Si të përdorni mjetin Pen në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Mjeti i stilolapsit bën magji! Seriozisht, ju mund të konvertoni një objekt në diçka krejtësisht të re, të krijoni grafika të mrekullueshme dhe shumë më tepër.

Unë kam përdorur Adobe Illustrator për nëntë vjet tani dhe mjeti i stilolapsit ka qenë gjithmonë me të vërtetë i dobishëm. dhe unë përdor mjetin e stilolapsit për të gjurmuar skicat, për të krijuar logo, për të bërë maska ​​prerëse dhe për të dizajnuar ose modifikuar grafika vektoriale.

Më duhet të pranoj se sado e lehtë që tingëllon, kërkon kohë për të qenë i mirë në të. Fillova të praktikoj skicat e gjurmimit të veglave të stilolapsit dhe më kujtohet në fillim, m'u desh vërtet shumë kohë për të gjurmuar. Pjesa më e vështirë është të vizatoni linja të lëmuara.

Mos u tremb. Me kalimin e kohës, i kam mësuar truket dhe në këtë artikull do t'i ndaj me ju! Do të mësoni se si të përdorni mjetin e stilolapsit së bashku me disa këshilla të dobishme që do t'ju ndihmojnë të zotëroni dizajnin grafik.

Mezi pres! Po ju?

Si të përdorni mjetin Pen në Adobe Illustrator

Shënim: Pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Illustrator CC Mac. Windows ose versioni tjetër mund të duket pak më ndryshe.

Mjeti i stilolapsit ka të bëjë me pikat e ankorimit. Çdo vijë ose formë që krijoni, ju po lidhni pikat e ankorimit së bashku. Ju mund të krijoni linja të drejta, linja lakore dhe mund të shtoni ose fshini pikat e ankorimit për të bërë çdo formë që ju pëlqen.

Zgjidhni Pen Tool nga shiriti i veglave (ose përdorni shkurtoren e tastierës P ) dhe filloni të krijoni!

Krijimi drejtlinjat

Është shumë e lehtë të krijosh vija të drejta. Filloni të krijoni duke klikuar dhe lëshojeni për të bërë pikën e parë të ankorimit, e cila njihet gjithashtu si pika e ankorimit origjinal.

Hapi 1 : Zgjidhni mjetin e stilolapsit.

Hapi 2 : Klikoni dhe lëshojeni në tabelën tuaj artistike për të krijuar pikën e parë të ankorimit.

Hapi 3 : Klikoni dhe lëshojeni për të krijuar një pikë tjetër ankorimi. Mbani Shift kur klikoni për të krijuar vija të drejta të përkryera.

Hapi 4 : Vazhdoni të klikoni dhe lëshoni për të krijuar shtigje derisa të merrni atë që dëshironi.

Hapi 5 : Nëse po krijoni një formë, do t'ju duhet të mbyllni shtegun duke lidhur pikën e fundit të ankorimit me atë origjinale. Kur mbyllni shtegun, pika e përfundimit mbushet me ngjyrë të zezë siç mund ta shihni nga këndi i sipërm majtas.

Nëse nuk dëshironi të mbyllni shtegun, shtypni Esc ose tastin Kthehu në tastierën tuaj dhe shtegu do të formohet. Pika e fundit e ankorimit që krijoni është pika e fundit e rrugës suaj.

Vizatimi i linjave të kurbës

Vizatimi i linjave të kthesave mund të jetë më i ndërlikuar, por është vërtet i dobishëm për të bërë një maskë prerëse, forma, krijimin e një siluete dhe në thelb çdo dizajn grafik.

Filloni duke krijuar pikën e parë të ankorimit. Kur ktheni shtegun, në vend që thjesht të klikoni dhe lëshoni, do të duhet të klikoni, tërhiqni për të krijuar një dorezë drejtimi dhe lëshoni për të krijuar një kurbë.

Mund të klikoni në dorezë dhelëvizni përreth për të rregulluar kurbën. Sa më shumë/më tej tërhiqni, aq më e madhe është kurba. Por gjithmonë mund ta modifikoni kurbën duke përdorur mjetin Anchor Point Tool .

Me shtegun dhe mjetin e zgjedhur, klikoni dhe zvarriteni në pikën e ankorimit për të modifikuar kurbën, lëshojeni kur të jeni të kënaqur me kurbën.

Mund të përdorni mjetin Anchor Point për të modifikuar në njërën nga shtegu i drejtë në kurbë. Për shembull, do të doja të shtoja disa kthesa në vijën e drejtë.

Këshilla: Kur dy pika ankorimi janë shumë afër njëra-tjetrës, kurba mund të duket e mprehtë. Është më e lehtë të marrësh një kurbë të bukur kur pikat e ankorimit janë më larg njëra-tjetrës 😉

Shtimi/Fshirja e pikave të ankorimit

Klikoni në shtegun ku dëshironi të shtoni një pikë ankorimi, do të shihni një shenjë të vogël plus pranë stilolapsit, që do të thotë se po shtoni një pikë ankorimi.

Hapi 1 : Zgjidhni rrugën tuaj.

Hapi 2 : Zgjidhni Veglën Pen.

Hapi 3 : Klikoni në shtegun për të shtuar pika të reja ankorimi.

Për të fshirë një pikë ankorimi, duhet të keni zgjedhur mjetin e stilolapsit, rri pezull në pikën ekzistuese të ankorimit, mjeti i stilolapsit do të ndryshojë automatikisht në Delete Anchor Point Tool (do të shihni pak minus nënshkruani pranë mjetit të stilolapsit) dhe thjesht klikoni në pikat e ankorimit që dëshironi të fshini.

Sapo fshiva disa pika ankorimi nga forma e mësipërme.

Një mënyrë tjetër është të zgjidhni Fshi ankoriminOpsioni Point Tool në shiritin e veglave.

Çfarë tjetër?

A keni ende pyetje? Shihni më shumë pyetje që dizajnerët e tjerë duan të kuptojnë rreth përdorimit të mjetit të stilolapsit.

Pse mjeti im i stilolapsit po mbushet në Illustrator?

Kur përdorni mjetin e stilolapsit për të vizatuar, në fakt po krijoni goditje. Por zakonisht, mbushja juaj me ngjyra ndizet automatikisht.

Vendosni goditjen dhe mbushni përpara se të vizatoni. Vendosni goditjen në çdo peshë që dëshironi, zgjidhni një ngjyrë për goditjen dhe vendosni mbushjen në asnjë.

Si të bashkoni linjat/shtigjet duke përdorur mjetin e stilolapsit në Illustrator?

E mbylle shtegun aksidentalisht? Mund të vazhdoni të punoni me të duke klikuar në pikën e fundit të ankorimit (me mjetin e stilolapsit të zgjedhur).

Nëse dëshironi të bashkoni dy shtigjet/linjat së bashku, klikoni në pikën e fundit të ankorimit të njërës prej shtigjeve dhe klikoni në pikën e ankorimit ku dëshironi të lidhet shtegu.

Një mënyrë tjetër është të lëvizni dy shtigje së bashku ku kryqëzohen pikat e ankorimit, përdorni mjetin e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë për të bashkuar shtigjet.

Si mund të ndaj një shteg në Illustrator?

Ka kaq shumë mjete që mund të përdorni për të prerë ose lehtësuar vijën për të krijuar një shteg të veçantë në Adobe Illustrator. Nëse është thjesht vijë/shtegu, provoni mjetin e gërshërëve.

Klikoni në shtegun nga një pikë në tjetrën ku dëshironi të shkurtoni, zgjidhni shtegun dhe duhet të jeni në gjendje të ndani dhe lëvizni shtigjet.

Përfundim

Numri im njëkëshilla për zotërimin e mjetit të stilolapsit është PRAKTIKA! Me ndihmën e tutorialit dhe këshillave të mësipërme plus përkushtimin tuaj në praktikë, do të jeni në gjendje të krijoni kryevepra me mjetin e stilolapsit në një kohë të shkurtër.

Paç fat!

Postimi i mëparshëm Sketch vs Adobe Illustrator
Postimi i radhës Historia e Adobe

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.