Si të rrotulloni tekstin në Pixlr E ose Pixlr X

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Rrotullimi i tekstit në Pixlr është i lehtë. Pixlr është një mjet i përshtatshëm me disa kufizime, por është ideal për detyra të thjeshta projektimi si rrotullimi i tekstit. Nuk do t'ju duhet të shkarkoni ose blini asgjë ose të krijoni një llogari, do ta merrni me lehtësi.

Rrotullimi i tekstit është një mënyrë e shkëlqyer për të shtuar interesin vizual dhe një ndjenjë dinamike në një dizajn. Është një veçori thelbësore për çdo softuer të projektimit. Pixlr ju jep disa opsione se si ta përdorni këtë mjet.

Teksti mund të shtohet dhe të rrotullohet në Pixlr E ose Pixlr X . Ky tutorial do t'ju përcjellë nëpër të dy mjetet. Thënë kështu, në përgjithësi rekomandoj të zgjidhni Pixlr X për thjeshtësi ose Pixlr E për një ndërfaqe më profesionale. Në këtë rast, Pixlr X mund të jetë zgjedhja që ju jep kontroll më të mirë – në varësi të qëllimeve tuaja të projektimit.

Si të rrotulloni tekstin në Pixlr E

Hapi 1: Nga faqja kryesore e Pixlr zgjidhni Pixlr E . Zgjidhni ose Hap imazh ose Krijo të re .

Hapi 2: Shtoni tekst duke klikuar ikonën T në shiritin e veglave të majtë , ose përdorni shkurtoren e tastierës, gjithashtu T . Klikoni dhe tërhiqni një kuti teksti dhe shtoni tekstin tuaj.

Hapi 3: Pasi të keni tekstin tuaj, gjeni mjetin Rregulloni në krye të shiritit të veglave në të majtë. Përndryshe, përdorni shkurtoren V .

Hapi 4: Nëse po e rrotulloni tekstin tuaj në një shkallë përveç 90, 180 ose 270, mbajeni rrethin mbi kutinë e përzgjedhjes dhe tërhiqeni në drejtimju dëshironi të rrotulloni tekstin tuaj.

Hapi 5: Për të rrotulluar një 90 gradë të përsosur, klikoni shigjetat e lakuara, të vendosura në menynë e opsioneve në krye të ekranit. Rrotulloni majtas me butonin e majtë, në të djathtë me butonin e djathtë.

Hapi 6: Ruani punën tuaj në kompjuterin tuaj, gjeni Ruaj si nën Menyja rënëse e skedarit ose mbani shtypur CTRL dhe S .

Si të rrotulloni tekstin në Pixlr X

Teksti rrotullues në Pixlr X do t'ju japë pak më shumë kontroll mbi dizajnin e tekstit.

Hapi 1: Hapni Pixlr X nga faqja kryesore e Pixlr. Zgjidhni ose Hap imazh ose Krijo të re .

Hapi 2: Shtoni tekst duke zgjedhur simbolin T në shiritin e veglave të majtë , ose shtypni shkurtoren e tastierës T . Fusni tekstin tuaj në kutinë e tekstit që shfaqet.

Hapi 3: Klikoni Transformo për të zbritur një meny opsionesh. Nga këtu, mund të përdorni ose rrëshqitësin për të rrotulluar tekstin tuaj ose mund të futni shkallët në kutinë pikërisht sipër tij.

Kjo është e gjitha!

Hapi 4: Për ruajeni, thjesht klikoni butonin blu në fund të djathtë të ekranit.

Këshilla shtesë

Mund të të duket interesante të eksplorosh pjesën tjetër të opsioneve të tekstit në Pixlr X dhe E.

Mjeti i tekstit të kurbës ofron një mënyrë interesante për të rrotulluar tekstin . Thjesht lëvizni poshtë menysë së tekstit në Pixlr X për të gjetur menunë Korba . Klikoni mbi të për të shfaqur opsionet për të rrotulluar tekstin rreth një harku,rrethi, ose gjysmërrethi.

Një mjet shumë i ngjashëm mund të gjendet në Pixlr E gjatë përdorimit të veglës së tekstit. Përgjatë menysë së opsioneve në krye të ekranit, gjeni Stilet dhe më pas zgjidhni Korba për të shfaqur të njëjtat opsione.

Mendimet përfundimtare

Teksti i rrotulluar është një element i lehtë për t'u realizuar që mund të shtojë shumë interes për dizajnet tuaja. Kuptimi i këtij mjeti bën të mundur realizimin e dizajneve profesionale edhe pa investuar në softuer të shtrenjtë ose të komplikuar.

Çfarë mendoni për Pixlr si një mjet dizajni? Ndani këndvështrimin tuaj me stilistë të tjerë në komente dhe bëni pyetje nëse keni nevojë për sqarime.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.