Si të ndryshoni ngjyrën e lidhjes së vizituar në Chrome, Safari, Firefox

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Sot, thjesht doja të ndaja disa udhëzime të shpejta se si të rregulloni ngjyrën e lidhjeve të vizituara në shfletues të ndryshëm uebi, në mënyrë që të shmangni klikimin në faqet e internetit që janë shfletuar tashmë.

Kjo është e dobishme sidomos kur ju (ose miqtë dhe familja juaj) jeni të verbër ndaj ngjyrave. Për ata që janë të verbër ndaj ngjyrave, është e vështirë të dallosh dallimin midis ngjyrave të lidhjeve të internetit të vizituara dhe të pavizituara nëse ato nuk janë vendosur siç duhet. Kjo mund ta bëjë shfletimin e thjeshtë të internetit një përvojë zhgënjyese.

Historia argëtuese pas saj

Ditën tjetër kushëriri im doli nga apartamenti im dhe ai po përdorte laptopin tim për të kërkuar për diçka në Google. Disa herë e dëgjova të thoshte: “Më budalla! Pse po e vizitoj përsëri këtë faqe?” Kështu që i thashë:

  • Unë: Hej Daniel, po klikoni rezultatet e faqes që keni vizituar tashmë?
  • Daniel: Po. Nuk e di pse.
  • Unë: Faqet e vizituara në rezultatet e Google janë shënuar si të kuqe dhe ato që nuk i keni vizituar janë me ngjyrë blu, në rast se nuk e dini … (Unë thjesht doja të ndihmoja)
  • Daniel: Mendoj se më duken njësoj.
  • Unë: Vërtet? (Mendova se po bënte shaka)…Hej, këto janë ngjyra të ndryshme. Njëra është vjollcë e lehtë, tjetra është blu. Mund ta thoni?
  • Daniel: Jo!

Biseda jonë filloi të bëhet paksa serioze, siç mund ta keni marrë me mend. Po, kushëriri im është disi i verbër ndaj ngjyrave - më konkretisht, i verbër i kuq. Ipërdor Chrome dhe pasi ndryshova ngjyrën e një lidhjeje të vizituar nga e kuqe në jeshile, ai mund ta dallonte menjëherë ndryshimin.

A keni verbëri ndaj ngjyrave?

Së pari, nuk duhet të shqetësoheni fare për këtë nëse e keni. Shumicën e kohës, verbëria e ngjyrave është gjenetike dhe nuk ka trajtim, sipas MedlinePlus. Gjithashtu, për ta bërë veten të ndiheni më mirë, "Ka një marrëveshje të përgjithshme që në mbarë botën 8% e burrave dhe 0.5% e grave kanë mungesë të shikimit të ngjyrave". (Burimi)

Për të provuar nëse jeni të verbër nga ngjyra, mënyra më e shpejtë është të shikoni këtë artikull të Huffington Post. Ai përfshin pesë imazhe me burim nga Testi i Ngjyrave Ishihara.

Për më shumë teste, mund të vizitoni këtë faqe interneti. Do t'ju jepen 20 pyetje provë përpara se të shihni rezultatin e testit. Klikoni "START TEST" blu për të filluar:

Shumica e njerëzve do t'u thuhet se kanë "Vizioni Normale të Ngjyrave":

Skema e ngjyrave në rezultatet e faqes së motorit të kërkimit

Shënim: Si parazgjedhje, shumica e motorëve të kërkimit si Google dhe Bing i shënojnë rezultatet që keni klikuar si vjollcë dhe rezultatet e pavizituara si blu. Këtu janë dy shembuj:

Kjo është ajo që doli pasi kërkova "TechCrunch" në Google. Meqenëse e kam vizituar më parë faqen TechCrunch Wikipedia, ajo tani është shënuar si vjollcë e lehtë, ndërsa Facebook dhe YouTube janë ende blu.

Në Bing, kërkova "SoftwareHow" dhe ja çfarë pashë. Faqet në Twitter dhe Google+ janëtashmë të vizituara, kështu që ato janë shënuar edhe si vjollcë, ndërsa lidhja e Pinterest është ende blu.

Tani le t'i kthehemi temës. Ja se si të ndryshoni ngjyrën e lidhjeve të vizituara në shfletues të ndryshëm të internetit.

Si të ndryshoni ngjyrën e lidhjes së vizituar në Google Chrome

Fatkeqësisht për shfletuesin Chrome, do t'ju duhet të shtoni një shtesë në bëj që të funksionojë. Këtu është një udhëzues hap pas hapi:

Shënim: pamjet e mëposhtme të ekranit janë marrë nga Chrome për macOS (Versioni 60.0.3112.101). Nëse jeni në një kompjuter ose përdorni një version tjetër të Chrome, hapat mund të jenë paksa të ndryshëm.

Hapi 1: Hapni Chrome dhe më pas instaloni këtë shtesë të quajtur Stylist. Klikoni në butonin blu "SHTO TE CHROME".

Hapi 2: Konfirmo duke klikuar "Shto shtesë". Do të shihni një njoftim që tregon se shtojca është shtuar në Chrome.

Hapi 3: Klikoni me të djathtën në ikonën e shtesës Stylist, më pas zgjidhni Opsionet. Nën skedën Stilet, shtypni Shto stil të ri.

Hapi 4: Tani emërtoni stilin e ri, kontrolloni opsionin "Të gjitha sajtet" , kopjoni dhe ngjisni këtë pjesë të kodit (siç tregohet më poshtë) në kuti dhe klikoni Ruaj.

A:visited { color: green ! e rëndësishme

Shënim: Ngjyra e kësaj rreshti është "jeshile". Mos ngurroni ta ndryshoni atë në një ngjyrë tjetër ose një kod RGB (255, 0, 0 për shembull) . Mund të gjeni më shumë ngjyra dhe kodet e tyre këtu.

E rëndësishme: kontrolloni "Të gjitha sajtet"mund të ndikojë në përvojën tuaj të përdoruesit me sajte të tjera. Për shembull, vura re se pas zbatimit të ndryshimit, skedat e mia të Gmail u shfaqën të gjitha si të kuqe. që duket absolutisht e çuditshme. Kështu që shtova këtë rregull, i cili lejon që ndryshimi të ndikojë vetëm në rezultate specifike të kërkimit të Google.

Hapi 5: Kontrolloni nëse stili i ri ka hyrë në fuqi. Në rastin tim, po — ngjyra e faqes së vizituar të TechCrunch Wikipedia tani është ndryshuar në jeshile (si parazgjedhje ishte e kuqe).

P.S. Jam mësuar që ngjyra e lidhjes së vizituar të shfaqet si vjollcë e lehtë, kështu që e rregullova përsëri. 🙂

Si të ndryshoni ngjyrën e lidhjes së vizituar në Mozilla Firefox

Bërja e ndryshimit në shfletuesin Firefox është edhe më e lehtë sepse ndryshe nga Chrome, nuk keni nevojë të instaloni ndonjë shtesë të palës së tretë. Ndiqni udhëzuesin hap pas hapi më poshtë:

Shënim: Në këtë tutorial, unë përdor Firefox 54.0.1 për macOS. Nëse jeni duke përdorur një version tjetër ose jeni në një kompjuter Windows, shtigjet dhe pamjet e ekranit siç tregohen më poshtë mund të mos zbatohen.

Hapi 1: Sigurohuni që "Përdorni gjithmonë shfletimin privat opsioni mode” është çzgjedhur. Hap Menunë Firefox > Preferencat > Privatësia.

Nën Histori > Firefox do :, zgjidhni "Përdorni cilësimet e personalizuara për histori". Nëse keni zgjedhur "Përdor gjithmonë modalitetin e shfletimit privat", zgjidh atë. Nëse është çzgjedhur (si parazgjedhje), ju jeni mirë. Shkoni te hapi 2.

Hapi 2: Tani shkoni te Përmbajtja > Fontet & Ngjyrat> Ngjyrat.

Në dritaret "Ngjyrat", ndryshoni ngjyrën e "Lidhjeve të vizituara:" në atë që dëshironi, zgjidhni Gjithmonë në menynë rënëse dhe klikoni "OK" butonin për të ruajtur ndryshimet tuaja.

Hapi 3: Kjo është ajo. Për të provuar nëse ndryshimi i cilësimeve është efektiv, thjesht bëni një kërkim të shpejtë në Google dhe shikoni nëse ngjyra e atyre rezultateve të vizituara ka ndryshuar. Në rastin tim, i vendos ato si jeshile dhe funksionon.

Si të ndryshoni ngjyrën e lidhjes së vizituar në Safari

Procesi është mjaft i ngjashëm me atë të Chrome. Do t'ju duhet të instaloni një shtesë të quajtur Stylish. Ndiqni tutorialin e mëposhtëm, ku ju vë në dukje edhe një truk që duhet të keni kujdes për ta realizuar. Përndryshe, nuk do të funksionojë siç pritej.

Shënim: Unë jam duke përdorur Safari për macOS (Versioni 10.0). Pamjet e ekranit të paraqitura më poshtë mund të jenë paksa të ndryshme nga ato që shihni në kompjuterin tuaj.

Hapi 1: Merrni shtesën Stylish (vizitoni lidhjen) dhe instaloni atë në shfletuesin tuaj Safari .

Hapi 2: Klikoni ikonën e zgjerimit Stylish (e vendosur në krye të shiritit të veglave), më pas zgjidhni "Menaxho".

Hapi 3: Në pultin e ri Stylish, shkoni te Edit. Plotësoni katër detyrat siç tregohet në këtë pamje të ekranit. Pjesa e kodit CSS është paraqitur më poshtë.

A:visited { color: green ! e rëndësishme

Përsëri, ngjyra në shembullin tim është jeshile. Ju mund ta ndryshoni atë çfarë të doni. Gjeni më shumë ngjyra dhe kodet e tyre këtu osekëtu.

Kini vëmendje kur vendosni rregullat. Për shembull, doja të ndryshoja vetëm ngjyrën e lidhjeve të vizituara në Google.com. Unë zgjedh "Domain" dhe shkruaj "google.com" nën kutinë CSS. Shënim: MOS shkruani "www.google.com" pasi nuk do të funksionojë. M'u deshën disa prova dhe gabime për ta kuptuar këtë.

Hapi 4: Testoni për të parë nëse ndryshimi ka hyrë në fuqi. Në rastin tim, funksionon.

Si të ndryshoni ngjyrën e lidhjes së vizituar në Microsoft Edge

Fatkeqësisht, për përdoruesit e Windows, nuk kam gjetur ende një zgjidhje të mundshme për të ndryshuar ngjyrën e lidhje të vizituara ose të pavizituara. Mendova se zgjerimi Stylish do të funksiononte me Edge, por gabova. Megjithatë, duket se nuk jam vetëm, pasi mund ta shihni nga ky diskutim që shumë njerëz po kërkojnë këtë veçori.

Do ta përditësoj këtë postim nëse Edge shton këtë funksion ose nëse ka një shtesë të palës së tretë kjo e bën punën.

Shpresoj se ju ka gjetur të dobishëm këtë artikull. Ju lutem më njoftoni nëse jeni të paqartë për ndonjë hap në udhëzimet e mësipërme. Nëse zbuloni një metodë më të lehtë, lini një koment më poshtë dhe më njoftoni.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.