Rishikimi i ExpressVPN: A është akoma më i miri në 2022?

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

ExpressVPN

Efektiviteti: Është privat dhe i sigurt bazuar në testet tona Çmimi: 12,95$/muaj ose 99,95$/vit Lehtësia e përdorimit: Mbështetje:

Përmbledhje

ExpressVPN pretendon se është "fanatik për privatësinë dhe sigurinë tuaj" dhe praktikat dhe veçoritë e tyre e mbështesin atë pretendim. Për rreth 100 dollarë në vit mund të jesh i sigurt dhe anonim në internet dhe të qasesh në përmbajtje që normalisht nuk do të ishin të disponueshme për ty.

Shpejtësia e shkarkimit nga serverët është mjaft e shpejtë, por nuk rivalizon disa shërbime të tjera VPN dhe kjo mund të bëni një sërë përpjekjesh përpara se të gjeni një server në gjendje të transmetojë nga Netflix.

Nëse kjo tingëllon si vlerë e mirë, hidhini një hap. Garancia 30-ditore e kompanisë për kthimin e parave duhet t'ju japë paqe mendore. Po ashtu edhe produkti - është si të notosh i sigurt brenda një kafazi peshkaqeni.

Ajo që më pëlqen : Lehtë për t'u përdorur. Privatësi e shkëlqyer. Serverë në 94 vende. Shpejtësi mjaft e shpejtë shkarkimi.

Ajo që nuk më pëlqen : Pak e kushtueshme. Disa serverë janë të ngadaltë. Shkalla e suksesit 33% për t'u lidhur me Netflix. Nuk ka bllokues reklamash.

4.5 Merrni ExpressVPN

Pse më besoni mua për këtë rishikim të ExpressVPN

Unë jam Adrian Try dhe kam përdorur kompjuterë që nga vitet '80 dhe internet që nga vitet '90. Unë kam punuar shumë në IT dhe kam ofruar mbështetje teknike si personalisht ashtu edhe përmes telefonit, kam ngritur dhe menaxhuar rrjetet e zyrave dhe kam mbajtur rrjetin tonë të shtëpisë të sigurt për gjashtë fëmijët tanë. Duke qëndruar të sigurtAustrali (Brisbane) NR

 • 2019-04-25 2:07 pm Australia (Sydney) JO
 • 2019-04-25 2:08 pm Australia (Melburn) JO
 • 25-04-2019 2:10 pasdite Australi (Perth) JO
 • 2019-04-25 2:10 pasdite Australi (Sydney 3) JO
 • 2019-04-25 2:11 pm Australi (Sydney 2) JO
 • 2019-04-25 2:13 pm MB (Docklands) PO
 • 2019-04-25 14:15 MB (London Lindore) PO
 • Isha më i suksesshëm në lidhjen me BBC. Pas dy përpjekjeve të mësipërme, provova edhe dy herë të tjera:

  • 2019-04-25 2:14 pm MB (Docklands) PO
  • 2019-04-25 2:16 pm MB (Londra Lindore) PO

  Në total, këto janë tre lidhje të suksesshme nga katër, një përqindje suksesi 75%.

  ExpressVPN ofron tunelimin e ndarë, i cili më lejon të zgjedh cilin internet trafiku kalon përmes VPN, dhe cili jo. Kjo do të ishte e dobishme, për shembull, nëse serveri më i shpejtë nuk mund të hynte në Netflix. Mund të aksesoja shfaqjet lokale të Netflix përmes lidhjes sime normale të internetit dhe gjithçka tjetër përmes VPN-së së sigurt.

  Tuneli i ndarjes së VPN-së ju lejon të drejtoni një pjesë të trafikut të pajisjes tuaj përmes një VPN ndërsa lejon që pushoni akses direkt në internet.

  Sigurohuni që të shikoni Udhëzuesin Sportiv ExpressVPN nëse dëshironi të përdorni shërbimin për të vazhduar me transmetimet sportive në vende të tjera.

  Dhe së fundi, Përmbajtja e transmetimit nuk është përfitimi i vetëm i të pasurit një adresë IP nga një vend tjetër. Linja ajrore e lirëbiletat janë një tjetër. Qendrat e rezervimit dhe linjat ajrore ofrojnë çmime të ndryshme në vende të ndryshme, kështu që përdorni ExpressVPN për të gjetur ofertën më të mirë.

  Mendimi im personal: ExpressVPN mund ta bëjë të duket sikur jeni në ndonjë nga 94 vende në mbarë botën. Ju mund ta përdorni atë për të transmetuar përmbajtje që mund të bllokohen në vendin tuaj, por vetëm nëse ofruesi nuk e identifikon adresën tuaj IP se vjen nga një VPN. Ndërsa ExpressVPN pati rezultate të shkëlqyera duke u lidhur me BBC-në, unë pata më shumë dështime sesa suksese në transmetimin e përmbajtjes nga Netflix.

  Arsyet prapa vlerësimeve të mia të ExpressVPN

  Efektiviteti: 4/5

  ExpressVPN është shërbimi më i mirë VPN që kam provuar. Kjo ju lejon të hyni në internet në mënyrë private dhe të sigurt, dhe ata kanë praktikat më të mira të privatësisë dhe sigurisë që kam parë. Serverët janë mjaft të shpejtë (megjithëse nuk i pashë shpejtësitë e përmendura nga rishikuesit e tjerë) dhe janë në 94 vende. Megjithatë, nëse doni të transmetoni përmbajtje nga Netflix, përgatituni të provoni një numër serverësh përpara se të keni sukses.

  Çmimi: 4/5

  Abonimi mujor i ExpressVPN nuk është Nuk është i lirë, por krahasohet mirë me shërbime të ngjashme. Ka një zbritje të konsiderueshme nëse paguani 12 muaj përpara.

  Lehtësia e përdorimit: 5/5

  ExpressVPN është e lehtë për t'u konfiguruar dhe e lehtë për t'u përdorur. Ju përdorni një ndërprerës të thjeshtë për të aktivizuar dhe çaktivizuar shërbimin, dhe një ndërprerës vrasës konfigurohet si parazgjedhje. Zgjedhja e një serveri ështënjë çështje e zgjedhjes nga një listë, dhe ato grupohen në mënyrë të përshtatshme sipas vendndodhjes. Veçoritë shtesë aksesohen përmes panelit të Preferencave.

  Mbështetje: 5/5

  Faqja e mbështetjes së ExpressVPN është e shtruar mirë, me tre kategori kryesore: "Udhëzues për zgjidhjen e problemeve" , “Flisni me një njeri” dhe “Konfiguro ExpressVPN”. Ekziston një bazë njohurish e plotë dhe e kërkueshme. Mbështetja mund të kontaktohet përmes bisedës live 24 orë në ditë, si dhe me email ose një sistem biletash. Asnjë mbështetje telefonike nuk ofrohet. Ofrohet një garanci për kthimin e parave "pa pyetje".

  Alternativat ndaj ExpressVPN

  NordVPN është një tjetër zgjidhje e shkëlqyer VPN që përdor një ndërfaqe të bazuar në hartë kur lidhet me serverët. Lexoni më shumë nga rishikimi ynë i thelluar i NordVPN ose ky krahasim kokë më kokë: ExpressVPN vs NordVPN.

  Astrill VPN është një zgjidhje VPN e lehtë për t'u konfiguruar me shpejtësi mjaft të shpejtë. Lexo më shumë nga rishikimi ynë i Astrill VPN.

  Avast SecureLine VPN është i lehtë për t'u konfiguruar dhe i lehtë për t'u përdorur, përmban shumicën e veçorive të VPN që ju nevojiten dhe në përvojën time mund të hyjë në Netflix por jo iPlayer i BBC-së. Lexo më shumë nga rishikimi ynë i SecureLine VPN.

  Përfundim

  Ne jemi të rrethuar nga kërcënime. Krimi kibernetik. Vjedhjet e identitetit. Sulmet njeri në mes. Ndjekja e reklamave. Monitorimi i NSA. Censura online. Shfletimi në internet mund të ndihet si duke notuar me peshkaqenë. Nëse do të më duhej, do të notoja në një kafaz.

  ExpressVPN është një kafaz peshkaqenësh për internetin. Është e lehtë për t'u vendosur dhe përdorur dhe kombinon fuqinë dhe përdorshmërinë më mirë se konkurrentët e saj. Aplikacionet janë të disponueshme për Windows, Mac, Android, iOS, Linux dhe ruterin tuaj, si dhe shtesat e shfletuesit janë gjithashtu të disponueshme. Kushton 12,95 dollarë/muaj, 59,95 dollarë/6 muaj ose 99,95 dollarë/vit, dhe një abonim mbulon tre pajisje. Kjo nuk është e lirë dhe nuk mund ta provoni falas, por ofrohet një garanci 30-ditore e kthimit të parave "pa pyetje".

  VPN-të nuk janë perfekte dhe nuk ka asnjë mënyrë për të garantuar plotësisht privatësinë në internet. Por ata janë një linjë e parë e mirë mbrojtjeje kundër atyre që duan të gjurmojnë sjelljen tuaj në internet dhe të spiunojnë të dhënat tuaja.

  Merrni ExpressVPN Tani

  Pra, si ju pëlqen kjo Rishikimi i ExpressVPN? Lini një koment dhe na tregoni.

  kur në linjë kërkon qëndrimin e duhur dhe mjetet e duhura.

  VPN-të ofrojnë një mbrojtje të mirë të parë kur lidhen me internetin. Unë kam instaluar, testuar dhe rishikuar një numër programesh VPN dhe kam kontrolluar rezultatet e testimit të plotë të industrisë në internet. Unë u pajtova në ExpressVPN dhe e instalova në iMac-in tim.

  Rishikim i detajuar i ExpressVPN

  Express VPN ka të bëjë me mbrojtjen e privatësisë dhe sigurisë tuaj në internet, dhe unë do t'i rendis veçoritë e tij në katër të mëposhtmet seksionet. Në çdo nënseksion, unë do të eksploroj se çfarë ofron aplikacioni dhe më pas do të ndaj mendimin tim personal.

  1. Privatësia përmes Anonimitetit në internet

  A ndiheni sikur jeni duke u vëzhguar? Pasi të jeni lidhur me internetin, jeni më të dukshëm sesa mund ta kuptoni. Adresa juaj IP dhe informacioni i sistemit dërgohen së bashku me secilën paketë ndërsa lidheni me faqet e internetit dhe dërgoni dhe merrni të dhëna. Çfarë do të thotë kjo?

  • Ofruesi juaj i shërbimit të internetit e njeh (dhe regjistron) çdo faqe interneti që vizitoni. Ata madje mund t'ua shesin këto regjistra (të anonimizuar) palëve të treta.
  • Çdo faqe interneti që vizitoni mund të shohë adresën tuaj IP dhe informacionin e sistemit dhe ka shumë të ngjarë t'i mbledhë ato informacione.
  • Reklamuesit ndjekin dhe regjistrojnë faqet e internetit që vizitoni në mënyrë që ato t'ju ofrojnë reklama më të përshtatshme. Kështu bën edhe Facebook, edhe nëse nuk keni arritur në ato faqe interneti përmes lidhjeve në Facebook.
  • Kur jeni në punë, punëdhënësi juaj mund të regjistrojë se cilat sajte vizitonidhe kur.
  • Qeveritë dhe hakerat mund të spiunojnë lidhjet tuaja dhe të regjistrojnë të dhënat që po transmetoni dhe merrni.

  Një VPN mund të ndalojë vëmendjen e padëshiruar duke ju bërë anonim . Në vend të adresës suaj IP, trafiku juaj në internet do të identifikohet nga rrjeti me të cilin jeni lidhur. Të gjithë të tjerët të lidhur me atë server ndajnë të njëjtën adresë IP, kështu që ju humbni në turmë. Ju jeni duke fshehur efektivisht identitetin tuaj pas rrjetit dhe jeni bërë të pagjurmueshëm. Të paktën në teori.

  Tani ofruesi juaj i shërbimit nuk e ka idenë se çfarë bëni ju, dhe vendndodhja dhe identiteti juaj i vërtetë fshihen nga reklamuesit, hakerat dhe NSA. Por jo ofruesi juaj VPN.

  Kjo e bën zgjedhjen e VPN-së së duhur një vendim të rëndësishëm. Ju duhet një ofrues që kujdeset për privatësinë tuaj po aq sa ju. Kontrolloni politikën e tyre të privatësisë. A mbajnë regjistrat e faqeve që vizitoni? A kanë ata një histori të shitjes së informacionit palëve të treta, apo dorëzimit të tyre te zbatimi i ligjit?

  Slogani i ExpressVPN është, "Ne jemi fanatikë për privatësinë dhe sigurinë tuaj." Kjo tingëllon premtuese. Ata kanë një "politikë pa regjistra" të shprehur qartë në faqen e tyre të internetit.

  Ashtu si VPN-të e tjera, ata mbajnë regjistrat e lidhjeve të llogarisë suaj të përdoruesit (por jo adresën IP), datën (por jo kohën) e lidhjes, dhe serveri i përdorur. I vetmi informacion personal që ata mbajnë për ju është një adresë emaili dhe për shkak se jumund të paguajnë me Bitcoin, transaksionet financiare nuk do të vijnë as tek ju. Nëse paguani me ndonjë metodë tjetër, ata nuk e ruajnë atë informacion faturimi, por banka juaj e ruan.

  Ata duket se marrin më shumë masa paraprake sigurie se VPN-të e tjera. Por sa efektiv është në të vërtetë?

  Disa vite më parë, autoritetet kapën një server ExpressVPN në Turqi në një përpjekje për të zbuluar informacione në lidhje me vrasjen e një diplomati. Çfarë zbuluan ata? Asgjë.

  ExpressVPN bëri një deklaratë zyrtare në lidhje me konfiskimin: “Siç u thamë autoriteteve turke në janar 2017, ExpressVPN nuk ka dhe nuk ka poseduar asnjëherë ndonjë regjistër të lidhjes së klientit që do të na mundësonte të dinim se cili klient ishte duke përdorur IP-të specifike të cituara nga hetuesit. Për më tepër, ne nuk ishim në gjendje të shihnim se cilët klientë kishin akses në Gmail ose Facebook gjatë kohës në fjalë, pasi ne nuk mbajmë regjistrat e aktiviteteve. Ne besojmë se konfiskimi dhe inspektimi i serverit VPN në fjalë nga hetuesit konfirmoi këto pika.”

  Në deklaratë, ata gjithashtu shpjeguan se ata janë të vendosur në Ishujt e Virgjër Britanikë, një “juridiksion në det të hapur. me legjislacion të fortë për privatësinë dhe pa kërkesa për ruajtjen e të dhënave.” Për të mbrojtur më tej privatësinë tuaj, ata përdorin serverin e tyre DNS.

  Dhe si Astrill VPN, ata mbështesin TOR (“The Onion Router”) për anonimitetin përfundimtar.

  Mendimi im personal: Askush nuk mund të garantojëanonimiteti i përsosur në internet, por softueri VPN është një hap i parë i shkëlqyeshëm. ExpressVPN shkon më tej se shumë ofrues të VPN duke ruajtur asnjë informacion personal, duke lejuar pagesën me Bitcoin dhe duke mbështetur TOR. Nëse privatësia është prioriteti juaj, ExpressVPN është një zgjedhje e mirë.

  2. Siguria përmes Kriptimit të Fortë

  Siguria e internetit është gjithmonë një shqetësim i rëndësishëm, veçanërisht nëse jeni në një rrjet publik me valë, të themi në një kafene.

  • Çdokush në të njëjtin rrjet mund të përdorë softuerin e nuhatjes së paketave për të përgjuar dhe regjistruar të dhënat e dërguara midis jush dhe ruterit.
  • Ata gjithashtu mund t'ju ridrejtojnë te false sajte ku mund të vjedhin fjalëkalimet dhe llogaritë tuaja.
  • Dikush mund të krijojë një pikë të rreme hotspot që duket sikur i përket kafenesë dhe ju mund të përfundoni duke i dërguar të dhënat tuaja direkt te një haker.

  VPN-të mund të mbrohen nga ky lloj sulmi duke krijuar një tunel të sigurt dhe të koduar midis kompjuterit tuaj dhe serverit VPN. ExpressVPN përdor kriptim të fortë dhe ju lejon të zgjidhni midis një sërë protokollesh kriptimi. Si parazgjedhje, ata zgjedhin protokollin më të mirë për ju.

  Mundni hakerat dhe spiunët me enkriptimin dhe mbrojtjen e rrjedhjeve më të mira në klasë.

  Kostoja e kësaj sigurie është shpejtësia. Së pari, drejtimi i trafikut tuaj përmes serverit tuaj VPN është më i ngadalshëm sesa qasja direkt në internet, veçanërisht nëse ai server është në anën tjetër të botës. Dhe duke shtuarenkriptimi e ngadalëson atë pak më shumë. Disa VPN mund të jenë pak të ngadalta, por ExpressVPN nuk e ka atë reputacion. Është edhe në emrin… "Express".

  Kështu që doja ta testoja atë reputacion duke kryer një sërë testesh shpejtësie. Testi i parë që bëra ishte përpara se të aktivizoja ExpressVPN.

  Më pas lidha serverin më të afërt të ExpressVPN me mua dhe testova përsëri. Kam arritur një shpejtësi që është rreth 50% shpejtësia ime e pambrojtur. Jo keq, por jo aq i mirë sa prisja.

  Më pas, u lidha me një nga serverët e SHBA dhe arrita një shpejtësi të ngjashme.

  Dhe bëra e njëjta gjë me një server në Mbretërinë e Bashkuar, të cilin e gjeta se ishte shumë më i ngadalshëm.

  Pra, ka shumë ndryshime midis serverëve, gjë që e bën zgjedhjen e atyre më të shpejtë mjaft të rëndësishëm. Për fat të mirë, ExpressVPN ka një veçori të testimit të shpejtësisë të integruar në aplikacion. Për ta ekzekutuar, së pari duhet të shkëputeni nga VPN. Çdo server testohet për vonesën (ping) dhe shpejtësinë e shkarkimit, e cila zgjat rreth pesë minuta në total.

  Kam renditur listën sipas shpejtësisë së shkarkimit dhe nuk u habita që serverët më të shpejtë ishin afër meje. Rishikues të tjerë zbuluan se serverët e largët ishin gjithashtu mjaft të shpejtë, por kjo nuk ishte gjithmonë përvoja ime. Ndoshta shërbimi nuk është optimizuar për Australinë.

  Kam vazhduar testimin e shpejtësisë së ExpressVPN (së bashku me pesë shërbime të tjera VPN) gjatë javëve të ardhshme (përfshirë pasi kam renditur shpejtësinë time të internetitjashtë), dhe gjeti shpejtësitë e tij në mes deri në fund të gamës. Shpejtësia më e shpejtë që arrita kur u lidha ishte 42,85 Mbps, që ishte vetëm 56% e shpejtësisë sime normale (të pambrojtur). Mesatarja e të gjithë serverëve që testova ishte 24,39 Mbps.

  Fatmirësisht, kishte shumë pak gabime të vonesës gjatë kryerjes së testeve të shpejtësisë—vetëm dy nga tetëmbëdhjetë, një shkallë dështimi prej vetëm 11%. Disa nga shpejtësitë e serverit janë mjaft të ngadalta, por serverët anembanë botës nuk ishin më të ngadaltë se serverët e mi lokalë.

  ExpressVPN përfshin një ndërprerës vrasësi që bllokon të gjithë aksesin në internet kur shkëputeni nga VPN. Ky është një veçori e rëndësishme e sigurisë dhe ndryshe nga VPN-të e tjera, është aktivizuar si parazgjedhje.

  Fatkeqësisht, ExpressVPN nuk përfshin një bllokues reklamash siç bën Astrill VPN.

  Mendimi im personal: ExpressVPN do t'ju bëjë më të sigurt në internet. Të dhënat tuaja do të kodohen dhe protokolli më i mirë i enkriptimit zgjidhet automatikisht. Trafiku i internetit do të bllokohet automatikisht nëse shkëputeni pa dashje nga VPN-ja juaj.

  3. Hyni në faqet që janë bllokuar në nivel lokal

  Në disa vende, mund të zbuloni se nuk mund të hyni në faqet e internetit ju zakonisht e vizitoni. Në punë, punëdhënësi juaj mund të bllokojë Facebook-un në një përpjekje për t'ju mbajtur të punoni në mënyrë produktive dhe një shkollë mund të bllokojë faqet e internetit që nuk janë të përshtatshme për fëmijët. Disa vende censurojnë përmbajtjen nga bota e jashtme. Një avantazh i madh injë VPN është se mund të kalojë nëpër ato blloqe.

  Por kjo mund të mos jetë gjithmonë mënyra juaj më e mirë e veprimit. Anashkalimi i filtrave të punëdhënësit tuaj gjatë punës mund t'ju kushtojë punën tuaj dhe thyerja e murit të zjarrit të qeverisë mund të shkaktojë gjoba nëse kapeni.

  Kina është shembulli i qartë i një vendi që bllokon rreptësisht përmbajtjen nga bota e jashtme , dhe që nga viti 2018 ata kanë zbuluar dhe bllokuar gjithashtu VPN-të, por jo gjithmonë me sukses. Që nga viti 2019 ata kanë filluar të gjobisin individët që përpiqen t'i anashkalojnë këto masa, jo vetëm ofruesit e shërbimeve.

  Mendimi im personal: Një VPN mund t'ju japë akses në faqet e punëdhënësit tuaj, arsimor institucioni apo qeveria po përpiqen të bllokojnë. Në varësi të rrethanave tuaja, kjo mund të jetë shumë fuqizuese. Por tregoni kujdesin e duhur kur vendosni ta bëni këtë.

  4. Hyni në Shërbimet e transmetimit që janë bllokuar nga ofruesi

  Ju nuk jeni thjesht duke u bllokuar të dilni në uebsajte të caktuara. Disa ofrues të përmbajtjes ju bllokojnë hyrjen , veçanërisht ofruesit e përmbajtjes së transmetimit të cilët mund të kenë nevojë të kufizojnë aksesin për përdoruesit brenda një vendndodhjeje gjeografike. Një VPN mund të ndihmojë përsëri, duke e bërë të duket sikur jeni në atë vend.

  Për shkak se VPN-të kanë qenë kaq të suksesshme, Netflix tani përpiqet t'i bllokojë ato gjithashtu (lexoni rishikimin tonë VPN për Netflix për më shumë). Ata e bëjnë këtë edhe nëse përdorni një VPN për siguriqëllime, në vend që të shikoni përmbajtjen e vendeve të tjera. BBC iPlayer përdor masa të ngjashme për t'u siguruar që jeni në MB përpara se të mund të shikoni përmbajtjen e tyre.

  Kështu që ju nevojitet një VPN që mund të hyjë me sukses në këto sajte (dhe të tjera, si Hulu dhe Spotify). Sa efektiv është ExpressVPN?

  Ata kanë një histori të mirë në lidhjen me shërbimet e transmetimit, dhe me 160 serverë në 94 vende, kjo nuk është për t'u habitur. Por doja ta provoja këtë reputacion për veten time.

  U lidha me serverin më të afërt australian dhe munda të hyja në Netflix pa asnjë problem.

  Kur u lidha me një server në SHBA mund të hyja në Netflix , dhe Vlerësimi i Black Summer është i ndryshëm nga vlerësimi australian, duke konfirmuar se po aksesoj përmbajtjen në SHBA.

  Më në fund, u lidha me një server në MB. Përsëri, mund të lidhesha me Netflix (me vlerësimet në Mbretërinë e Bashkuar që shfaqen për të njëjtin shfaqje), por u befasova që nuk mund të hyja në iPlayer të BBC. Duhet të ketë zbuluar që jam duke përdorur një VPN. Provova një server tjetër në Mbretërinë e Bashkuar dhe këtë herë funksionoi.

  Pra, sa i mirë është ExpressVPN për transmetimin e mediave? Jo i shkëlqyeshëm, por i pranueshëm. Me Netflix, shkalla ime e suksesit ishte 33% (katër serverë të suksesshëm nga dymbëdhjetë):

  • 2019-04-25 1:57 pasdite SHBA (San Francisko) PO
  • 2019- 04-25 1:49 pasdite SHBA (Los Angeles) JO
  • 2019-04-25 2:01 pasdite SHBA (Los Angeles) PO
  • 2019-04-25 2:03 pasdite SHBA (Denver) JO
  • 25-04-2019 2:05 pasdite

  Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.