Si të bëni rrotullime në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Çfarë lloj rrotullimesh po përpiqeni të bëni? Një rrotullim karamele? Apo thjesht ndonjë art i linjës? Mund të përdorni mjete të ndryshme për të krijuar rrotullime në Adobe Illustrator. Në varësi të mjetit që përdorni, rezultati mund të jetë krejtësisht i ndryshëm.

Mjeti Spiral është një mjet i dobishëm që mund ta përdorni për të krijuar rrotullime. Në thelb, funksionon në të njëjtën mënyrë si të vizatoni një vijë. Dhe nëse jeni duke kërkuar për të bërë karamele të rrotulluara, do të dëshironit të provoni mjetin Polar Grid Tool.

Do t'ju tregoj disa shembuj që shpjegojnë se si funksionojnë mjetet.

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Mjeti Spiral

Nuk e dini se ku është Mjeti Spiral? Nëse jeni duke përdorur shiritin e veglave Advanced , ai duhet të jetë në të njëjtën meny si Mjeti i segmentit të linjës (\) .

Hapi 1: Zgjidhni Mjetin Spiral nga shiriti i veglave.

Hapi 2: Klikoni dhe tërhiqni në tabelën artistike për të vizatuar një rrotullim/spiral. Kjo është se si duket një spirale e paracaktuar.

Mund të zgjidhni gjithashtu veglën Spiral dhe të klikoni në tabelën artistike për të ndryshuar manualisht cilësimet e spirales. Nga cilësimet do të shihni Radius, Decay, Segment dhe Style.

Rrezja përcakton distancën nga qendra deri në pikën më të largët në spirale. Decay specifikon se sa zvogëlohet çdo erë spirale në krahasim me erën e mëparshme.

Ju mundenicaktoni numrin e Segmenteve që ka spiralja. Çdo erë e plotë ka katër segmente. Stili ju lejon të zgjidhni drejtimin e spirales, në drejtim të akrepave të orës ose në të kundërt.

Këtu është një mashtrim. Nëse nuk e dini saktësisht se çfarë po kërkoni, mund të shtypni tastet shigjeta lart dhe shigjeta poshtë në tastierën tuaj ndërsa vizatoni spiralen për të rregulluar segmentet.

Hapi 3: Stiloni atë. Ju mund të ndryshoni stilin e goditjes, ngjyrën e goditjes ose ngjyrën e mbushjes së rrotullimit. Ju gjithashtu mund të ndryshoni ngjyrën ose peshën e goditjes në panelin Veçoritë > Pamja . Zakonisht më pëlqen të shtoj një penel në vorbull për ta bërë atë të duket më elegant.

Nëse dëshironi të shtoni një penel, hapni panelin Brushes nga menyja e sipërme Window > Brushes , më pas zgjidhni spiralen dhe zgjidhni një furçë.

Shumë e thjeshtë. Dëshironi të bëni një vorbull më të bukur? Vazhdoni të lexoni.

Polar Grid Tool

Dëshironi të bëni një gjel sheqeri me rrotullim? Ky është një mjet i madh.

Shumë prej jush mund të mos jeni të njohur me këtë mjet. Sinqerisht, as unë. Nuk është një mjet që do ta përdornim çdo ditë, kështu që është plotësisht e kuptueshme nëse nuk e dini se ku ndodhet.

Vegla Polar Grid është në të vërtetë pikërisht poshtë Veglës së Segmentit të Linjës dhe Mjetit Spiral.

Hapi 1: Zgjidhni Mjetin e rrjetit polar nga shiriti i veglave.

Hapi 2: Klikoni në tabelën artistike dhe cilësimin Polar Grid Tooldo të shfaqet dritarja. Ju mund të zgjidhni madhësinë dhe numrin e ndarësve.

Për shembull, unë i kam vendosur të dyja Ndarësit koncentrikë në 0 dhe Ndarësit radial në 12. Mos ngurroni të vendosni ndarjet koncentrike nëse dëshironi të bëni një gjel sheqeri me vorbull më të bukur. Nuk do të shqetësohesha shumë për madhësinë (nëse nuk keni një standard për të ndjekur) sepse mund ta shkallëzoni më vonë.

Hapi 3: Ndrysho ngjyrën e goditjes për të mbushur.

Hapi 4: Zgjidhni dy nga ngjyrat tuaja të preferuara nga paneli i mostrave për mbushjen e gjel sheqerit. Ky hap është për të përgatitur ngjyrat për Kovën e ngjyrave të gjalla ( K ).

Hapi 5: Zgjidhni Kovën e ngjyrave të gjalla ( K ) nga shiriti i veglave, zgjidhni ngjyrën tuaj të preferuar nga paneli Swatches dhe plotësoni rrjete.

Ashtu është, ju duhet të përdorni Live Paint Bucket sepse teknikisht po mbushni 12 rrjetat e krijuara nga Radial Dividers, nëse klikoni për të zgjedhur një ngjyrë direkt nga Swatches, ajo' Do të ngjyros të gjithë formën në vend të rrjetave individuale.

Hapi 6: Zgjidhni formën dhe shkoni te menyja e sipërme Efekti > Transformo & Deformo > Twist . Këndi rreth 20 gradë është mjaft i mirë. Ju mund të kontrolloni kutinë "Paraafishimi" për të parë se si duket ndërsa rregulloni.

Siç mund ta shihni skajet nuk janë 100% të lëmuara, por ne mund ta rregullojmë këtë duke krijuar një maskë prerëse.

Hapi 7: PërdorniElipses Tool për të krijuar një rreth, pak më të vogël se rrotullimi dhe vendoseni në majë të rrotullës.

Zgjidhni të dyja dhe përdorni shkurtoren e tastierës Command + 7 për të krijuar një maskë prerëse.

Ka shumë gjëra që mund të bësh, duke shtuar ndarës, duke përzier ngjyrat, etj. Argëtohu.

Pyetjet e shpeshta

Këtu janë disa pyetje të tjera në lidhje me krijimin e rrotullimeve në Adobe Illustrator.

Si të krijoni një sfond rrotullues në Illustrator?

Mund të përdorni maskën e prerjes për të krijuar një sfond rrotullues. Shkallësoni rrotullimin që keni krijuar me mjetin Polar Grid, pak më i madh se tabela e artit. Krijoni një drejtkëndësh në majë të rrotullës, me të njëjtën madhësi si tabela juaj e artit. Zgjidhni të dyja dhe bëni një maskë prerëse.

Si e bëni një spirale të ngushtë në Illustrator?

Mund t'i rrisni segmentet për ta bërë një spirale më të ngushtë nëse përdorni veglën Spiral. Vazhdoni të shtypni shigjetën lart ndërsa klikoni dhe vizatoni spiralen.

Një mënyrë tjetër është të përdorni mjetin Polar Grid Tool, të vendosni ndarjet radiale në 0, të prisni pjesën e sipërme të rrathëve, t'i ngjitni në vend dhe të bëni një formë spirale. Kjo metodë mund t'ju marrë pak kohë për të përputhur linjat.

Si të bëni një Swirl 3D në Illustrator?

Mund të shtoni një gradient në një rrotullim për ta bërë atë të duket 3D. Për shembull, mund të shtoni një gradient rrezeje në këtë gjel sheqeri me rrotullim, të vendosni modalitetin e përzierjes në Shumëzoj dhe të rregulloni opacitetin.

Si tëvizatoni rrotullim në Illustrator?

Po i referoheni këtij lloji të vizatimit me rrotullim?

Një pjesë e tij mund të bëhet duke përdorur veglën spirale, por në pjesën më të madhe, është krijuar nga Vegla e furçës dhe Vegla e Gjerësisë.

Përfundim

Ka dy mjete të gatshme për përdorim për të bërë rrotullime në Adobe Illustrator – Vegla Spiral dhe Vegla Polar Grid. Në varësi të efektit që dëshironi të krijoni, zgjidhni mjetin në përputhje me rrethanat. Ju gjithmonë mund t'i përzieni mjetet për të krijuar gjithashtu diçka të mrekullueshme.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.