Si të çaktivizoni ose fshini përzgjedhjen në PaintTool SAI

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Ke bërë një përzgjedhje, por nuk mund të kuptosh se si ta anulosh atë? A po pyesni veten se si të fshini pjesë të dizajnit tuaj? Mos kini frikë. Zhzgjedhja dhe fshirja në PaintTool SAI është e lehtë!

Emri im është Elianna. Unë kam një Bachelor të Arteve të Bukura në Ilustrim dhe kam përdorur PaintTool SAI për më shumë se shtatë vjet. Kur e përdora për herë të parë programin, kalova orë të tëra duke u përpjekur të kuptoj se si të çaktivizoj një pjesë të ilustrimit tim. Më lejoni t'ju kursej kohë dhe zhgënjim.

Në këtë postim, unë do t'ju tregoj mënyra të ndryshme për të hequr dhe fshirë zgjedhjet në PaintTool SAI, duke përdorur shkurtoret e tastierës si Ctrl + D , Ctrl + X , tasti FSHI dhe opsionet e menysë.

Le të hyjmë në të!

Key Takeaways

  • Përdor shkurtoren e tastierës Ctrl + D ose Zgjedhja > Çzgjidh për të çzgjedhur një përzgjedhje.
  • Përdor shkurtoren e tastierës Ctrl + X ose Modifiko > Prit për të prerë një përzgjedhje.
  • Përdor tastin Fshi për të fshirë një përzgjedhje.

2 mënyra për të çaktivizuar një përzgjedhje në PaintTool SAI

Mënyra më e lehtë për të ç'zgjidhur një përzgjedhje në PaintTool SAI është të përdorni shkurtoren e tastierës Ctrl + D. Mësimi i kësaj shkurtoreje do të përshpejtojë rrjedhën tuaj të punës. Një mënyrë tjetër për të çaktivizuar një përzgjedhje në PaintTool SAI gjendet në menynë rënëse Zgjedhja .

Metoda 1: Shkurtoret e tastierës

Hapi 1: Hapdokumentin tuaj me përzgjedhjen tuaj të drejtpërdrejtë. Do ta dini se keni hapur një përzgjedhje të drejtpërdrejtë nëse shihni linjat kufizuese të kutisë së përzgjedhjes.

Hapi 2: Mbani të shtypur Ctrl dhe D në tastierën tuaj.

Zgjedhja juaj linjat do të zhduken.

Metoda 2: Përzgjedhja > Zgjedhni

Hapi 1: Hapni dokumentin tuaj me zgjedhjen tuaj të drejtpërdrejtë. Do ta dini se keni hapur një përzgjedhje të drejtpërdrejtë nëse shihni linjat kufizuese të kutisë së përzgjedhjes.

Hapi 2: Klikoni në Zgjedhja në menynë e sipërme bar.

Hapi 3: Klikoni në Çzgjidh .

Rreshtat e përzgjedhjes suaj do të zhduken tani.

2 mënyra për të fshirë një përzgjedhje në PaintTool SAI me Delete

Fshirja e një përzgjedhjeje në PaintTool SAI mund të jetë aq e thjeshtë sa goditja e tastit Delete në tastierën tuaj ose prerja e përzgjedhjes duke përdorur Ctrl + X . Shikoni hapat e detajuar më poshtë.

Metoda 1: Fshi çelësin

Hapi 1: Hapni dokumentin tuaj.

Hapi 2: Zgjidhni një nga mjetet e përzgjedhjes në menynë e veglave. Për këtë shembull, unë jam duke përdorur Mjetin e përzgjedhjes , por ju mund të përdorni Lasso, Shkopin magjik, ose Stilolapsin e përzgjedhjes .

Hapi 3: Klikoni dhe tërhiqeni për të bërë zgjedhjen tuaj.

Hapi 4: Shtypni tastin Fshi në tuaj tastierë.

Pikselat në përzgjedhjen tuaj do të zhduken.

Metoda 2: Fshi/Prit një përzgjedhje në PaintTool SAI

Hapi 1: Hapni dokumentin tuaj.

Hapi 2: Zgjidhni një nga mjetet e përzgjedhjes në menynë e veglave. Për këtë shembull, unë jam duke përdorur Mjetin e përzgjedhjes , por ju mund të përdorni Lasso, Shkopin magjik, ose Stilolapsin e përzgjedhjes .

Hapi 3: Klikoni dhe zvarriteni për të bërë zgjedhjen tuaj.

Hapi 3: Mbani shtypur Ctrl dhe X në tastierën tuaj.

Pikselat në përzgjedhjen tuaj do të zhduken.

Përndryshe, mund të klikoni Modifiko > Pritini në shiritin e sipërm të veglave.

Mendimet përfundimtare

Të mësosh se si të çaktivizosh dhe fshish në PaintTool SAI do t'ju kursejë kohë dhe energji. Me shkurtoret e tastierës Ctrl + D dhe Ctrl + X mund të çaktivizoni dhe shkurtoni zgjedhjet në sekonda. Nëse e keni të vështirë të mbani mend shkurtoret e tastierës, mund të përdorni gjithashtu Zgjedhja > Çzgjidh, Ndrysho > Prit ose thjesht të përdorësh FSHI çelësi.

Mësimi i përdorimit të shkurtoreve të tastierës dhe komandave të tjera mund të optimizojë shumë rrjedhën tuaj të punës. Kaloni pak kohë duke i përkushtuar ato në kujtesë, në mënyrë që të mund të kaloni kohën tuaj duke projektuar në vend që të zgjidhni problemet.

Si mund të çaktivizoni dhe fshini në PaintTool SAI? Cilën metodë përdorni më shumë? Më njoftoni në komentet më poshtë!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.