë shkëlqyeshëm

Kështu:

 • Programi i rëndë (duhet zë shumë hapësirë)
 • E pjerrëtKurba e të mësuarit
 • Mund të jetë e shtrenjtë për disa përdorues

Sketch vs Adobe Illustrator: Krahasimi i Detajuar

Në rishikimin e krahasimit më poshtë, do të shihni ndryshimet dhe ngjashmëritë në veçoritë & mjetet, pajtueshmërinë, lehtësinë e përdorimit, ndërfaqen dhe çmimin midis dy programeve.

Veçoritë

Meqë të dy softuerët janë të bazuar në vektor, le të flasim për mjetet e tyre të projektimit të vektorit, për të filluar.

Mjetet e formave të thjeshta si drejtkëndëshi, elipsi, shumëkëndëshi etj. janë goxha të ngjashëm në të dy softuerët, dhe të dy kanë mjete ndërtuese të formës si bashkimi, zbritja, kryqëzimi, etj, të cilat janë të dobishme për krijimin e ikonave.

Shumë dizajnerë të UI/UX madje preferojnë përdorimin e Sketch për shkak të aftësive të tij të prototipit që ju lejojnë të shikoni paraprakisht dizajnet tuaja dhe të lundroni midis tabelave të artit me ndërveprime të animuara.

Përveç kësaj, stilolapsi i Adobe Illustrator vegla dhe vektori i Sketch janë të mira për redaktimin e shtigjeve. Kjo ju lejon të modifikoni pikat e ankorimit në një shteg ose forma lapsi, në mënyrë që të krijoni çdo formë vektori që ju pëlqen.

Karakteristika e dytë që do të doja të përmendja janë mjetet e vizatimit, sepse ato janë gjithashtu të rëndësishme për projektuesit.

Duke parë emrin e tij, Sketch tingëllon si një aplikacion vizatimi, por në fakt nuk është ashtu. I vetmi mjet vizatimi që ka është mjeti me laps.

Mund ta përdorni për të vizatuar, por nuk më pëlqen se si nuk mund ta ndryshoj lirisht peshën e goditjes ndërsa vizatoj,dhe nuk ka ndonjë stil goditjeje për të zgjedhur (të paktën nuk e gjeta). Gjithashtu, zbulova se ndonjëherë nuk mund të vizatoja pa probleme ose skajet duken ndryshe ndërsa vizatoja.

Për shembull, kur u përpoqa të vizatoja pjesët me pikë, ato dolën të rrumbullakosura.

Adobe Illustrator ka gjithashtu veglën e lapsit dhe funksionon ngjashëm me veglën e lapsit në Sketch, por vegla e brushës në Illustrator është më e mirë për vizatim, pasi mund ta rregulloni stilin dhe madhësinë lirisht.

Një mjet tjetër i rëndësishëm për t'u krahasuar është mjeti i tekstit ose mjeti i tipit sepse është diçka që ju përdorni si projektues në pothuajse çdo projekt. Adobe Illustrator është i shkëlqyeshëm për tipografi dhe është kaq i lehtë për të manipuluar tekstin.

Nga ana tjetër, Sketch nuk është ndoshta softueri më i mirë për tipografi. Mjeti i tij i tekstit nuk është mjaft i sofistikuar. Më lejoni ta them kështu, kur u përpoqa të përdorja veglën e tekstit, u ndjeva sikur po redaktoja tekstin në një dokument Word.

E shihni se çfarë dua të them?

Fituesi: Adobe Illustrator. Për të qenë i sinqertë, nëse është vetëm për të krahasuar veçoritë e tyre për krijimin e vektorëve, unë do të thosha se është një barazim. Sidoqoftë, për veçoritë dhe mjetet e përgjithshme, Adobe Illustrator fiton sepse Sketch-it i mungojnë mjetet e avancuara dhe nuk funksionon mirë me tekstin ose vizatimin me dorë të lirë.

Ndërfaqja

Skica ka një kanavacë të madhe dhe është e pakufizuar. Ka një ndërfaqe dhe plan urbanistik të pastër. Hapësirë ​​e bukur e bardhë, por ndoshta është gjithashtubosh. Mendimi im i parë ishte: ku janë mjetet?

Do të jem i sinqertë me ju, m'u desh mjaft kohë për të kuptuar se ku janë gjërat në fillim. Shiriti i veglave të paracaktuar është jashtëzakonisht i thjeshtë, por ju mund ta personalizoni atë. Thjesht klikoni me të djathtën në zonën e shiritit të veglave për të hapur dritaren e personalizimit të shiritit të veglave dhe tërhiqni mjetet që dëshironi në shiritin e veglave.

Preferoj se si Adobe Illustrator ka tashmë shumicën e veglave në shiritin e veglave dhe panelet anësore e bëjnë të përshtatshëm për redaktimin e objekteve. Ndonjëherë mund të bëhet e çrregullt kur hapni më shumë panele, por gjithmonë mund t'i organizoni ose mbyllni ato që nuk po përdorni për momentin.

Fituesi: Barazimi . Sketch ka një plan urbanistik më të pastër dhe kanavacë të pakufizuar, por Adobe Illustrator ka më shumë mjete në dokument të dobishëm për t'u përdorur. Është e vështirë të zgjedhësh një fitues, plus ndërfaqja është e personalizueshme.

Lehtësia e përdorimit

Adobe Illustrator ka një kurbë mësimi më të pjerrët se Sketch sepse ka më shumë veçori dhe mjete për të mësuar në Adobe Illustrator.

Edhe pse disa mjete janë të ngjashme, Sketch është më miqësor për fillestarët, sepse mjetet janë më intuitive, nuk ka shumë për të "kuptuar". Nëse tashmë dini si të dizajnoni softuer të tjerë si Adobe Illustrator, CorelDraw ose Inkscape, nuk duhet t'ju marrë kohë për të mësuar Sketch.

Nga ana tjetër, nëse dini të përdorni Sketch dhe të kaloni në një program më të sofistikuar, do t'ju duhet të merrnipak kohë për të mësuar disa veçori dhe mjete të përparuara.

Mendoj se kërkon më shumë "mendim" për të përdorur Adobe Illustrator, pasi mjetet ju japin më shumë liri për të eksploruar. Disa njerëz kanë frikë nga "liria" sepse mund të mos kenë asnjë ide se ku të fillojnë.

Fituesi: Skica . Pjesa më konfuze në lidhje me Sketch mund të jetë të mësosh rreth paneleve dhe të gjesh se ku janë mjetet. Pasi të dini se ku është gjithçka, është e lehtë të filloni.

Integrimi & Përputhshmëria

Siç e përmenda më herët, Sketch ka vetëm një version Mac, ndërsa Adobe Illustrator funksionon si në Windows ashtu edhe në Mac. Unë do ta shihja atë si një avantazh sepse ka ende shumë projektues që përdorin sistemin operativ Windows.

Megjithëse opsionet e ruajtjes dhe eksportimit janë mjaft të ngjashme (png, jpeg, svg, pdf, etj. ), Illustrator mbështet më shumë formate sesa Sketch. Disa formate të zakonshme të skedarëve të mbështetur nga Adobe Illustrator janë CorelDraw, AutoCAD Drawing, Photoshop, Pixar, etj.

Sketch integrohet me disa aplikacione shtesë, por duke folur për integrimin e aplikacioneve, nuk ka dyshim se Adobe Illustrator fiton. Nëse jeni duke përdorur versionin Illustrator CC, mund të punoni në projektet tuaja në softuer të tjerë të Adobe si InDesign, Photoshop dhe After Effects.

Adobe Illustrator CC integrohet gjithashtu me Behance, platformën e famshme të rrjeteve krijuese në botë, kështu që ju mund të ndani punën tuaj të mrekullueshmelehtë.

Fituesi: Adobe Illustrator . Adobe Illustrator funksionon si në Mac ashtu edhe në Windows, por Sketch funksionon vetëm në Mac. Nuk mund të thuhet se është një pikë poshtë, por kufizon shumë përdorues.

Fakti që Illustrator mbështet më shumë formate skedarësh sesa Sketch është gjithashtu arsyeja pse zgjodha Adobe Illustrator si fitues.

Çmimi

Adobe Illustrator është një program dizajnimi i abonimit, që do të thotë se nuk ka një opsion blerjeje një herë. Ndër të gjitha çmimet & opsionet e planit, mund ta merrni me aq të ulëta sa 19,99$/muaj me një plan vjetor (nëse jeni student), ose si individ si unë, do të ishte 20,99$/muaj .

Sketch është më i përballueshëm se Adobe Illustrator. Nëse po zgjidhni planin standard, kushton vetëm 9$/muaj ose 99$/vit .

Adobe Illustrator ofron një provë 7-ditore falas për ta provuar nëse nuk mund të vendosni menjëherë. Sketch ka gjithashtu një provë falas dhe është 30 ditë, gjë që ju jep më shumë kohë për të eksploruar softuerin.

Fituesi: Skica . Sketch është padyshim më i lirë se Adobe Illustrator dhe prova falas është më e gjatë. Unë mendoj se Adobe Illustrator duhet të ketë një provë më të gjatë falas për përdoruesit që të mësojnë më shumë rreth softuerit duke pasur parasysh se është mjaft i shtrenjtë.

Sketch ose Adobe Illustrator: Cilin duhet të përdorni?

Pas krahasimit të veçorive dhe mjeteve, është mjaft e qartë se për çfarë është më i miri secili softuer.

AdobeIllustrator është më i miri për profesionistët e dizajnit grafik që punojnë në projekte të shumta dhe Sketch është më i miri për dizajnin UI/UX.

Nëse jeni duke kërkuar për një punë në dizajn grafik, Adobe Illustrator është padyshim alternativa, sepse është standardi i industrisë. Skica po bëhet gjithnjë e më popullore, kështu që njohja e përdorimit të saj mund të jetë një plus. Sidoqoftë, vetëm njohja e Sketch nuk do t'ju kualifikojë si dizajner grafik.

I njëjti rregull për projektuesit e UI/UX. Vetëm për shkak se Sketch është i shkëlqyeshëm për krijimin e ikonave ose paraqitjeve të aplikacioneve, nuk do të thotë se është i vetmi mjet që ju nevojitet. Është gjithmonë një ide e mirë të mësosh standardin e industrisë dhe ta përdorësh atë së bashku me mjete të ndryshme (si Sketch).

Pyetjet e shpeshta

Keni më shumë pyetje rreth Sketch dhe Adobe Illustrator? Shpresoj se mund t'i gjeni përgjigjet më poshtë.

A është më mirë të skicosh në Photoshop apo Illustrator?

Skica mposht Adobe Illustrator dhe Photoshop kur bëhet fjalë për dizajnin UX/UI. Megjithatë, për manipulimin e imazhit, Photoshop është padyshim alternativa, dhe për dizajnin grafik në përgjithësi, Adobe Illustrator është një program më i sofistikuar.

A mund të modifikoni fotot në Sketch?

Sketch nuk është softueri i zgjedhur për redaktimin e imazheve, por teknikisht po, ju mund t'i modifikoni fotot në Sketch. Unë nuk do ta rekomandoja atë, por nëse ju duhet të bëni vetëm rregullime të vogla si nuanca, ngopja, kontrastet, etj, është mirë.

A ka një version falas të Sketch?

Ju mundenimerrni një provë 30-ditore falas të Sketch, por nuk ka asnjë mënyrë ligjore për ta përdorur atë falas përgjithmonë.

A mund të përdor Sketch për dizajn grafik?

Po, mund të përdorni Sketch për disa punë dizajni grafik. Funksionon shkëlqyeshëm për dizajnimin e ikonave dhe paraqitjeve të aplikacioneve. Sidoqoftë, nuk është softueri standard i industrisë për dizajn grafik, kështu që nëse po aplikoni për një punë si dizajner grafik, vetëm njohja e Sketch nuk do të siguronte një pozicion pune.

A është Illustrator një softuer i mirë vizatimi?

Po, Adobe Illustrator është një nga programet më të njohura të vizatimit për dizajnerët grafikë dhe ilustruesit. Vetëm një këshillë: Një tabletë dhe majë shkruese e mirë grafike do të optimizojnë patjetër vizatimin tuaj dixhital.

Përfundim

Për mua si dizajner grafik, Adobe Illustrator është fituesi sepse unë krijoj më shumë sesa thjesht vektorë dhe paraqitje. Tipografia dhe ilustrimet janë gjithashtu të rëndësishme. Sidoqoftë, unë e kuptoj që shumë stilistë të uebit pëlqejnë Sketch sepse është krijuar fjalë për fjalë për dizajn UX/UI.

Pra, kthehu te pyetjet nga Parathënia që përmenda më herët, vendosja se cila është më e mirë varet vërtet nga ajo që bëni.

Në fakt, pse të mos i provoni të dyja?

A përdorni Sketch ose Adobe Illustrator? Cilen preferoni?

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.