A është Procreate më e lehtë se Adobe Illustrator? (e verteta)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Përgjigja është po, Procreate është më e lehtë se Adobe Illustrator .

Kur bëhet fjalë për dizajnin grafik dhe artin, ka shumë programe si për amatorë ashtu edhe për profesionistë. Procreate është bërë një aplikacion popullor për të krijuar vepra arti dixhitale, veçanërisht ilustrime, si një konkurrent i programit të mirëpërdorur, Adobe Illustrator.

Emri im është Kerry Hynes, një artiste dhe edukatore me vite përvojë në krijimin e artit projekte me audiencë të të gjitha moshave. Nuk jam i panjohur për të provuar teknologjinë e re dhe jam këtu për të ndarë të gjitha këshillat për projektet tuaja Procreate.

Në këtë artikull, unë do të reflektoj mbi arsyet pse Procreate është më e lehtë për t'u përdorur sesa Adobe Ilustruesi. Ne do të eksplorojmë disa veçori kryesore dhe pika të aksesueshmërisë në program dhe do të vlerësojmë pse është një mjet më i thjeshtë për t'u përdorur.

Procreate vs Adobe Illustrator

Si Procreate dhe Illustrator janë bërë mjete kryesore në dizajnin dixhital gjatë viteve. Me një numër më të madh njerëzish që interesohen për të krijuar art dhe dizajn përmes këtyre programeve, është e rëndësishme të krahasoni të dyja për të përcaktuar më të mirën për nevojat tuaja.

Çfarë është Procreate

Procreate është krijuar kryesisht për artistë dhe ka një aplikacion që mund të përdoret në iPad me majë shkruese. Është një mjet ideal për ata që kërkojnë të krijojnë ilustrime dhe vepra arti duke simuluar teknikat tradicionale të vizatimit - vetëm me një më të fortëshumëllojshmëri mjetesh!

Procreate prodhon imazhe raster dhe krijon shtresa në pikselë, që do të thotë se ka një kufi për shkallëzimin e veprës suaj artistike, ndërkohë që siguron cilësi. Kjo është në rregull në varësi të llojit të produktit që dëshironi të prodhoni nga puna juaj.

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator, nga ana tjetër, i lejon përdoruesit të krijojnë dizajne vektoriale dhe ndërsa disponohet në iPad, përdoret kryesisht në desktop. Është ideale për krijimin e modeleve të bazuara në vektorë si logot, pasi mund të përshkallëzoni veprat e artit dhe të mos rrezikoni cilësinë.

Në përvojën time, duhet kohë për të mësuar siç duhet se si të përdorni programe profesionale të dizajnit grafik si Adobe Ilustruesi. Për ata që nuk janë mësuar me softuer që fokusohet në krijimin e veprave artistike nëpërmjet mjeteve tradicionale kompjuterike, mund të jetë mjaft dërrmues për të penguar përdorimin e vazhdueshëm.

Pse është më e lehtë se Adobe Illustrator Procreate

I' do të shpjegoj pse Procreate është më e lehtë duke krahasuar të dy programet për sa i përket lehtësisë së përdorimit, lehtësisë ndaj përdorimit dhe kurbës së të mësuarit.

Lehtësia e përdorimit

Procreate është krijuar për të qenë miqësore për përdoruesit dhe lejon fillestarët të fillojnë me shpejtësi krijimin. Ai ofron një sërë veçorish për vizatimin tuaj dixhital dhe mjetet dhe veçoritë janë të thjeshta për t'u përdorur.

Ideja që Procreate të jetë një mjet më i lehtë për t'u përdorur se Adobe Illustrator vjen gjithashtu nga lidhja e tij me teknikat tradicionale të vizatimit. Tëakti i vizatimit me një majë shkruese vjen më natyrshëm për njerëzit sesa të mësuarit e softuerit të teknologjisë së re.

Dhe ndërsa mund të ketë një kurbë mësimi kur bëhet fjalë për përdorimin e Procreate, ai është normalisht më i vogël se ai i Adobe Illustrator për shkak të softuer më i thjeshtë dizajnimi dhe aksesueshmëri ndaj funksioneve.

Ndërfaqja

Në përgjithësi, ndërfaqja e Procreate është shumë instinktive me butona të drejtpërdrejtë që përdoren për të aktivizuar mjetet. Mund të prekni një furçë specifike dhe të filloni të vizatoni! Ndërkohë që ka teknika më të thella për të krijuar disa efekte interesante, të mësuarit se si të navigosh mjetet është mjaft pa stres.

Ndërfaqja e Adobe Illustrator është shumë më e ndërlikuar me një turmë simbolesh që janë të vështira për të deshifruar. Për ata që nuk janë mësuar me programet kompjuterike, mund të duket e frikshme të kuptojnë ato simbole dhe mjetet që ato përfaqësojnë, nuk e kanë problem të krijojnë art me to!

Kurba e të mësuarit

Meqenëse dizajni grafik është një aftësi që nuk mësohet shpejt, përdorimi i Illustrator mund të jetë i vështirë nëse nuk keni përvojë paraprake në botën e dizajnit dixhital. Për fillestarët, mund të jetë shumë frikësuese, veçanërisht kur nuk e dini se si ndërvepron secili nga SHUMË mjetet me njëri-tjetrin!

Nëse nuk ndiheni të sigurt me idenë e integrimit të matematikës në përpjekjet tuaja artistike, Illustrator kërkon aftësi teknike të tilla si puna me forma gjeometrike që janëetiketuar matematikisht.

Nga ana tjetër, Procreate ju lejon të filloni drejt krijimit me një prekje të thjeshtë të furçës. Fokusi është vendosur në vendosjen e theksit te vepra artistike, ndërkohë që ende pret një grup mjetesh krijuese artistike që përfshijnë qindra furça të ngarkuara paraprakisht, paleta ngjyrash dhe efekte.

Edhe për veçori si animacioni që nuk ofrohen në Illustrator, butonat janë kategorizuar qartë dhe udhëzimet janë lehtësisht të disponueshme për ta kthyer veprën tuaj të artit në animacion!

Përfundim

Ndërsa është e lehtë të pretendohet se si Procreate ashtu edhe Illustrator janë mjete të shkëlqyera për dizajnin dixhital , për ata prej jush që janë duke kërkuar për një ndërfaqe më të thjeshtë që ofron ende një shumëllojshmëri të gjerë funksionesh, atëherë Procreate mund të jetë një opsion më i mirë.

Do të donim të dëgjonim mendimin tuaj për lehtësinë e përdorimit Procreate vs Adobe Illustrator! Mos ngurroni të komentoni më poshtë për të ndarë mendimet tuaja dhe çdo pyetje që keni!

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.