Çfarë do të thotë iCloud Locked? (Gjithçka që duhet të dini)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Nëse jeni duke blerë për një iPhone ose iPad të përdorur ose të rinovuar në faqet e internetit të palëve të treta, mund të keni hasur në përshkrimin e produktit shprehjen "iCloud i kyçur". Çfarë do të thotë në të vërtetë "iCloud i kyçur"?

iCloud i kyçur do të thotë që mekanizmi kundër vjedhjes së Apple, Kyçja e aktivizimit, është aktivizuar në pajisje.

A duhet të blini pajisja? Absolutisht jo nëse po planifikoni të përdorni iPhone ose iPad!

Si ish-administrator i Mac dhe iOS, jam marrë me kyçjen e aktivizimit që kur Apple prezantoi për herë të parë funksionin në 2013 me iOS 7. Unë do t'ju jap informacionin që ju nevojitet për të marrë një vendim blerjeje të informuar.

Dhe nëse keni blerë tashmë një pajisje të kyçur, unë do të listoj disa opsione në dispozicionin tuaj.

Le të hidhemi brenda.

Çfarë është kyçja e aktivizimit?

Kyçja e aktivizimit (e njohur edhe si iCloud Lock) është një veçori parandaluese e vjedhjes e disponueshme në çdo iPad dhe iPhone me iOS 7 ose version më të ri, Apple Watches me watchOS 2 ose version më të ri dhe çdo kompjuter Macintosh me T2 ose Procesori Apple Silicon.

Veçoria aktivizohet kur një përdorues hyn në iCloud në pajisje dhe aktivizon Find My, opsioni i gjurmimit të vendndodhjes për pajisjet Apple.

Në momentin që përdoruesi aktivizon Find My, Apple lidh ID-në tuaj të Apple me numrin serial të pajisjes në serverët e aktivizimit në distancë të kompanisë.

Sa herë që një pajisje fshihet ose restaurohet, fillimisht duhet të aktivizohet. Aktivizimiprocesi përfshin lidhjen me internetin (drejtpërsëdrejti nga pajisja ose duke u lidhur në një kompjuter me akses në internet) për të kontrolluar nëse pajisja ka aktivizuar ose jo kyçjen e aktivizimit.

Nëse po, pajisja nuk mund të aktivizohet derisa të kyçet është pastruar. Do të merrni një mesazh që thotë se "iPhone [është] i kyçur për pronarin" (iOS 15 dhe më vonë) ose thjesht "Kyçja e aktivizimit".

Si të kontrolloni nëse një iPhone është i kyçur në iCloud

Nëse po mendoni të blini një iPhone nga një sajt si eBay, kontrolloni përshkrimin e artikullit. eBay kërkon që shitësit të listojnë përshkrime të sakta, kështu që shumica do të deklarojnë nëse telefoni është i kyçur me iCloud, si në shembullin më poshtë:

Disa thjesht do të thonë "IC Locked", ndoshta për ta bërë më pak të qartë dhe shpresoj se do ta blini telefonin pa e vënë re.

Nëse përshkrimi nuk e tregon qartë statusin e bllokimit të aktivizimit në një mënyrë ose në tjetrën, pyesni shitësin përmes kanaleve të platformës.

Nëse ju keni pajisjen në dorë dhe mund të futeni në telefon, mund të kontrolloni nëse kyçja e aktivizimit është aktivizuar në aplikacionin "Cilësimet". Nëse iPhone është i identifikuar në iCloud, do të shihni emrin e përdoruesit në krye të ekranit, pikërisht nën shiritin e kërkimit. Prekni mbi emrin.

Gjeni Gjeni My rreth gjysmës së ekranit dhe trokitni lehtë mbi të.

Praj Gjej iPhone tim, do të shihni statusin e veçorisë. Nëse është vendosur në On , atëherë kyçja e aktivizimitështë aktivizuar për atë pajisje.

Nëse e keni pajisjen, por nuk mund të futeni në të, opsioni juaj i vetëm është të rivendosni telefonin duke përdorur modalitetin e rikuperimit dhe më pas të përpiqeni ta aktivizoni pajisjen pas rivendosjes.

Hapat për vendosjen e iPhone në modalitetin e rikuperimit ndryshojnë sipas modelit, prandaj shikoni udhëzimet e Apple këtu.

A është e mundur të shkyçësh një iPhone të kyçur në iCloud?

Ka mënyra të ndryshme legjitime për të zhbllokuar një iPhone të kyçur në iCloud. Nëse iPhone është i kyçur nga Apple ID-ja juaj, mund të futni manualisht Apple ID-në dhe fjalëkalimin në ekranin e kyçjes së aktivizimit për të hequr kyçjen.

Mund ta hiqni përsëri bllokimin nëse nuk e keni pajisjen. Shkoni te iCloud.com/find nga një shfletues uebi dhe identifikohuni. Klikoni Të gjitha pajisjet dhe zgjidhni iPhone. Zgjidhni Hiq nga llogaria .

Nëse e keni blerë pajisjen nga një shitës që ka harruar të çaktivizojë Find My, mund t'i dërgoni atyre këto udhëzime për të shkyçur pajisjen në emrin tuaj.

0>Nëse as ju dhe as shitësi nuk i dini kredencialet e Apple ID të lidhura me pajisjen e kyçur, opsionet tuaja janë shumë më të kufizuara. Në disa raste, Apple do të heqë bllokimin për ju, por ju duhet të keni dëshmi blerjeje. Megjithatë, nuk mjafton të kesh një faturë eBay .

Duhet të kesh një gjurmë të faturave të transferimit të pronësisë që shkojnë deri në një blerje nga Apple ose një rishitës i autorizuar. Me pak fjalë, Apple as nuk do të dëgjojëlutjet tuaja. Dhe edhe nëse i keni të gjitha këto informacione, ata mund të mos jenë të gatshëm t'ju ndihmojnë.

Me pak nga këto opsione, nuk ka asnjë mënyrë efektive për të hequr bllokimin iCloud pasi informacioni i bllokimit gjendet në serverët e Apple dhe ju duhet ta aktivizoni pajisjen përpara se të jetë në gjendje ta përdorë atë.

Pyetjet e shpeshta

Këtu janë disa pyetje të tjera të zakonshme në lidhje me pajisjet e kyçura iCloud.

Unë kam blerë tashmë një telefon të kyçur iCloud. Cfare duhet te bej?

Kontakto shitësin dhe tregoji situatën. Mund të ndodhë që shitësi thjesht ka harruar të dalë nga Find My përpara se të dërgojë pajisjen. Nëse po, ai mund të ndjekë udhëzimet e mësipërme për të hequr bllokimin.

Nëse kjo nuk është e mundur, kërkoni një rimbursim dhe kthejeni pajisjen përsëri.

Nëse shitësi nuk e pranon pajisjen mbrapa, përdorni masat e arbitrazhit të platformës për të tentuar të detyroni shitësin të rimbursojë paratë tuaja. Megjithatë, nëse shitësi deklaroi se iPhone ishte i bllokuar iCloud, eBay mund të jetë në anën e shitësit pasi ai e përshkroi me saktësi pajisjen.

Nëse është kështu, zgjidhja juaj e vetme mund të jetë shitja e pajisjes. Jini të qartë për blerësit e mundshëm se telefoni është i kyçur në iCloud.

Ndoshta është një humbje kohe, por një telefonatë e dëshpëruar me Apple mund të ia vlen të shihet nëse ata mund të ndihmojnë në shkyçjen e telefonit.

Si. sa kushton zhbllokimi i një telefoni të kyçur iCloud?

Kini kujdes me sajtet ose shërbimet që premtojnë të anashkalojnë ose heqin Bllokun e aktivizimit.Këto janë mashtrime. Këto programe dhe shërbime në përgjithësi përfshijnë një lloj procedure jailbreak e cila zakonisht është joefektive. Edhe nëse jailbreak-i funksionon, telefoni do të jetë shumë i kufizuar në atë që mund të bëjë dhe rregullimi është i përkohshëm.

Pse njerëzit blejnë telefona të kyçur iCloud?

Blerësit blejnë telefona të kyçur iCloud kryesisht për pjesë. Sa herë që përdoruesit thyejnë ekranet ose kanë nevojë për bateri të reja, një telefon i kyçur me iCloud në gjendje të mirë mund të prishet dhe pjesët e tij të përdoren për riparimin e iPhone-ve të tjerë.

Bllokimi i aktivizimit është një gjë e mirë, por kujdes nga kurthet

Siç mund ta shihni, kyçja e iCloud (Kyçja e aktivizimit) është një gjë e mirë për të ndihmuar në parandalimin e vjedhjes së iPhone. Shërbimi i bën të padobishëm iPhone, iPad, madje edhe disa orë Apple dhe Mac pa kredencialet e duhura.

Megjithatë, funksioni mund të jetë një dhimbje për shitësit dhe blerësit legjitimë të palëve të treta, ku pronari origjinal harroi të dilte të iCloud. Kujdes nga kurthet e bllokimit të iCloud dhe do të jeni mirë.

A keni pasur ndonjë përvojë me kyçjen e aktivizimit? Si e keni zgjidhur problemin?

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.