6 minjtë më të mirë për dizajn grafik të vitit 2022

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Pasi kam bërë dizajn grafik për gati dhjetë vjet, duke provuar lloje të ndryshme minjsh, mendoj se miu është një mjet thelbësor në kutinë time të veglave të produktivitetit.

Mund të mendoni se miu është gjëja e fundit që duhet të shqetësoheni në krahasim me pajisjet e tjera të jashtme si tabletët, por mos e nënvlerësoni, një maus i mirë mund të bëjë një ndryshim të madh. Disa minj madje mund të ndikojnë në shëndetin tuaj fizik (burimi), kjo është arsyeja pse minjtë ergonomikë po bëhen të njohur këto ditë.

Në këtë artikull, unë do t'ju tregoj minjtë e mi të preferuar për dizajn grafik dhe do t'ju shpjegoj se çfarë i bën ata dal nga turma. Opsionet që zgjodha bazohen në përvojën time dhe disa komente nga miqtë e mi stilistë që përdorin lloje të ndryshme minjsh.

Nëse nuk dini çfarë të merrni parasysh kur zgjidhni një maus për dizajn grafik, shpresoj se udhëzuesi i blerjes më poshtë do të jetë i dobishëm për ju.

Tabela e përmbajtjes

 • Përmbledhje e shpejtë
 • Mausi më i mirë për dizajn grafik: Zgjedhjet më të mira
  • 1. Më e mira për profesionistët & Përdorues të rëndë: Logitech MX Master 3
  • 2. Më e mira për përdoruesit e MacBook: Apple Magic Mouse
  • 3. Më e mira për përdoruesit mëngjarash: SteelSeries Sensei 310
  • 4. Opsioni më i mirë buxhetor: Maus vertikal me valë Anker 2.4G
  • 5. Mausi më i mirë ergonomik vertikal: Logitech MX Vertical
  • 6. Opsioni më i mirë i miut me tela: Razer DeathAdder V2
 • Mausi më i mirë për dizajn grafik: Çfarë duhet marrë parasysh
  • Ergonomia
  • DPIteknologji lazer. Por të dy llojet kanë opsione të mira, prandaj mendoj se vlera e dpi është më e rëndësishme sesa nëse miu është lazer apo optik.

   Wired vs Wireless

   Shumë njerëz preferojnë një maus me valë për lehtësinë e tij për t'u mbajtur përreth, kështu që unë do të thoja që wireless është trendi sot, por sigurisht, ka mundësi të mira edhe për minjtë me tela dhe shumë përdorues të kompjuterëve desktop në fakt i pëlqejnë ato.

   Një avantazh i një miu me tela është se mezi hasni probleme të lidhjes që kanë disa minj Bluetooth. Problemet e çiftimit dhe shkëputjes janë mjaft të zakonshme për minjtë Bluetooth.

   Gjithashtu, nuk keni nevojë të karikoni ose përdorni bateri për miun nëse është i lidhur me kompjuterin tuaj me kabllo. Në këtë rast, është më i përshtatshëm se një mi me valë. Më ndodhi disa herë kur mausit me valë i mbaroi bateria dhe nuk mund ta përdorja.

   Ka lloje të ndryshme të minjve me valë. Më të zakonshmet zakonisht vijnë me një Dongle Unifying (lidhës USB) që mund ta lidhni në kompjuterin tuaj. Ose ata mund të lidhen drejtpërdrejt me Bluetooth, si Apple Magic Mouse.

   Personalisht, unë preferoj një maus me valë me lidhje Bluetooth sepse përdor një MacBook Pro për punë shumicën e kohës dhe nuk ka një portë standarde USB 3.0.

   Një mi me lidhje Bluetooth është i përshtatshëm dhe nuk keni pse të shqetësoheni për humbjen e lidhësit USB. Nje gjeqë nuk më pëlqen është se ndonjëherë shkëputet ose lidhet me pajisje të tjera rastësisht.

   Mëngjarash ose djathtas

   Unë kam disa miq stilistë që janë mëngjarashë dhe pyesja veten se si funksionon për ta kur përdorin një tabletë ose maus. Kështu që u njoha me ta duke u përpjekur të kuptoja se si funksionon dhe u përpoqa të përdor një mi të rregullt me ​​dorën time të majtë.

   Me sa duket, shumë minj standardë janë të mirë për përdoruesit e majtë dhe të djathtë (ata quhen minj Ambidextrous), kështu që një mi me një dizajn simetrik është zakonisht i mirë edhe për mëngjarashët.

   Ndryshova cilësimet e gjesteve të miut tim Apple Magic dhe u përpoqa ta përdorja me dorën e majtë. Megjithëse jam shumë i keq në përdorimin e dorës së majtë për të lundruar, funksionon.

   Fatkeqësisht, është më e vështirë për të majtët të gjejnë një mi ergonomik, sepse shumë prej tyre kanë forma të skalitura të krijuara posaçërisht për dorën e djathtë.

   Megjithatë, ka disa minj vertikalë që janë gjithashtu të mirë për përdoruesit mëngjarash. Do të duhet pak kohë për t'u mësuar, por mund të jetë një opsion i mirë nëse jeni duke kërkuar për një maus me një dizajn ergonomik.

   Butonat e personalizueshëm

   Butonat e personalizuar mund të mos jenë të nevojshëm për përdorim të rregullt, por për dizajnin grafik, mendoj se janë të dobishëm sepse mund të shpejtojnë rrjedhën tuaj të punës. Një maus standard duhet të ketë të paktën dy butona dhe një buton rrotullimi/rrotash, por jotë gjitha ato janë të personalizueshme.

   Disa minj të avancuar me butona shtesë ose topa gjurmësh ju lejojnë të zmadhoni, ribërni, zhbëni dhe rregulloni madhësitë e furçave pa shkuar te tastiera.

   Për shembull, miu MX Master 3 nga Logitech është një nga minjtë më të avancuar dhe ju lejon të paracaktoni butonat bazuar në softuer.

   Disa minj janë krijuar vetëm për përdorues me dorën e djathtë, prandaj sigurohuni që të kontrolloni nëse butonat janë të konfigurueshëm edhe për përdorim në të majtë.

   Pyetjet e shpeshta

   Mund t'ju interesojnë gjithashtu disa nga pyetjet e mëposhtme që mund t'ju ndihmojnë të zgjidhni një maus për dizajn grafik.

   A është Magic Mouse i mirë për Photoshop?

   Po, Apple Magic Mouse funksionon mirë për Photoshop, veçanërisht nëse e përdorni me MacBook ose iMac. Megjithatë, ka minj më të avancuar me butona të personalizueshëm që mund të personalizohen në bazë të softuerit. Ato mund të jenë më të mira për Photoshop sesa Magic Mouse.

   A mund të zëvendësojë një tabletë grafik një mi?

   Teknikisht, po, mund të përdorni një tabletë grafik për të klikuar, por nuk mendoj se është aq i përshtatshëm sa një mi për përdorim normal. Unë do të thoja që një mi është më i dobishëm në përgjithësi.

   Megjithatë, nëse po flisni për vizatimin, atëherë një tabletë është padyshim më i dobishëm. Në këtë rast, kur përdorni një program për të vizatuar, tableti mund të zëvendësojë miun për klikim dhe tërheqje.

   A është miu vertikal i mirë për dizajnerët?

   Po,një maus vertikal ergonomik është i mirë për dizajnerët sepse është projektuar në një kënd që është i rehatshëm për tu kapur me dorë. Pra, lejon që dora juaj të mbajë dhe të lëvizë në një mënyrë më të natyrshme në vend që të rrotulloni kyçin e dorës për të përdorur një maus tradicional.

   A janë të mirë minjtë me stilolaps?

   Mijtë me stilolaps duket se janë shumë të përgjegjshëm dhe mund të jenë më të përgjegjshëm se disa minj të zakonshëm. Pika dhe klikimi janë mjaft të sakta. Plus, ka dizajn ergonomik. Këto janë disa avantazhe të një miu me stilolaps.

   Megjithatë, nëse po mendoni të përdorni një maus me stilolaps për të vizatuar, do të zhgënjeheni sepse nuk funksionon si majë shkruese.

   Cili maus është më i miri për Illustrator?

   Do të përdorja të njëjtat metrika për zgjedhjen e miut më të mirë për dizajn grafik për të zgjedhur miun më të mirë për Adobe Illustrator. Pra, çdo minj që rendita në këtë artikull është i shkëlqyeshëm për Illustrator. Për shembull, MX Master 3 ose MX vertical nga Logitech është perfekt për punë krijuese në Illustrator.

   A mund ta përdor MX Master 3 gjatë karikimit?

   Po, duhet të jeni në gjendje ta përdorni gjatë karikimit. Ka tre mënyra për të karikuar MX Master 3, dhe një mënyrë është ta karikoni drejtpërdrejt. Megjithatë, përdorimi i tij gjatë karikimit mund të ndikojë në jetëgjatësinë e baterisë.

   Prandaj, është më mirë ta karikoni për disa minuta dhe më pas ta përdorni. Sipas Logitech, ju mund ta përdorni atë deri në tre orë pas një minutë karikim të shpejtë.

   Është një 3200 DPImiu i mirë për dizajn grafik?

   Po, 3200 DPI është një nivel mjaft i mirë sensori për një mi, sepse është i përgjegjshëm dhe i saktë. Për dizajnin grafik, preferohet një maus me 1000 ose më shumë dpi, kështu që 3200 plotëson kërkesën.

   Fjalët e fundit

   Një mi i mirë është padyshim thelbësor për dizajnin grafik. Ka disa faktorë të rëndësishëm që duhen marrë parasysh kur zgjidhni një maus, por mendoj se më të rëndësishmet janë ergonomia dhe DPI. Butonat e personalizueshëm mund të jenë një plus, dhe ndërfaqja është më shumë një preferencë personale.

   Pra, hapi i parë është të zgjidhni një maus të rehatshëm dhe më pas mund të mendoni për butonat ose mënyrën se si dëshironi ta lidhni miun.

   Për shembull, ilustruesit mund të pëlqejnë butonat e personalizueshëm për ndryshimin e madhësive të furçave. Sa i përket ndërfaqes, disa njerëzve u pëlqejnë minjtë me valë për lehtësinë e tyre për t'u mbajtur, ndërsa të tjerë preferojnë ato me tela sepse nuk duan të shqetësohen për karikimin ose ndryshimin e baterive.

   Gjithsesi, shpresoj që ky rishikim përmbledhës dhe udhëzues blerjeje të ndihmojë.

   Cilin maus po përdorni tani dhe si ju pëlqen? Mos ngurroni të ndani mendimet tuaja më poshtë 🙂

  • Wired vs Wireless
  • Majtas ose djathtas
  • Butonat e personalizueshëm
 • Pyetjet e shpeshta
  • A është Magic Mouse i mirë për Photoshop?
  • A mundet një tabletë grafik të zëvendësojë një mi?
  • A është miu vertikal i mirë për dizajnerët?
  • A janë të mirë minjtë me stilolaps?
  • Cili mouse është më i miri për Illustrator?
  • A mund ta përdor MX Master 3 gjatë karikimit?
  • A është një maus 3200 DPI i mirë për dizajn grafik?
 • Final Fjalët

Përmbledhje e shpejtë

Blerni me nxitim? Këtu është një përmbledhje e shpejtë e rekomandimeve të mia.

OS DPI Ergonomic Interface Butonat
Më e mira për profesionistët Logitech MX Master 3 macOS, Windows, Linux 4000 Djathtas -duar Wireless, Bluetooth, Unifying Dongle 7
Më e mira për përdoruesit MacBook Apple Magic Mouse Mac, iPadOS 1300 Ambidextrous Wireless, Bluetooth 2
Më e mira për mëngjarashët SteelSeries Sensei 310 macOS, Windows, Linux CPI 12,000 Ambidextrous Me tel, USB 8
Opsioni më i mirë buxhetor Anker 2.4G Wireless Vertical macOS, Windows, Linux 1600 Djathtas Wireless, Unifying Dongle 5
Ergonomia më e mirë vertikaleMouse Logitech MX Vertical Mac, Windows, Chrome OS, Linux 4000 Djathtas Wireless , Bluetooth, Unifying Dongle 6
Best Wired Opsion Razer DeathAdder V2 Mac, Windows 20,000 Djathtas Me tel, USB 8

Miu më i mirë për dizajn grafik: Zgjedhjet më të mira

Këto janë zgjedhjet e mia kryesore të llojeve të ndryshme të minjve. Do të gjeni opsione për përdorues të rëndë, tifozë Mac, majtas, opsione vertikale, opsione me tela/wireless dhe një opsion buxhetor. Çdo mouse ka avantazhet dhe disavantazhet e tij. Hidhini një sy dhe vendosni vetë.

1. Më e mira për profesionistët & Përdorues të rëndë: Logitech MX Master 3

 • Përputhshmëria (OS): Mac, Windows, Linux
 • Ergonomik: Djathtas
 • DPI: 4000
 • Ndërfaqja: Wireless, Unifying Dongle, Bluetooth
 • Buttons : 7 butona të personalizueshëm
Kontrolloni çmimin aktual

Ky maus ergonomik është i shkëlqyeshëm për personat që punojnë me orar të zgjatur, sepse do të mbrojë pëllëmbën, kyçin e dorës apo edhe krahun tuaj nga presioni i tepërt. MX Master 3 është projektuar që të përshtatet rehat në dorën e njeriut. Fatkeqësisht, nuk funksionon për dorën e majtë.

Ajo që më pëlqen më shumë te ky maus është se mund të personalizoj butonat bazuar në softuerin. Unë mendoj se është shumë i përshtatshëm për vizatim dhe redaktimin e fotografivesepse nuk kam nevojë të përdor tastierën për të zmadhuar ose rregulluar madhësitë e furçave.

MX Master 3 ka një sensor shumë të mirë (4000DPI) që mund të gjurmojë në çdo sipërfaqe, madje edhe në xhami, kështu që as nuk duhet të shqetësoheni se mos keni një tastierë mausi.

Është një mi i shtrenjtë, por mendoj se është një investim i mirë. Në përgjithësi, MX Master 3 rekomandohet shumë për dizajnerët grafikë, veçanërisht përdoruesit e rëndë për dizajnin e tij të bukur ergonomik, butonat e përshtatshëm dhe sensorin e mirë.

2. Më e mira për përdoruesit e MacBook: Apple Magic Mouse

 • Përputhshmëria (OS): Mac, iPadOS
 • Ergonomic: Ambidextrous
 • DPI: 1300
 • Interface: Wireless, Bluetooth
 • Butonat: 2 butona të personalizueshëm
Kontrolloni çmimin aktual

Më pëlqen forma dhe dizajni minimalist i Magic Mouse, por nuk është shumë komod për t'u përdorur për një kohë të gjatë. Çdo gjë tjetër funksionon shkëlqyeshëm, shpejtësia e gjurmimit, lehtësia e përdorimit dhe komoditeti i gjesteve, por shkakton pak dhimbje pasi e përdorni intensivisht për një kohë.

Magic Mouse nuk përdor një bateri të vërtetë, ndaj duhet ta karikosh me një karikues Apple USB (i cili funksionon edhe për iPhone). Duhet të kontrolloni herë pas here nivelin e baterisë sepse nuk mund ta përdorni kur është duke u ngarkuar.

Ky është një disavantazh i madh për përdoruesit e kompjuterëve desktop, sepse në thelb nuk mund të punoni pa miun. Nëse jeni duke përdorur një laptop,të paktën mund të përdorni tastierën në mënyrë alternative.

Fatmirësisht, karikohet mjaft shpejt (rreth 2 orë) dhe bateria zgjat rreth 5 javë, në varësi të mënyrës se si e përdorni. Vetëm për t'ju dhënë një ide, e përdor atë për rreth 8 orë në ditë dhe e karikoj një herë në muaj 🙂

3. Më e mira për përdoruesit mëngjarashë: SteelSeries Sensei 310

 • Përputhshmëria (OS): Mac, Windows, Linux
 • Ergonomik: Ambidextrous
 • CPI: 12,000 (optike)
 • Ndërfaqja: Wired, USB
 • Butonat: 8 butona të personalizueshëm
Kontrollo çmimin aktual

Unë pothuajse doja të rekomandoja një maus vertikal, por mendova se SteelSeries Sensei 310 është një zgjedhje në përgjithësi më e mirë, sepse është i përballueshëm, me cilësi të mirë dhe i dizajnuar mirë.

Megjithëse nuk është projektuar posaçërisht për përdoruesit e majtë, ai është një maus i dyfishtë me një kapje e rehatshme në anët që ju ndihmon të kontrolloni pa probleme miun. Së bashku me butonat e konfigurueshëm, ai trajton lehtësisht projektet e përditshme të dizajnit grafik.

SteelSeries Sensei 310 është një maus optik me 12,000 CPI, që do të thotë se është shumë reagues dhe ka gjurmim të saktë. Është reklamuar si një maus lojrash dhe siç them gjithmonë për një monitor ose kompjuter, nëse funksionon për lojëra, funksionon për dizajn grafik.

Disa njerëz nuk e pëlqejnë sepse është një maus me tela, i cili mund të duket paksa i vjetër. Por në fakt shumë stilistë, veçanërishtata që përdorin kompjuterë desktop pëlqejnë të përdorin një maus me tel për shkak të lidhjes së qëndrueshme dhe nuk ka nevojë të shqetësohen për karikimin e miut.

4. Opsioni më i mirë buxhetor: Maus vertikal me valë Anker 2.4G

 • Përputhshmëria (OS): Mac, Windows, Linux
 • Ergonomik: Djathtas
 • DPI: Deri në 1600
 • Ndërfaqja: Wireless, Unifying Dongle
 • Butonat: 5 butona të programuar paraprakisht
Kontrolloni çmimin aktual

Ky nuk është opsioni më i lirë, por padyshim që është një opsion i mirë buxhetor duke marrë parasysh veçoritë interesante që ka ky maus, veçanërisht ergonomi dizajni. Unë pothuajse zgjodha Microsoft Classic Intellimouse si opsionin më të mirë buxhetor, sepse është më i lirë, megjithatë, nuk është miqësor me Mac dhe është më pak ergonomik.

Anker 2.4G është një maus vertikal, me pamje të çuditshme, por forma është projektuar për një kapje të rehatshme dhe lehtësim stresi/dhimbjeje. Për të qenë i sinqertë, është pak e çuditshme të kalosh nga një maus tradicional në një maus vertikal, por sapo të mësohesh me të, do të kuptosh dizajnin e tij të tmerrshëm.

Ka pesë butona të para-programuar për ndërrimin e DPI, kalimin nëpër faqe dhe butonat standardë majtas dhe djathtas. Mjaft i përshtatshëm, por dëshiroj që butonat të jenë të personalizueshëm.

Gjithashtu, mendoj se pozicioni i klikimit të majtë dhe të djathtë mund të jetë i vështirë për t'u arritur për duar më të vogla. Një pikë tjetër negative është se nuk është miqësor me të majtën.

5. Më e miraMaus vertikal ergonomik: Logitech MX vertikal

 • Përputhshmëria (OS): Mac, Windows, Chrome OS, Linux
 • Ergonomik: Djathtas -dore
 • DPI: Deri në 4000
 • Ndërfaqja: Wireless, Bluetooth, USB
 • Butonat: 6, duke përfshirë 4 butona të personalizueshëm
Kontrolloni çmimin aktual

Një tjetër maus ergonomik i mrekullueshëm nga Logitech! Vertikali MX është një zgjedhje ideale për përdoruesit e rëndë që preferojnë një maus vertikal.

Në fakt, ai ka veçori të ngjashme me MX Master 3 i cili mbështet sisteme të shumta operative, ka shpejtësi të mirë gjurmimi dhe është i pajisur me butona të personalizueshëm. Epo, MX Vertical ka më pak butona.

Është testuar që miu vertikal me kënd 57 gradë redukton tendosjen e muskujve me 10%. Nuk mund të them përqindjen, por e ndjej ndryshimin midis mbajtjes së një miu vertikal dhe atij standard, sepse dora është në një pozicion më natyral.

Përsëri, është një ndjenjë e çuditshme të kalosh nga një maus tradicional në atë vertikal, por mendoj se ia vlen të mundohesh për të mbrojtur kyçin e dorës.

6. Opsioni më i mirë i miut me tela: Razer DeathAdder V2

 • Përputhshmëria (OS): Windows, Mac
 • Ergonomik: Me dorën e djathtë
 • DPI: 20,000
 • Ndërfaqja: Wired, USB
 • Butonat: 8 butona të personalizueshëm
Kontrolloni çmimin aktual

Jo të gjithë janë adhurues të minjve me tela, por për ata që pëlqejnë ose dyshojnënëse duhet të marr një maus me tela apo jo, këtu është miu im i preferuar me tela për dizajn grafik. Arsyeja pse më pëlqen të përdor një maus me tela është se është më i qëndrueshëm se një maus me valë dhe nuk duhet të shqetësohem për baterinë.

Mijtë Razer janë mjaft të njohur për lojëra. DeathAdder V2 reklamohet si një maus lojrash sepse është super i shpejtë dhe i përgjegjshëm. Po, një nivel sensori prej 20K DPI është i vështirë për t'u mposhtur dhe në fakt është më shumë se sa do t'ju nevojitet ndonjëherë për dizajnin grafik.

Megjithëse duket si një maus i zakonshëm, është pak ergonomik. Jo aq sa një mi vertikal, por është i rehatshëm për t'u përdorur.

Duke bërë dizajn grafik ose ilustrim, sigurisht që nuk dëshironi të ngecni ndërsa jeni duke vizatuar vija ose duke krijuar forma për shkak të ngërçeve ose problemeve të tjera të muskujve. Është e rëndësishme të përdorni një maus të rehatshëm me saktësi të mirë gjurmimi. Kjo është arsyeja pse unë mendoj se Razer DeathAdder V2 është një opsion ideal. Plus, është me një çmim të arsyeshëm.

Kujdes përdoruesit e Mac! Ky maus është i pajtueshëm me Mac, por ju nuk mund t'i personalizoni butonat.

Mausi më i mirë për dizajn grafik: Çfarë duhet marrë parasysh

Disa prej jush mund të mos jenë të sigurt se çfarë të kërkojnë kur zgjedhin një maus për dizajn grafik, ose mund të mendoni se çdo maus do të funksiononte. Gabim!

Këtu është një udhëzues i shpejtë që duhet t'ju ndihmojë të zgjidhni dhe të kuptoni më shumë rreth një miu të mirë për dizajn grafik.

Ergonomia

Një mi menjë dizajn ergonomik ndihmon në uljen e presionit në kyçin e dorës dhe përshtatet me lehtësi në dorë ndërsa e përdorni. Nëse je një dizajner grafik që përdor shumë miun, duhet të marrësh një maus ergonomik.

Puna me orë të gjata në fakt mund të shkaktojë dhimbje të kyçit të dorës ose muskulit të pëllëmbës. Pa e ekzagjeruar fare, e kam përjetuar vetë dhe ndonjëherë më është dashur të bëj një pushim për të masazhuar zonën e gishtit të madh. Kjo është arsyeja pse është vërtet e rëndësishme të zgjidhni një maus që është i rehatshëm për dorën.

Logitech është një markë që është e famshme për prodhimin e minjve me forma ergonomike. Ato mund të duken të çuditshme dhe përgjithësisht të mëdha në përmasa, por në fakt janë të dizajnuara për të përdorur orë të gjata.

DPI

DPI (pika për inç) përdoret për të matur shpejtësinë e gjurmimit. Është një faktor tjetër i rëndësishëm për t'u parë kur zgjidhni një maus për dizajn grafik, sepse përcakton se sa i butë dhe i përgjegjshëm është miu.

Të kesh vonesa ose vonesa nuk është një përvojë e këndshme dhe mund të jetë mjaft shqetësuese kur je duke projektuar. Ju definitivisht nuk dëshironi të thyeni linjat që po vizatoni për shkak të një problemi me sensorin e miut.

Për përdorim të përgjithshëm të dizajnit grafik, do të dëshironit të shikoni një mi me të paktën 1000 dpi, sigurisht, sa më i lartë aq më mirë. Ka dy lloje maussh: maus lazer dhe optik.

Zakonisht, një mi lazer ka një DPI më të lartë dhe është më i avancuar, sepse një mi optik përdor sensor LED, i cili është më pak i avancuar se

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.