Rishikimi i postës ajrore: Klienti më fleksibël i postës elektronike për Mac

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Airmail

Efektiviteti: Veçori të zbatuara mirë dhe personalizim Çmimi: 2,99 $ në muaj, ofron një provë falas Lehtësia e përdorimit: I gjerë veçoritë janë të lehta për t'u përdorur Mbështetje: Biseda në internet, FAQ dhe baza e njohurive

Përmbledhje

Megjithëse emaili ka ekzistuar për 50 vjet tani, ai mbetet një formë thelbësore komunikimi, veçanërisht për përdoruesit e biznesit. Për shkak se shumë prej nesh marrin kaq shumë email, gjetja e mjetit të duhur për t'u marrë me të gjitha është e rëndësishme.

Airmail e bën këtë në mënyrë efektive në disa mënyra. Ai ofron mundësinë për të personalizuar pamjet paraprake të postës elektronike dhe veprimet e rrëshqitjes, duke ju lejuar të punoni më shpejt nëpër kutinë tuaj hyrëse. Ai përfshin përgjigje të shpejta si biseda, duke ju lejuar të përgjigjeni më menjëherë. Dhe përfshin një sërë mjetesh automatizimi që do t'ju kursejnë kohë dhe përpjekje kur konfiguroni në mënyrë inteligjente.

Por forca reale e aplikacionit është përshtatshmëria e tij. Ju duhet të jeni në gjendje ta bëni postën ajrore të duket dhe të veproni pikërisht ashtu siç dëshironi. Kjo e kombinuar me shpejtësinë, stabilitetin dhe lehtësinë e përdorimit e bën atë një mjet të denjë për email për çdo përdorues Mac. Unë e rekomandoj atë.

Ajo që më pëlqen : Është i shpejtë. Duket bukur. Lehtë për t'u vendosur. Shumë i personalizueshëm.

Ajo që nuk më pëlqen : Dërgo te mund të jetë më fleksibël.

4.8 Merr postë ajrore

Çfarë është posta ajrore ?

Airmail është një aplikacion tërheqës, i përballueshëm, i lehtë për t'u përdorur dhe shumë i shpejtë i postës elektronike për Mac. Ndërfaqja e saj është e qetë dhenjë njoftim kur merrni një email nga një person i caktuar, ose me një fjalë të caktuar në temë. Ose mund të përdorni një rregull për të ruajtur automatikisht PDF-të e bashkangjitura dhe për të arkivuar emailet.

Veprimet janë një mënyrë tjetër për të manipuluar emailet tuaja. Menyja e Veprimit është e konfigurueshme dhe përfshin detyra të zakonshme si arkivimi, yllëzimi dhe shënimi si të lexuara, si dhe detyra më pak të zakonshme por të dobishme si bllokimi, kryerja dhe çregjistrimi.

Për një kohë reale -saver, ju mund të kombinoni një numër veprimesh në një Veprim i personalizuar . Këtu janë disa ide për frymëzim:

  • Shënoni një email me etiketën To Do të Airmail dhe shtojeni gjithashtu si detyrë në Things 3 ose OmniFocus.
  • Shënoni një email si Memo dhe gjithashtu yll, më pas vendos një lidhje me emailin në Bear dhe arkivoje emailin.
  • Shënoje dërguesin e një emaili si VIP dhe shto detajet e tij në aplikacionin e kontakteve të mia.

Ka shumë mënyra se si veprimet e personalizuara mund t'ju kursejnë kohë. Thjesht kërkoni kombinime të detyrave që shpesh kryeni së bashku në të njëjtin email për frymëzim.

Më në fund, mund ta zgjeroni më tej funksionalitetin e Airmail me përdorimin e shtojcave. Për shembull, shtojcat mund të lejojnë që Airmail të punojë me buletinet e MailChimp dhe Campaign Manager, ose të dërgojë fatura leximi. Dhe versioni më i fundit i Airmail mbështet të dyja Veprimet e shpejta të macOS Mojave dhe Shkurtoret të iOS.

Mendimi im personal : Nëse ju rregullisht kryejnëkombinime veprimesh në emailet tuaja, veçoritë e automatizimit të Airmail mund t'ju kursejnë vërtet kohë. Përpjekja që duhet për të vendosur disa rregulla dhe veprime të personalizuara do të rikthehet shumëfish në produktivitetin e fituar. Veprimet e shpejta dhe shkurtoret do t'ju lejojnë ta integroni aplikacionin më nga afër në sistemet operative më të fundit Mac dhe iOS.

Arsyet prapa vlerësimeve të mia

Efektiviteti: 5/5

E kam gjetur Airmail të shpejtë, të përgjegjshëm dhe të qëndrueshëm. Ai ofron më shumë veçori dhe personalizim sesa aplikacione të ngjashme, duke ruajtur një pamje moderne dhe rrjedhë pune. Sipas mendimit tim, ky aplikacion ka balancën më të mirë të veçorive dhe lehtësinë e përdorimit për shumicën e përdoruesve të Mac.

Çmimi: 4.5/5

Megjithëse alternativa si Apple Mail dhe Spark janë falas, 9,99 dollarë është një çmim i drejtë për t'u paguar për përfitimet që ofron aplikacioni. Për një shtesë prej 4,99 dollarësh, mund ta keni edhe në iPhone, iPad dhe Apple Watch, kështu që mund të përdorni të njëjtin mjet për të hyrë në emailin tuaj kudo.

Lehtësia e përdorimit: 4.5/5

Unë do t'i jepja Spark avantazhin në lehtësinë e përdorimit, por Airmail nuk është shumë prapa. Kjo është mbresëlënëse duke pasur parasysh funksionalitetin shtesë që ofron aplikacioni. Por kini parasysh se ka shumë në Airmail që mund të rregullohen dhe sapo të filloni, mund ta keni të vështirë të ndaloni!

Mbështetje: 5/5

Mbështetja e drejtpërdrejtë është e disponueshme drejtpërdrejt nga faqja e internetit e zhvilluesit. Një FAQ dhe bazë njohurish e detajuar, e kërkueshmesigurohen. Nuk mund të komentoj për përgjegjshmërinë e ekipit mbështetës, pasi nuk kam pasur arsye për t'i kontaktuar ata gjatë përdorimit të aplikacionit ose kur shkruaj këtë rishikim.

Alternativat ndaj postës ajrore

  • Apple Mail : Apple Mail vjen i parainstaluar me macOS dhe iOS dhe është një klient i shkëlqyer emaili. Nuk është aq i personalizueshëm sa Airmail, ose nuk luan mirë me aplikacione të tjera, por është klienti i postës elektronike i zgjedhur për shumë përdorues të Apple.
  • Spark : Readdle's Spark Mail është një alternativë e shkëlqyer falas në postën ajrore. Është një aplikacion më pak kompleks me një ndërfaqe të thjeshtuar dhe inteligjencë të integruar. Ai ndan disa nga funksionet e Airmail, duke përfshirë shtyrjen e emaileve dhe integrimin me aplikacione të tjera.
  • Outlook : Outlook është një zgjedhje e shkëlqyer nëse punoni brenda një ekosistemi të Microsoft. Ai është i përfshirë me një abonim të Office 365 dhe është i integruar mirë me paketën e Microsoft Office.
  • MailMate : MailMate është një klient email i bazuar në tekst, i përqendruar në tastierë, i krijuar për përdoruesit e fuqishëm. Ndërsa nuk ka pamjen e mirë të Airmail, ai krenohet edhe me më shumë veçori. Për shembull, kutitë postare inteligjente të aplikacionit mund të përdorin grupe shumë komplekse rregullash.

Shikoni përmbledhjen tonë të klientit më të mirë të emailit Mac për një përmbledhje gjithëpërfshirëse të këtyre alternativave dhe më shumë.

Përfundim

Sipas përshkrimit në Mac App Store, Airmail është "projektuar me performancë dhe ndërveprim intuitivnë mend". A ka sukses? A është klienti më i shpejtë dhe më i lehtë i emailit për Mac? Apo grupi i tij i gjerë i veçorive e bën atë të ndërlikuar për t'u përdorur?

Airmail është sigurisht i shpejtë dhe i përgjegjshëm, edhe në iMac-in tim pothuajse dhjetë-vjeçar, dhe gjithashtu duket i shkëlqyeshëm. Aplikacioni duket modern dhe tërheqës dhe më pëlqen modaliteti i tij i ri i errët i krijuar për macOS.

Airmail është shumë i personalizueshëm. Ndërsa mund ta gjeni të dobishëm jashtë kutisë, do të përfitoni sa më shumë nga aplikacioni nëse kaloni kohë duke e modifikuar atë. Me kalimin e kohës do të zbuloni mënyra të reja se si mund ta përdorni aplikacionin dhe t'i kurseni vetes kohë dhe përpjekje. Nuk është falas si disa nga konkurrenca e tij, por më duket se ia vlen më shumë se sa çmimi.

moderne dhe nuk ju pengon.

Llogaritë e reja të emailit janë të lehta për t'u konfiguruar dhe pamja e pastër e saj i dha atij një çmim Apple Design në 2017. Ka shumë për të dashur për këtë aplikacion. Nuk është aspak një i sapoardhur dhe u lëshua në vitin 2013.

A është Airmail falas?

Aplikacioni nuk është falas, por është shumë i arsyeshëm—9,99 dollarë nga Mac App Store . Një aplikacion universal iOS është gjithashtu i disponueshëm për 4,99 dollarë, i cili funksionon në iPhone, iPad dhe Apple Watch.

A është Airmail i sigurt?

Po, është i sigurt për t'u përdorur. Unë kam përdorur Airmail në MacBook Air tim dhe iMac të vjetër. Një skanim duke përdorur Bitdefender nuk gjeti viruse ose kode me qëllim të keq.

Dhe ekipi i zhvillimit duket i përkushtuar për ta mbajtur atë të sigurt. Në gusht 2018, VerSpite zbuloi një cenueshmëri në Airmail që mund t'i lejojë sulmuesit të vjedhin skedarë thjesht duke ju dërguar një email. Ekipi iu përgjigj shumë shpejt lajmeve dhe lëshoi ​​një rregullim brenda disa ditësh (siç raportohet nga The Verge). Është fantastike të shohësh se ekipi Airmail e ka bërë sigurinë tonë prioritet.

A është Airmail për Windows?

Airmail është i disponueshëm për Mac dhe iOS, por jo për Windows. Ndërsa një version i Windows kërkohet nga shumë njerëz, nuk ka asnjë tregues që është planifikuar.

Ne ju rekomandojmë të gjeni një alternativë dhe ju drejtoj te përmbledhja jonë e klientëve më të mirë të emailit për Windows dhe Mailbird është i preferuari ynë.

A është Airmail më i mirë se Apple Mail?

Posta ajrore ështëmë i shpejtë dhe më i qëndrueshëm se Apple Mail. Është më e lehtë për t'u konfiguruar, kryen kërkime më shpejt, trajton më mirë llogaritë e Gmail, integrohet me më shumë aplikacione dhe shërbime dhe është më i konfigurueshëm. Ai gjithashtu ofron më shumë veçori, duke përfshirë aftësinë për të shtyrë një email dhe për ta trajtuar atë si një detyrë ose një shënim.

Apple Mail vjen falas me macOS dhe iOS dhe është klienti më i zakonshëm i postës elektronike në mesin e përdoruesve të Apple. Pse do të shqetësoheni me Airmail kur tashmë keni një klient të mirë e-mail në kompjuterin tuaj? Ka disa arsye të rëndësishme, veçanërisht nëse ju pëlqen të personalizoni aplikacionet tuaja.

Nëse ndonjë prej tyre ju tërheq, lexoni më tej. Në seksionin tjetër, ne do të përshkruajmë veçoritë e Airmail.

Pse më besoni mua për këtë rishikim

Emri im është Adrian dhe emaili ka qenë një pjesë e rregullt e jetës sime që nga vitet '90. Ndonjëherë më është dashur të përballem me qindra emaile në ditë dhe kam përdorur një numër të madh klientësh emaili për të kryer punën.

Në ditët e para, përdora Microsoft Outlook, Netscape Mail, Opera Postë dhe më shumë. Unë u hodha në grupin e Gmail herët dhe më pëlqeu ndërfaqja e tij e thjeshtë dhe kërkimi i shpejtë.

Vitet e fundit kam përdorur klientë më modernë të email-it që fokusohen në minimalizmin dhe rrjedhën e punës të përpunimit të kutive hyrëse të tejmbushura. Kam përdorur Sparrow për një kohë të gjatë dhe u transferova në Airmail në 2013 kur Sparrow u ndërpre.

Më duket një ndeshje e mirë për nevojat e mia—dhe akoma më shumë tani kanjë version iOS. Unë e vlerësoj rrjedhën e qetë të punës dhe përshtatshmërinë e aplikacionit. Muajt ​​e fundit kam përdorur gjithashtu Spark mjaft gjerësisht dhe e shoh atë një alternativë të mirë, duke ofruar funksione të shkëlqyera të rrjedhës së punës dhe lehtësinë e përdorimit, megjithëse me më pak opsione nën kapuç.

A është posta ajrore një ndeshje e mirë për edhe ti? Me shumë mundësi. Në këtë rishikim të postës ajrore, unë do të eksploroj veçoritë e aplikacionit në mënyrë që të vendosni vetë.

Rishikim i detajuar i postës ajrore

Shumë prej nesh marrin shumë emaile dhe Posta ajrore mund të ndihmojë ju i punoni të gjitha më shpejt dhe në mënyrë më efektive. Ai ofron veçori që ju lejojnë të punoni në kutinë tuaj hyrëse më shpejt dhe me inteligjencë, dhe të përgjigjeni po aq menjëherë sa një aplikacion bisede. Unë do t'i rendis veçoritë e tij kryesore në gjashtë seksionet vijuese, duke eksploruar atë që ofron aplikacioni dhe duke ndarë pikëpamjen time personale.

1. Posta ajrore është e lehtë për t'u konfiguruar

Sepse ju blini postën ajrore nga Mac dhe iOS App Stores, instalimi është i lehtë. Kështu është shtimi i një llogarie emaili, i cili zakonisht kërkon vetëm disa hapa të thjeshtë. Posta ajrore mund të konfigurojë cilësimet e shumë ofruesve të njohur të postës elektronike (duke përfshirë Google, Yahoo dhe Outlook) me shumë pak të dhëna nga ju.

Mendimi im personal : Shumë klientë email tani bëjnë konfigurimi i llogarive tuaja më lehtë se kurrë, dhe Airmail nuk bën përjashtim. Në më shumë raste, do të duhen vetëm një minutë ose dy, dhe gjithçka që duhet të dini është adresa juaj e emailit dhefjalëkalimi.

2. Ndërfaqja e postës ajrore mund të personalizohet shumë

Airmail është shumë i personalizueshëm dhe mund të bëhet që të duket dhe të funksionojë pothuajse në çdo mënyrë që ju pëlqen. Tani ai mbështet modalitetin e errët të Mojave dhe kalon automatikisht.

Aplikacioni duket tërheqës dhe si parazgjedhje i ngjan shumë klientëve të tjerë të postës elektronike, siç do të vini re në pamjet e mësipërme. Por nuk duhet të qëndrojë kështu. Shiritat anësor mund të fshihen për ta bërë ndërfaqen sa më minimale të jetë e mundur dhe mund të shfaqen ose të fshihen shpejt duke klikuar një ikonë të shiritit të menysë.

Numri i rreshtave të shfaqur në pamjen paraprake të mesazheve mund të rregullohet në mënyrë që ju mund të ketë një ide të mirë të përmbajtjes pa pasur nevojë të hapë emailin. Veprimet e rrëshqitjes mund të personalizohen për t'ju lejuar të kaloni nëpër kutinë tuaj hyrëse sa më shpejt që të jetë e mundur.

Opsionet e tjera të ndërfaqes përfshijnë një kuti hyrëse të unifikuar, dosje inteligjente, përgjigje të shpejtë, përdorimin e Markdown kur hartoni emaile dhe aftësinë për të grisni me kujdes njoftimet që jep. Ofrohet një gamë e gjerë preferencash për pamjen.

Temat dhe shtojcat lejojnë personalizim edhe më tej. Pasi ta keni parë dhe funksionuar siç duhet, cilësimet tuaja sinkronizohen automatikisht me Mac-ët dhe pajisjet tuaja të tjera përmes iCloud. Ky është një kursim i vërtetë i kohës.

Mendimi im personal : Aftësia për të personalizuar postën ajrore kaq plotësisht është veçoria e saj fituese. Pavarësisht se cilat janë preferencat tuaja, ju duhet të jeni në gjendjepër ta bërë postën ajrore të duket dhe të funksionojë ashtu siç ju pëlqen.

3. Posta ajrore ju lejon të zgjidhni kur të lexoni dhe dërgoni email

Nëse dëshironi ta mbani bosh kutinë tuaj hyrëse, por keni marrë një email me të cilin nuk mund të përballeni deri në fundjavë, Airmail ju lejon ta shtyni atë. Email-i do të zhduket nga kutia juaj hyrëse, më pas do të kthehet në ditën që ju specifikoni.

Në këtë mënyrë kutia juaj hyrëse nuk është e mbushur me mesazhe me të cilat nuk mund t'i trajtoni, duke ju shpërqendruar nga ato që mundeni në të vërtetë punoni sot.

Opsionet e shtyrjes përfshijnë më vonë sot, nesër, këtë mbrëmje, këtë fundjavë dhe javën tjetër. Ju mund të personalizoni saktësisht kohëzgjatjen e postës ajrore që do t'i shtyjë mesazhet tuaja për secilën prej tyre.

Ju gjithashtu mund të shtyni dërgimin e një emaili. Nëse jeni duke punuar vonë natën, mund të preferoni që mesazhi të dërgohet gjatë orarit të punës. Në fund të fundit, ju nuk dëshironi të vendosni një pritje që do të qëndroni deri në mesnatë çdo natë duke iu përgjigjur emaileve.

Thjesht klikoni ikonën Dërgo më vonë dhe vendosni se kur do të dërgohet posta ajrore atë. Kompjuteri juaj do të duhet të jetë i ndezur në atë kohë (me postën ajrore në punë) që kjo të funksionojë.

Më në fund, mund të konfiguroni postën ajrore për t'ju dhënë mundësinë për të zhbërë një dërgim. Por ju duhet të jeni të shpejtë—keni vetëm pesë ose dhjetë sekonda për të ndryshuar mendje!

Mendimi im personal : Me pajisjet celulare dhe internetin kudo, ne kemi mundësinë për të hyrë në email çdo kohë dhe çdo vend. Karakteristikat e "Snooze and Send Later" të "Airmail".e bëjnë më të lehtë dërgimin dhe trajtimin e email-eve kur ju përshtatet.

4. Posta ajrore ju lejon t'i trajtoni emailet si detyra

Airmail ka një menaxher të thjeshtë detyrash të integruar që ju ndihmon të mbani gjurmët e postës elektronike që ju duhet të veproni ose referoni në të ardhmen. Ai e bën këtë duke ju lejuar të etiketoni disa nga emailet tuaja me Për të bërë , Memo ose U krye , duke i grupuar ato së bashku në shiritin anësor. Këto etiketa të menaxhimit të detyrave veprojnë si etiketa, por në fakt janë dosje të cilave u jepet trajtim i veçantë.

Nëse një email përmban një detyrë që duhet të përfundoni, thjesht shënojeni atë Për të bërë . Të gjitha emailet që kërkojnë veprimin tuaj do të grupohen së bashku. Pasi të përfundoni detyrën, zhvendoseni atë te U krye .

Çdo email që përmban material referues të dobishëm mund të shënohet Memo . Kjo do të krijojë një bibliotekë referimi të kërkueshme brenda Airmail. Këto emaile mund të përmbajnë detajet e kontaktit të klientit, detajet e hyrjes në shërbimet tuaja në internet ose politikën e kompanisë. Posta ajrore do ta bëjë më të lehtë gjetjen e tyre në të ardhmen.

Nëse nuk preferoni të përdorni klientin tuaj të postës elektronike si menaxher detyrash, Airmail integrohet me mjaft aplikacione produktiviteti, të cilat do t'i prekim në më shumë detaje në seksionin vijues. Pra, në vend të kësaj, ju mund të dërgoni një email te OmniFocus, Things ose Reminders dhe të gjurmoni detyrën atje.

Mendimi im personal : Ne marrim kaq shumë emaile, është e lehtë për të rëndësishmet të rrëshqas nëpër të çara. Juveçanërisht nuk doni të humbisni gjurmët e emaileve që kërkojnë nga ju të bëni diçka, ose emailet me informacione kritike për të cilat keni nevojë për qasje në të ardhmen. Veçoritë e menaxhimit të detyrave të Airmail janë një ndihmë e vërtetë për këtë.

5. Posta ajrore integrohet me një gamë të gjerë aplikacionesh dhe shërbimesh

Apple Mail është një ishull. Nuk integrohet mirë me aplikacionet dhe shërbimet e tjera, madje as përmes ndërfaqes së vetë Apple Share Sheet. Kjo është në rregull nëse doni të menaxhoni emailet tuaja vetëm brenda aplikacionit, por kjo më ka frustruar gjithmonë.

Në të kundërt, posta ajrore është shumë e integruar, duke ju lejuar të dërgoni emailet tuaja në aplikacionin tuaj të shënimeve, në listën e detyrave , kalendar dhe më shumë. Kjo është me të vërtetë e dobishme, megjithëse nuk zbatohet gjithmonë ashtu siç do të dëshiroja.

Menyja "Dërgo për" mund të aksesohet nga menyja "klikoni me të djathtën" ose duke shtypur Z kur zgjidhet një email.

Për shembull, unë mund të shtoj një email në një nga kalendarët e mi. Email-i shtohet në datën dhe orën që ju është dërguar emaili.

Nëse dëshironi që të ketë një datë ose orë të ndryshme, duhet ta modifikoni takimin në aplikacionin "Kalendari" . Unë do të preferoja që të më jepej kjo zgjedhje në Airmail.

Mund të dërgoj gjithashtu një email te Bear, aplikacioni im i shënimeve. Përsëri, dëshiroj që të ofrohen më shumë opsione. Shënimi në Bear përmban vetëm një lidhje me emailin, kur unë do të preferoja që teksti i plotë i emailit të vendoset në shënim.

Ose mund të shtoj një email që kërkonveprim për gjërat, menaxheri im i listës së detyrave. Këtë herë shfaqet një dritare kërcyese nga Things që më lejon të ndryshoj titullin e detyrës dhe vendin ku është ruajtur. Një lidhje me emailin është përfshirë në shënime.

Disponohen mjaft integrime të tjera. Ato nuk mund të konfigurohen, kështu që në varësi të faktit nëse veprimi i ofruar është ai që dëshironi, mund t'i gjeni ose jo të dobishme.

Mendimi im personal : Nëse jeni të frustruar që Apple Mail nuk ju ofron një mënyrë të thjeshtë për të zhvendosur informacionin në email në aplikacione të tjera, Airmail mund të jetë një ëndërr e realizuar. Ka integrim me një numër të madh aplikacionesh të tjera, por mënyra se si integrohet mund të mos ju përshtatet gjithmonë.

6. Ju mund të automatizoni postën ajrore për të kursyer kohë dhe përpjekje

Nëse posta ajrore nuk ju përshtatet bëni diçka që ju nevojitet jashtë kutisë, mund të jeni në gjendje ta realizoni duke përdorur mjetet e automatizimit të aplikacionit. Ose nëse bëni rregullisht diçka që kërkon një numër hapash, mund të jeni në gjendje të kurseni kohë duke i kombinuar ato hapa në një veprim të vetëm.

Një mënyrë për t'i bërë gjërat të ndodhin automatikisht është duke krijuar Rregullat . Këto veprime shkaktojnë që ju mund të kryeni në email në një skenar "nëse ... atëherë". Këta aktivizues mund të funksionojnë në postën hyrëse ose dalëse dhe mund të kufizohen në një llogari të vetme emaili nëse dëshironi. Ju mund të përcaktoni kushte të shumta (ku të gjitha ose ndonjë duhet të jetë e vërtetë), si dhe veprime të shumta.

Mund të përdorni rregulla për të treguar

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.