Rishikimi i ON1 Photo RAW: A ia vlen vërtet të blihet në 2022?

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

ON1 Foto RAW

Efektiviteti: Shumica e veçorive funksionojnë mirë Çmimi: 99,99 $ (një herë) ose 7,99 $/muaj në vit Lehtësia e përdorimit: Disa çështje të ndërfaqes së përdoruesit ndërlikojnë detyrat Mbështetje: mësime të shkëlqyera video & ndihma në internet

Përmbledhje

ON1 Photo RAW është një fluks i plotë pune RAW, duke përfshirë organizimin e bibliotekës, zhvillimin e imazheve dhe redaktim të bazuar në shtresa. Opsionet e tij organizative janë solide, megjithëse cilësimet e zhvillimit mund të përdorin pak më shumë përsosje. Opsionet e redaktimit lënë shumë për të dëshiruar dhe struktura e përgjithshme e fluksit të punës mund të përmirësohet.

Dëmtimi kryesor i softuerit në versionin aktual është mënyra se si është projektuar ndërfaqja e përdoruesit. Elementët thelbësorë të lundrimit janë ulur shumë, të shoqëruar nga etiketa teksti që janë pothuajse të pamundura për t'u lexuar – edhe në një monitor të madh 1080p. Për fat të mirë, softueri është në zhvillim të vazhdueshëm, kështu që shpresojmë se këto probleme mund të zgjidhen në botimet e ardhshme.

Nëse jeni një fotograf fillestar ose i ndërmjetëm që po kërkon një rrjedhë të plotë pune në një program të vetëm, ON1 Photo RAW padyshim ia vlen të shikohet. Disa profesionistë mund ta gjejnë programin të përshtatshëm për nevojat e tyre, por shumica do të kërkojnë një grup opsionesh më gjithëpërfshirëse me një ndërfaqe më të butë.

Ajo që më pëlqen : Plotësoni rrjedhën e punës RAW. Opsione të mira organizimi të bibliotekës. Rregullimet lokale të bëra sipas shtresave. Ruajtja në renë kompjuterikemjete maskimi dhe një mjet për heqjen e syve të kuq, përveç mjeteve që ishin të disponueshme në modulin "Zhvilloni". Nuk ka mjete të disponueshme për brushë ose linjë, kështu që pjesa më e madhe e asaj që do të bëni është të kompozoni imazhe të ndryshme së bashku dhe ON1 ofron një numër skedarësh që mund t'i inkorporoni në imazhet tuaja në skedën "Extras". Disa nga këto mund të jenë të dobishme, por disa janë thjesht të çuditshme.

​Fatmirësisht, i njëjti opsion i vrojtimit me dropdown që pamë në rregullimet e Balancës së Bardhë është bartur në listën rënëse Blending Modes, por ka një tjetër problem i vogël irritues i UI. Nëse dua t'i shtoj imazhet e mia si shtresa, mund ta bëj këtë duke përdorur skedën "Files" - përveç se do të më lejojë të shfletoj vetëm diskun kryesor në kompjuterin tim. Meqenëse të gjitha fotot e mia ruhen në diskun tim të jashtëm, nuk mund t'i shfletoj në këtë mënyrë, por duhet të shkoj te menyja File dhe të zgjedh Shfleto dosjen prej andej. Ky nuk është një problem madhor, por është vetëm një acarim më i vogël që mund të zgjidhet lehtësisht nga testimi i përdoruesit. Rrjedhat e buta të punës bëjnë për përdoruesit e lumtur, dhe ato të ndërprera për përdoruesit e irrituar!

Finalizimi i imazheve

Ndryshimi i përmasave të imazheve tuaja dhe eksportimi i tyre duhet të jetë një proces i thjeshtë, dhe në pjesën më të madhe është. E vetmja gjë e çuditshme që gjeta është se papritmas mjeti Zoom funksionon ndryshe: shkurtorja e shiritit të hapësirës për të kaluar ndërmjet Fit dhe zmadhimit 100% nuk ​​funksionon më, dhe në vend të kësaj, mjeti funksiononashtu siç doja unë në modulin "Zhvilloni". Këto mospërputhje të vogla e bëjnë punën me modulet e ndryshme të programit disi zhgënjyese, sepse në mënyrë që një ndërfaqe të funksionojë në mënyrë efektive, ajo duhet të funksionojë në një mënyrë të qëndrueshme të besueshme.

Arsyet pas vlerësimeve

Efektiviteti: 4.5/5

ON1 Photo RAW ka disa veçori të shkëlqyera katalogimi dhe organizimi dhe opsionet e tyre të zhvillimit RAW janë të shkëlqyera. Sistemi i rregullimit lokal i bazuar në shtresa është një mënyrë e shkëlqyer për të trajtuar redaktime jo-shkatërruese, megjithëse bëhet paksa e rëndë për të punuar me skedarët PSD për të gjitha modifikimet tuaja të mëvonshme.

Çmimi: 3,5/5

Çmimi i pavarur i blerjes është i barabartë me versionin e pavarur të Lightroom, por opsioni i abonimit është pak i mbiçmuar. Kjo do të thotë që redaktuesit e tjerë RAW mund të ofrojnë një program më të lëmuar për një çmim më të lirë, ndërkohë që ofrojnë të njëjtat përditësime të vazhdueshme të veçorive dhe rregullime të gabimeve.

Lehtësia e përdorimit: 4/5

Shumica e detyrave në Photo RAW mund të trajtohen mjaft mirë, por ka disa probleme me ndërfaqen e përdoruesit që mund të ndërpresin rrjedhën tuaj të punës. Pavarësisht pretendimeve për përdorimin e të njëjtave mjete në të gjitha modulet, disa nga mjetet nuk funksionojnë gjithmonë në të njëjtën mënyrë. Megjithatë, ka disa elementë të këndshëm të ndërfaqes që japin një shembull të mirë për të mësuar nga zhvilluesit e tjerë.

Mbështetje: 5/5

Mbështetja në internet ështëi gjerë dhe mbulon pothuajse çdo gjë që mund të dëshironi të bëni me Photo Raw ose çdo pyetje që mund të keni në lidhje me të. Ekziston një bazë e madhe njohurish, dhe kontaktimi me ekipin mbështetës është mjaft i lehtë falë sistemit të biletave të mbështetjes në internet. Ka forume private të aksesueshme për anëtarët e Plus Pro, megjithëse nuk munda t'i shikoja për të parë sa aktivë janë.

Alternativat ON1 Photo RAW

Adobe Lightroom (Windows / macOS)

Lightroom është aktualisht redaktori më i njohur RAW në treg, pjesërisht për shkak të dominimit të përgjithshëm të Adobe në botën e arteve grafike. Mund të merrni akses në Lightroom dhe Photoshop së bashku për 9,99 dollarë në muaj, i cili vjen me përditësime të rregullta të veçorive dhe akses në Adobe Typekit si dhe përfitime të tjera në internet. Lexoni rishikimin tonë të plotë të Lightroom këtu.

DxO PhotoLab (Windows / macOS)

DxO PhotoLab është një nga redaktuesit e mi të preferuar RAW falë saj korrigjime të shkëlqyera automatike që kursejnë kohë. DxO ka një bazë të dhënash të gjerë informacioni për lente falë metodave të tyre shteruese të testimit dhe ato e kombinojnë këtë me algoritmet kryesore të industrisë për reduktimin e zhurmës. Nuk ofron shumë në mënyrën e mjeteve organizative ose redaktimit të bazuar në shtresa, por gjithsesi ia vlen të shikohet. Shikoni rishikimin tonë të plotë të PhotoLab për më shumë.

Capture One Pro (Windows / macOS)

Capture One Pro është një redaktues tepër i fuqishëm RAW i synuar në të lartë-fund fotografëve profesionistë. Ndërfaqja e tij e përdoruesit është pak frikësuese, gjë që mund ta bëjë të mos ia vlen investimi në kohë për fotografët fillestarë ose të ndërmjetëm, por është e vështirë të argumentosh me aftësitë e tij të shkëlqyera. Është gjithashtu më e shtrenjta me 299 dollarë USD për aplikacionin e pavarur, ose 20 dollarë në muaj për një abonim.

ACDSee Photo Studio Ultimate (Windows / macOS)

Një tjetër hyrje e re në botën e redaktuesve të imazheve RAW, Photo Studio Ultimate ofron gjithashtu mjete organizative, një redaktues solid RAW dhe redaktim të bazuar në shtresa për të përfunduar rrjedhën e punës. Fatkeqësisht, si Photo Raw, duket se nuk ofron shumë konkurrencë me Photoshop kur bëhet fjalë për opsionet e tij të redaktimit të shtresave, megjithëse ofron mjete më gjithëpërfshirëse vizatimi. Lexoni rishikimin tonë të plotë të ACDSee Photo Studio këtu.

Përfundim

ON1 Photo RAW është një program shumë premtues që ofron një sërë veçorish të shkëlqyera për menaxhimin e një rrjedhe pune jo-shkatërruese RAW. Është penguar nga disa zgjedhje të çuditshme të ndërfaqes së përdoruesit që e bëjnë punën me programin herë pas here mjaft zhgënjyese, por zhvilluesit po e përmirësojnë vazhdimisht programin, kështu që ka shpresë se ata do të arrijnë t'i rregullojnë edhe këto probleme.

Merrni. ON1 Photo RAW

Pra, a ju duket i dobishëm ky rishikim i ON1 Photo RAW? Lini një koment dhe na njoftoni.

Integrimi. Ruan modifikimet si skedarë Photoshop.

Ajo që nuk më pëlqen : Ndërrimi i ngadaltë i modulit. UI ka nevojë për shumë punë. Aplikacioni Mobile Companion i kufizuar në iOS. Theks i tepërt në paracaktimet & Filtrat.

4.3 Merrni ON1 Photo RAW

Çfarë është ON1 Photo RAW?

ON1 Photo RAW ofron një rrjedhë të plotë pune për modifikimin e imazheve RAW që synon fotografët të cilët sapo kanë filluar të përqafojnë parimin e shkrepjes në modalitetin RAW. Ka një grup të aftë të mjeteve organizative dhe veçorive të redaktimit të imazheve RAW, si dhe një gamë të gjerë efektesh dhe filtrash për rregullime të shpejta në imazhet tuaja.

A është ON1 Photo RAW falas?

ON1 Photo RAW nuk është softuer falas, por disponohet një version provë pa limit 14-ditor. Pasi të përfundojë periudha e provës, do t'ju duhet të blini një licencë për të vazhduar përdorimin e softuerit.

Sa kushton ON1 Photo RAW?

Mund të blini versioni aktual i softuerit për një tarifë një herë prej 99,99 USD. Ekziston gjithashtu mundësia për të blerë softuerin si një abonim mujor për 7,99 dollarë në muaj, megjithëse kjo në fakt trajtohet si një abonim për komunitetin "Pro Plus" dhe jo për vetë softuerin. Përfitimet e anëtarësimit përfshijnë përditësime të rregullta të veçorive të programit, si dhe akses në gamën e plotë të materialeve trajnimi On1 dhe forumeve private të komunitetit.

ON1 Photo RAW kundrejt Lightroom: Kush është më i mirë?

Këta të dyprogramet kanë një sërë ngjashmërish për sa i përket paraqitjes dhe koncepteve të përgjithshme, por ato gjithashtu kanë një numër dallimesh – dhe ndonjëherë, këto dallime janë ekstreme. Ndërfaqja e Lightroom është shumë më e pastër dhe e shtruar me kujdes, megjithëse për të qenë i drejtë me ON1, Lightroom ka qenë gjithashtu më gjatë dhe vjen nga një kompani masive me shumë burime zhvillimi.

Lightroom dhe ON1 Photo Raw gjithashtu i paraqesin të njëjtat imazhe RAW paksa ndryshe. Paraqitja e Lightroom duket se ka kontrast më të mirë në përgjithësi, ndërsa interpretimi ON1 duket se bën një punë më të mirë me përfaqësimin e ngjyrave. Sido që të jetë, korrigjimi manual është një ide e mirë, por ju takon juve të vendosni se cilin redaktim ju pëlqen më shumë. Sa më shumë që i shikoj, aq më e vështirë është të vendos se cilin preferoj!

Ndoshta ndryshimi më i rëndësishëm është se ju mund të merrni një abonim në Lightroom dhe Photoshop së bashku për vetëm 9,99 dollarë në muaj, ndërsa një muaj abonimi për ON1 Photo RAW arrin afërsisht 7,99 dollarë në muaj.

ON1 Photo 10 vs Photo RAW

ON1 Photo Raw është versioni më i fundit i serisë ON1 Photo dhe prezanton një numër përmirësimesh mbi ON1 Foto 10. Shumica e këtyre rregullimeve janë të fokusuara në përmirësimin e shpejtësisë së ngarkimit, modifikimit dhe ruajtjes së skedarëve, megjithëse ka disa përditësime të tjera në vetë procesin e redaktimit. Ai synon të jetë RAW më i shpejtë me rezolucion të lartëredaktori atje, i krijuar posaçërisht për imazhe me rezolucion jashtëzakonisht të lartë.

ON1 ka ofruar një krahasim të shpejtë video të dy versioneve që mund t'i shikoni më poshtë. Është interesante që ai thekson ndërrimin e shpejtë të modulit si një nga avantazhet e versionit të ri, i cili është e kundërta me atë që kam përjetuar pavarësisht se e kam përdorur atë në një kompjuter jashtëzakonisht të fuqishëm të ndërtuar me porosi - por nuk kam përdorur Photo 10, kështu që tani mund të jetë më shpejt në krahasim.

​Ju mund të lexoni gjithashtu përmbledhjen e plotë të veçorive të reja në Photo RAW këtu.

Pse më besoni mua për këtë rishikim të fotografisë ON1 RAW

Përshëndetje, im emri është Thomas Boldt, dhe unë kam punuar me shumë e shumë pjesë të softuerit për redaktimin e imazheve që kur mora për herë të parë një kopje të Adobe Photoshop 5 mbi 18 vjet më parë.

Që atëherë, unë jam bërë një dizajner grafik dhe fotograf, gjë që më ka dhënë njohuri shtesë për atë që mund të arrihet me softuerin e redaktimit të imazheve dhe çfarë duhet të presësh nga një redaktues i mirë. Një pjesë e trajnimit tim të dizajnit mbuloi gjithashtu aspektet kryesore të dizajnit të ndërfaqes së përdoruesit, duke më dhënë mundësinë të vlerësoj nëse një program ia vlen të marr kohë për të mësuar.

Mohimi i përgjegjësisë: ON1 më ka dhënë pa kompensim për shkrimin e këtij rishikimi, as nuk kanë pasur ndonjë lloj kontrolli editorial ose rishikim të përmbajtjes.

Shqyrtim i detajuar i ON1 Photo RAW

Shënim që pamjet e mëposhtme të ekranit janë marrë ngaVersioni i Windows. ON1 Photo RAW për macOS do të duket paksa ndryshe, por veçoritë duhet të jenë të ngjashme.

ON1 ngarkohet me një dritare kërcyese të dobishme, por u duk se ishte keqformatuar kur hapa programin për herë të parë . Megjithatë, sapo të ndryshoni madhësinë e dritares, udhëzuesit janë në të vërtetë mjaft të dobishëm për t'u mësuar me programin dhe ka video mësimore të gjera për të shpjeguar veçoritë e ndryshme të programit.

​Ashtu si me shumë prej tyre. Redaktorët aktualisht të disponueshëm RAW, On1 Photo Raw ka marrë shumë nga idetë e tij të përgjithshme strukturore nga Lightroom. Programi është i ndarë në pesë module: Shfleto, Zhvilloni, Efektet, Shtresat dhe Ndryshimi i Madhësisë.

Fatkeqësisht, ata kanë zgjedhur një metodë shumë më pak efektive për të lundruar ndërmjet moduleve, të cilat arrihen përmes një sërë butonash të vegjël në skajin e djathtë të dritares. Kjo çështje është e komplikuar nga fakti se teksti është në mënyrë të pashpjegueshme i vogël dhe i vendosur në një font të kondensuar në vend të atij të krijuar për lexueshmëri të lehtë.

Organizimi i bibliotekës

Pasi të keni pranuar që lundrimi i modulit me të vërtetë është kaq e thjeshtë, do të shihni që moduli i parë në rrjedhën e punës është Browse. Këtu ngarkohet programi si parazgjedhje, megjithëse mund ta personalizoni për të hapur modulin 'Layers' nëse dëshironi (më shumë për atë modul më vonë).

​Gjetja e skedarëve tuaj është e lehtë dhe pamjet paraprake të imazhit ngarkohen shpejt,edhe pse këtu kam hasur në gabimin e vetëm që kam përjetuar me softuerin. Thjesht ndryshova modalitetin e shikimit paraprak RAW nga 'Fast' në 'Caccurate' dhe ai u rrëzua. Megjithatë, kjo ndodhi vetëm një herë, pavarësisht nga testimi i ndërruesit të modalitetit disa herë më pas.

​Ju keni qasje të lehtë në një sërë filtrash, flamujsh dhe sistemesh vlerësimi, si dhe aftësinë për të shtuar shpejt fjalë kyçe dhe meta të dhëna të tjera për skedarë individualë ose grupe të tyre. Ju mund të zgjidhni të punoni drejtpërdrejt me strukturën tuaj ekzistuese të skedarit, ose mund të katalogoni dosjet tuaja për kërkim, monitorim të vazhdueshëm dhe krijimin e pamjeve paraprake për shikim më të shpejtë.

​Mund të krijoni gjithashtu albume të imazheve të zgjedhura, gjë që e bën më të lehtë për të krijuar një album me imazhe të redaktuara, ose imazhet tuaja me 5 yje, ose ndonjë kriter tjetër që dëshironi. Këto më pas mund të ngarkohen në aplikacionin celular Photo Via nëpërmjet Dropbox, Google Drive ose OneDrive, që është një mënyrë paksa e rëndë për të sinkronizuar me një aplikacion celular. Fatkeqësisht, nuk isha në gjendje të testoja shtrirjen e plotë të këtij integrimi sepse aplikacioni celular është i disponueshëm vetëm për iOS, që është një zgjedhje e çuditshme duke marrë parasysh që Android funksionon në mbi 85% të të gjithë telefonave inteligjentë.

RAW Zhvillimi

Pasi të keni gjetur imazhin me të cilin dëshironi të punoni, mjetet e zhvillimit RAW në On1 Photo Raw janë të shkëlqyera. Ato mbulojnë të gjitha gjërat thelbësore të zhvillimit të RAW nga ekspozimi dhe rregullimet e balancës së bardhë e deri te mprehjadhe korrigjimi i lenteve, megjithëse pavarësisht pretendimeve të bëra në uebsajt, kombinimi i kamerës dhe lenteve ime duhej të konfigurohej manualisht. Rregullimet lokale trajtohen mjaft mirë duke përdorur një sistem të bazuar në shtresa, duke ju lejuar të përdorni ose një furçë ose një gradient për të aplikuar çdo efekt të veçantë.

​Ju gjithashtu mund të bëni disa prerje dhe klonim të thjeshtë për ta hequr defektet në këtë modul dhe gjatë testimit tim, të gjitha këto veçori ishin krejtësisht efektive, veçanërisht mjeti 'Fshirja e përsosur', i cili është një hibrid i vulave/brushave shëruese me njohuri për përmbajtjen. Ai bëri një punë të shkëlqyeshme për heqjen e disa pikave dhe mbushjen e teksturave komplekse me një rezultat natyral.

Sipas faqes së internetit On1, disa nga veçoritë e gjetura këtu janë shtesa krejt të reja në softuer, madje edhe gjëra që shumë fotografë me një fluks pune ekzistues do ta merrnin si të mirëqenë si matja e ekuilibrit të bardhë në gradë Kelvin. Gjatë gjithë kohës sime duke punuar me fotografinë dixhitale, nuk e kam parë kurrë të matet në ndonjë mënyrë tjetër, gjë që sugjeron se On1 Photo Raw është mjaft herët në ciklin e saj të zhvillimit.

Moduli Develop është gjithashtu vendi ku ndërfaqja e përdoruesit bëhet pak frustruese. Ekziston një panel veglash në skajin e majtë të dritares, por ai është i mbingarkuar nga dritarja masive e Paracaktimit pranë saj. Është e mundur ta fshihni këtë nëse nuk planifikoni ta përdorni, por është një zgjedhje e çuditshme t'i prezantoni përdoruesit tuaj të rinj, veçanërisht pasi nuk mund të shohndonjë nga paracaktimet është veçanërisht i dobishëm. Fakti që çdo paravendosje ju jep një pamje paraprake të asaj se si do të duket imazhi është e vetmja arsye që mund të shoh për t'i dhënë asaj një sipërfaqe kaq të madhe të ekranit, por ato ende ka të ngjarë të tërheqin vetëm amatorët.

​Më duket se puna me nivele të ndryshme zmadhimi është mjaft e rëndë dhe e ngathët, gjë që është mjaft irrituese kur jeni duke bërë punë të kujdesshme në nivel piksel. Mund të prekni shiritin e hapësirës për të kaluar midis përshtatjes dhe zmadhimit 100%, por vetëm kur përdorni mjetin Zoom. Unë shpesh preferoj të punoj diku në mes dhe një ndryshim i shpejtë për të mundësuar zmadhimin e rrotës së miut do të përmirësonte në mënyrë dramatike shpejtësinë dhe lehtësinë e punës.

Megjithë këto të meta në ndërfaqe, ka edhe disa të bukura të papritura prekjet. Kur rregulloni balancën e të bardhës në një nga temperaturat e paracaktuara, thjesht lëvizja me mausin mbi opsionin në menunë rënëse ju tregon në të vërtetë efektin. Rrëshqitësit e rregullimit peshohen në atë mënyrë që rregullimet më të imta të bëhen më të lehta: kalimi midis 0 dhe 25 të çdo cilësime mund të zërë gjysmën e gjerësisë së rrëshqitësit, ndërsa rregullimet më të mëdha ndodhin shumë më shpejt në një seksion më të vogël të rrëshqitësit. Nëse do të ndryshoni midis 60 dhe 100, ndoshta nuk jeni aq të shqetësuar për ndryshimin, ndërsa diferenca midis 0 dhe 10 mund të kërkojë vëmendje shumë më të hollë. Këto janë prekje të menduara,të cilat e bëjnë pjesën tjetër të çështjeve edhe më të çuditshme pasi është e qartë se dikush po i kushton vëmendje hollësive – jo të gjithave.

Efektet shtesë & Redaktimi

Në këtë pikë të procesit të zhvillimit, On1 duket se papritmas fillon të funksionojë sikur i gjithë qëllimi i fluksit të punës suaj të fotografisë ishte krijimi i imazheve në stilin e Instagramit të kompletuara me një mijë e një opsione të ndryshme filtri të paracaktuara. Pretendohet të jetë një program për fotografët nga fotografët, por nuk jam saktësisht i sigurt se cilët fotografë nënkuptojnë; asnjë profesionist me të cilin kam folur ndonjëherë nuk ka kërkuar qasje të lehtë në filtrat e Instagramit në rrjedhat e tyre të punës. E kuptoj që paracaktimet mund të jenë të dobishme për disa përdorues në rrethana shumë specifike, por mënyra se si është konfiguruar ndërfaqja kombinon filtra të dobishëm si reduktimi i zhurmës me rregullimet totale të stilit si "Grunge" dhe mbivendosjet e teksturës pa kuptim.

​Pasi lexoni pak në faqen On1, duket se kjo është diçka e mbetur nga versionet e mëparshme të softuerit, ku modulet trajtoheshin më shumë si aplikacione të pavarura. Ky version më i ri i ka bashkuar të gjitha së bashku, por është e çuditshme të shohësh se moduli Efektet merr të njëjtin theks si të tjerët.

Moduli Layers është vendi ku do të bëni shumicën e redaktimit tuaj jo-shkatërrues dhe për në pjesën më të madhe, është mjaft mirë i projektuar. Paleta e mjeteve në të majtë zgjerohet pak, duke shtuar

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.