Si të hiqni sfondin e bardhë dhe ta bëni atë transparent në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Kujdes, cilësia e imazhit nuk është 100% e garantuar kur heq sfondin në Adobe Illustrator, veçanërisht kur është një imazh raster me objekte komplekse. Megjithatë, ju mund të vektorizoni një imazh dhe të merrni një vektor me sfond transparent lehtësisht në Illustrator.

Heqja e sfondit të imazhit në Adobe Illustrator nuk është aq e lehtë sa është në Photoshop, por është plotësisht e mundur të hiqni sfondin e bardhë në Adobe Illustrator, dhe është shumë e lehtë. Në fakt, ka dy mënyra për ta bërë atë.

Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj se si të hiqni sfondin e bardhë dhe ta bëni atë transparent në Adobe Illustrator duke përdorur Trace Image dhe Clipping Mask.

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe. Përdoruesit e Windows ndryshojnë tastin Command Ctrl për shkurtoret e tastierës.

Metoda 1: Gjurmimi i imazhit

Kjo është mënyra më e lehtë për të hequr sfondin e bardhë në Adobe Illustrator, por do të vektorizojë imazhin tuaj origjinal. Do të thotë, imazhi juaj mund të duket pak si vizatimor pasi ta gjurmoni, por është një grafik vektorial, nuk duhet të jetë aspak problem.

Tingëllon konfuze? Le të hedhim një vështrim në disa shembuj më poshtë ndërsa unë ju udhëzoj nëpër hapat.

Hapi 1: Vendosni dhe futni imazhin tuaj në Adobe Illustrator. Do të vendos dy imazhe, një foto realiste dhe një tjetërgrafik vektorial.

Para se të kaloni në hapin tjetër, ndoshta dëshironi të dini nëse imazhi juaj ka një sfond të bardhë. Tabela e artit tregon një sfond të bardhë, por në të vërtetë është transparent.

Mund ta bëni tabelën artistike transparente duke aktivizuar Trego rrjetën transparente (Shift + Command + D) nga menyja Shiko .

Siç mund ta shihni, të dy imazhet kanë sfond të bardhë.

Hapi 2: Hapni panelin e gjurmimit të imazhit nga menyja e sipërme Dritarja > Gjurmimi i imazhit . Këtë herë nuk do të përdorim Veprimet e Shpejta sepse duhet të kontrollojmë një opsion në Panelin e Gjurmimit të Imazhit.

Do të shihni gjithçka të thinjur sepse nuk është zgjedhur asnjë imazh.

Hapi 3: Zgjidhni imazhin (një imazh në një kohë) dhe ju do të shohë opsionet e disponueshme në panel. Ndrysho modalitetin në Ngjyra dhe Paletën në Ton i plotë . Klikoni E avancuar për të zgjeruar opsionin dhe kontrolloni Injoroni të bardhën .

Hapi 4: Klikoni Gjurmimi në këndin e poshtëm djathtas dhe do të shihni imazhin tuaj të gjurmuar pa sfond të bardhë.

Siç mund ta shihni, fotografia nuk është më e njëjtë me origjinalin. E mbani mend atë që thashë më parë se gjurmimi i një imazhi do ta bëjë atë të duket vizatimor? Kjo është ajo për të cilën po flas.

Megjithatë, nëse përdorni të njëjtën metodë për të gjurmuar një grafikë vektoriale, ajo funksionon mjaft mirë. Është e vërtetë që ju ende mund të humbni disa detaje, porrezultati është shumë afër imazhit origjinal.

Nëse kjo nuk është ajo që mund të pranoni, provoni metodën 2.

Metoda 2: Maska e prerjes

Bërja e një maske prerëse ju lejon të merrni cilësinë origjinale të imazhit kur hiqni sfondin e bardhë, megjithatë, nëse imazhi është kompleks, do t'ju duhet pak praktikë për të marrë një prerje të përsosur, veçanërisht nëse nuk jeni njohur me mjetin e stilolapsit.

Hapi 1: Vendosni dhe futni imazhin në Adobe Illustrator. Për shembull, unë do të përdor metodën e maskës së prerjes për të hequr përsëri sfondin e bardhë të fotografisë së parë të leopardit.

Hapi 2: Zgjidhni Pen Tool (P) nga shiriti i veglave.

Përdorni mjetin e stilolapsit për të gjurmuar rreth leopardit, sigurohuni që të lidhni pikat e ankorimit të parë dhe të fundit. Nuk jeni njohur me mjetin e stilolapsit? Unë kam një tutorial të veglave të stilolapsit që mund t'ju bëjë të ndiheni më të sigurt.

Hapi 3: Zgjidhni si goditjen e mjetit të stilolapsit ashtu edhe imazhin.

Përdor shkurtoren e tastierës Command + 7 ose kliko me të djathtën dhe zgjidh Make Clipping Mask .

Kjo është ajo. Sfondi i bardhë duhet të jetë zhdukur dhe siç mund ta shihni, imazhi nuk është i karikaturës.

Nëse dëshironi ta ruani imazhin me një sfond transparent për përdorim në të ardhmen, mund ta ruani atë si png dhe të zgjidhni Transparent si ngjyrën e sfondit kur eksportoni.

Fjalët e fundit

Adobe Illustrator nuk është softueri më i mirëpër të hequr qafe sfondin e bardhë sepse mund të ulë cilësinë e imazhit tuaj. Megjithëse përdorimi i mjetit të stilolapsit nuk do të ndikojë aq shumë në imazh, kërkon kohë. Unë ende mendoj se Photoshop është alternativa nëse doni të hiqni sfondin e bardhë të një imazhi raster.

Nga ana tjetër, është një softuer i shkëlqyeshëm për vektorizimin e imazheve dhe mund ta ruani lehtësisht imazhin tuaj me sfond transparent.

Sidoqoftë, nuk po përpiqem t'ju tremb, thjesht dua të jem super i sinqertë dhe t'ju ndihmoj të kurseni kohë 🙂

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.