Si të rrotulloni Artboard në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Jo, përgjigjja NUK është mjeti Rotate këtë herë. E di që ndoshta po mendoni se rrotullimi i një tabele artistike është e njëjta gjë me rrotullimin e tekstit ose objekteve.

Tingëllon konfuze? Nuk jeni të sigurt se çfarë po i referoheni? Këtu është një sqarim i shpejtë.

Nëse dëshironi të rrotulloni veprën artistike në një tabelë, duhet të rrotulloni objektet (veprën artistike) në vend që të rrotulloni vetë tabelën artistike.

Nga ana tjetër, nëse dëshironi të shikoni tabelën tuaj artistike nga një këndvështrim tjetër ose të ndryshoni orientimin e tabelës artistike, atëherë po, do ta rrotulloni tabelën artistike.

Në këtë artikull, do të mësoni dy mënyra të thjeshta për të rrotulluar tabelën artistike në Adobe Illustrator. Mund të përdorni mjetin "Rrotullimi i pamjes" për të parë dhe modifikuar veprat tuaja artistike nga këndvështrime të ndryshme, dhe Vegla "Artboard" ju lejon të rrotulloni orientimin e tabelës suaj artistike.

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe. Përdoruesit e Windows ndryshojnë tastin Command Ctrl .

Metoda 1: Rotate View Tool

Ju ndoshta nuk do ta shihni Mjetin Rotate View në shiritin e veglave, por mund ta aktivizoni shpejt duke përdorur shkurtoren e tastierës Command + H ose mund ta gjeni nga menyja Edit Toolbar .

Ndiq hapat e mëposhtëm dhe shiko se si funksionon.

Hapi 1: Kliko menynë Redakto shiritin e veglave nënë fund të shiritit të veglave (nën Color & amp; Stroke) dhe gjeni mjetin Rrotullimi i pamjes.

Mund ta tërhiqni mjetin në shiritin e veglave nën çdo menu që ju pëlqen për përdorim në të ardhmen.

Hapi 2: Klikoni në tabelën artistike dhe tërhiqeni për të rrotulluar tabelën artistike. Për shembull, tërhoqa në anën e djathtë, në kënd 15 gradë.

Mund të zgjidhni gjithashtu një kënd rrotullimi nga menyja e sipërme Shikoni > Rrotulloni pamjen .

Këshilla të shpejta: Nëse dëshironi të ruani një kënd të caktuar shikimi për referencë në të ardhmen, mund të shkoni te Shiko > Pamja e re , emërtoni këndi i shikimit dhe klikoni OK ruajeni.

Kjo është e dobishme për dizajnin e paketimit kur keni nevojë të redaktoni vepra arti ose tekst nga një anë specifike. Ju gjithashtu mund të përdorni pamjen e këndit të rrotullimit kur vizatoni, kjo ju lejon të rrotulloheni dhe të vizatoni lirisht në zona të ndryshme.

Sa herë që dëshironi të ktheheni për të parë tabelën artistike në modalitetin origjinal, thjesht klikoni Shiko > Rivendosni pamjen e rrotullimit (Shift + Command +1) .

Shënim: Kur ruani skedarin ose eksportoni imazhin, orientimi i tabelës artistike nuk do të ndryshojë pasi do të mbetet orientimi që keni vendosur kur krijoni dokumentin.

Metoda 2: Artboard Tool

Kur krijoni një dokument Adobe Illustrator, mund të zgjidhni orientimin e artboard. Ka vetëm dy mundësi: portret ose peizazh. Nëse ndryshoni mendje më vonë, mund ta rrotulloni përsëri tabelën e artit duke përdorur Mjeti Artboard (Shift + O).

Hapi 1: Zgjidhni Artboard Tool nga shiriti i veglave.

Mund të shihni që tabela juaj artistike do të zgjidhet automatikisht.

Hapi 2: Shkoni te paneli Properties dhe do të shihni panelin Artboard ku mund të rrotulloni orientimin e tabelës artistike në seksionin e paracaktuar.

Hapi 3: Klikoni orientimin që dëshironi të rrotulloni.

Siç mund ta shihni që vetë tabela e artit rrotullohet, por vepra artistike nuk e rrotullon orientimin me tabelën artistike. Pra, nëse doni të rrotulloni objektet në tabelën artistike, do t'ju duhet të zgjidhni objektet dhe t'i rrotulloni ato.

Fjalët e fundit

Mund të përdorni të dyja metodat e mësipërme për të rrotulluar tabelën e artit në Illustrator, por përdorimet janë të ndryshme. Metoda 1, Mjeti Rotate View është i përsosur për të parë veprat tuaja artistike nga këndvështrime të ndryshme, por nuk ndryshon orientimin e tabelës suaj të artit kur ruani ose eksportoni skedarin tuaj.

Nëse krijoni një dokument dhe kuptoni se dëshironi një orientim tjetër, mund të përdorni metodën 2 për të ndryshuar orientimin.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.