Si ta bëni Artboard Transparent në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Tabelja juaj e artit është transparente! Edhe pse po shihni një sfond të bardhë në tabelën tuaj artistike, në fakt ai nuk ekziston. Nëse nuk i shtoni asnjë ngjyrë, ajo është në të vërtetë transparente. Pra, pse tregon të bardhë? Sinqerisht, asnjë ide.

Ndryshe nga Photoshop, kur krijoni një dokument të ri, ju keni mundësinë të zgjidhni ngjyrën e sfondit, të zezë, të bardhë ose transparente, Illustrator nuk e ofron këtë opsion. Ngjyra e parazgjedhur e sfondit të tabelës së artit tregon të bardhën.

Gjithsesi, mund të shihni lehtësisht shfaqjen e rrjetës transparente nga menyja "Shiko", paneli "Properties" ose duke përdorur një shkurtore të tastierës. Nëse keni nevojë të ruani një vektor me sfond transparent, mund të zgjidhni opsionin kur eksportoni skedarin.

Në këtë tutorial, do të mësoni se si të shfaqni një tabelë transparente dhe të ruani një imazh me sfond transparent.

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2021. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Si të tregohet rrjeta transparente

Unë jam duke përdorur versionin Adobe Illustrator CC 2021, kështu që në të vërtetë ekziston një opsion në panelin Properties > Sundimtar & Rrjetat që mund t'i klikoj dhe ta bëj transparente tabelën e artit.

Nëse ky opsion nuk është i disponueshëm në versionin tuaj të Illustrator, mund të shkoni te menyja e sipërme dhe të zgjidhni Shiko > Trego rrjetën transparente . Ose mund të përdorni shkurtoren e tastierës Shift + Command + D .

Tani sfondi i tabelës artistike duhet të jetë transparent.

Sa herë që dëshironi të shfaqni përsëri sfondin e bardhë, mund të klikoni të njëjtën ikonë në panelin Properties , të ktheheni te menyja e pamjes dhe zgjidhni Fshih rrjetën transparente , ose përdorni të njëjtën shkurtore të tastierës.

Sinqerisht, nuk është e nevojshme ta bëni tabelën artistike transparente ndërsa punoni në dizajn, sepse gjithmonë mund të zgjidhni sfondin transparent kur e eksportoni.

Nuk jeni i sigurt se si funksionon? Unë do të shpjegoj menjëherë.

Si të ruani vepra arti me sfond transparent

Pse do ta ruani veprën tuaj artistike pa një ngjyrë sfondi? Arsyeja numër një është se vektori do të përshtatet në imazhe të tjera pa treguar ngjyrën e sfondit. Shembulli më i thjeshtë do të ishte një logo.

Për shembull, unë dua të vendos logon IllustratorHow në një imazh, duhet të përdor png me një sfond transparent në vend të një jpeg me sfond të bardhë.

Shikoni se çfarë dua të them ?

Shënim: Kur ruani një skedar si jpeg , edhe nëse nuk keni shtuar asnjë ngjyrë sfondi, sfondi do të jetë i bardhë.

Për shembull, nëse doni t'i përdorni këto yje dhe hënë në një imazh të qiellit të natës, është një ide e mirë ta ruani atë me një sfond transparent.

Kur eksportoni skedarin tuaj në png, do të keni mundësinë të zgjidhni një sfond transparent. Ndiqni hapat e mëposhtëm për të ruajtur veprat tuaja artistikesfond transparent.

Hapi 1: Shkoni te menyja kryesore dhe zgjidhni Skedari > Eksporto > Eksporto si .

Hapi 2: Riemërtoni skedarin, zgjidhni ku dëshironi ta ruani dhe ndryshoni formatin në PNG (png) . Kontrolloni kutinë Përdor tabelat e artit dhe kliko Eksporto .

Hapi 3: Ndrysho Ngjyrën e sfondit Transparente . Mund ta ndryshoni rezolucionin në përputhje me rrethanat, por Ekrani i paracaktuar (72 ppi) është mjaft i mirë për rezolucionin e ekranit.

Klikoni OK dhe imazhi juaj me sfond transparent ruhet. Tani mund ta përdorni në imazhe të tjera.

Pyetjet e shpeshta

Ju gjithashtu mund të jeni të interesuar për përgjigjet e këtyre pyetjeve që lidhen me sfondin e tabelës së artit.

Si të ndryshoni ngjyrën e sfondit të tabelës suaj artistike në Illustrator?

Mund të ndryshoni ngjyrën e rrjetës nga Konfigurimi i dokumentit, por mënyra më e lehtë është të shtoni ose ndryshoni ngjyrën e sfondit është të përdorni veglën drejtkëndësh.

Bëni një drejtkëndësh me të njëjtën madhësi si tabela artistike dhe mbusheni me ngjyrën që dëshironi të jetë sfondi, me ngjyrë të fortë ose gradient.

A mund ta hiqni sfondin në Illustrator?

Heqja e sfondit të imazhit në Illustrator nuk është aq e lehtë sa në Photoshop. Nuk ka vërtet një mjet për heqjen e sfondit, por ju mund ta hiqni sfondin duke bërë një maskë prerëse.

Përdorni mjetin e stilolapsit për të vizatuar skicën e figurës qëju dëshironi të mbani dhe të bëni një maskë prerëse për të prerë sfondin.

Përfundim

Të bësh transparente tabelën artistike në thelb është ndryshimi i mënyrës së pamjes për të treguar rrjetat transparente. Nëse qëllimi juaj është të krijoni një imazh me sfond transparent, thjesht eksportojeni atë si png dhe vendosni ngjyrën e sfondit në transparente.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.