Ku është Mjeti Smudge në Procreate (dhe si ta përdorni)

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Mjeti Smudge (ikona e gishtit me majë) ndodhet midis veglës Brush dhe mjetit Eraser në këndin e sipërm djathtas të kanavacës tuaj. Mund të përdoret njësoj si një furçë, por në vend që të shtojë shenja, do të turbullojë shenjat që janë tashmë të pranishme.

Unë jam Carolyn dhe kam përdorur Procreate për të ekzekutuar ilustrimin tim dixhital biznes për më shumë se tre vjet tani, kështu që jam shumë i njohur me të gjitha veçoritë e aplikacionit. Unë përdor rregullisht mjetin Smudge pasi shumë nga veprat e mia artistike janë portrete, kështu që më pëlqen ta përdor këtë mjet për të përzier dhe përzier ngjyrat së bashku.

Mjeti Smudge është i lehtë për t'u gjetur dhe i lehtë për t'u përdorur pasi të keni pasur pak praktikë. Për shkak se mund ta përdorni këtë mjet me ndonjë nga furçat Procreate, ai ka një larmi të madhe përdorimesh dhe mund të zgjerojë së tepërmi grupin tuaj të aftësive. Unë do t'ju tregoj se ku mund ta gjeni dhe si ta përdorni.

Key Takeaways

  • Mjeti Smudge ndodhet midis veglës Brush dhe mjetit Eraser.
  • Mund të zgjidhni të njollosni me ndonjë nga furçat e ngarkuara më parë të Procreate.
  • Ky mjet mund të përdoret për përzierjen, zbutjen e linjave ose përzierjen e ngjyrave së bashku.
  • Një alternativë te mjeti Smudge po përdor Gaussian Blur.

Ku është mjeti Smudge në Procreate

Mjeti Smudge ndodhet midis veglës Brush (ikona e furçës së bojës) dhe mjeti Eraser (ikona e gomës) në këndin e sipërm djathtas të kanavacës. Ai ju jep akses në të gjithabrushat Procreate dhe ju mund të modifikoni madhësinë dhe tejdukshmërinë në shiritin anësor.

Meqenëse kjo veçori është një pjesë kyçe e përvojës së përdoruesit të Procreate, ajo zë vend krenar në mes dy mjeteve më të përdorura në shiriti kryesor i veglave të kanavacës brenda aplikacionit. Është e lehtë për t'u gjetur dhe për t'u aksesuar shpejt, ndërkohë që mund të kaloni lehtësisht ndërmjet mjeteve.

Si të përdorni mjetin Smudge në Procreate – Hap pas hapi

Ky mjet ka kaq shumë përfitime dhe me të vërtetë ofron për të sjellë shumë në tryezë. Por definitivisht më mori pak kohë për të kuptuar se kur dhe si ta përdor atë siç duhet. Këtu është një hap pas hapi për të filluar:

Hapi 1: Për të aktivizuar mjetin Smudge, trokitni lehtë mbi ikonën e gishtit të theksuar midis veglës Furça dhe veglës Eraser në këndi i sipërm i djathtë i kanavacës tuaj. Zgjidhni cilën furçë të përdorni dhe modifikoni madhësinë dhe opacitetin e saj derisa të keni cilësimet që dëshironi.

Hapi 2: Pasi të aktivizohet mjeti juaj Smudge, mund të filloni të përzieni me të në kanavacën tuaj . Mbani mend, gjithmonë mund ta zhbëni këtë veprim duke trokitur me dy gishta njësoj siç do të pikturonit me furçë.

Këshilla profesionale

Unë zakonisht përdor furçën e butë kur jam përzierjen. Mendoj se kjo është e shkëlqyeshme për tonet e lëkurës dhe përzierjen e përgjithshme. Por provoni disa lloje të ndryshme furçash në varësi të asaj që ju nevojitet.

Nëse nuk dëshironi që përzierja juaj të rrjedhë jashtë vijave, sigurohuni që forma që keniare blending është në Alpha Lock.

Alternativat e Mjetit Smudge për Përzierjen

Ekziston një mënyrë tjetër e përzierjes që nuk përfshin veglën Smudge. Kjo metodë siguron një përzierje të shpejtë dhe të përgjithshme, si nëse duhet të përzieni një shtresë të tërë. Nuk ju lejon të njëjtin kontroll si mjeti Smudge.

Gaussian Blur

Kjo metodë përdor mjetin Gaussian Blur për të turbulluar të gjithë shtresën nga 0% në 100%. Ky është një mjet i shkëlqyeshëm për t'u përdorur nëse doni të përzieni ngjyrat së bashku ose ndoshta në një lëvizje më të përgjithshme si qielli ose perëndimi i diellit. Ja se si:

Hapi 1: Sigurohuni që ngjyra ose ngjyrat që dëshironi të përzieni së bashku janë në të njëjtën shtresë ose bëni këtë hap individualisht për shtresë. Prekni në skedën Përshtatjet dhe lëvizni poshtë për të zgjedhur Turbullimi Gaussian .

Hapi 2: Trokitni lehtë mbi Shtresën dhe tërhiqni ngadalë gishtin ose majë shkruese në të djathtë, derisa të merrni nivelin e dëshiruar të turbullimit që po kërkoni. Pasi të keni mbaruar, mund ta lironi mbajtjen tuaj dhe të trokitni sërish te mjeti Përshtatjet për ta çaktivizuar këtë mjet.

Nëse jeni më shumë një nxënës vizual, Haze Long ka bëri një video tutorial të mrekullueshëm në YouTube.

Pyetjet e shpeshta

Kam mbledhur disa nga pyetjet tuaja të bëra shpesh në lidhje me këtë temë dhe shkurtimisht iu përgjigja disa prej tyre më poshtë:

Si të njollosni Procreate Pocket?

Mund të ndiqni saktësisht të njëjtën metodë më lart për të njollosur në Procreate Pocket.Vetëm sigurohuni që së pari të prekni butonin Modifiko për të hyrë në skedën "Përshtatjet".

Si të përzieni në Procreate?

Mund të përdorni të dyja metodat e mësipërme për t'u përzier në Procreate. Mund të përdorni mjetin Smudge ose metodën Gaussian Blur.

Cila është furça më e mirë e përzierjes në Procreate?

Kjo varet nga ajo që dhe si po kërkoni të përzieni punën tuaj. Unë preferoj të përdor furçën e butë kur përziej tonet e lëkurës dhe furçën e zhurmës kur krijoj një pamje të përzier më të ashpër.

Përfundim

Ky mjet m'u desh mjaft kohë për t'u mësuar, pasi në të vërtetë është një aftësi që duhet ta zhvilloni. Ende e gjej veten duke mësuar teknika dhe veçori të reja të këtij mjeti që kanë një efekt të madh në punën time dhe nuk e kam gërmuar as sipërfaqen e asaj që mund të bëjë.

Unë rekomandoj të kaloni pak kohë me këtë veçori dhe duke bërë kërkimin tuaj se çfarë mund t'ju ofrojë. Ashtu si me shumë prej veçorive fantastike të Procreate, ky mjet ka kaq shumë për të ofruar dhe mund të hapë botën tuaj sapo t'i jepni pak kohë.

Si ju pëlqen vegla Smudge? Lini komentet tuaja në seksionin e komenteve më poshtë.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.