5 mënyra të shpejta për të nxjerrë ose ruajtur imazhe nga Google Docs

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Unë kam përdorur Google Docs për shumë vite tani. Dhe unë jam një fans i madh i funksionit të tij të bashkëpunimit. Google Docs është shumë i përshtatshëm për punën ekipore.

Megjithatë, një nga sfidat me të cilat jam përballur me Google Docs në të kaluarën është kjo: Ndryshe nga programet e tjera të dokumenteve, Google Docs nuk ju lejon të kopjoni drejtpërdrejt imazhet nga një skedar dhe përdorni ato në kujtesën e kompjuterit tuaj. Ju lejon vetëm të preni, rregulloni ose zëvendësoni imazhet duke klikuar me të djathtën mbi një imazh.

Sot, do t'ju tregoj disa mënyra të shpejta për të nxjerrë dhe ruajtur imazhe nga Google Docs. Cila është mënyra më e mirë? Epo, varet. #3 është i preferuari im dhe unë ende e përdor sot shtesën për nxjerrjen e imazheve.

A po përdorni Google Slides? Lexoni gjithashtu: Si të nxirrni imazhe nga Google Slides

1. Publikoni në ueb dhe më pas ruani imazhet një nga një

Përdorni këtë metodë kur: ju vetëm dëshironi të nxjerrni disa imazhe.

Hapi 1: Hapni dokumentin tuaj në Google Docs. Në këndin e sipërm majtas, klikoni Skedar > Publikoni në ueb .

Hapi 2: Shtypni butonin blu Publikoni . Nëse dokumenti juaj përmban të dhëna private ose konfidenciale, mos harroni të ndaloni publikimin e tij pasi të ruani imazhet tuaja të dëshiruara. Shikoni hapin 6.

Hapi 3: Në dritaren që shfaqet, klikoni OK për të vazhduar.

Hapi 4: Do të merrni një lidhje. Kopjoni lidhjen, më pas ngjiteni në një skedë të re në shfletuesin tuaj të internetit. Shtypni tastin Enter ose Return për të ngarkuar ueb-infaqja.

Hapi 5: Gjeni imazhet tuaja në faqen e internetit që sapo u shfaq, kliko me të djathtën dhe më pas zgjidh "Ruaj imazhin si..." Specifikoni destinacionin për t'i ruajtur ato imazhe.

Hapi 6: Pothuajse atje. Kthehuni te dokumenti juaj i Google Docs, më pas shkoni te dritarja e publikimit ( Skedari > Publiko në ueb ). Nën butonin blu Publish, klikoni "Përmbajtja e publikuar & cilësimet" për ta zgjeruar, më pas shtypni "Ndalo publikimin". Kjo është e gjitha!

2. Shkarkoni si faqe në internet, më pas Ekstraktoni imazhet në grup

Përdorni këtë metodë Kur: keni shumë imazhe për të ruajtur në një dokument.

Hapi 1: Në dokumentin tuaj, klikoni Skedar > Shkarko si > Faqe në internet (.html, e mbyllur) . Dokumenti juaj i Google do të shkarkohet në një skedar .zip.

Hapi 2: Gjeni skedarin zip (zakonisht është në dosjen tuaj "Shkarko", kliko me të djathtën mbi të dhe hape. Shënim: Unë jam në një Mac, i cili më lejon të unzip një skedar drejtpërdrejt. Nëse jeni në një PC me Windows, sigurohuni që keni softuerin e duhur për të hapur arkivin.

Hapi 3: Hapni dosjen e sapozhbërë. Gjeni nën-dosjen e quajtur "imazhe". Klikoni dy herë për ta hapur.

Hapi 4: Tani do të shihni të gjitha imazhet që ka dokumenti juaj i Dokumenteve Google.

3. Përdorni Shtesën e Ekstraktuesit të Imazheve- në

Përdorni këtë metodë Kur: Duhet të shkarkoni disa imazhe, por jo të gjitha.

Hapi 1: Hapni dokumentin tuaj të Dokumenteve Google. Në meny, shkoni te Shtesa > Merr shtoj-ons .

Hapi 2: Në dritaren e re që sapo u hap, shkruani “Image Extractor” në shiritin e kërkimit dhe klikoni Enter. Duhet të shfaqet si rezultati i parë — Image Extractor nga Incentro. Instaloni atë. Shënim: Meqenëse e kam instaluar shtesën, butoni në pamjen e ekranit më poshtë tregon "Menaxho" në vend të "+ FALAS".

Hapi 3: Pasi të keni instaluar shtesën, shkoni kthehuni te dokumenti, zgjidhni Shtesa > Image Extractor dhe klikoni Start.

Hapi 4: Shtesa Image Extractor shfaqet në shiritin anësor të djathtë të shfletuesit tuaj. Zgjidhni imazhin që dëshironi të ruani, më pas klikoni butonin blu "Shkarko imazhin". Imazhi do të shkarkohet. U krye!

4. Merrni pamjet e ekranit direkt

Përdorni këtë metodë kur: keni disa imazhe për të nxjerrë dhe ato janë me rezolucion të lartë.

Duket pa mend, por funksionon jashtëzakonisht mirë dhe është efikas. Thjesht zgjeroni shfletuesin tuaj të internetit në ekran të plotë, zgjidhni imazhin, zmadhoni në madhësinë e dëshiruar dhe bëni një pamje të ekranit.

Si e bëni këtë? Nëse jeni në Mac, shtypni Shift + Command + 4. Për PC, përdorni Ctrl + PrtScr ose mund t'ju duhet të instaloni një mjet të palëve të treta për pamjen e ekranit si Snagit.

5. Shkarkoni si Office Word, më pas ripërdorni imazhet sipas dëshirës

Përdorni këtë metodë Kur: dëshironi të ripërdorni imazhet dhe përmbajtjen e një Dokumenti Google në Microsoft Office Word.

Hapi 1: Klikoni Skedar > Shkarko si >Microsoft Word (.docx) . Dokumenti juaj Google do të konvertohet në formatin Word. Sigurisht, i gjithë formatimi dhe përmbajtja do të mbeten — duke përfshirë imazhet.

Hapi 2: Pasi të hapni atë dokument Word të eksportuar, mund t'i kopjoni, preni ose ngjitni imazhet sipas dëshirës tuaj.

Kjo është ajo. Shpresoj t'ju duken të dobishme këto metoda. Nëse ndodh që të gjeni një metodë tjetër të shpejtë, ju lutemi lini një koment më poshtë dhe më njoftoni.​

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.