Si të gjurmoni një imazh në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Ekziston një opsion i gjurmimit të imazhit në Illustrator që ju lejon të ktheni vizatimet me dorë dhe imazhet raster në imazhe vektoriale.

A keni gjurmuar ndonjëherë shkrimin e dorës ose vizatimet duke përdorur stilolaps dhe letër? Ideja është e njëjtë kur gjurmoni në Adobe Illustrator. Një mënyrë tjetër për të gjurmuar një imazh është përdorimi i veglave të vizatimit dhe veglave të formës për të gjurmuar skicën e një imazhi raster.

Shumë stilistë, duke përfshirë edhe mua, krijojnë logo duke përdorur këtë metodë. Gjurmoni skicën, modifikoni vektorin dhe shtoni një prekje personale për ta bërë punën e tyre unike.

Në këtë tutorial, do të mësoni dy mënyra për të gjurmuar një imazh në Adobe Illustrator.

Përgatitni imazhin tuaj dhe le të fillojmë.

Shënim: pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Metoda 1: Gjurmimi i imazhit

Unë do ta përdor këtë imazh për t'ju treguar se si të gjurmoni një imazh duke përdorur Gjurmë imazhi. Duhen vetëm dy hapa nëse jeni të kënaqur me efektin e gjurmimit të paracaktuar!

Hapi 1: Hapni imazhin tuaj në Adobe Illustrator. Kur klikoni imazhin për ta zgjedhur atë, do të shihni opsionin Gjurmimi i imazhit në panelin Veprimet e shpejta te Vetitë.

Hapi 2: Klikoni Gjurmimi i imazhit dhe do të shihni opsionet e gjurmimit.

Këtu është një përmbledhje e opsioneve të paracaktuara të gjurmimit të imazhit dhe mund të shihni se çfarë efekti zbatohet çdo opsion. Zgjidhefekti që ju pëlqen.

Siç mund ta shihni, Fotografia me besueshmëri të lartë do ta vektorizojë imazhin dhe pothuajse duket si fotografia origjinale. Fotografia me besnikëri të ulët është ende mjaft realiste dhe e bën fotografinë të duket si një pikturë. Nga 3 ngjyra 16 ngjyra , sa më shumë ngjyra të zgjidhni, aq më shumë detaje shfaqen.

Hijet e grisë e kthen imazhin në shkallë gri. Pjesa tjetër e opsioneve e kthejnë imazhin në bardh e zi në mënyra të ndryshme. Personalisht, unë mezi përdora opsionet Linja Art ​​ose Vizatimi teknik sepse është e vështirë të gjesh pikën e duhur.

Përveç këtyre opsioneve të paracaktuara, mund të personalizoni edhe efektin e gjurmimit duke ndryshuar cilësimet në panelin e gjurmimit të imazhit. Mund ta hapni panelin nga menyja e sipërme Dritarja > Gjurmimi i imazhit .

Për shembull, nëse dëshironi të merrni një efekt gjurmues midis 6 ngjyrave dhe 16 ngjyrave, mund të lëvizni rrëshqitësin e ngjyrave në të djathtë për të rritur sasinë e ngjyrës deri në 30.

Kështu duket me 10 ngjyra.

Le të shohim një shembull tjetër të rregullimit të rezultatit të logos Bardh e Zi. Nëse dëshironi të shfaqni më shumë zona të errëta, rrisni Pragun .

Pragu i paracaktuar i rezultatit të gjurmimit të logos Bardh e Zi është 128. Mund të shihni që imazhi nuk ka shumë detaje. E zhvendosa rrëshqitësin në të djathtë dhe kjo është se si duket kurpragu është 180.

Tani nëse doni të redaktoni imazhin, mund ta Zgjeroni dhe Çgruponi për të bërë ndryshime.

Kur klikoni Zgjero , do të shihni skicën e rezultatit të gjurmimit.

Pasi të shkëputni imazhin, mund të zgjidhni shtigje individuale dhe të bëni ndryshime.

Shumë detaje? Dëshironi të gjurmoni vetëm konturin e një imazhi, por opsioni Line Art nuk funksionon? Shikoni metodën 2.

Metoda 2: Gjurmimi i skicës së një imazhi

Mund të përdorni veglën e stilolapsit, lapsin, furçat ose çdo vegël formë për të gjurmuar skicën e një imazhi. Për shembull, ky imazh Flamingo është tashmë një grafik i thjeshtë, ne mund ta gjurmojmë atë për ta thjeshtuar edhe më shumë.

Hapi 1: Vendosni dhe futni imazhin në Adobe Illustrator.

Hapi 2: Ulni opacitetin në rreth 60% dhe kyçni imazhin. Ky hap e bën më të lehtë procesin tuaj të gjurmimit. Ulja e tejdukshmërisë ju ndihmon të shihni më qartë shtegun e gjurmimit dhe kyçja e figurës shmang lëvizjen e rastit të figurës gjatë gjurmimit.

Hapi 3 (Opsionale): Krijoni një shtresë të re për gjurmim. Unë rekomandoj gjurmimin në një shtresë të re sepse nëse keni nevojë të modifikoni skicat e gjurmimit krejtësisht, ndryshimet nuk do të ndikojnë në shtresën e imazhit.

Hapi 4: Përdorni Pen Tool (P) për të gjurmuar skicën. Nëse dëshironi të shtoni ngjyra në shtegun, duhet ta mbyllni shtegun duke lidhur pikat e ankorimit të parë dhe të fundit të njërrugë.

Hapi 5: Përdor mjetin e formës, mjetin e lapsit ose penelin për të punuar në disa detaje të skicës. Për shembull, sytë mund të gjurmohen duke përdorur mjetin Ellipse për të vizatuar rrathë, dhe për pjesën e trupit, ne mund të përdorim një penel për të shtuar detaje.

Fshini shtresën e sfondit dhe rregulloni detajet nëse është e nevojshme. Mund ta modifikoni imazhin e gjurmuar dhe ta bëni atë në stilin tuaj.

Përfundim

Mënyra më e lehtë për të gjurmuar një imazh është përdorimi i veçorisë së gjurmimit të imazhit sepse rezultati i gjurmimit është i paravendosur dhe gjithmonë mund ta rregulloni rezultatin nga paneli i gjurmimit të imazhit.

Nëse doni të bëni ndryshime të mëdha në imazhin origjinal, mund të përdorni metodën 2. Është një mënyrë e mirë për të filluar të dizajnoni vektorët tuaj dhe madje edhe logot.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.