Si të bashkoni linja të shumta në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Puna me maska ​​prerëse ose përdorimi i Live Paint Bucket në Adobe Illustrator zakonisht kanë një gjë të përbashkët, ato punojnë me shtigje të mbyllura. Është gjithashtu e dobishme të bashkoni shtigjet kur krijoni një ilustrim dhe dëshironi ta mbushni me ngjyra.

Teknikisht, mund të përdorni Zgjedhjen e drejtpërdrejtë për të zgjedhur dhe lidhur pikat e ankorimit për të bashkuar linjat, por ka mënyra më të lehta për ta bërë këtë dhe mënyra më e shpejtë për të bashkuar linjat është përdorimi i shkurtores së tastierës. Mund të bashkoni shtigjet e veglave të stilolapsit, goditjet e penelit ose shtigjet e lapsit.

Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj se si të bashkoni shpejt linjat duke përdorur shkurtoren e tastierës dhe një truk për të vizatuar formën tuaj ideale duke bashkuar linjat në Adobe Illustrator.

Shënim: Të gjitha pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Si të bashkoni linjat/shtigjet në Adobe Illustrator

Kur bashkoni linjat, në të vërtetë po i bashkoni ankorat së bashku në të njëjtën linjë. Gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni linjat ose pikat e ankorimit, më pas të përdorni shkurtoren e tastierës për të bashkuar linjat.

Shkurtorja e tastierës për të bashkuar linjat në Adobe Illustrator është Command + J për përdoruesit e Mac dhe Ctrl + J për përdoruesit e Windows. Nëse nuk jeni person i shkurtoreve, mund të shkoni gjithashtu te menyja e sipërme dhe të zgjidhni Objekti > Shtegu > Bashkohuni .

Varësisht se si dëshironi të bashkoheni melinjat, mund të zgjidhni manualisht pikat e ankorimit për t'u bashkuar, ose të zgjidhni drejtpërdrejt vijën ose linjat e shumta për t'u bashkuar.

Dhe këtu janë dy hapat e shpejtë për të bashkuar dy linja.

Hapi 1: Zgjidhni të dy rreshtat.

Hapi 2: Shtypni Command + J ose Ctrl + J .

Lidhur perfekt!

Por jo gjithmonë funksionon aq mirë sa kjo. Në shumicën e rasteve, ju duhet të rregulloni pozicionin e vijave ose të zgjidhni pikat e ankorimit për të pasur një lidhje të qetë midis linjave.

Unë do t'ju tregoj një shembull të "problemit të botës reale" më poshtë.

Si të bashkojmë pikat e ankorimit me linjat në Adobe Illustrator

Kur vizatojmë në Illustrator, ndonjëherë për të shmangur mbivendosjen e shtigjeve ose lidhjen e shtigjeve rastësisht (veçanërisht kur vizatojmë me Pen Tool), e ndalojmë rrugën dhe e lëmë të hapur. Këtu është një shembull i një fletë që e gjurmova shpejt duke përdorur Paintbrush Tool.

Siç mund ta shihni, shtegu është i hapur, që do të thotë, linjat nuk janë të lidhura.

Tani le të lidhim dy linjat e lakuara për të bërë një formë gjetheje. Megjithatë, nëse përdorim drejtpërdrejt përzgjedhjen e dy rreshtave dhe përdorim shkurtoren e tastierës për t'i bashkuar ato, forma mund të mos jetë ajo që prisnit.

Për shembull, prisja që dy pikat e ankorimit të bashkoheshin dhe të kombinoheshin linjat, por në fakt krijoi një vijë tjetër midis pikave të ankorimit.

Më beso, kjo ndodh shumë. Pra, çfarë të bëni?

Jamashtrimin. Do t'ju duhet të zgjidhni dy pikat e ankorimit që dëshironi të bashkoni duke përdorur Mjetin e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë , në vend që të zgjidhni dy linjat/shtigjet.

Ndiq hapat e mëposhtëm.

Hapi 1: Përdorni Mjetin e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë (shkurtorja e tastierës A ) për të zgjedhur dy pikat e ankorimit që dëshironi të bashkoni në një rrugë.

Hapi 2: Shtypni Opsioni + Command + J (ose Alt + Ctrl + J për përdoruesit e Windows) do të shfaqë opsionin Mesatar .

Zgjidhni Të dyja dhe klikoni OK . Dy pikat e ankorimit do të rreshtohen, por ato janë ende dy vija të veçanta.

Pra, hapi i fundit është bashkimi i dy linjave.

Hapi 3: Zgjidhni të dyja rreshtat dhe përdorni shkurtoren e tastierës Command + J për t'i bashkuar ato.

Ndiq të njëjtat hapa për të bashkuar pikat e ankorimit për të mbyllur shtegun sipër dhe do të marrësh një formë të mbyllur.

Mund ta mbushni me ngjyra dhe të hiqni qafe goditjen për të parë se si duket.

Ky është një shembull i thjeshtë i jetës reale, por ju mund të përdorni të njëjtën metodë për të krijuar më shumë.

Nuk mund të bashkohesh me rrugën në Adobe Illustrator?

Nëse e shihni këtë mesazh kur përpiqeni të bashkoni linjat/shtigjet, ja pse komanda e rrugës së bashkimit nuk funksionon në Adobe Illustrator.

Siç mund ta shihni nga mesazhi paralajmërues, nuk mund të bashkoni shtigje të përbëra, shtigje të mbyllura, tekst, grafikë ose grupe të drejtpërdrejta të bojës . Pra, nëse jeniduke u përpjekur të bashkohesh me ndonjë nga këto, nuk do të funksiononte. Ju mund të bashkoni vetëm linja/shtigje të hapura në Adobe Illustrator .

Përveç arsyeve të mësipërme, zbulova gjithashtu se nuk mund të bashkoni shtigjet e hapura kur ato janë në shtresa të ndryshme . Pra, nëse dëshironi të bashkoni linja/shtigje të shumta nga shtresa të veçanta, duhet t'i zhvendosni në të njëjtën shtresë dhe të përdorni komandën bashkim për t'i lidhur ato.

Mendimet përfundimtare

Përsëri, mënyra më e shpejtë për të bashkuar linjat në Adobe Illustrator është zakonisht shkurtore e tastierës së rrugës së bashkimit. Megjithatë, jo gjithmonë funksionon ashtu siç e prisnit, kështu që mund t'ju duhet të ndërmerrni një hap shtesë për të rreshtuar pikat e ankorimit në fillim.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.