Si të bëni një trekëndësh në Adobe Illustrator

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Mjeti i formës së paracaktuar në shiritin e veglave është Mjeti Drejtkëndësh. Kur klikoni mbi të, do të hapet një nënmenu dhe do të shihni disa vegla të tjera formash si elipsi, shumëkëndëshi, fillimi, etj.

Mjetet e formës më të përdorura në Illustrator janë ndoshta drejtkëndëshi dhe elipsi. Përveç këtyre dy formave thelbësore, unë do të thoja se trekëndëshi është një formë tjetër popullore.

Duke punuar si dizajner grafik prej vitesh, mendoj se trekëndëshi është një formë gjeometrike kaq e fortë që tërheq vëmendjen.

Me siguri po kërkoni për një mjet trekëndëshi midis veglave të formës siç bëra unë në fillim.

Pra, ku është mjeti trekëndësh? Fatkeqësisht, nuk ka një mjet të tillë. Ju do të duhet të përdorni mjete të tjera të formës ose mjetin e stilolapsit për të bërë një trekëndësh.

Në këtë tutorial, do të mësoni tre mënyra të shpejta dhe të thjeshta për të bërë një trekëndësh nga një katror, ​​shumëkëndësh dhe pika ankorimi.

Le të zhytemi!

Tabela e përmbajtjes

 • 3 mënyra të shpejta për të bërë një trekëndësh në Adobe Illustrator
  • Metoda 1: Vegla e poligonit
  • Metoda 2: Vegla e stilolapsit
  • Metoda 3: Vegla drejtkëndëshe
 • Pyetje të shpeshta
  • Si të bëni një trekëndësh të rrumbullakosur në Illustrator?
  • Si të shtrembëroni një trekëndësh në Illustrator?
  • Si të ndryshohen anët e shumëkëndëshit në Illustrator?
 • Fjalët e fundit

3 mënyra të shpejta për të bërë një trekëndësh në Adobe Illustrator

Mund të përdorni mjetin e stilolapsit, mjetin e shumëkëndëshit ose mjetin drejtkëndësh për të bërë njëtrekëndësh në Illustrator. Unë do t'ju tregoj hapat me pamjet e ekranit të secilës metodë në këtë seksion.

Metoda e mjetit të stilolapsit ju jep më shumë fleksibilitet. Ju do të lidhni tre pika ankorimi dhe mund të vendosni këndin dhe pozicionin. Nëse përdorni mjetin drejtkëndësh, gjithçka që duhet të bëni është të fshini një pikë ankorimi. Metoda e mjetit të shumëkëndëshit është eliminimi i anëve të një shumëkëndëshi.

Shënim: pamjet e ekranit janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2021. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Metoda 1: Vegla e shumëkëndëshit

Hapi 1: Zgjidhni Mjetin e shumëkëndëshit në shiritin e veglave. Siç e përmenda shkurtimisht më lart, mund të klikoni në ikonën Rectangle Tool, duhet të shihni një listë të mjeteve të formës dhe Vegla Polygon është një prej tyre.

Hapi 2: Klikoni në tabelën artistike dhe do të shfaqet një dritare e cilësimeve të Polygonit.

Rrezja përcakton madhësinë e trekëndëshit dhe brinjët i referohen numrit të brinjëve që ka forma. Natyrisht, një trekëndësh ka tre brinjë, kështu që ndryshoni vlerën Anët ' në 3 .

Tani ju keni bërë një trekëndësh të përsosur. Mund ta ndryshoni ngjyrën, të hiqni qafe goditjen ose ta modifikoni ashtu siç dëshironi.

Metoda 2: Pen Tool

Hapi 1: Zgjidhni Pen Tool ( P ) nga shiriti i veglave.

Hapi 2: Klikoni në tabelën artistike për të krijuar dhe lidhur tre pika ankorimi që do të jenëforma/rrugët e trekëndëshit.

Këshillë: Nëse nuk jeni njohur me mjetin e stilolapsit, shikoni këtë tutorial të veglave të stilolapsit për fillestarët 🙂

Metoda 3: Rectangle Tool

Hapi 1: Zgjidhni Rectangle Tool ( M ) nga shiriti i veglave. Mbani tastin Shift , klikoni dhe tërhiqeni për të krijuar një katror.

Hapi 2: Zgjidhni Delete Anchor Point Tool ( ) në shiritin e veglave. Zakonisht, është nën menynë Pen Tool.

Hapi 3: Klikoni në cilëndo nga katër pikat e ankorimit të katrorit për të fshirë një pikë ankorimi dhe katrori do të bëhet trekëndësh.

Pyetjet e shpeshta

Ju gjithashtu mund t'ju interesojnë këto pyetje më poshtë që lidhen me krijimin e trekëndëshave në Adobe Illustrator.

Si të bëni një trekëndësh të rrumbullakosur në Illustrator?

Pasi përdorni një nga metodat e mësipërme për të bërë një trekëndësh. Përdorni Mjeti i përzgjedhjes së drejtpërdrejtë ( A ) për të zgjedhur trekëndëshin. Klikoni në rrethin e vogël pranë qosheve dhe tërhiqeni atë drejt qendrës për të bërë një trekëndësh të rrumbullakosur.

Si të shtrembëroni një trekëndësh në Illustrator?

Ka shumë mënyra për të shtrembëruar një trekëndësh në Illustrator. Nëse dëshironi të qëndroni në formën e trekëndëshit dhe të ndryshoni vetëm këndet, mund të përdorni Mjeti i përzgjedhjes së drejtpërdrejtë për të ndryshuar pozicionin e secilës pikë ankorimi.

Një opsion tjetër është përdorimi i mjetit Free Distort. Mund të gjeshatë nga menyja e sipërme Efekti > Deformo & Transformoni > Shformim i lirë dhe modifikoni formën.

Si të ndryshohen anët e shumëkëndëshit në Illustrator?

Nëse dëshironi të krijoni një formë shumëkëndëshi me anë të numrave të ndryshëm nga ajo e paracaktuar (që është 6 anë), zgjidhni mjetin e shumëkëndëshit, klikoni në tabelën artistike, shkruani numrin e anëve që dëshironi.

Më parë kemi përdorur mjetin poligon për të krijuar një trekëndësh. Kur zgjidhni trekëndëshin, do të shihni një rrëshqitës në anën e formës në kutinë kufizuese.

Mund ta lëvizni rrëshqitësin poshtë për të shtuar anët dhe ta lëvizni lart për të zvogëluar anët. Shihni tani rrëshqitësi është poshtë në fund, ka më shumë anë të poligonit.

Fjalët e fundit

Mund të bëni çdo formë trekëndëshi duke përdorur metodat e thjeshta të mësipërme, më pas mund të modifikoni ngjyrën, të shtoni efekte speciale për ta bërë atë të shkëlqejë.

Me pak fjalë, mjeti drejtkëndësh dhe mjeti shumëkëndëshi janë të shkëlqyera për të krijuar një trekëndësh të përsosur dhe mjeti i stilolapsit është më fleksibël për trekëndëshat dinamikë.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.