Si të çaktivizoni ose çaktivizoni AdBlock (Udhëzues hap pas hapi)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

AdBlock është një shtesë e njohur e filtrimit të përmbajtjes për shfletuesit kryesorë të uebit si Google Chrome, Apple Safari, Mozilla Firefox, Opera dhe Microsoft Edge.

Ne e rishikuam gjithashtu këtë shtesë në përmbledhjen tonë më të mirë të bllokuesit të reklamave. Siç sugjeron emri, funksioni i tij kryesor është të bllokojë shfaqjen e reklamave të padëshiruara dhe të bezdisshme kur shfletoni në internet.

Megjithatë, instalimi i AdBlock ju pengon të hyni në faqet e internetit, të ardhurat e të cilave drejtohen nga reklamat e ekranit. Për shembull, doja të vizitoja CNN, por në vend të kësaj u përballa me këtë paralajmërim.

Më duket e njohur? Natyrisht, faqja e internetit e CNN mund të zbulojë se jam duke përdorur një bllokues reklamash. Çfarë problemi.

Unë mund t'i lista me lehtësi ato sajte, por do të marrë shumë kohë sepse nuk e di se cilat sajte janë si CNN dhe cilat jo. Gjithashtu, dua të sigurohem që nuk do të kem më kurrë këtë problem. Kështu që sot, unë do t'ju tregoj se si të çaktivizoni ose hiqni AdBlock në shfletuesit e përdorur zakonisht, hap pas hapi.

Ky udhëzues është më i miri për ata prej jush që duan të çaktivizojnë përkohësisht Adblock sepse keni nevojë për qasje në një uebsajt të caktuar, por ju planifikoni ta aktivizoni më vonë në mënyrë që të mos bëheni të padëshiruara nga ato reklama të bezdisshme.

Si të çaktivizoni AdBlock në Chrome

Shënim: Udhëzuesi më poshtë është i bazuar në Chrome për macOS. Nëse jeni duke përdorur Chrome në një PC me Windows ose një pajisje iOS ose Android, ndërfaqet do të duken paksatë ndryshme, por proceset duhet të jenë të ngjashme.

Hapi 1: Hapni shfletuesin Chrome dhe shkoni te Zgjerimet. Ju mund ta bëni këtë duke klikuar tre pikat vertikale të vendosura në këndin e sipërm djathtas të shfletuesit tuaj. Pastaj klikoni Mjete të tjera dhe Zgjerim .

Hapi 2: Çaktivizoni AdBlock-in tuaj. Në varësi të numrit të shtesave që keni shtuar në Chrome, mund t'ju duhet pak kohë për të gjetur "Adblock". Unë kam instaluar vetëm pesë shtojca, kështu që është mjaft e lehtë të dallosh ikonën AdBlock.

Hapi 3: Nëse doni ta hiqni AdBlock për mirë, jo thjesht ta çaktivizoni atë përkohësisht, thjesht klikoni <7 Butoni>Hiq .

Përndryshe, mund të klikoni në ikonën AdBlock në këndin e sipërm djathtas pranë tre pikave vertikale, më pas shtypni Ndalo në këtë sajt .

Si të çaktivizoni AdBlock në Safari

Shënim: Unë jam duke përdorur Safari në një Apple MacBook Pro, kështu që pamjet e ekranit merren në Safari për macOS. Nëse jeni duke përdorur shfletuesin Safari në një PC ose një iPhone/iPad, ndërfaqja do të jetë e ndryshme. Megjithatë, proceset duhet të jenë të ngjashme.

Hapi 1: Hapni shfletuesin Safari. Klikoni në menynë Safari në këndin e sipërm majtas të ekranit tuaj, e ndjekur nga Preferencat .

Hapi 2: Shkoni te Zgjerimet tab në dritaren e re që shfaqet, më pas thjesht zgjidhni AdBlock dhe do të çaktivizohet.

Hapi 3: Nëse dëshironi të hiqni përgjithmonë AdBlock nga Safari, klikoni Çinstalo .

Ngjashëm me Chrome, nuk duhet të shkosh domosdoshmërisht te Cilësimet . Ju mund të çaktivizoni AdBlock për vetëm një faqe interneti. Për ta bërë këtë, gjeni ikonën në anën e majtë të shiritit të adresave. Klikoni Mos ekzekutoni në këtë faqe dhe jeni gati.

Si të çaktivizoni AdBlock në Firefox

Shënim: Unë jam duke përdorur Firefox për Mac. Nëse përdorni Firefox-in për Windows 10, iOS ose Android, ndërfaqja do të duket e ndryshme, por proceset duhet të jenë mjaft të ngjashme.

Hapi 1: Hapni shfletuesin tuaj Firefox, klikoni Mjetet në krye të ekranit tuaj dhe më pas klikoni Shtesa .

Hapi 2: Klikoni Zgjerime . Do të shfaqet një dritare me të gjitha shtesat tuaja të instaluara. Pastaj, çaktivizoni AdBlock.

Hapi 3: Nëse dëshironi të hiqni përgjithmonë AdBlock nga Firefox, thjesht shtypni butonin Hiq (mjaft pranë Disable ) .

Si të çaktivizoni AdBlock në Microsoft Edge

Nëse jeni duke përdorur Microsoft Edge (ose Internet Explorer) në një kompjuter, gjithashtu mund të çaktivizoni lehtësisht AdBlock. Thjesht ndiqni hapat e mëposhtëm. Shënim: Meqenëse kam vetëm një Mac, e lejova shokun tim të skuadrës JP të përfundojë këtë pjesë. Ai përdor një laptop HP (Windows 10) i cili ka të instaluar Adblock Plus.

Hapi 1: Hapni shfletuesin Edge. Klikoni ikonën e cilësimit me tre pika dhe zgjidhni Zgjerime .

Hapi 2: Gjeni shtesën AdBlock dhe klikoni ikonën e cilësimeve të përshtatura.

Hapi. 3: Ndryshoni AdBlock nga një nëfikur. Nëse dëshironi ta hiqni plotësisht këtë shtesë të bllokuesit të reklamave, shtypni butonin Çinstalo më poshtë.

Si të çaktivizoni AdBlock në Opera

Shënim: Unë Unë përdor Opera për Mac si shembull. Pamjet e ekranit më poshtë do të duken ndryshe nëse përdorni shfletuesin Opera në një kompjuter ose pajisje celulare, por proceset duhet të jenë të ngjashme.

Hapi 1: Hapni shfletuesin tuaj Opera. Në shiritin e menysë së sipërme, klikoni Shiko > Shfaq shtesat .

Hapi 2: Do të drejtoheni në një faqe që ju tregon të gjitha shtesat ju keni instaluar. Gjeni shtojcën AdBlock dhe shtypni Disable .

Hapi 3: Nëse dëshironi të hiqni AdBlock nga shfletuesi juaj Opera, mund ta bëni këtë duke klikuar në kryqin lart djathtas -këndi i dorës së zonës së bardhë.

Po Shfletuesit e tjerë të Internetit?

Ashtu si me shfletuesit e tjerë që nuk përmenden këtu, thjesht mund të çaktivizoni AdBlock pa pasur nevojë të shkoni te cilësimet tuaja. Ikona Adblock duhet të jetë e vendosur në pjesën e sipërme të djathtë të shfletuesit tuaj. Thjesht klikoni në ikonën dhe më pas shtypni Ndalo AdBlock .

Kjo është ajo! Siç mund ta shihni, metoda është e ngjashme për çdo shfletues të internetit. Thjesht duhet të lokalizosh faqen e shtesës së shfletuesit dhe më pas mund ta çaktivizosh ose ta heqësh AdBlock.

Kjo është gjithçka që ka për mënyrën se si të çaktivizohet AdBlock nga shfletuesit kryesorë. Shpresoj se ky artikull ka qenë i dobishëm për ju.

Ju lutemi ndani mendimet tuaja në kutinë e komentevemë poshtë. Nëse gjeni një zgjidhje më të mirë ose hasni në një problem gjatë procesit, mos ngurroni të lini gjithashtu një koment.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.