Како да ротирате текст во Pixlr E или Pixlr X

  • Споделете Го Ова
Cathy Daniels

Ротирањето на текст во Pixlr е лесно. Pixlr е удобна алатка со одредени ограничувања, но е идеална за едноставни дизајнерски задачи како ротација на текст. Нема да треба да преземате или купувате ништо или да креирате сметка, лесно ќе го подигнете.

Ротирањето на текстот е одличен начин да додадете визуелен интерес и динамично чувство на дизајнот. Тоа е суштинска карактеристика за секој софтвер за дизајн. Pixlr ви дава неколку опции за тоа како да ја користите оваа алатка.

Текстот може да се додаде и ротира во Pixlr E или Pixlr X . Овој туторијал ќе ве води низ двете алатки. Како што рече, генерално препорачувам да изберете Pixlr X за едноставност или Pixlr E за попрофесионален интерфејс. Во овој случај, Pixlr X може да биде изборот што ви дава подобра контрола - во зависност од вашите цели на дизајнот.

Како да го ротирате текстот во Pixlr E

Чекор 1: Од почетната страница на Pixlr изберете Pixlr E . Изберете или Отвори слика или Креирај нова .

Чекор 2: Додај текст со кликнување на иконата T на левата лента со алатки , или користете ја кратенката на тастатурата, исто така T . Кликнете и извлечете го полето за текст и додајте го вашиот текст.

Чекор 3: Откако ќе го добиете текстот, пронајдете ја алатката Наредете на горниот дел од левата лента со алатки. Алтернативно, користете ја кратенката V .

Чекор 4: Ако го ротирате текстот до степен освен 90, 180 или 270, држете го кругот над полето за избор и влечете во насокасакате да го ротирате текстот.

Чекор 5: За да ротирате совршени 90 степени, кликнете на заоблените стрелки, сместени во менито со опции на горниот дел од екранот. Ротирајте налево со левото копче, надесно со десното копче.

Чекор 6: Зачувајте ја работата на вашиот компјутер, најдете Зачувај како под Датотека паѓачкото мени или задржете CTRL и S .

Како да ротирате текст во Pixlr X

Ротирање текст во Pixlr X ќе ви даде малку поголема контрола врз дизајнот на текстот.

Чекор 1: Отворете Pixlr X од почетната страница на Pixlr. Изберете или Отвори слика или Креирај нова .

Чекор 2: Додај текст со избирање на симболот T на левата лента со алатки , или притиснете ја кратенката на тастатурата T . Внесете го вашиот текст во полето за текст што се појавува.

Чекор 3: Кликнете Трансформирај за да го симнете менито со опции. Оттука, можете или да го користите лизгачот за да го ротирате текстот или да ги внесете степените во полето веднаш над него.

Тоа е сè што треба!

Чекор 4: До зачувајте, само кликнете на синото копче во долниот десен дел од екранот.

Дополнителни совети

Можеби ќе ви биде интересно да ги истражите останатите опции за текст во Pixlr X и E.

Алатката за крива текст нуди интересен начин за ротирање текст . Само движете се надолу по текстуалното мени во Pixlr X за да го најдете менито Крива . Кликнете на неа за да се појават опции за ротирање текст околу лак,круг или полукруг.

Многу слична алатка може да се најде во Pixlr E додека се користи алатката за текст. По должината на менито со опции на горниот дел од екранот, пронајдете Стилови и потоа изберете Крива за да ги прикажете истите опции.

Финални мисли

Ротираниот текст е лесен за остварување елемент кој може да додаде голем интерес на вашите дизајни. Разбирањето на оваа алатка овозможува да се постигнат професионални дизајни дури и без да се инвестира во скап или комплициран софтвер.

Што мислите за Pixlr како алатка за дизајн? Споделете ја вашата перспектива со другите дизајнери во коментарите и поставувајте прашања доколку ви треба појаснување.

Јас сум Кети Даниелс, експерт за Adobe Illustrator. Го користам софтверот од верзијата 2.0 и создавам упатства за него од 2003 година. Мојот блог е една од најпопуларните дестинации на интернет за луѓе кои сакаат да научат Illustrator. Покрај мојата работа како блогер, јас сум и автор и графички дизајнер.