Rishikimi i LastPass: A është akoma i mirë dhe ia vlen në 2022?

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

LastPass

Efektiviteti: Një menaxher fjalëkalimi me funksione të plota Çmimi: Nga 36 $/vit, një plan i përdorshëm falas ofron Lehtësi përdorimi: Intuitive dhe e lehtë për t'u përdorur Mbështetje: Video ndihmë, bileta mbështetëse

Përmbledhje

Nëse nuk jeni duke përdorur tashmë një menaxher fjalëkalimi, hapi juaj i parë mund të jetë përdorimi i një një, dhe LastPass ofron planin më të mirë falas për të cilin jam në dijeni. Pa paguar asnjë cent, aplikacioni do të menaxhojë një numër të pakufizuar fjalëkalimesh, do t'i sinkronizojë ato me çdo pajisje, do të gjenerojë fjalëkalime të forta, unike, do të ruajë informacione të ndjeshme dhe do t'ju njoftojë se cilat fjalëkalime duhet të ndryshohen. Kjo është gjithçka që u nevojitet shumicës së përdoruesve.

Me një plan kaq të mirë falas, pse do të paguanit për Premium? Ndërsa ruajtja shtesë dhe siguria e shtuar mund të tundojnë disa, unë dyshoj se planet e Familjes dhe të Ekipit ofrojnë më shumë nxitje. Mundësia për të konfiguruar dosje të përbashkëta është një përfitim i madh këtu.

Me rritje të konsiderueshme të çmimeve gjatë viteve të fundit, planet Premium dhe Family të LastPass tani janë të krahasueshme me 1Password, Dashlane dhe disa alternativa janë dukshëm më të lira . Kjo do të thotë se nuk është më një fitues i qartë për ata që janë të gatshëm të paguajnë për një menaxher fjalëkalimi. Unë ju rekomandoj të përfitoni nga periudhat e provës 30-ditore të disa produkteve për të parë se cili i plotëson më mirë nevojat tuaja.

Ajo që më pëlqen : Me funksione të plota. Siguri e shkëlqyer. Plani i përdorshëm falas. Fjalëkalimi i sfidës së sigurisë Seksioni i kartave të pagesës

…dhe seksioni Llogaritë bankare .

Unë u përpoqa të krijoj disa detaje personale në LastPass aplikacioni, por për disa arsye, ai vazhdoi të mbyllej. Nuk jam i sigurt se cili ishte problemi.

Kështu që hapa kasafortën time të LastPass në Google Chrome dhe shtova me sukses një adresë dhe detaje të kartës së kreditit. Tani kur më duhet të plotësoj një formular, LastPass ofron ta bëjë atë për mua.

Mendimi im personal: Plotësimi automatik i formularit është hapi tjetër logjik pas përdorimit të LastPass për fjalëkalimet. Është i njëjti parim që zbatohet për një gamë më të gjerë informacionesh delikate dhe do t'ju kursejë kohë në planin afatgjatë.

7. Ruani në mënyrë të sigurt dokumentet dhe informacionet private

LastPass ofron gjithashtu një seksion Shënime ku ju mund të ruajë informacione private në mënyrë të sigurt dhe të sigurt. Mendojeni atë si një fletore dixhitale që është e mbrojtur me fjalëkalim, ku mund të ruani informacione të ndjeshme si numrat e sigurimeve shoqërore, numrat e pasaportës dhe kombinimin në kasafortën ose alarmin tuaj.

Mund t'u bashkëngjitni skedarë këtyre shënime (si dhe adresat, kartat e pagesave dhe llogaritë bankare, por jo fjalëkalimet). Përdoruesve falas u ndahen 50 MB për bashkëngjitjet e skedarëve, dhe përdoruesit Premium kanë 1 GB. Për të ngarkuar bashkëngjitjet duke përdorur një shfletues ueb, do t'ju duhet të keni instaluar instaluesin universal LastPass "të aktivizuar binar" për sistemin tuaj operativ.

Më në fund, ka një gamë të gjerë tëlloje të tjera të dhënash personale që mund të shtohen në LastPass.

Këto duhet të plotësohen manualisht, në vend që të bëni vetëm një foto, por mund të shtoni një fotografi të, të themi, patentës suaj të shoferit si bashkëngjitja e skedarit.

Mendimi im personal: Ju me siguri keni shumë informacione dhe dokumente të ndjeshme që do të dëshironit t'i kishit gjithmonë të disponueshme, por të fshehura larg syve kureshtarë. LastPass është një mënyrë e mirë për ta arritur atë. Ju mbështeteni në sigurinë e tij të fortë për fjalëkalimet tuaja—të dhënat dhe dokumentet tuaja personale do të mbrohen në mënyrë të ngjashme.

8. Vlerësoni fjalëkalimet tuaja me sfidën e sigurisë

Më në fund, mund të kryeni një kontroll të fjalëkalimit tuaj siguria duke përdorur veçorinë e Sfidës së Sigurisë së LastPass. Kjo do të kalojë nëpër të gjitha fjalëkalimet tuaja duke kërkuar shqetësime sigurie duke përfshirë:

 • fjalëkalimet e komprometuara,
 • fjalëkalimet e dobëta,
 • fjalëkalimet e ripërdorura dhe
 • fjalëkalimet e vjetra.

Kam kryer një sfidë sigurie në llogarinë time dhe kam marrë tre pikë:

 • Rezultati i sigurisë: 21% – Kam shumë punë për të bërë.
 • Qëndrimi i LastPass: 14% – 86% e përdoruesve të LastPass po bëjnë më mirë se unë!
 • Fjalëkalimi kryesor: 100% – fjalëkalimi im është i fortë.

Pse rezultati im është kaq i ulët? Pjesërisht sepse nuk e kam përdorur LastPass për shumë vite. Kjo do të thotë që të gjitha fjalëkalimet e mia janë "të vjetra", sepse edhe nëse i kam ndryshuar së fundmi, LastPass nuk di për të. AShqetësimi i dytë janë fjalëkalimet e kopjuara, dhe në fakt, unë e ripërdor të njëjtin fjalëkalim herë pas here, megjithëse jo të njëjtin fjalëkalim për çdo sajt. Më duhet të përmirësohem këtu.

Më në fund, 36 nga fjalëkalimet e mia janë për faqet që janë komprometuar. Kjo nuk do të thotë se fjalëkalimi im është komprometuar domosdoshmërisht, por është një arsye e mirë për të ndryshuar fjalëkalimin tim për çdo rast. Secila prej këtyre shkeljeve ka ndodhur më shumë se gjashtë vjet më parë, dhe në shumicën e rasteve, unë tashmë e kam ndryshuar fjalëkalimin (megjithëse LastPass nuk e di këtë).

Ashtu si Dashlane, LastPass ofron të ndryshojë automatikisht fjalëkalimet e disa sajteve për mua, e cila është tepër e dobishme, madje edhe e disponueshme për ata që përdorin planin falas.

Mendimi im personal: Vetëm sepse fillon të përdorësh një menaxher fjalëkalimi Nuk do të thotë që mund të bëhesh i vetëkënaqur për sigurinë. LastPass ju ndihmon të identifikoni shqetësimet e sigurisë, ju bën të ditur se kur duhet të ndryshoni një fjalëkalim dhe në shumë raste madje do ta ndryshojë atë për ju me shtypjen e një butoni.

Arsyet pas vlerësimeve të mia të LastPass

Efektiviteti: 4.5/5

LastPass është një menaxher fjalëkalimi me funksione të plota dhe përfshin veçori të dobishme si ndryshimi i fjalëkalimit, auditimi i sfidës së fjalëkalimit dhe identitetet. Ai funksionon pothuajse në të gjitha sistemet operative desktop dhe celular dhe shfletuesit e internetit.

Çmimi: 4.5/5

LastPass ofron planin më të mirë falas për të cilin jam në dijeni dhe është rekomandimi im nësekjo është ajo që ju kërkoni. Pavarësisht rritjes së konsiderueshme të çmimeve gjatë viteve të fundit, planet Premium dhe Family të LastPass janë ende konkurruese dhe ia vlen të merren parasysh, megjithëse ju rekomandoj të shikoni edhe konkurrencën.

Lehtësia e përdorimit: 4.5/5

Pasi të instalohet, LastPass është i lehtë për t'u përdorur dhe lundruar. Ka disa mënyra për të instaluar shtesën e shfletuesit LastPass dhe do të humbisni disa veçori të rëndësishme që nuk përdorni Instaluesin Universal LastPass të aktivizuar me binar. Në mendjen time, ata mund ta bëjnë këtë pak më të qartë në faqen e Shkarkimeve.

Mbështetje: 4/5

Faqja e Mbështetjes LastPass ofron artikuj të kërkueshëm dhe video mësimore që mbuloni "Filloni", "Eksploroni veçoritë" dhe "Mjetet e administratorit". Përdoruesit e biznesit mund të regjistrohen për trajnime të drejtpërdrejta falas. Një blog dhe një forum komuniteti janë gjithashtu të disponueshme.

Mund të dërgoni një biletë mbështetjeje, por nuk ka lidhje për ta bërë këtë në faqen e mbështetjes. Për të paraqitur një biletë, kërkoni skedarët e ndihmës për "Si të krijoj një biletë?" pastaj klikoni në lidhjen "Kontaktoni Mbështetjen" në fund të faqes. Kjo e bën vërtet të duket se ekipi i mbështetjes nuk dëshiron që ju të kontaktoni me ta.

Ndihma dhe mbështetja telefonike nuk ofrohet, por kjo nuk është e pazakontë për një menaxher fjalëkalimi. Në rishikimet e përdoruesve, shumë përdorues afatgjatë ankohen se mbështetja nuk është aq e besueshme që kur LogMeIn filloi ta ofrojë atë.

Përfundim

Pra shumë nga ato që bëjmë sotështë online: banka dhe pazar, konsumimi i mediave, biseda me miqtë dhe luajtja e lojërave. Kjo krijon shumë llogari dhe anëtarësime, dhe secila kërkon një fjalëkalim. Për t'i menaxhuar të gjitha, disa njerëz përdorin të njëjtin fjalëkalim të thjeshtë për çdo sajt, ndërsa të tjerë i mbajnë fjalëkalimet e tyre në një fletëllogaritëse ose në një copë letre në sirtarin e tavolinës së tyre ose në shënimet postare rreth monitorit të tyre. Të gjitha këto janë ide të këqija.

Mënyra më e mirë për të menaxhuar fjalëkalimet është me një menaxher fjalëkalimesh dhe LastPass është një e mirë, veçanërisht nëse po kërkoni një zgjidhje falas. Është i disponueshëm për Mac, Windows, Linux, iOS, Android dhe Windows Phone dhe shtesat janë të disponueshme për shumicën e shfletuesve të uebit. E kam përdorur dhe e rekomandoj.

Softueri ka qenë i disponueshëm për një kohë të gjatë dhe ka komente të mira. Ndërsa kategoria e menaxhimit të fjalëkalimeve është bërë më e mbushur me njerëz, LastPass ka bërë ndryshime për të vazhduar me konkurrencën, veçanërisht pasi u ble nga LogMeIn në 2015. Çmimi i aplikacionit është rritur (nga 12 dollarë në vit në 2016 në 36 dollarë në vit në 2019 ), ndërfaqja e tij është përditësuar dhe mënyra e trajtimit të mbështetjes ka ndryshuar. E gjithë kjo ka qenë e diskutueshme me disa përdorues afatgjatë, por në përgjithësi, LastPass mbetet një produkt cilësor.

Megjithë rritjen e çmimit, LastPass vazhdon të ofrojë një plan falas shumë të aftë—ndoshta më i miri në biznes. Nuk ka kufi për numrin e fjalëkalimeve që mundenimenaxhoni ose numrin e pajisjeve me të cilat mund t'i sinkronizoni. Kjo ju lejon të gjeneroni fjalëkalime të forta, t'i ndani ato me të tjerët, të mbani shënime të sigurta dhe të kontrolloni shëndetin e fjalëkalimeve tuaja. Kjo është gjithçka që u nevojitet shumë përdoruesve.

Kompania ofron gjithashtu një plan Premium për 36 dollarë/vit dhe një plan familjar për 48 dollarë/vit (që mbështet deri në gjashtë anëtarë të familjes). Këto plane përfshijnë opsione më të avancuara të sigurisë dhe ndarjes, 1 GB hapësirë ​​ruajtëse të skedarëve, aftësinë për të plotësuar fjalëkalimet në aplikacionet e Windows dhe mbështetje me përparësi. Ekziston një provë falas 30-ditore, siç është një plan ekipi për 48 dollarë/vit/përdorues së bashku me planet e tjera të biznesit dhe ndërmarrjes.

Merrni LastPass Tani

Pra, çfarë të bëni mendoni për këtë rishikim të LastPass? Si ju pëlqen ky menaxher i fjalëkalimeve? Lini një koment dhe na njoftoni.

auditimi.

Ajo që nuk më pëlqen : Plani Premium nuk ofron vlerë të mjaftueshme. Mbështetja nuk është ajo që ka qenë.

4.4 Merr LastPass

Pse duhet të më besosh mua?

Emri im është Adrian Try dhe kam përdorur menaxherët e fjalëkalimeve për më shumë se një dekadë. Kam përdorur LastPass për pesë ose gjashtë vjet nga viti 2009, si individ dhe si anëtar i ekipit. Menaxherët e mi mundën të më jepnin akses në shërbimet e uebit pa i ditur unë fjalëkalimet dhe të hiqnin aksesin kur nuk kisha më nevojë për të. Dhe kur njerëzit kaluan në një punë të re, nuk kishte asnjë shqetësim se kush mund të ndajnë fjalëkalimet.

Kam vendosur identitete të ndryshme përdoruesi për rolet e mia të ndryshme, pjesërisht sepse po kërceja midis tre ose katër ID të ndryshme të Google . Vendosa profile që përputhen në Google Chrome në mënyrë që cilado punë që bëja të kisha faqeshënuesit e duhur, skedat e hapura dhe fjalëkalimet e ruajtura. Ndryshimi i identitetit tim të Google do të ndërronte automatikisht profilet e LastPass. Jo të gjithë menaxherët e fjalëkalimeve janë kaq fleksibël.

Që atëherë unë kam përdorur iCloud Keychain të Apple, i cili më lejon të sinkronizoj fjalëkalimet e mia me të gjitha pajisjet e mia falas, diçka që plani falas i LastPass nuk e bëri në koha por e bën tani. Shkrimi i kësaj serie komentesh për menaxherët e fjalëkalimeve është i mirëpritur sepse më jep mundësinë të shoh se si ka ndryshuar peizazhi, cilat veçori ofrohen tani nga aplikacionet me funksione të plota dhe cili program i plotëson më mirëka nevojë.

Kështu që u identifikova në LastPass për herë të parë pas shumë vitesh dhe isha i kënaqur që pashë që të gjithë fjalëkalimet e mia ishin ende aty. Aplikacioni në internet duket ndryshe dhe ka veçori të reja. I instalova shtesat e shfletuesit dhe e kalova me hapat e tij për më shumë se një javë apo më shumë. Lexoni më tej për të parë nëse është menaxheri më i mirë i fjalëkalimeve për ju.

Rishikimi i LastPass: Çfarë ka për ju?

LastPass ka të bëjë me mbajtjen e sigurt të fjalëkalimeve dhe informacionit tuaj privat, dhe unë do t'i rendis veçoritë e tij në tetë seksionet e mëposhtme. Në çdo nënseksion, unë do të eksploroj se çfarë ofron aplikacioni dhe më pas do të ndaj mendimin tim personal.

1. Ruani në mënyrë të sigurt fjalëkalimet tuaja

Vendi më i mirë për fjalëkalimet tuaja nuk është në një fletë letër, një fletëllogaritëse ose kujtesën tuaj. Është një menaxher fjalëkalimi. LastPass do t'i ruajë në mënyrë të sigurt fjalëkalimet tuaja në renë kompjuterike dhe do t'i sinkronizojë ato me çdo pajisje që përdorni, në mënyrë që ato të jenë të disponueshme kurdo dhe kudo që ju nevojiten.

Por a nuk është njësoj si t'i vendosni të gjitha vezët tuaja në një shporta? Po sikur llogaria juaj e LastPass të hakohej? A nuk do të kenë akses në të gjitha llogaritë tuaja të tjera? Ky është një shqetësim i vlefshëm. Por unë besoj se duke përdorur masa të arsyeshme sigurie, menaxherët e fjalëkalimeve janë vendet më të sigurta për të ruajtur informacione të ndjeshme.

Praktika e mirë e sigurisë fillon me zgjedhjen e një fjalëkalimi të fortë Master LastPass dhe mbajtjen e tij të sigurt. Kjo është e rëndësishme sepse ju jeni i vetmi që e dinifjalëkalimi kryesor. Humbja e fjalëkalimit kryesor është si të humbasësh çelësat e kasafortës. Sigurohuni që të mos ndodhë, sepse nëse ndodh, LastPass nuk do të jetë në gjendje të ndihmojë. Ata nuk e dinë fjalëkalimin tuaj kryesor ose nuk kanë qasje në informacionin tuaj, dhe kjo është një gjë e mirë. Edhe nëse LastPass është hakuar, të dhënat tuaja janë të sigurta sepse pa fjalëkalimin kryesor janë të koduara në mënyrë të sigurt.

Kam lexuar qindra komente të përdoruesve të LastPass dhe nuk do ta besoni se sa njerëz i dhanë mbështetjen më të ulët të LastPass shënojnë sepse nuk mund t'i ndihmonin kur humbën fjalëkalimin e tyre kryesor! Kjo padyshim nuk është e drejtë, megjithëse unë simpatizoj zhgënjimin e atyre përdoruesve. Kështu që zgjidhni një fjalëkalim kryesor të paharrueshëm!

Për siguri shtesë, LastPass përdor vërtetimin me dy faktorë (2FA). Kur përpiqeni të identifikoheni në një pajisje të panjohur, do të merrni një kod unik me email, në mënyrë që të mund të konfirmoni se jeni vërtet ju që po identifikoheni. Abonentët Premium marrin opsione shtesë 2FA.

Si ia dilni merrni fjalëkalimet tuaja në LastPass? Aplikacioni do t'i mësojë ato sa herë që identifikoheni, ose mund t'i futni manualisht në aplikacion.

Ka gjithashtu një sërë opsionesh importi, që ju lejojnë të futni fjalëkalime të ruajtura në një shërbim tjetër . Këto nuk importohen drejtpërdrejt nga aplikacioni tjetër. Së pari do t'ju duhet të eksportoni të dhënat tuaja në një skedar CSV ose XML.

Më në fund, LastPass ofron disa mënyra për të organizuarfjalëkalimet tuaja. Ju mund ta bëni këtë duke vendosur dosje, ose nëse disa nga fjalëkalimet tuaja lidhen me rolet e ndryshme që keni, mund të vendosni identitete. Më dukej veçanërisht e dobishme kur kisha një ID të ndryshme të Google për secilin rol.

Mendimi im personal: Sa më shumë fjalëkalime të kesh, aq më e vështirë është t'i menaxhosh ato. Kjo mund ta bëjë joshëse komprometimin e sigurisë sonë në internet duke i shkruar ato diku ku mund t'i gjejnë të tjerët, ose duke i bërë të gjitha të thjeshta ose të njëjta, në mënyrë që të jenë më të lehta për t'u mbajtur mend. Kjo mund të çojë në katastrofë, kështu që përdorni një menaxher fjalëkalimi në vend. LastPass është i sigurt, ju lejon të organizoni fjalëkalimet tuaja në disa mënyra dhe do t'i sinkronizoni ato me çdo pajisje në mënyrë që t'i keni kur t'ju nevojiten.

2. Gjeni fjalëkalime unike të forta për çdo faqe interneti

Fjalëkalimet e dobëta e bëjnë të lehtë hakimin e llogarive tuaja. Fjalëkalimet e ripërdorura do të thotë që nëse një nga llogaritë tuaja hakohet, pjesa tjetër e tyre është gjithashtu e pambrojtur. Mbroni veten duke përdorur një fjalëkalim të fortë dhe unik për çdo llogari. Nëse dëshironi, LastPass mund të gjenerojë një për ju çdo herë.

Uebfaqja e LastPass ofron dhjetë këshilla për krijimin e fjalëkalimeve më të mira. Unë do t'i përmbledh ato:

 1. Përdorni një fjalëkalim unik për secilën llogari.
 2. Mos përdorni informacione personale të identifikueshme në fjalëkalimet tuaja, si emrat, ditëlindjet dhe adresat.
 3. 13>Përdorni fjalëkalime që janë të paktën 12 shifra dhe përmbajnë shkronja,numra dhe karaktere speciale.
 4. Për të krijuar një fjalëkalim kryesor të paharrueshëm, provoni të përdorni fraza ose tekste nga filmi ose kënga juaj e preferuar me disa karaktere të rastësishme të shtuara në mënyrë të paparashikueshme.
 5. Ruajini fjalëkalimet tuaja në një menaxher fjalëkalimi .
 6. Shmangni fjalëkalimet e dobëta, të përdorura zakonisht si asd123, password1 ose Temp!. Në vend të kësaj, përdor diçka si S&2x4S12nLS1*, [email protected]&s$, 49915w5$oYmH.
 7. Shmang përdorimin e informacionit personal për t'iu përgjigjur pyetjeve të sigurisë—kushdo mund të zbulojë emrin e vajzërisë së nënës. Në vend të kësaj, krijoni një fjalëkalim të fortë me LastPass dhe ruajeni atë si përgjigje për pyetjen.
 8. Shmangni përdorimin e fjalëkalimeve të ngjashme që ndryshojnë vetëm nga një karakter ose fjalë e vetme.
 9. Ndryshoni fjalëkalimet tuaja kur të keni një arsye për të, si p.sh. kur i keni ndarë me dikë, një faqe interneti ka pasur një shkelje ose ju e keni përdorur atë për një vit.
 10. Asnjëherë mos i ndani fjalëkalimet me email ose mesazhe me tekst. Është më e sigurt t'i ndash ato duke përdorur LastPass (shih më poshtë).

Me LastPass, mund të krijosh automatikisht një fjalëkalim të fortë, unik dhe kurrë nuk duhet ta shtypësh ose ta kujtosh atë, sepse LastPass do ta bëjë këtë për ju.

Mund të specifikoni që fjalëkalimi është i lehtë për t'u thënë…

…ose i lehtë për t'u lexuar, për ta bërë fjalëkalimin më të lehtë për t'u mbajtur mend ose për të shkruar kur është e nevojshme.

Mendimi im personal: Ne jemi të tunduar të përdorim fjalëkalime të dobëta ose të ripërdorim fjalëkalime për ta bërë më të lehtëkujtojini ato. LastPass e heq atë tundim duke i kujtuar dhe shtypur ato për ju dhe ofron për të krijuar një fjalëkalim të fortë për ju sa herë që krijoni një llogari të re.

3. Hyni automatikisht në faqet e internetit

Tani që keni fjalëkalime të gjata dhe të forta për të gjitha shërbimet tuaja të uebit, do të vlerësoni që LastPass t'i plotësojë ato për ju. Nuk ka asgjë më të keqe se sa të përpiqeni të shkruani një fjalëkalim të gjatë dhe kompleks, kur gjithçka që mund të shihni janë yjet. Nëse instaloni shtesën e shfletuesit LastPass, gjithçka do të ndodhë pikërisht atje në faqen e hyrjes. Nëse keni shumë llogari, LastPass do të shfaqë një meny opsionesh.

Mënyra më e lehtë për të instaluar shtesat është me instaluesin universal LastPass për sistemin tuaj operativ. Kjo do të instalojë automatikisht LastPass në çdo shfletues në sistemin tuaj dhe do të shtojë disa veçori që do t'i humbisni nëse thjesht instaloni manualisht shtesën e shfletuesit.

Do t'ju ofrohet një zgjedhje shfletuesish. . Ju ndoshta dëshironi t'i lini të gjitha të zgjedhura në mënyrë që LastPass të mund të plotësojë fjalëkalimet tuaja cilindo që ju ndodh të përdorni.

Më pas do t'ju duhet të identifikoheni në llogarinë tuaj LastPass në çdo shfletues. Mund t'ju duhet gjithashtu të aktivizoni së pari shtesën, siç bëra me Google Chrome.

Një shqetësim: instaluesi Mac është ende vetëm 32-bit dhe nuk do të funksionojë me macOS-in tim aktual. Unë supozoj se LastPass do ta rregullojë këtë shumë shpejt.

Ju mund të jenii shqetësuar për shtypjen automatike të fjalëkalimit nga LastPass, veçanërisht për llogaritë financiare. Ju nuk do të dëshironit që kjo të ndodhte nëse dikush tjetër merr hua kompjuterin tuaj. Mund ta konfiguroni aplikacionin që të kërkojë fjalëkalimin tuaj kryesor sa herë që identifikoheni në një sajt, por kjo mund të bëhet e lodhshme. Në vend të kësaj, konfiguro llogaritë e tua më të ndjeshme që të kërkojnë një kërkesë të përsëritur të fjalëkalimit.

Mendimi im personal: Fjalëkalimet komplekse nuk janë më të vështira dhe nuk kërkojnë kohë. LastPass do t'i shtypë ato për ju. Për siguri shtesë, mund të kërkoni që fjalëkalimi juaj kryesor të shtypet përpara se ta bëjë këtë. Kjo është më e mira e të dy botëve.

4. Jepni akses pa ndarë fjalëkalime

Në vend që të ndani fjalëkalimet në një copë letre ose një mesazh me tekst, bëjeni atë në mënyrë të sigurt duke përdorur LastPass. Edhe llogaria falas mund ta bëjë këtë.

Vini re se keni mundësinë që marrësi të mos jetë në gjendje të shikojë fjalëkalimin. Kjo do të thotë se ata do të jenë në gjendje të hyjnë në faqen e internetit, por jo ta ndajnë fjalëkalimin me të tjerët. Imagjinoni të jeni në gjendje të ndani fjalëkalimin tuaj të Netflix me fëmijët tuaj duke e ditur se ata nuk mund ta kalojnë atë te të gjithë miqtë e tyre.

Qendra e Ndarjes ju tregon me një shikim se cilat fjalëkalime keni ndarë me të tjerët dhe që ata kanë ndarë me ju.

Nëse po paguani për LastPass, mund t'i thjeshtoni gjërat duke ndarë dosje të tëra. Mund të keni një dosje Familjare në të cilën ftoni anëtarët e familjes dhedosjet për çdo ekip me të cilin ndani fjalëkalimet. Më pas, për të ndarë një fjalëkalim, thjesht do ta shtoni atë në dosjen e duhur.

Mendimi im personal: Ndërsa rolet e mia në ekipe të ndryshme evoluan gjatë viteve, menaxherët e mi ishin në gjendje të japë dhe të tërheqë akses në shërbime të ndryshme të internetit. Nuk kam pasur kurrë nevojë të di fjalëkalimet, thjesht do të identifikohesha automatikisht kur lundroja në sit. Kjo është veçanërisht e dobishme kur dikush largohet nga një ekip. Për shkak se ata kurrë nuk i dinin fjalëkalimet në fillim, heqja e aksesit të tyre në shërbimet tuaja të uebit është e lehtë dhe e pagabueshme.

5. Hyni automatikisht në aplikacionet në Windows

Nuk janë vetëm faqet e internetit që kanë nevojë për fjalëkalime. Shumë aplikacione kërkojnë gjithashtu që të identifikoheni. Nëse jeni përdorues i Windows dhe klient që paguani, LastPass mund ta trajtojë gjithashtu këtë.

Mendimi im personal: Ky është një përfitim i madh për përdoruesit që paguajnë Windows. Do të ishte mirë nëse përdoruesit me pagesë të Mac mund të regjistroheshin gjithashtu automatikisht në aplikacionet e tyre.

6. Plotësoni automatikisht formularët në ueb

Pasi të jeni mësuar që LastPass të shkruan automatikisht fjalëkalimet për ju, merrni atë në nivelin tjetër dhe lëreni të plotësojë gjithashtu të dhënat tuaja personale dhe financiare. Seksioni i Adresave të LastPass ju lejon të ruani të dhënat tuaja personale që do të plotësohen automatikisht kur bëni blerje dhe krijoni llogari të reja — edhe kur përdorni planin falas.

E njëjta gjë vlen edhe për

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.