Si të ndani ngjyrat në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Këtu është një shpjegim i thjeshtë për t'u kapur i ndarjes së ngjyrave: Është një proces për të ndarë ngjyrat e veprës së artit dhe për të vendosur çdo komponent ngjyrë në shtresën e vet.

Zakonisht, ne përdorim ndarjen e ngjyrave për të përgatitur vepra arti për printim në ekran. Të kesh çdo ngjyrë në shtresën e vet është thelbësore kur bëhet fjalë për printimin në ekran, sepse rezultati mund të jetë më i saktë. Sa herë që krijoj grafika për bluza, gjithmonë e bëj këtë proces përpara se t'i dërgoj për printim.

Adobe Illustrator është një mjet i shkëlqyeshëm për ndarjen e ngjyrave për printimin në ekran si një program softuer vektorial, sepse ju lejon të ndryshoni përmasat dhe të printoni pa humbur cilësinë e imazhit. Plus, hapat janë të thjeshtë.

Në këtë tutorial, do të mësoni se si të ndani ngjyrat në Adobe Illustrator dhe disa truke të tjera me ngjyra.

Le të hidhemi në temë.

Ndarja e ngjyrave në shtresa të ndryshme në Adobe Illustrator

Unë do t'ju tregoj se si t'i ndani ngjyrat me një shembull të këtij imazhi vektori.

Këshilla: Nëse dëshironi të ndani ngjyrat nga një grafik që keni shkarkuar, mund të përdorni "Image Trace" për të vektorizuar imazhin në fillim. Mos harroni të zgjeroni imazhin në mënyrë që të mund të zgjidhni ngjyrat 😉

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Para se të hyni në hapat, keni panelet Layers dhe Swatchesgati. Ju mund t'i hapni panelet nga Dritarja > Shkresat dhe Dritarja > Shoa .

Siç mund ta shihni, ka vetëm një shtresë në këtë dokument dhe të gjitha ngjyrat janë në të njëjtën shtresë. Ideja është që çdo ngjyrë të ndahet në një shtresë të veçantë. Ndiqni hapat e mëposhtëm për të parë se si funksionon.

Hapi 1: Zgjidhni një nga ngjyrat nga vektori. Nëse vepra juaj e artit është e grupuar, anuloje atë fillimisht. Për shembull, zgjodha ngjyrën portokalli më të çelur.

Shënim: nëse vepra juaj artistike përfshin tekst, sigurohuni që së pari të përvijoni tekstin .

Hapi 2: Shko te menyja e sipërme Zgjidh > E njëjta > Plotëso ngjyra (ose FIll & Stroke nëse vepra jote e artit ka goditje ngjyrat).

Ka vetëm dy zona me të njëjtën ngjyrë portokalli në këtë vepër arti dhe do t'i shihni të dyja të zgjedhura.

Rekomandohet shumë të gruponi ngjyrën e zgjedhur.

Hapi 3: Kopjo ngjyrën e zgjedhur. Ju mund të përdorni shkurtoren e tastierës Command + C , ose Ctrl + C për përdoruesit e Windows.

Hapi 4: Shkoni te paneli Layers dhe krijoni një shtresë të re.

Hapi 5: Ngjitni ngjyrën e zgjedhur në shtresën e re dhe jepini një emër.

Përsëritni të njëjtat hapa për të krijuar një shtresë të re për ngjyrën tjetër portokalli dhe jeshile.

Pasi të keni ndarë ngjyrat në shtresa të ndryshme, mund të fshini shtresën origjinale 1,duke lënë vetëm shtresat me ngjyrat e veprës suaj artistike.

Hapi 6: Kombinoni veprat tuaja artistike. Kur kopjoni dhe ngjitni, pjesët e ngjyrave mund të mos ngjiten në vend të veprës origjinale të artit, kështu që mund t'ju duhet të rregulloni pozicionet përsëri.

Kjo është arsyeja pse unë rekomandoj të gruponi të njëjtën ngjyrë, do të jetë më e lehtë për ju të lëvizni ngjyrën (objektin) së bashku.

Kështu që ju i ndani ngjyrat në Adobe Illustrator .

Nëse dëshironi të ndryshoni modalitetin e ngjyrës në ngjyrën e njollosur, zgjidhni një ngjyrë, shkoni te paneli Swatches dhe klikoni butonin Swatch i ri .

Duhet të shfaqet një cilësim i ri Swatch dhe ju mund ta ndryshoni llojin e ngjyrës në Ngjyra me pika .

Mund t'i jepni një emër dhe klikoni OK . Emërtimi i ngjyrës do t'ju ndihmojë ta gjeni më lehtë në panelin Swatches.

Mund t'i kontrolloni dy herë ngjyrat tuaja në panelin e Pamjes paraprake të ndarjeve nga Dritarja > Pamja paraprake e ndarjeve . Dhe nëse kontrolloni kutinë Paraqitja e mbishkrimit , do të shihni ngjyrat e veprës suaj artistike.

Këshillë: Ngjyrat CMYK janë të mrekullueshme për printim, por ngjyrat Pantone janë edhe më të mira. Ju gjithashtu mund t'i konvertoni ngjyrat CMYK në ngjyrat Pantone 😉

Pyetjet e shpeshta

Më shumë pyetje rreth punës me ngjyrat në Adobe Illustrator? Shihni nëse mund të gjeni disa përgjigje më poshtë.

Si e përdorni një Zgjedhës të ngjyrave?

Zgjedhësi i ngjyrave në Adobe Illustrator përdoret për zgjedhjen e ngjyrave të mbushjes ose goditjes. Jumund të kalojë midis modeleve me ngjyra ose matjeve me ngjyra kur zgjidhni një ngjyrë.

Modaliteti i modeleve me ngjyra ju jep më shumë liri për të zgjedhur një ngjyrë ndërsa Swatches ju jep ide dhe opsione ngjyrash të gatshme për përdorim. Nëse keni një kod hex me ngjyra, mund ta futni gjithashtu direkt kodin.

Si i ndryshoni të gjitha një ngjyrë në Illustrator?

Së pari, do t'ju duhet të zgjidhni të gjitha me të njëjtën ngjyrë. Zgjidhni një ngjyrë mostër, shkoni te menyja e sipërme Zgjidh > E njëjta > Plotësoni ngjyrën (ose atribute të tjera në varësi të veprës suaj artistike). Gruponi ngjyrat dhe më pas zgjidhni një ngjyrë të re mbushje/stroke.

A duhet të përdor CMYK ose RGB në Illustrator?

Në fakt, duhet të përdorni të dy modalitetet e ngjyrave CMYK dhe RGB. Në varësi të projektit tuaj. Për shembull, RGB është më e mira për dizajnin dixhital dhe CMYK është më e mira për dizajnin e printimit . Zgjidhni në përputhje me rrethanat.

Cili është ndryshimi midis ngjyrës së pikës dhe ngjyrës së procesit në Illustrator?

Kapërceja e shpjegimit të mirëfilltë. Ngjyrat e pikave janë ngjyra specifike të parapërziera dhe ngjyrat e procesit përzihen së bashku katër ngjyra boje për të krijuar ngjyra të ndryshme. Për shembull, ngjyrat CMYK janë ngjyra të procesit dhe ngjyrat Pantone janë ngjyra pika.

Përfundim

Ideja themelore e ndarjes së ngjyrave në Adobe Illustrator është vendosja e ngjyrave të ndryshme në shtresa të ndryshme. Kur keni më shumë se një pjesë me të njëjtën ngjyrë, përdorni Zgjidh > I njëjti mjet dheështë e rëndësishme të gruponi ngjyrën.

Përsëri, unë rekomandoj ndryshimin e llojit të ngjyrës në ngjyrën me pika për printimin në ekran.

Më njoftoni nëse hasni ndonjë problem me ndarjen e ngjyrave në Adobe Illustrator.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.