Si të përmbysni ngjyrat në Procreate (3 hapa + Këshillë Pro)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Shto një shtresë të re në krye të listës së shtresave dhe mbushe me ngjyrë të bardhë të vërtetë. Në shtresën e bardhë aktive, trokitni lehtë mbi modalitetin e përzierjes (simboli N pranë titullit të shtresës). Lëvizni poshtë dhe zgjidhni Diferenca. Kjo do të përmbysë të gjitha ngjyrat në të gjithë kanavacën tuaj.

Unë jam Carolyn dhe kam përdorur Procreate për të drejtuar biznesin tim të ilustrimeve dixhitale për më shumë se tre vjet. Kjo do të thotë se unë kaloj shumicën e orëve të ditës sime duke eksploruar dhe përdorur çdo veçori që ofron ky aplikacion, kështu që jam mjaft i njohur me teknikën e përmbysjes së ngjyrave.

Ka shumë arsye pse mund të dëshironi të përmbysni ngjyrat e kanavacë. Ju mund të dëshironi të erëzoni përzgjedhjen tuaj aktuale të ngjyrave ose madje të fitoni një këndvështrim mbi veprën tuaj të artit në përgjithësi. Sot, unë do t'ju tregoj mënyrën më të lehtë për të përmbysur ngjyrat në Procreate.

Shënim: Pamjet e ekranit janë marrë nga Procreate në iPadOS 15.5.

Key Takeaways

  • Kur përmbysni ngjyrat në Procreate, kjo do të ndikojë në ngjyrat e të gjithë kanavacës.
  • Kjo është një mënyrë e shpejtë dhe jo e përhershme për të eksperimentuar me ngjyrat në Procreate.
  • Invertimi i ngjyrave në Procreate është një mënyrë e shkëlqyer për të eksperimentuar me paleta të ndryshme.

Si të përmbysni ngjyrat në Procreate – Hap pas hapi

Kjo metodë është e shpejtë, e lehtë dhe jo të përhershme. Ndonjëherë rezultatet mund t'ju kënaqin, por ndonjëherë rezultatet mund t'ju trembin. Por mos u frikësoni, një rrëshqitje e thjeshtë mund të sjellëngjyrat e kanavacës tuaj kthehen në formën e tyre origjinale. Ja se si:

Hapi 1: Krijo një shtresë të re në krye të listës së shtresave duke trokitur mbi simbolin plus. Më pas mbushni shtresën tuaj me të bardhë duke zvarritur dhe hedhur të bardhën nga rrota juaj e ngjyrave ose duke zgjedhur Plotësoni shtresën në opsionet tuaja të shtresës.

Hapi 2: Trokitni lehtë mbi Përzier cilësimin e shtresës tuaj të bardhë aktive. Ky do të jetë simboli N ndërmjet titullit të shtresës suaj dhe kutisë së kontrollit të shtresës suaj. Do të shfaqet një menu rënëse. Zgjidhni cilësimin Difference .

Hapi 3: Duke zgjedhur cilësimin Difference , Procreate do të përmbysë automatikisht të gjitha ngjyrat në kanavacën tuaj. Në këtë fazë, ju ose mund t'i mbani ngjyrat të përmbysura ose mund t'i zhbllokoni, mund të zgjidhni për ta çaktivizuar ose rrëshqitni për të fshirë shtresën e bardhë aktive.

Këshillë profesionale: Mund të jetë e vështirë të zgjidhni manualisht një ngjyrë të bardhë të fortë në rrotën tuaj të ngjyrave. Mund të prekni dy herë zonën e bardhë të rrotës së ngjyrave dhe Procreate do të aktivizojë automatikisht ngjyrën e vërtetë të bardhë për ju.

Pse të përmbysni ngjyrat në Procreate

Kur e zbulova për herë të parë këtë mjet në Procreate , gjëja e parë që mendova ishte pse në tokë do të më duhej ndonjëherë ta bëja këtë? Kështu që bëra disa kërkime dhe eksperimentova pak për të parë se çfarë mund të bëja nga ky mjet. Kjo është ajo që zbulova:

Perspektiva

Si ta kthesh kanavacën tënde,përmbysja e ngjyrave në kanavacën tuaj është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar perspektivë dhe për të parë veprën tuaj të artit në një mënyrë tjetër. Kjo mund të nxisë ide të reja ose t'ju ndihmojë të identifikoni çdo ndryshim që duhet të bëni nëse ndonjëherë ndiheni të bllokuar dhe kërkoni lëvizjen tuaj të radhës.

Eksperimentim

Nëse po krijoni të reja modele ose vepra arti psikedelike, eksperimentimi me përmbysjen e ngjyrave mund të nxisë me të vërtetë imagjinatën tuaj dhe t'ju ndihmojë të zbuloni se cilat ngjyra shkojnë së bashku ose cilat ngjyra mund të krijojnë një kontrast pozitiv në veprën tuaj artistike.

Studime tonale

Nëse jeni duke punuar me foto, në veçanti, përmbysja e ngjyrave mund t'ju ndihmojë të identifikoni tonet dhe nuancat, veçanërisht nëse jeni duke punuar në foto të formës njerëzore. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të identifikuar pikat kryesore dhe të ulëta në një imazh.

Efektet e lezetshme

Kur krijoni mandala ose modele shumëngjyrëshe, mjeti i përmbysjes së ngjyrave mund të krijojë disa vërtet interesante dhe efekte ngjyrash të kundërta. Ia vlen të eksperimentosh me këtë mjet nëse po kërkon të provosh disa ngjyra ose stile të reja në veprën tënde artistike.

Gjëra që duhen vënë re

Ka disa gjëra të vogla për t'u ditur kur përdorni këtë mjet që mund të jetë i dobishëm për t'u njohur.

Të gjitha ngjyrat në kanavacë do të ndikohen

Kur përdorni këtë metodë për të përmbysur ngjyrat e kanavacës tuaj, kjo do të përmbysë automatikisht ngjyrat e të gjitha shtresat aktive . Nëse po përpiqeni vetëmpërmbysni shtresat specifike, sigurohuni që po çaktivizoni shtresat që nuk dëshironi të ndryshoni duke i hequr ato në menynë tuaj Shtresat .

Përmbysja e ngjyrave tuaja nuk është e përhershme

Kjo metodë ju lejon të përmbysni ngjyrat e kanavacës tuaj pa krijuar ndonjë ndryshim të përhershëm . Mund ta zhbëni lehtësisht këtë ndryshim duke fshirë shtresën e bardhë ose duke e çaktivizuar atë duke hequr kutinë në menynë tuaj të shtresave.

Përdorimi i shtresës së zezë nuk do të funksionojë

Nëse e mbushni shtresën e sipërme me të zezë në vend të të bardhës, kjo nuk do të përmbysë ngjyrat e kanavacës tuaj. Gjithmonë sigurohuni që të mbushni shtresën e sipërme me të bardhë të vërtetë në mënyrë që kjo metodë të funksionojë siç duhet.

Opaciteti i përmbysur i ngjyrave

Mund të rregulloni patejdukshmërinë e ngjyrave tuaja të përmbysura duke rrëshqitur çelësin në krye e kanavacës derisa të arrini përqindjen që dëshironi. Kjo ju jep fuqinë për të rritur ose ulur intensitetin e ngjyrave të kanavacës tuaj.

Pyetjet e shpeshta

Ka disa pyetje të shpeshta në lidhje me këtë temë në internet. Unë i jam përgjigjur shkurt një përzgjedhjeje të vogël të tyre më poshtë:

Si të përmbysni ngjyrat në Procreate Pocket?

Mund të ndiqni saktësisht të njëjtën metodë më sipër për të përmbysur ngjyrat në një kanavacë në aplikacionin tuaj Procreate Pocket. Kjo është një nga funksionet e shumta që ndajnë aplikacionet e përputhshme me iPad dhe iPhone.

Ku është Blend Mode në Procreate?

Për të hyrë në modalitetin e përzierjes, ju duhetpër të hapur menynë tuaj Layers . Në të djathtë të emrit të shtresës suaj, do të shihni një simbol N . Prekni në këtë N për të hyrë dhe parë menunë rënëse Blend Mode në secilën shtresë individuale.

Si të ndërroni ngjyrat në Procreate?

Mund të përdorni metodën e mësipërme për të përmbysur ngjyrat tuaja dhe më pas të ndryshoni nivelet e tejdukshmërisë së shtresës tuaj për të ndërruar dhe krijuar nuanca të ndryshme ngjyrash në kanavacën tuaj.

Si të përmbysni ngjyrat e një foto në Procreate?

Pavarësisht nëse dëshironi të përmbysni ngjyrat e një fotografie ose vizatimi në Procreate, mund të ndiqni metodën e mësipërme, përveçse të siguroheni që vetëm shtresa që dëshironi të ndryshoni është aktive. Zhshënoni të gjitha shtresat që nuk dëshironi të ndryshoni.

Përfundim

Nëse jeni si unë në fillim të zbulimit të kësaj veçorie dhe po mendoni, pse në tokë a duhet të di si ta përdor këtë mjet? Unë rekomandoj shumë të merrni pak kohë për të eksperimentuar me të sot. Asnjëherë nuk e dini se kur mund të jetë i dobishëm për ju.

Unë shpesh e përdor këtë mjet kur kam shpenzuar shumë kohë duke parë dhe punuar në një vepër artistike specifike me të cilën ende nuk jam i kënaqur dhe mund nuk e kuptoj fare pse. Pra, për mua, ky mjet është i mahnitshëm për të ndryshuar gjërat dhe për të më lejuar të shoh ndryshimet që duhet të bëj.

A i përmbysni ngjyrat tuaja në Procreate? Shtoni komentet tuaja në seksionin e komenteve më poshtë nëse keni ndonjë këshillë dhe truk tjetër për të ndarëme ne.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.