Si të pasqyroni një imazh në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Vite më parë u mahnita nga ilustrimet e mrekullueshme simetrike në portofole të ndryshme artistësh dhe sajte vektoriale. Por një ditë, ndërsa po përpiqesha të vizatoja një fytyrë luani, thjesht nuk mund ta rregulloja fytyrën në mënyrë të barabartë, dhe kështu, gjeta mashtrimin!

Vizatimi në mënyrë simetrike nuk është gjëja më e lehtë, por për fat, me veçorinë mahnitëse të pasqyrës/reflektimit të Adobe Illustrator, mund të vizatoni njërën anë dhe të merrni reflektimin identik në anën tjetër. Mund t'ju kursejë shumë kohë! Lajmi më i madh është se ju mund të shihni edhe procesin tuaj të vizatimit.

Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj se si të pasqyroni shpejt një imazh ekzistues duke përdorur mjetin reflektues dhe si të aktivizoni pasqyrën e drejtpërdrejtë ndërsa vizatoni.

Le të zhytemi!

Reflect Tool

Mund të përdorni Reflect Tool (O) për të bërë një imazh të pasqyruar në Adobe Illustrator duke ndjekur hapat e mëposhtëm.

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Hapi 1: Hapni imazhin në Adobe Illustrator.

Hapi 2: Shkoni te paneli Layers, zgjidhni shtresën e imazhit dhe dublikojeni shtresën. Thjesht zgjidhni shtresën, klikoni në menynë e fshehur dhe zgjidhni Dublikoni “Layer 1” .

Do të shihni një kopje të shtresës 1 në panelin e shtresave, por në tabelën artistike, do të shihni të njëjtin imazh, sepse imazhi i dyfishtë (shtresa) është aktiv mbiorigjinalin.

Hapi 3: Klikoni mbi imazhin dhe tërhiqeni atë anash. Nëse dëshironi të rreshtoni dy imazhet horizontalisht ose vertikalisht, mbani tastin Shift ndërsa tërhiqni.

Hapi 4: Zgjidhni një nga imazhet dhe klikoni dy herë në Mjeti Reflect (O) në shiritin e veglave. Ose mund të shkoni te menyja e sipërme dhe të zgjidhni Objekti > Transformo > Reflekto .

Kjo do të hapë një kuti dialogu. Zgjidhni Vertical me një kënd 90 gradë , klikoni OK dhe imazhi juaj pasqyrohet.

Mund të zgjidhni gjithashtu horizontale dhe do të duket kështu.

Si të përdorni pasqyrën e drejtpërdrejtë për vizatim simetrik

Doni të shihni shtigjet ndërsa vizatoni diçka simetrike për të marrë idenë se si do të dalë vizatimi? Lajme te mira! Mund ta aktivizoni funksionin Live Mirror ndërsa vizatoni! Ideja bazë është të përdoret një vijë si udhëzues për simetrinë.

Shënim: nuk ka një mjet të quajtur Live Mirror në Adobe Illustrator, është një emër i krijuar për të përshkruar veçorinë.

Hapi 1: Krijoni një dokument të ri në Adobe Illustrator dhe aktivizoni udhëzuesin inteligjent nëse nuk e keni bërë tashmë.

Para se të kaloni në hapin tjetër, duhet të vendosni nëse dëshironi që imazhi të pasqyrohet horizontalisht apo vertikalisht.

Hapi 2: Përdorni Mjetin e segmentit të linjës (\) për të vizatuar një vijë të drejtë përgjatë tabelës së artit. Nëse dëshironi të pasqyroni imazhin/vizatiminvertikalisht, vizatoni një vijë vertikale dhe nëse dëshironi të pasqyroni horizontalisht, vizatoni një vijë horizontale.

Shënim: Është e rëndësishme që linja të jetë e përafruar në qendër horizontalisht ose vertikalisht.

Mund ta fshihni rreshtin duke ndryshuar ngjyrën e goditjes në Asnjë.

Hapi 3: Shkoni te paneli Layers dhe klikoni në rrethin pranë shtresës për ta bërë atë një rreth të dyfishtë.

Hapi 4: Shko te menyja e sipërme dhe zgjidh Efekti > Deformo & Transformo > Transformo .

Kontrollo Reflekto Y dhe fut 1 për vlerën Kopje. Klikoni OK .

Tani mund të vizatoni në tabelën artistike dhe do të shihni format ose goditjet që reflektohen ndërsa vizatoni. Kur zgjidhni Reflect Y, ai do të pasqyrojë imazhin vertikalisht.

Bëhet mjaft konfuze sepse ndoshta po mendoni njësoj si unë, nëse vizatoni një vijë vertikale, a nuk duhet të pasqyrohet në bazë të vijës vertikale? Epo, me sa duket nuk funksionon kështu në Illustrator.

Mund të shtoni një udhëzues horizontal nëse ju nevojitet. Thjesht shtoni një shtresë të re dhe përdorni mjetin e linjës për të vizatuar një vijë të drejtë horizontale në qendër. Do t'ju ndihmojë të përcaktoni distancën dhe pozicionin e vizatimit.

Kthehuni te Shtresa 1 (ku keni aktivizuar Live Mirror) për të vizatuar. Nëse udhëzimi po ju shqetëson, mund ta ulni opacitetin.

Nëse vizatoni një vijë horizontale në hapin 2 dhe zgjidhni Reflektoni X në hapin 4, ju do të pasqyroni vizatimin tuaj horizontalisht.

E njëjta gjë, mund të krijoni një shtresë të re për të nxjerrë një udhëzues ndërsa punoni.

Këshillë shtesë

Kam gjetur një truk për të mos u ngatërruar nëse duhet zgjedhur Reflect X ose Y kur bëni vizatimin Live Mirror.

Mendo pak, boshti X përfaqëson një vijë horizontale, kështu që kur vizatoni një vijë horizontale, zgjidhni Reflect X dhe ajo do të pasqyrojë imazhin horizontalisht nga e majta në të djathtë. Nga ana tjetër, boshti Y përfaqëson një vijë vertikale, kur zgjidhni Reflect Y, pasqyra e imazhit nga lart poshtë.

Ka kuptim? Shpresojmë që kjo këshillë ta bëjë më të lehtë për ju të kuptoni opsionet e reflektimit.

Përfundim

Disa pika të dobishme nga ky tutorial:

1. Kur përdorni mjetin reflektues, mos harroni të kopjoni imazhin fillimisht, përndryshe, do të reflektoni vetë imazhin në vend që të krijoni një kopje të pasqyruar.

2. Kur po vizatoni në modalitetin Live Mirror, sigurohuni që po vizatoni në shtresën që aplikoni efektin e transformimit. Nëse vizatoni në një shtresë tjetër, ajo nuk do të pasqyronte goditjet ose shtigjet.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.